OneWaySystem Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 3 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Αν κατάλαβα σωστά θέλει μονίμως ένα 2ο άτομο η άσκηση? Αν ναι αυτό δεν είναι εφικτό πάντως Και μόνος σου μπορείς να την κάνεις φτάνει να βρεις κάπου να στηρίζεις το λάστιχο ! η καρέκλα ψηλή και εαν γίνεται σε ύψωμα η σε κάποιο σκαλοπάτι για να είναι τα ποδια στον αερα !! το λάστιχο ειναι αυτό https://www.skroutz.gr/s/15750928/Live-Pro-Λάστιχο-Loop-Heavy-Β-8410-H.html πάρτε ολοι, αξίζει μεχρι την τελευταία δεκάρα τα χρήματα του, μπορεις να κάνεις ενα εκατομμύριο ασκήσεις, μπορεις να γυμνάσεις ποδια χερια πλατη ωμους, λιγο φαντασία θελει η κάποιον να σου δείξει !! 2
Musclemar Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 3 ώρες πριν, margaritagr είπε Έτσι τα κάνω κι εγώ , όπως μπυ είχε πει απο την αρχή η φίλη μου η περσοναλ. 3 χρονια τωρα τα γόνατα μου δε με ενοχλούν ΚΑΝ κι ας έχω χονδροπαθεια Σωστός ο κύριος στο βίντεο! Έτσι μου έχουν μάθει και εμένα να τις κάνω εαν νιώθω ενόχληση. 1
gntgrx Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δεν καταλαβαίνω από ηλικίες και κιλά @Dakonblackblade. Με metal όλα γίνονται. Μόνο metal! Πέρα από την πλάκα, καλά τα pistol squat και οι ασκήσεις με το ένα χέρι, όμως αυτά απαιτούν specialization. Αν κάποιος επιλέξει να ασχοληθεί επισταμένα με ένα συγκεκριμένο τρόπο προπόνησης και έχει μια συγκεκριμένη εικόνα του πώς θέλει το σώμα του να φαίνεται και να αποδίδει έργο, έχει καλώς. Προσωπική άποψη, για τους μη αθλητές, καλό είναι να δουλεύουν όσα περισσότερα μπορούν για να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Ρεαλιστικά, επειδή και ο χρόνος και η ενέργεια είναι πεπερασμένες ποσότητες, πρέπει να υπάρχει μια ιεράρχηση. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στη δύναμη, ως ένα ισχυρό όπλο απέναντι στη σαρκοπενία και μια σειρά εκφυλιστικών καταστάσεων. Δεν χρειάζονται υπερβολές, αρκεί να μπορεί να κάνει κάθισμα με φορτίο ίσο με το βάρος του, να σηκώσει φορτίο μιάμιση φορά το βάρος του από το έδαφος και να σηκώσει φορτίο μισή φορά το βάρος του πάνω από το κεφάλι. Οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει τα παραπάνω με ανθρωπινή φόρμα είναι σε θέση να απολαύσει μια ζωή με λιγότερες ενοχλήσεις, πόνους και γενικά εκπτώσεις στην ποιότητα ζωής. Προφανώς και έχουν αξία η καρδιαγγειακή απόδοση, η ισορροπία, η ευλυγισία, η εκρηκτικότητα, ο έλεγχος, τα αντανακλαστικά. Όμως, η δύναμη υπερισχύει των τελευταίων ως προς τη μελετημένη συσχέτιση για συντηρητής ή και προαγωγός της ποιότητας ζωής. Αν κάποιος έχει την ευχέρεια, λοιπόν, ας δουλέψει όσα περισσότερα μπορεί από αυτά που ανέφερα παραπάνω. Αν όχι, ας έχει ως στόχο να δυναμώσει και το πιθανότερο είναι ότι θα δει βελτίωση (μικρή, μεγάλη, κάποια έστω) και στα υπόλοιπα. @cthulhucarbide Δεν αναφέρεις σε ποιο στάδιο είναι η χονδρομαλάκυνση (ήπια, ενδιάμεση, βαριά) και αν αφορά το ένα γόνατο ή και τα δυο. Υποθέτω ότι μιλάμε για χονδροπάθεια επιγονατίδος και όχι μηρού, έτσι; Aν δεν πρόκειται για ήπια μορφή, τότε θέλει προσοχή γιατί μπορεί η κατάσταση να οδηγηθεί στην ανάπτυξη οστεοαρθρίτιδας. Ξέχνα τα φαντεζί καθίσματα, οι εκτάσεις τετρακέφαλων είναι ασφαλής και αποδοτική άσκηση για την περίπτωσή σου, εφόσον γίνεται σωστά. Το video δείχνει όντως το σωστό τρόπο εκτέλεσης αυτής. Δούλεψε κάθε πόδι ξεχωριστά αν η χονδροπάθεια αφορά το ένα γόνατο. Σιγά σιγά θα βελτιωθεί η κατάσταση και θα μπορέσεις να κάνεις με ασφάλεια καθίσματα και άλλες πιο επιβαρυντικές, όχι από τη φύση τους αλλά από τον τρόπο εκτέλεσης, ασκήσεις. Να κολυμπάς, όσο μπορείς και σε παίρνει, για ακόμα πιο γρήγορη αποκατάσταση. 5 2
yannis27gr Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε Σχετικής δύναμης. Εξαρτάται πολύ από το βάρος του. Είμαι πολύ υπέρ των παραπάνω, ξέρω όμως πως είναι και θέμα ηλικίας. Αν συνδυάζονται με κάθισμα και άρσεις το διπλάσιο του βάρους του ασκούμενου τότε είμαι all in καθώς η μία συνθήκη δεν αποκλείει την άλλη Φυσικά σχετικής, αναλογικά με τα κιλά του εκάστοτε αθλήτή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μόνο σε αθλήματα δύναμης (πάλη, άρση βαρών, κτλ) γίνεται διάκριση ανάλογα με τα κιλά των αθλητών. Για μένα δύναμη χωρίς ευλυγισία και ισορροπία είναι δώρο άδωρο. Δε μιλάω για ευλυγισία ενόργανης γυμναστικής αλλά το να μπορεί να κάνει κάποιος 10 συνεχόμενα άνετα και με πλήρες εύρος κίνησης κάθισμα με 1 πόδια, έλξεις και κάμψεις με 1 χέρι είναι εκ των ουκ ανευ για όποιον έχει τουλάχιστον 5 χρόνια προπονήσεων. Έχεις δοκιμάσει να κάνεις αυτές τις ασκήσεις Ντάκον; Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από yannis27gr
Conan2046 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Έλξεις με το ένα χέρι ξέρω ελάχιστους που μπορούν να κάνουν βασικά, είτε κάνουν χρόνια βάρη, είτε στίβο, είτε πάλη. Εντύπωση μου κάνει που το θεωρείς τόσο φυσιολογικό. 2
mic2mic Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 12 ώρες πριν, gntgrx είπε Προφανώς και έχουν αξία η καρδιαγγειακή απόδοση, η ισορροπία, η ευλυγισία, η εκρηκτικότητα, ο έλεγχος, τα αντανακλαστικά. Όμως, η δύναμη υπερισχύει των τελευταίων ως προς τη μελετημένη συσχέτιση για συντηρητής ή και προαγωγός της ποιότητας ζωής. Και το καλό είναι ότι η δύναμη μπορεί να συντηρηθεί ευκολότερα από μυϊκό όγκο, αερόβια ικανότητα, αντανακλαστικά κτλ όσο περνάνε τα χρόνια.
yannis27gr Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δεν το θεωρώ φυσιολογικό. Το ανάποδο ακριβώς. Το θεωρώ ως στόχο που πρέπει να έχει όποιος κάνει προπόνηση δύναμης.
