Επισκέπτης Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 lactate, με τον παιδιάστικο ενθουσιασμό σου (καλοπροαίρετα το λέω), θα πρέπει να σε ανάγουν σε μασκότ στο γυμναστήριο. ❤️
lactate Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 3 λεπτά πριν, Mrs. Hyde είπε lactate, με τον παιδιάστικο ενθουσιασμό σου (καλοπροαίρετα το λέω), θα πρέπει να σε ανάγουν σε μασκότ στο γυμναστήριο. ❤️ προσπαθώ να μη το δείχνω αλλά το έχω αυτό που λες
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Μόλις τώρα, lactate είπε προσπαθώ να μη το δείχνω αλλά το έχω αυτό που λες Το βλέπουμε και το νιώθουμε. χαχα Καλά κάνεις, ωραίο είναι. Και δίνει και κίνητρο. Keep walking.
gntgrx Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μεγαλύτερη σημασία έχει η λειτουργική ευλυγισία. Μπορεί να φανεί παράξενο, όμως αυτό που έγραψε ο @Dakonblackblade έχει βαθύ νόημα. Το να μπορείς να κάτσεις και να σηκωθείς υπό φορτίο (ρωτήστε οποιαδήποτε έγκυο), να σηκώσεις ένα φορτίο από το έδαφος (ρωτήστε οποιαδήποτε μάνα ή πατέρα) και να σηκώσεις ένα φορτίο πάνω από το επίπεδο των ώμων (ρωτήστε οποιαδήποτε νοικοκυρά ή αγρότη), είναι θέμα ποιότητας ζωής. Θα συμπληρώσω το να μπορείς να κουβαλήσεις ένα φορτίο στο ένα χέρι χωρίς να σε παίρνει το βάρος και να μπορείς να σταθείς στη μύτη του ενός ποδιού χωρίς να πηγαίνεις πέρα δώθε σαν τη βάρκα. Bonus αν μπορείς να σπρώξεις ή να τραβήξεις ένα βαρύ αντικείμενο χωρίς η μέση σου να βλαστημάει την ώρα και τη στιγμή. Το αρθρικό εύρος κίνησης (το οποίο είναι κίνηση σε τρισδιάστατο χώρο) εξαρτάται, αλλά και μεταβάλλεται, από πολλούς παράγοντες. Δεν υπάρχει απομονωμένο υποσύστημα όσον αφορά το ολικό μυοσκελετικό σύστημα. Κάτι που οι περισσότεροι αγνοούν είναι ότι δεν υπάρχει απόλυτη ακινησία. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2019 από gntgrx 4
Moderators Spect~ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 3 ώρες πριν, yannis27gr είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Προφανώς δεν ήταν ξεκάθαρο, ειδικά στο κομμάτι της ευλυγισίας. Όσον αφορά το ΤΑΒΑΤΑ και που σκάσατε όλοι σας ότι είναι αδύνατον να κάνεις 8*20'' στην ίδια απόδοση, το έχω κάνει αρκετές φορές (όχι όλες, ούτε καν τις περισσότερες) όταν έκανα ΤΑΒΑΤΑ. Ήταν μια περίοδος που είχα πέσει με τα μούτρα στην αεροβική και καθότι δεν είχα χρόνο για τρέξιμο, την είχα καταβρει με τα ΗΙΙΤ και ειδικά με 8*20/10. Δοκιμασα διάφορες ασκήσεις αλλά και διάβασα διάφορα και κατέληξα ότι οι πιο αποδοτικές ήταν το στατικό ποδήλατο (που έχω) και τα σπριντ (που έχω χώρο στο χωράφι να κάνω). Τόσο βλέποντας την ταχύτητα στο στατικό ποδήλατο όσο και μετρώντας την απόσταση στα σπριντ, πολλές φορές πέτυχα να έχω σταθερή μέγιστη απόδοση σε όλα τα σετ των 20'' (φυσικά νόμιζα ότι θα πεθάνω αλλά τελικά δεν πέθανα). Είχα το 170% VO2max σε κάθε σετ; Δεν έχω ιδέα. Ίσως ναι, ίσως όχι (μάλλον όχι). Αλλά ξέρω το εξής: 1. Διατηρούσα τη μέγιστη δυνατή απόδοση σε όλα τα σετ (κάποιες φορές) ή σχεδόν στο 85-90% της μέγιστης (τις υπολοιπες) 2. Δεν απέκτησα την αντοχή να μπορώ να τρέξω 30' (το δοκιμασα αργότερα) που υποτίθεται ότι πετυχαίνεις κάνοντας ΤΑΒΑΤΑ για 8-10 βδομάδες. Εξ ου και η αρχική μου αντίρρηση ότι όσοι κάνουν ΤΑΒΑΤΑ στην πραγματικότητα κάνουν ΗΙΙΤ με φαντεζί όνομα. Η προσωπική μου εμπειρία. Και στις δυο περιπτωσεις μπορει να εννοουσες κατι αλλα η διατυπωση σου ηταν λάθος. Στην περιπτωση του Tabata ετσι οπως το εγραψες αφησες να εννοθει οτι πρεπει να δινεις το 100% ενω και εσυ λες οτι έδινες το maximum effort το οποιο ειναι εν τελως διαφορετικό. Ειναι οπως εχουν στην αρση βαρων πχ το Daily max δηλαδη μπορεί στο back squat να εχεις 1 rm 170kg αλλα σημερα το 1rm σου να ειναι 155 kg . Αυτο ειναι και το maximum effort, στο 1ο γυρο ειναι 100% και στο δευτερο γύρο θα ειναι το 100% απο το 95% του 100% του πρώτου γυρου. Στο κομματι τις ευλιγισιας ετσι οπως το έγραψες παλι αφησες να εννοηθεί οτι εξαρταται απο την αρθρωση αυτη καθε αυτη και οχι απο τενοντες/μυς. Αν το ελεγε ενας θα λεγαμε οκ αλλα στο λεμε περισσότεροι ! Φιλικα παντα
OneWaySystem Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Ο τζερτζελες εδώ στο νήμα με το tabata κρατάει πάνω απο 4-5 χρόνια και δεν βλέπω να τελειώνει στα επόμενα 5! Εγω πάντως που τα τελευταία 10 - 15 χρόνια το εχω γυρίσει απο προπόνηση δύναμης σε προπόνηση αντοχής, και ταχυδυναμης με ελάχιστη ξεκούραση ανάμεσα στα σετ και με φουλ ένταση , χέστηκα αν αυτο που κάνω είναι hiit tabata η trabata , το αποτέλεσμα μετράει και οσο το αποτέλεσμα είναι αύξηση αντοχής, ίδρωτας και πρήξιμο τότε όλα είναι καλά ! Γυμναστείτε και μην το ψειρίζετε το θέμα , κακό στον εαυτό σας κάνετε και οχι καλό .. 8 1
TEOKOS Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 12 λεπτά πριν, OneWaySystem είπε Ο τζερτζελες εδώ στο νήμα με το tabata κρατάει πάνω απο 4-5 χρόνια και δεν βλέπω να τελειώνει στα επόμενα 5! Εγω πάντως που τα τελευταία 10 - 15 χρόνια το εχω γυρίσει απο προπόνηση δύναμης σε προπόνηση αντοχής, και ταχυδυναμης με ελάχιστη ξεκούραση ανάμεσα στα σετ και με φουλ ένταση , χέστηκα αν αυτο που κάνω είναι hiit tabata η trabata , το αποτέλεσμα μετράει και οσο το αποτέλεσμα είναι αύξηση αντοχής, ίδρωτας και πρήξιμο τότε όλα είναι καλά ! Γυμναστείτε και μην το ψειρίζετε το θέμα , κακό στον εαυτό σας κάνετε και οχι καλό .. Έτσι ρε μαους πέστα Και εγώ το έχω γυρίσει σε τρέξιμο και ζουμπαboxing και για ξεκούραση κάνω που και που βάρη 😛 2
lactate Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 14 λεπτά πριν, TEOKOS είπε Έτσι ρε μαους πέστα Και εγώ το έχω γυρίσει σε τρέξιμο και ζουμπαboxing και για ξεκούραση κάνω που και που βάρη 😛 Ξέρω άνθρωπο που παει σε κατι που το λενε jaffrobreat και λεει οτι ειναι διαλυμενος μετα (απο κουραση)
gntgrx Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Έλα να σε πάρω στις ελιές, θα σε πληρώσω κιόλας αντί να πληρώσεις εσύ. Εκεί να δεις προπόνηση. 4
TEOKOS Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 24 λεπτά πριν, gntgrx είπε Έλα να σε πάρω στις ελιές, θα σε πληρώσω κιόλας αντί να πληρώσεις εσύ. Εκεί να δεις προπόνηση. Ε ναι εκεί γίνεται το final four, οι τελικοί 6
Castiel Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Καλησπέρα παίδες, ξέρετε κανα καλό παπούτσι adidas για γυμναστήριο; Ρωτάω συγκεκριμένα για adidas, γιατι θα κάνω μια μεγάλη παραγγελία από το σαιτ τους και έψαχνα να προσθέσω ένα παπούτσι για γυμναστήριο (έχω μόνο ultraboost αυτη τη στιγμή, που δεν νομίζω οτι κάνουν για deadlifts, squats κλπ)
gntgrx Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Έχεις επιλογές για όλα τα βαλάντια. -Powerlift 4 -- Entry Level, All around -Adipower 1 -- Για καθίσματα -Leistung 16 -- Πιο crossfit oriented, μπορείς να το έχεις και μόνο για καθίσματα -Αdipower 2 -- Για καθίσματα
Dakonblackblade Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Δεν ξέρω αν βγάζει ακόμα και το powerperfect
Moderators Spect~ Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Ούτε το πρώτο ούτε το τρίτο είναι για αυτό που λες. Έχουν τακούνι το οποίο βοηθάει σε καθίσματα και άρση βαρών αλλά δεν βοηθάει σε deadlift που θες flat παπούτσι, τρέξιμο κλπ. Με μια γρήγορη ματιά δες για crazypower ή Adidas nano. Εκτός Adidas τα πιο all around είναι τα Nike metcon 5 (το τελευταίο μοντέλο τέλος πάντων δεν θυμάμαι το νούμερο) και τα reebok nano 9.0
Fotis13 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 5 λεπτά πριν, Spect~ είπε Ούτε το πρώτο ούτε το τρίτο είναι για αυτό που λες. Έχουν τακούνι το οποίο βοηθάει σε καθίσματα και άρση βαρών αλλά δεν βοηθάει σε deadlift που θες flat παπούτσι, τρέξιμο κλπ. Με μια γρήγορη ματιά δες για crazypower ή Adidas nano. Εκτός Adidas τα πιο all around είναι τα Nike metcon 5 (το τελευταίο μοντέλο τέλος πάντων δεν θυμάμαι το νούμερο) και τα reebok nano 9.0 Το metcon και να με πληρωναν δεν το φοραγα ,τραγωδια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις