Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε

Δε θες πολύ γυμνασμενο έξω πλατύ?

Θέλω πιο γυμνασμένο τον έσω από τον έξω διότι έχω χονδροπάθεια και σύμφωνα με γιατρούς και φυσικοθεραπευτές ο έσω στηρίζει καλύτερα την επιγονατίδα σε πιο σωστό σημείο. Βέβαια όταν μου το είχαν πει αυτό δεν έκανα ακόμα καθίσματα οπότε δεν είχα ρωτήσει ποια άσκηση συγκεκριμένα βοηθάει.

Τα κλασσικά καθίσματα βελτιώνουν πολύ την κατάσταση των γονάτων αλλά έλεγα μήπως με μικρή διαφοροποίηση της άσκησης δώσω λίγο παραπάνω βελτίωση στα γόνατα

13 ώρες πριν, gntgrx είπε

Μην περιμένεις πολλά πράγματα από τη θέση των ποδιών για τον έσω πλατύ. Οι όποιες μελέτες που έχουν γίνει δείχνουν κάποιο μικρό αποτέλεσμα με staggered, narrow elevated, externally rotated foot stance, δηλαδή οι φτέρνες να είναι ανυψωμένες και να απέχουν μεταξύ τους 10 με 15 πόντους, To ένα πόδι να είναι λίγο πιο μπροστά από το άλλο και τα ισχία να κάνουν εξωτερική στροφή, με μικρή σχετικά γωνία.

Το παραπάνω είναι συνταγή για τραυματισμό αν έχεις έστω και μικρές διαφορές στη δύναμη που μπορούν να αποδώσουν ταυτόχρονα ο έσω και ο έξω πλατύς.

Ένα compromise είναι τα cyclist squats, όπου οι φτέρνες είναι ακόμα πιο κοντά αλλά τουλάχιστον βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο.

Γενικά τα κλασικά back squats δεν είναι η καλύτερη άσκηση για να στοχεύσεις στον έσω πλατύ. Καλύτερα αποτελέσματα θα πετύχεις με Bulgarian split Squat και single leg press (σε κατάλληλη όμως πρέσα, δεν θέλει μεγάλη γωνία για να είναι ο κορμός όσο γίνεται upright και να δουλεύει ο τετρακέφαλος).

Ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να πετύχεις με το σκι. Όλοι οι σκιέρ της προκοπής δουλεύουν 1 & 1/4 squats, αλλά και αυτά με ρέγουλα.

Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση.

Όπως βλέπω από αυτά που έχω τονίσει, μου φαίνεται πως η διαφοροποίηση που βοηθάει είναι να είναι πιο κοντά τα πόδια μεταξύ τους.

Υπόψην πως δεν ψάχνω άσκηση που να πιάνει αποκλειστικά έσω πλατύ, αλλά να του δίνει λίγο παραπάνω έμφαση από τον έξω σε σχέση με κλασσικά καθίσματα. Και ούτε θέλω να κάνω επίφοβους πειραματισμούς

Μάλλον απλά θα κλείσω τα πόδια κατά 5 - 10 πόντους διατηρώντας την υπόλοιπη στάση μου ίδια, right?

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δεν ξέρω για τον εσω πλατύ αλλά τα καθίσματα με κολλημένες φτέρνες μεταξύ τους και γόνατα όσο πιο κοντά γίνεται το ένα στο άλλο δίνουν την απαραίτητη ισορροπία για pistol squats που αναφέρθηκαν στην προηγούμενη σελίδα.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, lactate είπε

knees to chest το λεει σιγουρα, σηκωνεις γονατα με λυγισμενα πόδια μεχρι να φτασεις καπου στο στηθος. αλλα παρομοια πρεπει να ναι αυτη που λες. Εγώ πριν αρχισω ολο αυτο νομιζα τα squat ειναι μια ασκηση και ειναι 200. και ελπιζω να γυμναζουν κατι διαφορετικο και να μη με παιδευουν τσαμπα να μαθω καθε ασκηση :P ειδικα τα πιστολ σκουτς με ισοπεδωνουν σαν προσωπικοτητα 

Tα pistol squats δικαιολογημένα σε δυσκολεύουν να ξέρεις. Είναι αρκέτα δύσκολα ! Όπως και τα παρόμοια shrimp squats (squats με το ένα πόδι πιασμένο πίσω σαν να κάνεις stretching). 

Συμβουλή σε όσους δυσκολεύονται στα παραπάνω δύσκολα squats: Ξεκινήστε από το βύθισμα προσπαθώντας να ανεβείτε προς τα πάνω αντί να ξεκινάτε από όρθιοι προσπαθώντας να φτάσετε στην βύθιση. Με μια δυο βδομάδες εξάσκηση θα κάνετε το πρώτο σας αβοήθητο pistol squat! 

• Like 1
Δημοσ.

