mic2mic Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Φυσικά και το Tabata δεν είναι πανάκεια, ούτε η μοναδική αποτελεσματική ΗΙΙΤ. Απλά είναι κάτι που μπορεί να κάνει κάποιος που θέλει να εξοικονομήσει χρόνο και ταυτόχρονα να βελτιώσει και άλλες παραμέτρους της φυσικής του κατάστασης πέρα από αυτές που σχετίζονται με την κλασσική προπόνηση με βάρη. Ούτε χρειάζεται το interval training να είναι πάντα υψηλής έντασης. Για καρδιοαναπνευστική προπόνηση είναι πχ πολύ καλά και τα κλασσικά σιρκουί. Και μπορεί να γίνουν κι αυτά εξαιρετικά απαιτητικά, ανάλογα με τις απαιτήσεις και την διάθεση του καθενός. ΓΙα παράδειγμα, διαλέγουμε ένα βάρος με το οποίο μπορούμε να κάνουμε 20 επαναλήψεις σε σκουώτ, πιέσεις ώμων, κωπηλατική, πεκ-ντεκ (ή ότι άλλες ασκήσεις και επαναλήψιες διαλέξουμε, πχ pushups, έλξεις, pistol squats, wheel rolouts). Και μετά κάνουμε αυτές τις 4 ασκήσεις με τη σειρά, χωρίς διαλείμματα, μέχρι να συμπληρώσουμε 5-6 κύκλους. Εξαιρετική καρδιοαναπνευστική προπόνηση με μέτρια ένταση, που μπορεί να γίνει όσο απαιτητική θέλουμε ανάλογα με τον αριθμό των κύκλων. Και πάλι γλιτώνουμε πολύ χρόνο σε σχέση με συνηθισμένες steady state αερόβιες.
Moderators Spect~ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Το κουράσατε με τ Tabata. Δεν είναι κάτι παραπάνω από ένα πρωτόκολλο HIIT το οποίο λέει 8 γύρους από 20" full on 10" rest. Σε κάθε γύρο το 100% μειώνεται θέλοντας και μη. Το να λέμε ότι κάποιος δεν κάνει κανονικό Τabata επειδή είμαι αρχάριος και δεν μπορεί να πιάσει τα νούμερα κάποιου άλλου είναι σαν να λέμε ότι πχ Ο Γιάννης δεν κάνει πρπονηση με βάρη γιατί δεν μπορεί να κάνει 130 κιλά πάγκο και 150 κιλά κάθισμα. Κάντε αυτό που σας αρέσει και αφήστε στην άκρη το αν είναι Tabata ή Patata. 6 1
yannis27gr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ούτε 2 σελίδες δεν πιάσαμε κι αμέσως η γκρίνια. Oh mon Dieu 😜 Η ευλυγισία δεν είναι μέσω των μυών για να τη χτίσεις με βάρη. Είναι η δυνατότητα της άρθρωσης να κινείται σε μεγάλο εύρος κι όπως λέει η Εύα χρειάζεται καθημερινή εξάσκηση (σε αντίθεση με τους μυς που θέλουν κατά μέσο όρο τουλάχιστον 48ωρη ξεκούραση). Το κατακόρυφο όμως είναι συνδυασμός ευλυγισίας και δύναμης με βάση τη σωματοδομή του καθενός (μπορεί δηλαδή κάποιος να είναι πολύ δυνατός αλλά τόσο βαρύς ώστε να μην μπορεί να στηρίξει τον εαυτό του). Σαφώς εντυπωσιακή άσκηση αλλά ταυτόχρονα αρκετά επικίνδυνη και χρειάζεται επίβλεψη μέχρι να τη μάθει κάποιος. Ο λακτατε όμως δεν κάνει κατακόρυφο. Στηρίζεται στα χέρια κι ανεβαίνει τοίχο με τα πόδια που είναι το καλισθενικό αντίστοιχο των πιέσεων ώμων με αλτήρες. Μια χαρά άσκηση για να δυναμώσουν οι μυς και δεν είναι ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο επικίνδυνη από τις πιέσεις ώμων. Στην τελική όλες οι ασκήσεις εμπεριέχουν κίνδυνο τραυματισμού άμα δε σε κόβει να σταματήσεις όταν πια δεν μπορείς άλλο. Υ.Γ. Μόνο ο Γιώργος κατάλαβε τι έλεγα Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2019 από yannis27gr 1
Conan2046 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 53 λεπτά πριν, yannis27gr είπε Ούτε 2 σελίδες δεν πιάσαμε κι αμέσως η γκρίνια. Oh mon Dieu 😜 Η ευλυγισία δεν είναι μέσω των μυών για να τη χτίσεις με βάρη. Είναι η δυνατότητα της άρθρωσης να κινείται σε μεγάλο εύρος Πάμε για άλλες 2 σελίδες να ξέρεις με αυτό που έγραψες. Δεν ισχύει αυτό.
Moderators Spect~ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, yannis27gr είπε Ούτε 2 σελίδες δεν πιάσαμε κι αμέσως η γκρίνια. Oh mon Dieu 😜 Η ευλυγισία δεν είναι μέσω των μυών για να τη χτίσεις με βάρη. Είναι η δυνατότητα της άρθρωσης να κινείται σε μεγάλο εύρος κι όπως λέει η Εύα χρειάζεται καθημερινή εξάσκηση (σε αντίθεση με τους μυς που θέλουν κατά μέσο όρο τουλάχιστον 48ωρη ξεκούραση). Το κατακόρυφο όμως είναι συνδυασμός ευλυγισίας και δύναμης με βάση τη σωματοδομή του καθενός (μπορεί δηλαδή κάποιος να είναι πολύ δυνατός αλλά τόσο βαρύς ώστε να μην μπορεί να στηρίξει τον εαυτό του). Σαφώς εντυπωσιακή άσκηση αλλά ταυτόχρονα αρκετά επικίνδυνη και χρειάζεται επίβλεψη μέχρι να τη μάθει κάποιος. Ο λακτατε όμως δεν κάνει κατακόρυφο. Στηρίζεται στα χέρια κι ανεβαίνει τοίχο με τα πόδια που είναι το καλισθενικό αντίστοιχο των πιέσεων ώμων με αλτήρες. Μια χαρά άσκηση για να δυναμώσουν οι μυς και δεν είναι ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο επικίνδυνη από τις πιέσεις ώμων. Στην τελική όλες οι ασκήσεις εμπεριέχουν κίνδυνο τραυματισμού άμα δε σε κόβει να σταματήσεις όταν πια δεν μπορείς άλλο. Υ.Γ. Μόνο ο Γιώργος κατάλαβε τι έλεγα Η άρθρωση κάνει κωλοτουμπες οι τενοντες και οι μύες είναι μεγαλύτερο πρόβλημα.. Αν ήταν όπως το λες τότε όταν πχ θα έκανες διάταση στο ποδι δε θα σε πονούσε ο μηριαιος δικέφαλος ή ο τετρακεφαλο ή η γάμπα κλπ αλλα το γονατο, ο αστραγάλος κλπ.
yannis27gr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πλάκα έχετε. Να προσέχουμε κάθε λέξη λες και γράφουμε διπλωματική ξανά. ΟΚ. Επειδή βαριέμαι να μεταφράζω: Flexibility: The individual's ability to move a joint through the required range of motion without undue stress to the involved musculotendonous unit Αν κάποιος κατάλαβε κάτι άλλο στη χρήση της λέξης "μυς" στο προηγούμενο μνμ, ας μείνει σε αυτό κι ας μην μπλέξουμε τα μπούτια μας για άλλες 2 σελίδες. Merci beaucoup. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2019 από yannis27gr
Conan2046 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Με συγχωρείς αλλά άλλο να προσέχουμε κάθε λέξη και άλλο να λέμε πράγματα που δεν ισχύουν. Εσύ μας παραθέτεις ένα ορισμό της ευλυγισίας, Η ικανότητα να κινείς μια άρθρωση σε ένα ορισμένο εύρος κίνησης. Το ζήτημα είναι ότι άλλο ο ορισμός της ευλυγισίας και άλλο από τι εξαρτάται και εξαρτάται κυρίως από την ελαστικότητα των μυών, άντε και από τους τένοντες που σε γενικές γραμμές δεν είναι ελαστικοί και πολύ λίγο από τις αρθρώσεις.
yannis27gr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Once again, όπως και με το ΤΑΒΑΤΑ, δεν κατάλαβες τι είπα. Έγραψα ότι δεν είναι μέσω των μυων εννοώντας ότι δεν είναι μέσω των ίδιων μηχανισμών με τους οποίους οι μυς αποκτούν όγκο, ήτοι μέσω ασκήσεων με αντιστάσεις, γι αυτό και είπα ότι δεν χτίζεται όπως τα βάρη. Αν εσύ αλλά και ο βιαστικός σπεκτ νομίζατε ότι αναφερόμουν σε ανυπαρξία μυων στην ευλυγισία, κοιτάξτε το και να μην βιάζεστε να βγάζετε συμπεράσματα. Κατα βάση η ευλυγισία χτίζετε με ασκήσεις που αναγκάζουν το μυ να "απλωθεί" ώστε να αποκτήσει τη χαμένη ελαστικότητα (στην παιδική ηλικία όλοι σχεδόν είμαστε ευλύγιστοι) και εξαρτάται σε κάποιο βαθμό και απο γενετικούς παραγοντες. 1
Conan2046 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Ο καθένας μπορεί να δει τι γράφεις και τι γράφω και να κρίνει. Ήταν ξεκάθαρο τι είπες και για την Tabata και για την ευλυγισία, δεν είναι κακό να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας. Δεν θέλω να το κάνουμε το τόπικ πεδίο μάχης επί προσωπικού και δεν συνεχίζω, ούτε θα απαντήσω πάνω στο ίδιο θέμα. Αν θέλεις με p.m. ευχαρίστως. 1
Dakonblackblade Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Κανείς δε χρειάζεται να είναι περισσότερο ευλύγιστος αν μπορεί να πραγματοποιήσει ένα κάθισμα , άρσεις και πιέσεις ώμων με μπάρα There , i said it
evabb Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 9 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε Κανείς δε χρειάζεται να είναι περισσότερο ευλύγιστος αν μπορεί να πραγματοποιήσει ένα κάθισμα , άρσεις και πιέσεις ώμων με μπάρα There , i said it εχω δει 40αρη (αδυνατο) πρωην αθλητη να μην μπορει να τεντωσει το ποδι του/γονατο του καθιστος. Νομιζω οτι αυτο ειναι προβλημα.