lactate Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 3 ώρες πριν, yannis27gr είπε Για μένα δύναμη χωρίς ευλυγισία και ισορροπία είναι δώρο άδωρο. Δε μιλάω για ευλυγισία ενόργανης γυμναστικής αλλά το να μπορεί να κάνει κάποιος 10 συνεχόμενα άνετα και με πλήρες εύρος κίνησης κάθισμα με 1 πόδια, έλξεις και κάμψεις με 1 χέρι είναι εκ των ουκ ανευ για όποιον έχει τουλάχιστον 5 χρόνια προπονήσεων. Aυτοί που κάνουν όμως γυμναστική μόνο σε μηχανήματα και από ελεύθερα βάρη πίεσης στήθους και δικέφαλα τρικέφαλα επί της ουσίας μόνο δυναμη δεν έχουν; ούτε ισορροπία ούτε τιποτα σωστά; Βάζει κανείς τίποτα στα χέρια του όταν γδέρνονται απο το μονοζυγο;
yannis27gr Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Βάζει γάντια πριν τα γδάρει . Μετά κάποια κρέμα (κεραλοιφή είναι εξαιρετική αλλά πολύ λιπαρή) και υπομονή. Κάλους πάντως έχουμε σχεδόν όλοι, ακόμα και με γάντια. Συνηθίζεις με τον καιρό. 1
katman2000 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 41 λεπτά πριν, lactate είπε Aυτοί που κάνουν όμως γυμναστική μόνο σε μηχανήματα και από ελεύθερα βάρη πίεσης στήθους και δικέφαλα τρικέφαλα επί της ουσίας μόνο δυναμη δεν έχουν; ούτε ισορροπία ούτε τιποτα σωστά; Βάζει κανείς τίποτα στα χέρια του όταν γδέρνονται απο το μονοζυγο; τα τελευταια χρονια εχω αρχισει να χρησιμοποιω γαντια σε ολες τις ασκησεις ενω παλια τα σνομπαρα. βεβαια ειχα φτασει σε σημειο να ποναει ολο το χερι και περισσοτερο τα δαχτυλα. σου προτινω γαντια με 1000 1
Dakonblackblade Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 5 ώρες πριν, yannis27gr είπε Φυσικά σχετικής, αναλογικά με τα κιλά του εκάστοτε αθλήτή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μόνο σε αθλήματα δύναμης (πάλη, άρση βαρών, κτλ) γίνεται διάκριση ανάλογα με τα κιλά των αθλητών. Για μένα δύναμη χωρίς ευλυγισία και ισορροπία είναι δώρο άδωρο. Δε μιλάω για ευλυγισία ενόργανης γυμναστικής αλλά το να μπορεί να κάνει κάποιος 10 συνεχόμενα άνετα και με πλήρες εύρος κίνησης κάθισμα με 1 πόδια, έλξεις και κάμψεις με 1 χέρι είναι εκ των ουκ ανευ για όποιον έχει τουλάχιστον 5 χρόνια προπονήσεων. Έχεις δοκιμάσει να κάνεις αυτές τις ασκήσεις Ντάκον; Κάμψεις με ένα χέρι είναι εύκολες. Με ένα χέρι και ένα πόδι είναι καλός στόχος Τα υπόλοιπα για εμένα είναι απλά πολύ αγώνας με λίγο σχετικό πρακτικό όφελος. Στα κιλά που είμαι είναι μεγάλο ρίσκο. Θα έπρεπε να χάσω 30 κιλά και αναρωτιέμαι αν στα 100 κιλά μπορείς άνετα να κάνεις με ένα χέρι μονόζυγο. Είμαι και 190 1
gntgrx Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Εγώ θα ρωτήσω τί μπορεί να προσφέρει η ικανότητα να κάνεις κάμψεις ή έλξεις με το ένα χέρι. Εδώ και 2 εκατομμύρια χρόνια έχουμε εξελιχθεί ώστε να μην πηδάμε από κλαδί σε κλαδί και να περπατάμε με τα δυο μας πόδια. Το νευρικό σύστημα έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να αποδίδει καλύτερα σε αμφοτερόπλευρη βάση. Έχουμε διόφθαλμη όραση, διωτική ακοή και η ισορροπία μας εξαρτάται από το διαφορικό σήμα που στέλνουν στον εγκέφαλο τα οστάρια των δύο αυτιών μας. Είναι σεβαστό και θαυμαστό να βλέπεις τέτοιες επιδείξεις δύναμης, όμως δεν έχουν ιδιαίτερη εφαρμογή στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Θα το ξαναγράψω, οι κινήσεις που γίνονται 50 φορές την ημέρα, κάθε μέρα, είναι αυτές που πρέπει να μάθουμε να κάνουμε αποδοτικά. Να καθόμαστε και να σηκωνόμαστε, να σηκώνουμε αντικείμενα από το έδαφος και πάνω από το κεφάλι μας, να σπρώχνουμε και να τραβάμε κτλ. Αυτά έχουν ουσία και όχι τα «worthless party tricks», όπως λέει και ένας φίλος μου. Αυτά τα γράφει ένας άνθρωπος που έχει αρκετές μυοσκελετικές ανισσοροπίες και δουλεύει αρκετά ετερόπλευρες ασκήσεις για την ωμοπλάτη και τα ισχία. Όταν κάνω offset OHP, γνωρίζω καλά ότι ο σκοπός μου είναι φτάσω να αποδίδω την ίδια ακριβώς δύναμη από τη δεξιά μου ωμοπλάτη, η οποία λόγω παλαιού κατάγματος κλείδας προβάλλει μπροστά, όσο μπορώ και από την αριστερή. Ο τελικός μου, όμως, σκοπός είναι να μπορώ να κάνω αποδοτικά το OHP, μπας και μετά από 5 χρόνια προπόνηση μπορέσω να κάνω το 100% της μάζας μου με ασφάλεια. 3
yannis27gr Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε Κάμψεις με ένα χέρι είναι εύκολες. Με ένα χέρι και ένα πόδι είναι καλός στόχος Τα υπόλοιπα για εμένα είναι απλά πολύ αγώνας με λίγο σχετικό πρακτικό όφελος. Στα κιλά που είμαι είναι μεγάλο ρίσκο. Θα έπρεπε να χάσω 30 κιλά και αναρωτιέμαι αν στα 100 κιλά μπορείς άνετα να κάνεις με ένα χέρι μονόζυγο. Είμαι και 190 That's my point. Ασκήσεις όπως αυτές που προτείνω συνδυάζουν δύναμη, ευλυγισία και ισορροπία και ταυτόχρονα απαιτούν ένα "λογικό" βάρος. Συνδυασμός που προάγει την ευεξία, βραχυπρόθεσμα και κυρίως μακροπρόθεσμα. Υ.Γ. Μη διανοηθείς ούτε καν να δοκιμάσεις με το βάρος σου μονόζυγο με ένα χέρι, θα σου μείνει ο ώμος στο χέρι! Υ.Γ.2. Οι σωστές κάμψεις με ενα χέρι γίνονται με τα ποδια κοντά το ένα στο άλλο, όχι το ένα ανατολή και το άλλο στη δύση. Απο κει, ευκολα ανεβάζεις το ένα πάνω στο άλλο ώστε να γίνουν με ένα πόδι. Αν κάποιος δηλαδή φτάσει στο επίπεδο να κάνει 10 σωστές κάμψεις με 1 χέρι, να σταθεί μόνο στο 1 πόδι είναι παιχνιδάκι. ΥΓ.3. Πιάνομαι από τα μνμ σου επειδή έτυχε, έτσι; Δεν κάνω στην πραγματικότητα σύγκριση με σένα ούτε φυσικά με την powerlifting προπόνηση την οποία σεβομαι και εκτιμώ (όχι τίποτα αλλά τελευταία γίνονται παρανοήσεις, μη γινει τπτ και με σένα). Συζήτηση να γίνεται. Υ.Γ.4. gntrx (δηλαδή σοβαρά, που πάτε και τα βρίσκετε τέτοια ονόματα;! ) διαφωνώ 100% με την οπτική σου στις πρώτες 3 παραγράφους στο άνωθεν μνμ.
margaritagr Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, gntgrx είπε Εγώ θα ρωτήσω τί μπορεί να προσφέρει η ικανότητα να κάνεις κάμψεις ή έλξεις με το ένα χέρι. Εδώ και 2 εκατομμύρια χρόνια έχουμε εξελιχθεί ώστε να μην πηδάμε από κλαδί σε κλαδί και να περπατάμε με τα δυο μας πόδια. Το νευρικό σύστημα έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να αποδίδει καλύτερα σε αμφοτερόπλευρη βάση. Έχουμε διόφθαλμη όραση, διωτική ακοή και η ισορροπία μας εξαρτάται από το διαφορικό σήμα που στέλνουν στον εγκέφαλο τα οστάρια των δύο αυτιών μας. Είναι σεβαστό και θαυμαστό να βλέπεις τέτοιες επιδείξεις δύναμης, όμως δεν έχουν ιδιαίτερη εφαρμογή στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Θα το ξαναγράψω, οι κινήσεις που γίνονται 50 φορές την ημέρα, κάθε μέρα, είναι αυτές που πρέπει να μάθουμε να κάνουμε αποδοτικά. Να καθόμαστε και να σηκωνόμαστε, να σηκώνουμε αντικείμενα από το έδαφος και πάνω από το κεφάλι μας, να σπρώχνουμε και να τραβάμε κτλ. Αυτά έχουν ουσία και όχι τα «worthless party tricks», όπως λέει και ένας φίλος μου. Αυτά τα γράφει ένας άνθρωπος που έχει αρκετές μυοσκελετικές ανισσοροπίες και δουλεύει αρκετά ετερόπλευρες ασκήσεις για την ωμοπλάτη και τα ισχία. Όταν κάνω offset OHP, γνωρίζω καλά ότι ο σκοπός μου είναι φτάσω να αποδίδω την ίδια ακριβώς δύναμη από τη δεξιά μου ωμοπλάτη, η οποία λόγω παλαιού κατάγματος κλείδας προβάλλει μπροστά, όσο μπορώ και από την αριστερή. Ο τελικός μου, όμως, σκοπός είναι να μπορώ να κάνω αποδοτικά το OHP, μπας και μετά από 5 χρόνια προπόνηση μπορέσω να κάνω το 100% της μάζας μου με ασφάλεια. Είσαι μέσα στο πνεύμα όσων μου έλεγε η γυμναστρια μου τις εποχές που καναμε εντατικά. Έμπαινα εγώ διάβαζα, έβλεπα βιντεάκια , ήθελα να κάνω ο,τι άσκηση φαινόταν πιο ουαου. Και μου έλεγε οτι το θεμα ειναι να δυναμώσει το σωμα και να ανταποκρίνεται καλύτερα σε κινήσεις που καθημερινά χρειάζονται και κάνουμε.
mic2mic Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, gntgrx είπε Ο τελικός μου, όμως, σκοπός είναι να μπορώ να κάνω αποδοτικά το OHP, μπας και μετά από 5 χρόνια προπόνηση μπορέσω να κάνω το 100% της μάζας μου με ασφάλεια. Τί εννοείς "ο τελικός σκοπός"; Αν τον φτάσεις δηλαδή, θα σταματήσεις μετά και θα κάνεις μόνο συντήρηση; Έτσι κι αλλιώς το 100% της μάζας είναι σχετικά αυθαίρετο νούμερο. Έχει προκύψει μόνο και μόνο επειδή είναι κάτι εφικτό για την πλειοψηφία των σοβαρά ασκούμενων ανδρών. Κι αν κάποιος έχει πετύχει αυτόν τον στόχο στα 20 του, μετά τί θα κάνει; Δεν θα πάει για παραπάνω; Το ίδιο και με τις έλξεις. Κάποια στιγμή φτάνεις να κάνεις πολλές έλξεις. Μετά κάνεις και με έξτρα βάρος. Και σε κάποια φάση έχεις δυναμώσει αρκετά ώστε να κάνεις και έλξη με το ένα χέρι. Απαραίτητο δεν είναι, αλλά πιθανώς απαραίτητο δεν είναι και το 100% της σωματικής μάζας overhead. Έτσι κι αλλιώς, λίγες είναι οι φορές που θα κληθεί κάποιος να σηκώσει overhead ισοκατανεμημένο βάρος με άψογη τεχνική (όλοι έχουμε διαπιστώσει πόσο δυσκολότερο είναι να σηκώσουμε ασύμμετρα ογκώδη αντικείμενα τη στιγμή που με μπάρα μπορεί να κάνουμε άνετα και το διπλάσιο βάρος). Συμφωνώ με τα βασικά που αναφέρεις ως ενδείξεις επαρκούς δύναμης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν και απαραίτητα καλό transfer σε καθημερινές καταστάσεις. Δεν είναι το ίδιο το να κάνεις squat με εντελώς υπάκουα κιλά και το να προσπαθείς να σηκώσεις από το παρκοκρέβατο ένα 20κιλο μικρό που χτυπιέται. Από αυτήν την άποψη, όσο περισσότερη δύναμη έχει κάποιος, τόσο καλύτερα. Φτάνει να μην τραυματιστεί προσπαθώντας να την αυξήσει. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από mic2mic 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις