Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, katman2000 είπε

ρε παιδια γιατι τοσο μοδα οι προπονησεις δυναμης? διαβαζω και εδω αλλα και στα περισοτερα σαιτ ολοι ασχολουνται με νουμερα και κανεις πλεον με προπονηση bodybuilding τι φαση?:) 

Και οι φυσιοθεραπευτές τι θα κάνουν; Κλέφτες θα γίνουν;     😛

• Like 1
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η κατακόρυφος, σαν άσκηση, εκτός να του ανεβάσει το αίμα στο κεφάλι τι ακριβώς κάνει; Έκανα περίπου κάτι σαν κατακόρυφο.. από θέση σανίδας σκαρφάλωσα με τα πόδια όπως είπε ο προπονητής και έμεινα.. βέβαια δεν ήμουν τελειώς ανάποδα είχα μια μικρή (μικρή όμως κλίση) αλλα τόσο άντεχα γιατί λύγιζαν τα χέρια μου και ήταν μια εσωτερική μάχη αυτά τα δευτερόλεπτα. Πλησιάζει η μέρα του handstand άραγες; 😮

Δημοσ.

ΗΙΙΤ ακουω απο τη μια, TABATA απο την αλλη, ποδήλατα/τρεξίματα/μαραθώνιους κλπ. Δεν υπαρχει κανενας αλλος #nocardiosquad εδω??  🙃

(το ξερω οτι κανει καλο)

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ADHD είπε

ΗΙΙΤ ακουω απο τη μια, TABATA απο την αλλη, ποδήλατα/τρεξίματα/μαραθώνιους κλπ. Δεν υπαρχει κανενας αλλος #nocardiosquad εδω??  🙃

(το ξερω οτι κανει καλο)

παρων 😂

Δημοσ.
2 ώρες πριν, yannis27gr είπε

Το ΤΑΒΑΤΑ μελετήθηκε ως προς τα οφέλη του ενδελεχώς από έναν Ιάπωνα επιστήμονα και δουλεύει εξαιρετικά μόνο όταν κάνεις ποδήλατο σε πλήρη ταχύτητα και τα 20''. Με μόλις 10'' ξεκούρασης όταν πας για το 2ο σετ των 20'' αναγκαστικά θα πέσεις σε απόδοση - εκτός κι αν είσαι επαγγελματίας αθλητής --> όπως ήταν αυτοί στη μελέτη.

Με τέτοια δεδομένα λοιπόν, ένα 4λεπτο ΤΑΒΑΤΑ είναι εξίσου αποδοτικό με 30' τρέξιμο.

Αλλά επειδή ο μέσος ασκούμενος ΔΕΝ μπορεί να βγάλει τις πραγματικές απαιτήσεις του ΤΑΒΑΤΑ, το να νομίζει ότι κάνοντας μούφα ΤΑΒΑΤΑ για 4' έβγαλε αεροβική προπόνηση μισάωρου, πλανάται πλάνην οικτρά.

Πιο απλά, όσοι κάνουν ΤΑΒΑΤΑ νομίζουν ότι κάνουν ΤΑΒΑΤΑ. Στην ουσία απλά έχουν βάλει ένα φαντεζί τίτλο στην αεροβική τους :)

Μία είναι η πραγματική απαίτηση του Tabata: Να δίνεις συνεχώς το 100%. Δεν παίζει ρόλο αν είσαι επαγγελματίας ή όχι. Είναι άλλη μια μορφή του intensity vs volume που ισχύει και στην προπόνηση με αντιστάσεις. Ουσιαστικά είναι αυτορυθμιζόμενη η άσκηση: Στην αρχή ίσως να μην μπορείς να βγάλεις ούτε τα πρώτα 20" σε πλήρη ένταση. Το νιώθεις ότι δεν τα έχεις δώσει όλα. Σιγά-σιγά ανεβαίνουν οι επιδόσεις σου. Σε κάποια φάση θα μπορείς να δίνεις το δικό σου 100% για 20". Αργότερα για άλλα 20, κτλ. Το καρδιοαναπνευστικό σου δεν ξέρει αν είσαι επαγγελματίας ή όχι. Αν ανεβαίνουν αρκετά οι παλμοί σου, το κάνεις σωστά. Τί κι αν ο επαγγελματίας είναι στους 90 παλμούς σε μια ταχύτητα που εσύ φτάνεις τους 180; Δεν παίζει ρόλο. Έτσι κι αλλιώς και η μισάωρη προπόνηση του επαγγελματία των 5χλμ δεν έχει καμμία σχέση με την μισάωρη προπόνηση του ερασιτέχνη.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, GothicCrusader είπε

Δεν είναι ουσιαστικα ένα Hiit session;

Αυτό είναι, αλλά σου προσδιορίζει ακριβώς την ένταση: 100%. Η διάρκεια των intervals δε νομίζω ότι έχει και τόσο μεγάλη σημασία να είναι ακριβώς όπως στο πρωτόκολλο, δηλαδή θα μπορούσε π.χ. κάποιος να πάει σε ένα στίβο και να σπριντάρει στις ευθείες ενώ πηγαίνει πιο χαλαρά στις στροφές.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, lactate είπε

Η κατακόρυφος, σαν άσκηση, εκτός να του ανεβάσει το αίμα στο κεφάλι τι ακριβώς κάνει; Έκανα περίπου κάτι σαν κατακόρυφο.. από θέση σανίδας σκαρφάλωσα με τα πόδια όπως είπε ο προπονητής και έμεινα.. βέβαια δεν ήμουν τελειώς ανάποδα είχα μια μικρή (μικρή όμως κλίση) αλλα τόσο άντεχα γιατί λύγιζαν τα χέρια μου και ήταν μια εσωτερική μάχη αυτά τα δευτερόλεπτα. Πλησιάζει η μέρα του handstand άραγες; 😮

ειλικρινα γιατι σπας τον πουτσο σου με τετοιες ασκησεις;

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, evabb είπε

Αυτος φταίει μωρέ η ο 'προπονητής' του κωλου που βλέπει ανθρώπους που δεν μπορούν να κάνουν μια έλξη στο μονόζυγο και τους βάζει να κρεμαστούν ανάποδα ?!!

Και καλα τους γυμνάζει εκείνη την ώρα, τους κάνει άσκηση το τσιρκο.

• Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ADHD είπε

(το ξερω οτι κανει καλο)

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, OneWaySystem είπε

Αυτος φταίει μωρέ η ο 'προπονητής' του κωλου που βλέπει ανθρώπους που δεν μπορούν να κάνουν μια έλξη στο μονόζυγο και τους βάζει να κρεμαστούν ανάποδα ?!!

Και καλα τους γυμνάζει εκείνη την ώρα, τους κάνει άσκηση το τσιρκο.

πολυ σωστη παρατηρηση. Γενικα θεωρω οτι τετοιες ασκησεις εντυπωσιασμου δεν εχουν ιδιαιτερο νοημα ειδικα αν ο σκοπος του ασκουμενου ειναι να χασει απλα κιλα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, evabb είπε

τι εννοεις; :P

αυτές μου λέει αυτές κάνω

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, lactate είπε

τι εννοεις; :P

αυτές μου λέει αυτές κάνω

εννοω απλουστατα οτι δεν εχει νοημα να κανεις τετοιου ειδους ακσησεις, δεν προκειται να σου προσφερουν τπτ. Ο σκοπος σου ειναι να αδυνατισεις και να χτισεις σωμα. Κατακορυφο κανουν οσοι ασχολουνται με ενοργανη ή ψαχνονται για πιο προχωρημενα πραματα. 98 κιλα ανθρωπος με μηδεν φυσικη κατασταση να κανει κατακορυφο το λες τουλαχιστον ανευθηνο απο την μερια του προπονητη.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, evabb είπε

εννοω απλουστατα οτι δεν εχει νοημα να κανεις τετοιου ειδους ακσησεις, δεν προκειται να σου προσφερουν τπτ. Ο σκοπος σου ειναι να αδυνατισεις και να χτισεις σωμα. Κατακορυφο κανουν οσοι ασχολουνται με ενοργανη ή ψαχνονται για πιο προχωρημενα πραματα. 98 κιλα ανθρωπος με μηδεν φυσικη κατασταση να κανει κατακορυφο το λες τουλαχιστον ανευθηνο απο την μερια του προπονητη.

μηδεν φυσικη κατασταση δεν το δεχομαι.. πες οτι ειμαι σε καινούριος στη γυμναστικη μη με πληγωνεις :P

πάντως 97 κιλά άνθρωπος το καταφερα και εμεινα και 1 λεπτο. Λεει ειναι ισομετρικες η ορθοσωμικες και ειναι σημαντικες λεει

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, lactate είπε

μηδεν φυσικη κατασταση δεν το δεχομαι.. πες οτι ειμαι σε καινούριος στη γυμναστικη μη με πληγωνεις :P

πάντως 97 κιλά άνθρωπος το καταφερα και εμεινα και 1 λεπτο. Λεει ειναι ισομετρικες η ορθοσωμικες και ειναι σημαντικες λεει

τα κιλα σου και μονο χαλανε την φυσικη σου κατασταση, σορρυ αλλα ετσι ειναι. Επισης 1 λεπτο με το κεφαλι κατω; ειμαστε σοβαροι; για ποιον λογο; εκανα ενοργανη για χρονια και κατι τετοιο δεν χρειαστηκε να το κανω ΠΟΤΕ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...