Το λοιπόν , άσε τις παραλλαγές των καθισμάτων και μελέτησε καλά αυτο το μικρο βιντεακι που σου κάνω δωράκι και που είναι ακριβώς το φάρμακο για το πρόβλημα σου !

Λίγα κιλα και οχι μέχρι κάτω το πόδι , οχι μέχρι της 90 μοίρες ! Απο πληρη έκταση μεχρι 30 μοίρες το πολύ, κράτημα σε υπερέκταση 5 δεύτερα και ξανά το ιδιο !

Τα εξηγεί μια χαρά ο μάστορας, καν το επαλειμμένα και θα δεις μεγαλη διάφορα ως προς το καλύτερο.

• Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, OneWaySystem είπε

Το λοιπόν , άσε τις παραλλαγές των καθισμάτων και μελέτησε καλά αυτο το μικρο βιντεακι που σου κάνω δωράκι και που είναι ακριβώς το φάρμακο για το πρόβλημα σου !

Λίγα κιλα και οχι μέχρι κάτω το πόδι , οχι μέχρι της 90 μοίρες ! Απο πληρη έκταση μεχρι 30 μοίρες το πολύ, κράτημα σε υπερέκταση 5 δεύτερα και ξανά το ιδιο !

Τα εξηγεί μια χαρά ο μάστορας, καν το επαλειμμένα και θα δεις μεγαλη διάφορα ως προς το καλύτερο.

Πολύ καλύτερα αυτό από το να μπαίνεις σε περίεργες θέσεις στα κάθισματα και ανατινάξεις κανένα γόνατο

• Like 4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, OneWaySystem είπε

Εγω ετσι τα κανω χρονια τωρα .Για αυτο και μηδεν τραυματισμοι στα γονατα  μετα απο χιλιαδες τονους  :)

• Like 2
Δημοσ.

Γενικότερα τα γόνατα δε συμπαθούν τις στροφές. 

Για τους ασκούμενους, φυσικές θέσεις που δε φέρνουν το σώμα σε περίεργες γωνίες είναι το καλύτερο για μακροπρόθεσμη υγεία. 

Τώρα για τα Pistol Squats. 

Προσωπικά σαν υπέρβαρος δεν τα συμπαθώ. Απαιτούν ελαστικότητα παρά δύναμη . Θα πρότεινα αντί αυτών τα bulgarian split squat και αν σώνει και ντε κάτι με αυτό το βάθος, βάζεις ένα στιβαρό κουτί, ανεβαίνεις, ακουμπάς τον τοίχο μη πέσεις , και κρεμώντας το πόδι έξω από το κουτί, κατεβαίνεις με το άλλο. Τρέχα γύρευε. 

Αυτό όμως που πραγματικά με τρελαίνει στο community είναι πως τα pistol squats είναι ΟΚ (με το γόνατο για θέματα βάθους να πηγαίνει βόλτα μπροστά ) αλλά αλοίμονο αν στα καθίσματα το γόνατο περάσει τα δάχτυλα. 

• Like 4
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Γενικότερα τα γόνατα δε συμπαθούν τις στροφές. 

Για τους ασκούμενους, φυσικές θέσεις που δε φέρνουν το σώμα σε περίεργες γωνίες είναι το καλύτερο το για μακροπρόθεσμη υγεία. 

Τώρα για τα Pistol Squats. 

Προσωπικά σαν υπέρβαρος δεν τα συμπαθώ. Απαιτούν ελαστικότητα παρά δύναμη . Θα πρότεινα αντί αυτών τα bulgarian split squat και αν σώνει και ντε κάτι με αυτό το βάθος, βάζεις ένα στιβαρό κουτί, ανεβαίνεις, ακουμπάς τον τοίχο μη πέσεις , και κρεμώντας το πόδι έξω από το κουτί, κατεβαίνεις με το άλλο. Τρέχα γύρευε. 

Αυτό όμως που πραγματικά με τρελαίνει στο community είναι πως τα pistol squats είναι ΟΚ (με το γόνατο για θέματα βάθους να πηγαίνει βόλτα μπροστά ) αλλά αλοίμονο αν στα καθίσματα το γόνατο περάσει τα δάχτυλα. 

Ούτε εγώ τρελαίνομαι, ανεξαρτήτως σωματικού βάρους

Σήμερα στην προπόνηση κάναμε αυτη την ασκηση που πιανεις ενα μεγάλο μονόζυγο 2-3 μέτρα και πας πλάγια με τα χέρια.. ήταν η πρώτη φορά που ολοκλήρωσα την διαδρομή και μάλιστα 4 φορές. Οι παλάμες μου παρά το ταλκ υποφέρουν (μπηκε και στο ματι μου). Στην αρχή υπήρχε ένας πανικός στα πόδια μου. Σε κάποιο σημείο το μονόζυγο χώριζε απο μια άλλη μπαρα και έπρεπε να την προσπεράσω. Φοβήθηκα μη δεν τα καταφέρω. Αλλα λεω στον εαυτό μου ηρέμισε και ισορρόπησε. Και τελικά δεν ήταν τόσο δύσκολο απλά για μερικά δευτερόλεπτα να κρέμομαι με τα χέρια να συγκεντρωθώ και να το συνεχίσω. Και χάρηκα πολύ που το έκανα.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, OneWaySystem είπε

Σωστό βίντεο, μου το είχε πει και ένας αθλίατρος ότι άμα μένω με τα πόδια τεντωμένα για μέχρι 5 δευτερόλεπτα ενεργοποιείται πολύ ο έσω πλατύς. Βέβαια αυτό τον καιρό δεν πηγαίνω γυμναστήριο για να έχω πρόσβαση σε αυτό το μηχάνημα, οπότε θα ήταν χρήσιμο να τροποποιήσω ελαφρώς τα καθίσματα που κάνω σπίτι

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Σωστό βίντεο, μου το είχε πει και ένας αθλίατρος ότι άμα μένω με τα πόδια τεντωμένα για μέχρι 5 δευτερόλεπτα ενεργοποιείται πολύ ο έσω πλατύς. Βέβαια αυτό τον καιρό δεν πηγαίνω γυμναστήριο για να έχω πρόσβαση σε αυτό το μηχάνημα, οπότε θα ήταν χρήσιμο να τροποποιήσω ελαφρώς τα καθίσματα που κάνω σπίτι

Γίνονται πανεύκολα και στο σπίτι με λάστιχα αντίστασης!  Δώσε 20 ευρώ και πήγαινε πάρε ένα σκληρό λάστιχο που είναι για να σου δίνει ώθηση στις έλξης ~είμαι έξω δεν μπορώ να ανεβάσω λινκ~ κάτσε κανονικά σε μια καρέκλα, βρες ένα άτομο να στα κρατάει χαμηλά στα πόδια και σου βάζει την αντίσταση που θέλεις κ γίνεται μπόμπα η ασκήσει, έτσι κάνω περσοναλ σε σπίτια σε γυναίκες και σε πληροφορώ δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους μετά από το πιάσιμο! 

Όλα γίνονται στο σπίτι, δεν θέλει κόπο, τρόπο θέλει  😉

• Like 1
Δημοσ.

Οι καλλισθενικες ασκήσεις απαιτούν δύναμη, ισορροπία και ευλυγισία ντακον. Εσύ είσαι powerlifter, προφανώς δεν συμπαθείς τέτοια προσέγγιση της προπόνησης αφού έχεις άλλους στόχους και συνεπώς αλλά πράγματα που καταφέρνεις και από τα οποία παίρνεις ικανοποίηση.

Για μένα το pistol squat είναι μεγάλο επίτευγμα σε όποιον μπορεί να κάνει άνετα δέκα συνεχόμενα (όπως αντίστοιχα δέκα έλξεις με το ένα χέρι ή δέκα κάμψεις με το ένα χέρι). Είναι σημάδι ότι έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο όχι μόνο δύναμης αλλά και ευλυγισίας και ισορροπίας και γενικότερης χρήσης του σώματος του στο χώρο.

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, OneWaySystem είπε

Έτσι τα κάνω κι εγώ , όπως μπυ είχε πει απο την αρχή η φίλη μου η περσοναλ. 3 χρονια τωρα τα γόνατα μου δε με ενοχλούν ΚΑΝ κι ας έχω χονδροπαθεια

• Like 2
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, yannis27gr είπε

Οι καλλισθενικες ασκήσεις απαιτούν δύναμη, ισορροπία και ευλυγισία ντακον. Εσύ είσαι powerlifter, προφανώς δεν συμπαθείς τέτοια προσέγγιση της προπόνησης αφού έχεις άλλους στόχους και συνεπώς αλλά πράγματα που καταφέρνεις και από τα οποία παίρνεις ικανοποίηση.

Για μένα το pistol squat είναι μεγάλο επίτευγμα σε όποιον μπορεί να κάνει άνετα δέκα συνεχόμενα (όπως αντίστοιχα δέκα έλξεις με το ένα χέρι ή δέκα κάμψεις με το ένα χέρι). Είναι σημάδι ότι έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο όχι μόνο δύναμης αλλά και ευλυγισίας και ισορροπίας και γενικότερης χρήσης του σώματος του στο χώρο.

εγώ κάνω 10 έλξεις με δύο χέρια και χοντρό λάστιχο και αυτό το κατάφερα τώρα πρόσφατα γιατί στην αρχή ούτε αυτό μπορούσα :P

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, yannis27gr είπε

Σχετικής δύναμης. Εξαρτάται πολύ από το βάρος του. Είμαι πολύ υπέρ των παραπάνω, ξέρω όμως πως είναι και θέμα ηλικίας.

Αν συνδυάζονται με κάθισμα και άρσεις το διπλάσιο του βάρους του ασκούμενου τότε είμαι all in καθώς η μία συνθήκη δεν αποκλείει την άλλη

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...