ADHD Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, yannis27gr είπε That's my point. Ασκήσεις όπως αυτές που προτείνω συνδυάζουν δύναμη, ευλυγισία και ισορροπία και ταυτόχρονα απαιτούν ένα "λογικό" βάρος. Συνδυασμός που προάγει την ευεξία, βραχυπρόθεσμα και κυρίως μακροπρόθεσμα. Υ.Γ. Μη διανοηθείς ούτε καν να δοκιμάσεις με το βάρος σου μονόζυγο με ένα χέρι, θα σου μείνει ο ώμος στο χέρι! Υ.Γ.2. Οι σωστές κάμψεις με ενα χέρι γίνονται με τα ποδια κοντά το ένα στο άλλο, όχι το ένα ανατολή και το άλλο στη δύση. Απο κει, ευκολα ανεβάζεις το ένα πάνω στο άλλο ώστε να γίνουν με ένα πόδι. Αν κάποιος δηλαδή φτάσει στο επίπεδο να κάνει 10 σωστές κάμψεις με 1 χέρι, να σταθεί μόνο στο 1 πόδι είναι παιχνιδάκι. ΥΓ.3. Πιάνομαι από τα μνμ σου επειδή έτυχε, έτσι; Δεν κάνω στην πραγματικότητα σύγκριση με σένα ούτε φυσικά με την powerlifting προπόνηση την οποία σεβομαι και εκτιμώ (όχι τίποτα αλλά τελευταία γίνονται παρανοήσεις, μη γινει τπτ και με σένα). Συζήτηση να γίνεται. Υ.Γ.4. gntrx (δηλαδή σοβαρά, που πάτε και τα βρίσκετε τέτοια ονόματα;! ) διαφωνώ 100% με την οπτική σου στις πρώτες 3 παραγράφους στο άνωθεν μνμ. Ειμαι 100kg η λιγο κάτω πλέον (μιας και με επιασε να κανω cut το Σεπτέμβρη.. 🙃) και συμφωνώ απόλυτα. Στο τελευταίο ειμαι με τον @gntgrx ισως επειδη η προπονηση μου και οι στοχοι μου τεινουν προς powerlifting μεριά αλλα εντάξει είναι debatable και οι 2 οπτικές, καμια δεν ειναι αντικειμενικα λάθος imo ανάλογα τους στοχους και το τι αρεσει στον καθενα.
gntgrx Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Oι στόχοι είναι όντως αυθαίρετοι και το μόνο που κάνουν είναι να με κινητοποιούν και για το progress tracking. Γνωρίζω ποια είναι τα εμβιομηχανικά μου όρια και δεν επιθυμώ να τα φτάσω. Εξαιρετικά κακό risk/benefit ratio, δεν αξίζει τον κόπο εφόσον δεν είμαι αθλητής, δεν έχω σκοπό να να κατέβω σε κάποιον αγώνα και να αξιολογηθεί η απόδοσή μου από τρίτους. Η ζωή μου είναι κατά κύριο λόγο καθιστική και η δουλειά μου ψυχοφθόρα. Έπειτα από ένα hiatus 11 ετών μηδενικής προπόνησης, βρίσκομαι στα 38 μου στο δεύτερο χρόνο συστηματικής προπόνησης. Βρήκα διέξοδο στην καθημερινότητά μου και πλέον δεν έχω σκοπό να το αφήσω, όπως κακώς έπραξα στο παρελθόν. Τη βρίσκω με τη διαδικασία, ειδικά με τη συλλογή δεδομένων και την ερμηνεία αυτών με εξειδικευμένη γνώση. Ι play the long game, δεν με ενδιαφέρει το επόμενο καλοκαίρι αλλά η επόμενη πενταετία. Ιδανικά, ο σκοπός μου είναι να μπορώ να έχω ένα εύρωστο οργανισμό όταν θα μπω στην 6η, στην 7η, στην 8η δεκαετία της ζωής μου, αν φτάσω ως εκεί. Το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που ρίχνω είναι πλειοτροπικό, επιδρά θετικά στη διάθεσή μου, χαίρομαι περισσότερο τις στιγμές με την οικογένειά μου και γενικά η ποιότητά ζωής μου έχει βελτιωθεί θεαματικά. Δεν είναι, λοιπόν, το ζητούμενο τόσο να κάνω x κιλά OHP ή Deadlift. Υπάρχουν κάποια milestones, όμως το κύριο ζητούμενο είναι να μπορώ να τα κάνω σε βάθος χρόνου, να διατηρώ δηλαδή μια βιώσιμη και σχετικά συντηρήσιμη κατάσταση και όχι να κυνηγάω μη ρεαλιστικούς στόχους για να ικανοποιήσω τη ματαιοδοξία μου. Αυτά τα λίγα για μένα, θα συμφωνήσω μαζί σου @mic2mic ότι τα επιτεύγματα δύναμης υπό ελεγχόμενες καταστάσεις, μέσα στο γυμναστήριο δηλαδή, δεν μεταφράζονται ντε και καλά σε απόδοση υπό ρεαλιστικές συνθήκες. Δεν νομίζω ότι όσοι ασχολούνται σχετικά, με τη στοιχειώδη σοβαρότητα, τρέφουν τέτοιες αυταπάτες. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από gntgrx 2
yannis27gr Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Gntrx, έμπαινες και παλιότερα στο θρεντ με άλλο όνομα; Τζον, με το λάστιχο που προτείνεις, πώς κινείται μια προπόνηση στα πλαίσια του progress overload; Κάνεις ας πούμε 3*12 με αργές επαναλήψεις και κράτημα (όπως τα λέει στο βίντεο) και μετά τι; Συνεχίζεις να αυξάνεις επαναλήψεις ή πας σε πιο σκληρό λάστιχο; Ή απλά λες "ΟΚ, το τερμάτισα" και απλά αφήνεις την άσκηση; Μήπως είναι για σχετικά αγύμναστους ανθρώπους που θα τους πάει 1 χρόνο να φτάσουν στο 3*12; Παλιά έκανα προπόνηση με λάστιχα κι ένας λόγος που τα άφησα ήταν αυτή ακριβώς η ασάφεια.
gntgrx Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Tσου, πρώτη φορά γράφω στο insomnia. Το μόνο άλλο ελληνικό forum που διατηρούσα παρουσία ήταν το myphone, όπου ήμουν επί δύο έτη αρχισυντάκτης. Συμμετέχω κυρίως σε ξένα fora. Το μόνο σχετικό με προπόνηση ήταν το cutting edge muscle, που δυστυχώς πια δεν υπάρχει.
Dakonblackblade Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 5 ώρες πριν, yannis27gr είπε That's my point. Ασκήσεις όπως αυτές που προτείνω συνδυάζουν δύναμη, ευλυγισία και ισορροπία και ταυτόχρονα απαιτούν ένα "λογικό" βάρος. Συνδυασμός που προάγει την ευεξία, βραχυπρόθεσμα και κυρίως μακροπρόθεσμα. Υ.Γ. Μη διανοηθείς ούτε καν να δοκιμάσεις με το βάρος σου μονόζυγο με ένα χέρι, θα σου μείνει ο ώμος στο χέρι! Υ.Γ.2. Οι σωστές κάμψεις με ενα χέρι γίνονται με τα ποδια κοντά το ένα στο άλλο, όχι το ένα ανατολή και το άλλο στη δύση. Απο κει, ευκολα ανεβάζεις το ένα πάνω στο άλλο ώστε να γίνουν με ένα πόδι. Αν κάποιος δηλαδή φτάσει στο επίπεδο να κάνει 10 σωστές κάμψεις με 1 χέρι, να σταθεί μόνο στο 1 πόδι είναι παιχνιδάκι. ΥΓ.3. Πιάνομαι από τα μνμ σου επειδή έτυχε, έτσι; Δεν κάνω στην πραγματικότητα σύγκριση με σένα ούτε φυσικά με την powerlifting προπόνηση την οποία σεβομαι και εκτιμώ (όχι τίποτα αλλά τελευταία γίνονται παρανοήσεις, μη γινει τπτ και με σένα). Συζήτηση να γίνεται. Υ.Γ.4. gntrx (δηλαδή σοβαρά, που πάτε και τα βρίσκετε τέτοια ονόματα;! ) διαφωνώ 100% με την οπτική σου στις πρώτες 3 παραγράφους στο άνωθεν μνμ. Όχι ρε χαλάρωσε. Εγώ τα calisthenics τα βλέπω σαν τα παιδιά που δεν πήγαν να κάνουν μικροί κρίκους. Για τα ψηλά αγόρια σαν και μένα , δεν κάνει το σπορ. Είναι τα κιλά, είναι οι γωνίες , οι ροπές . γενικά δεν κάνει. Εμένα με παίρνει ένα ωραίο strongman αλλά είμαι τεμπέλης. 1
poulinos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 20 hours ago, gntgrx said: Εγώ θα ρωτήσω τί μπορεί να προσφέρει η ικανότητα να κάνεις κάμψεις ή έλξεις με το ένα χέρι. Εδώ και 2 εκατομμύρια χρόνια έχουμε εξελιχθεί ώστε να μην πηδάμε από κλαδί σε κλαδί και να περπατάμε με τα δυο μας πόδια. Το νευρικό σύστημα έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να αποδίδει καλύτερα σε αμφοτερόπλευρη βάση. Έχουμε διόφθαλμη όραση, διωτική ακοή και η ισορροπία μας εξαρτάται από το διαφορικό σήμα που στέλνουν στον εγκέφαλο τα οστάρια των δύο αυτιών μας. Είναι σεβαστό και θαυμαστό να βλέπεις τέτοιες επιδείξεις δύναμης, όμως δεν έχουν ιδιαίτερη εφαρμογή στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Θα το ξαναγράψω, οι κινήσεις που γίνονται 50 φορές την ημέρα, κάθε μέρα, είναι αυτές που πρέπει να μάθουμε να κάνουμε αποδοτικά. Να καθόμαστε και να σηκωνόμαστε, να σηκώνουμε αντικείμενα από το έδαφος και πάνω από το κεφάλι μας, να σπρώχνουμε και να τραβάμε κτλ. Αυτά έχουν ουσία και όχι τα «worthless party tricks», όπως λέει και ένας φίλος μου. ,αναρριχηση,bouldering.τα ακρα δουλευουν ξεχωριστα .μονο αυτα μπορω να σκεφτω. ειναι απο τα λιγα πραγματα που ναι μεν δουλευεις και τα 4 ακρα αλλα one at a time. οποτε πιστεω καποιος που εχει δυναμη να σηκωσει τον ευατο του η να κρεμαστει απο το ενα χερι θα τον βοηθησει.
margaritagr Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ντάξει ο καθένας γενικά έχει το στόχο του, τα χούμε ξαναπεί αυτά. Και βάσει στόχου λεει μέχρι που θέλει να φτάσει, ποσο θέλει να πιεστεί και τι κουσούρια ειναι διατεθειμένος ν αποκτήσει σε βάθος χρόνου εξαιτίας της πίεσης. Οσο ξερεις οτι αυτο που κανεις έχει ρίσκο, οκ. Αν νομίζεις οτι μπορείς να το ξεσκίζεις και να τη βγάλεις καθαρή, πλανασαι πλάνην οικτρά. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2019 από margaritagr 5
lactate Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Γενική ερωτησούλα.. τα όργανα του γυμναστηρίου (όχι ελλειπτικά κτλ, για βάρη λέω), χρειάζονται ή έχουν αρχίσει λίγο να μπαίνουν στην άκρη από γυμναστικές τύπου crossfit, calisthenics και από τα ελεύθερα βάρη;
spyroskonst Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 24 λεπτά πριν, lactate είπε Γενική ερωτησούλα.. τα όργανα του γυμναστηρίου (όχι ελλειπτικά κτλ, για βάρη λέω), χρειάζονται ή έχουν αρχίσει λίγο να μπαίνουν στην άκρη από γυμναστικές τύπου crossfit, calisthenics και από τα ελεύθερα βάρη; Ναι, γιατί είναι πολύ πιο εύκολο, φτηνό, πρακτικό, να έχεις μια μπάρα σε έναν τοίχο και 20 μαζοχιστές να σκίζονται στις έλξεις, παρά 20 μηχανήματα πλάτης για 20 πελάτες ταυτόχρονα. Συν ότι κάνεις και "ομαδικά" training sessions, και όλοι χαίρονται γιατί έχουν κάποιου είδους "παρέας" για την επόμενη μια ώρα. Όποιος έχει δουλέψει σε γυμναστήρια, ειδικά κροσφιτάδικα, ξέρει για τι πράμα μιλάω, αλλά το ίδιο (όσο μπορούν) ισχύει και στα συμβατικά γυμναστήρια.
lactate Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 3 λεπτά πριν, spyroskonst είπε Ναι, γιατί είναι πολύ πιο εύκολο, φτηνό, πρακτικό, να έχεις μια μπάρα σε έναν τοίχο και 20 μαζοχιστές να σκίζονται στις έλξεις, παρά 20 μηχανήματα πλάτης για 20 πελάτες ταυτόχρονα. Συν ότι κάνεις και "ομαδικά" training sessions, και όλοι χαίρονται γιατί έχουν κάποιου είδους "παρέας" για την επόμενη μια ώρα. Όποιος έχει δουλέψει σε γυμναστήρια, ειδικά κροσφιτάδικα, ξέρει για τι πράμα μιλάω, αλλά το ίδιο (όσο μπορούν) ισχύει και στα συμβατικά γυμναστήρια. Το εξετάζεις πιο πολύ από άποψη ιδιοκτήτη γυμναστηρίου εσύ. Από άποψη γυμναστικής; Δηλαδή ανάπτυξη μυικου συστηματος, ισορροπία, γενικότερη ευεξία τι είναι πιο αποτελεσματικό; Γιατί αν και είναι καλύτερα τα τυπου κροσφιτ, καλισθενικές κτλ τότε και πιο φτηνός εξοπλισμός θα υπάρχει και πιο ευχάριστη και αποτελεσματική προπόνηση θεωρώ θα έχει. Προσωπικά δεν έχω σκοπό να γυρίσω σε κλασικό γυμναστήριο εκτός και αν εν έχω 50 το μήνα να δίνω για την προπονηση.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ο συνδυασμός είναι το ιδανικότερο. Αλλά, εάν ψάχνεις να δώσεις κάπου το προβάδισμα, πιστεύω πως τα ελεύθερα βάρη υπερτερούν, γιατί δίνουν μια πιο λειτουργική προπόνηση, χωρίς να παραμελούν τους μυς σταθεροποίησης. Επιτρέπουν στο σώμα μια πιο φυσική κίνηση, ενεργοποιούν περισσότερους μύες, το σώμα συντονίζεται και βελτιώνεται η ισορροπία και η στάση τού σώματος, σου δείχνουν τις αδυναμίες σου κλπ. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2019 από Mrs. Hyde
gntgrx Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Eγώ θα πάρω τον @Dakonblackblade και θα πάμε σε αυτό το γυμναστήριο: 60 δολάρια το μήνα, αλλά στα ζευγάρια βγαίνει ένα 50άρικο στον καθένα. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2019 από gntgrx 1
spyroskonst Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, lactate είπε Το εξετάζεις πιο πολύ από άποψη ιδιοκτήτη γυμναστηρίου εσύ. Από άποψη γυμναστικής; Δηλαδή ανάπτυξη μυικου συστηματος, ισορροπία, γενικότερη ευεξία τι είναι πιο αποτελεσματικό; Γιατί αν και είναι καλύτερα τα τυπου κροσφιτ, καλισθενικές κτλ τότε και πιο φτηνός εξοπλισμός θα υπάρχει και πιο ευχάριστη και αποτελεσματική προπόνηση θεωρώ θα έχει. Προσωπικά δεν έχω σκοπό να γυρίσω σε κλασικό γυμναστήριο εκτός και αν εν έχω 50 το μήνα να δίνω για την προπονηση. Αυτό που ρωτάς τότε είναι καθαρά υποκειμενικό. Προπόνηση με βάρη / bodyweight ασκήσεις / μηχανήματα, όλα είναι σουπερ και μια χαρά δουλειά κάνουν. Κάνε μόνο αυτό που σου αρέσει και σου επιτρέπει η τσέπη σου. 3
katman2000 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 47 λεπτά πριν, spyroskonst είπε Αυτό που ρωτάς τότε είναι καθαρά υποκειμενικό. Προπόνηση με βάρη / bodyweight ασκήσεις / μηχανήματα, όλα είναι σουπερ και μια χαρά δουλειά κάνουν. Κάνε μόνο αυτό που σου αρέσει και σου επιτρέπει η τσέπη σου. σωστο αυτο που λες για την τσεπη γιατι νομιζω τα καλισθενιξ δεν θελουν και πολυ φαγακι διορθωσε με αν κανω λαθος δεν εχω ασχοληθει
Προτεινόμενες αναρτήσεις