TEOKOS Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 13 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε Κανείς δε χρειάζεται να είναι περισσότερο ευλύγιστος αν μπορεί να πραγματοποιήσει ένα κάθισμα , άρσεις και πιέσεις ώμων με μπάρα There , i said it Εδώ χρειάζονται ασκήσεις κινητικότητας. Οι ασκήσεις ευλυγισίας είναι για άλλο πράμα
Dakonblackblade Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, evabb είπε εχω δει 40αρη (αδυνατο) πρωην αθλητη να μην μπορει να τεντωσει το ποδι του/γονατο του καθιστος. Νομιζω οτι αυτο ειναι προβλημα. Αν μπορεί να κάνει σωστό κάθισμα, δεν είναι. 1 ώρα πριν, TEOKOS είπε Εδώ χρειάζονται ασκήσεις κινητικότητας. Οι ασκήσεις ευλυγισίας είναι για άλλο πράμα Για αθλητές που τους χρειάζεται στο άθλημα τους. Fringe
yannis27gr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Conan2046 είπε Ο καθένας μπορεί να δει τι γράφεις και τι γράφω και να κρίνει. Ήταν ξεκάθαρο τι είπες και για την Tabata και για την ευλυγισία, δεν είναι κακό να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας. Δεν θέλω να το κάνουμε το τόπικ πεδίο μάχης επί προσωπικού και δεν συνεχίζω, ούτε θα απαντήσω πάνω στο ίδιο θέμα. Αν θέλεις με p.m. ευχαρίστως. Προφανώς δεν ήταν ξεκάθαρο, ειδικά στο κομμάτι της ευλυγισίας. Όσον αφορά το ΤΑΒΑΤΑ και που σκάσατε όλοι σας ότι είναι αδύνατον να κάνεις 8*20'' στην ίδια απόδοση, το έχω κάνει αρκετές φορές (όχι όλες, ούτε καν τις περισσότερες) όταν έκανα ΤΑΒΑΤΑ. Ήταν μια περίοδος που είχα πέσει με τα μούτρα στην αεροβική και καθότι δεν είχα χρόνο για τρέξιμο, την είχα καταβρει με τα ΗΙΙΤ και ειδικά με 8*20/10. Δοκιμασα διάφορες ασκήσεις αλλά και διάβασα διάφορα και κατέληξα ότι οι πιο αποδοτικές ήταν το στατικό ποδήλατο (που έχω) και τα σπριντ (που έχω χώρο στο χωράφι να κάνω). Τόσο βλέποντας την ταχύτητα στο στατικό ποδήλατο όσο και μετρώντας την απόσταση στα σπριντ, πολλές φορές πέτυχα να έχω σταθερή μέγιστη απόδοση σε όλα τα σετ των 20'' (φυσικά νόμιζα ότι θα πεθάνω αλλά τελικά δεν πέθανα). Είχα το 170% VO2max σε κάθε σετ; Δεν έχω ιδέα. Ίσως ναι, ίσως όχι (μάλλον όχι). Αλλά ξέρω το εξής: 1. Διατηρούσα τη μέγιστη δυνατή απόδοση σε όλα τα σετ (κάποιες φορές) ή σχεδόν στο 85-90% της μέγιστης (τις υπολοιπες) 2. Δεν απέκτησα την αντοχή να μπορώ να τρέξω 30' (το δοκιμασα αργότερα) που υποτίθεται ότι πετυχαίνεις κάνοντας ΤΑΒΑΤΑ για 8-10 βδομάδες. Εξ ου και η αρχική μου αντίρρηση ότι όσοι κάνουν ΤΑΒΑΤΑ στην πραγματικότητα κάνουν ΗΙΙΤ με φαντεζί όνομα. Η προσωπική μου εμπειρία. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2019 από yannis27gr
lactate Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Εντωμεταξύ δεν ήξερα τι είναι το tabata απλά είχα βρει κατι τραγουδια που ηταν γνωστα τραγουδια + tabata και λεω τιποτα remix θα ειναι και τα ακουγα και λεω πλακα εχουν Θα ηθελα να μοιραστώ δύο αστείες συνήθειες/συμπεριφορές που βλέπω στο γυμναστήριο Ο ένας όλο βγάζει τη γλώσσα έξω (πως κάνουν οι μάστορες όταν βιδώνουν κάτι;) και μου φαίνεται πολύ αστείο (με την καλή έννοια, όχι κοροϊδευτικά) και όλο ξεφυσσάει αλλά ένα περίεργο ξεφύσημα.. και σήμερα στα αποδυτήρια εκτος απο τα χερια στο νιπτήρα ξεπλυνε και το στομα του και κανει ενα φσσσσ και τα κανε ολα κω** Ο άλλος πριν και μετά από κάθε άσκηση κουνάει αρνητικά το κεφάλι του και οταν κοιτάει κάποιον του κάνει αυτό με τη γροθιά του στυλ το χουμε. Απο τη μια εειναι αστειο απο την αλλη μαρεσει να κοιταζω αλλους και να παίρνω-δίνω κουράγιο με ματιες και χαμογελα οτυ στυλ θα τα καταφερουμε και σημερα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις