Fotis13 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Μόλις τώρα, mic2mic είπε Παρεμπιμπτόντως, προχτές έσπασε για πρώτη φορά το ρεκόρ των 2 ωρών στον μαραθώνιο. Ναι ,απιστευτο κατορθωμα . Ακουσα πως ειχε 6-7 λαγους σε καθε περιπτωση ειναι εντυπωσιακο .
unforgiven Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, Fotis13 είπε Ναι ,απιστευτο κατορθωμα . Ακουσα πως ειχε 6-7 λαγους σε καθε περιπτωση ειναι εντυπωσιακο . Είχε 7 λαγούς σε 5 ομάδες που εναλλάσσονταν διαρκώς. 1
tonkpils Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Που τους είδατε ρε παιδιά τους λαγούς; Τι παίρνετε;
eliashadow Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Καλησπέρα στη παρέα. Σας ανακάλυψα πρόσφατα και έχω να πω ότι οι απόψεις μπορούν να βοηθήσουν πολλους, κυρίως εμάς τους αρχάριους. Θέλω τη γνώμη σας λοιπόν. Είμαι 41 ετών, πρώην αθλητής μπάσκετ και εδω και 2 χρόνια δεν έχω αθληθεί γιατί καταρχήν ήρθε στο κόσμο μου ένα μικρό ανθρωπάκι που δε μου έχει αφήσει ελεύθερο χρόνο και επίσης δεν έχω και πολλά κουράγια/όρεξη για γυμναστικές (μη βαράτε...). Είμαι 1.81 και 90 κιλά, αν και δε μου φαίνεται πολύ. Ακόμα κι όταν έπαιζα επαγγελματικά μπάσκετ ήμουν 84 κιλά (δε ξέρω πως συμβαίνει αυτό, δεν έχω πάρει απάντηση). Τα παραπανίσια αυτά κιλά όμως με ενοχλούν και θα ήθελα να χάσω κάποια απο αυτα. Σε πρόσφατη λιπομέτρηση είχαν βρει 21% λίπος. Η ερώτησή μου είναι λοιπόν η εξής: Έχω 2 απογεύματα ψιλοελεύθερα που θα μπορούσα να πάω γυμναστήριο για κάποιο κυκλικό-γρήγορο πρόγραμμα. Να προτιμήσω κάτι τέτοιο ή θα με βοηθήσει καλύτερα η Καλλισθενική γυμναστική, που έμαθα για αυτή διαβάζοντας εδώ; Αν η (καλύτερη) λύση είναι το γυμναστήριο, υπάρχει εδω, ή κάπου αλλού, κάποιο έτοιμο πρόγραμμα γυμναστικής για τις ανάγκες μου ή θα πρέπει να εμπιστευθώ τον γυμναστή του Δήμου, που η αλήθεια είναι ότι δε πολυεμπιστεύομαι;
JcD Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 10 λεπτά πριν, eliashadow είπε Καλησπέρα στη παρέα. Σας ανακάλυψα πρόσφατα και έχω να πω ότι οι απόψεις μπορούν να βοηθήσουν πολλους, κυρίως εμάς τους αρχάριους. Θέλω τη γνώμη σας λοιπόν. Είμαι 41 ετών, πρώην αθλητής μπάσκετ και εδω και 2 χρόνια δεν έχω αθληθεί γιατί καταρχήν ήρθε στο κόσμο μου ένα μικρό ανθρωπάκι που δε μου έχει αφήσει ελεύθερο χρόνο και επίσης δεν έχω και πολλά κουράγια/όρεξη για γυμναστικές (μη βαράτε...). Είμαι 1.81 και 90 κιλά, αν και δε μου φαίνεται πολύ. Ακόμα κι όταν έπαιζα επαγγελματικά μπάσκετ ήμουν 84 κιλά (δε ξέρω πως συμβαίνει αυτό, δεν έχω πάρει απάντηση). Τα παραπανίσια αυτά κιλά όμως με ενοχλούν και θα ήθελα να χάσω κάποια απο αυτα. Σε πρόσφατη λιπομέτρηση είχαν βρει 21% λίπος. Η ερώτησή μου είναι λοιπόν η εξής: Έχω 2 απογεύματα ψιλοελεύθερα που θα μπορούσα να πάω γυμναστήριο για κάποιο κυκλικό-γρήγορο πρόγραμμα. Να προτιμήσω κάτι τέτοιο ή θα με βοηθήσει καλύτερα η Καλλισθενική γυμναστική, που έμαθα για αυτή διαβάζοντας εδώ; Αν η (καλύτερη) λύση είναι το γυμναστήριο, υπάρχει εδω, ή κάπου αλλού, κάποιο έτοιμο πρόγραμμα γυμναστικής για τις ανάγκες μου ή θα πρέπει να εμπιστευθώ τον γυμναστή του Δήμου, που η αλήθεια είναι ότι δε πολυεμπιστεύομαι; Να πας στο γυμναστήριο με ένα πρόγραμμα πόδια τη μία μέρα και πάνω σώμα την δεύτερη, 30-35 σετ την κάθε φορά. Άμα το ζορίσεις το πράμα και κάνεις με πείσμα θα δεις συνολική βελτίωση σε δύο χρόνια.
pananton Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, tonkpils είπε Που τους είδατε ρε παιδιά τους λαγούς; Τι παίρνετε; λαγοκοιμούνται και δεν ξέρουν τι βλέπουν! 😂😂
katman2000 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 ρε παιδια γιατι τοσο μοδα οι προπονησεις δυναμης? διαβαζω και εδω αλλα και στα περισοτερα σαιτ ολοι ασχολουνται με νουμερα και κανεις πλεον με προπονηση bodybuilding τι φαση?
Conan2046 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 17 λεπτά πριν, katman2000 είπε ρε παιδια γιατι τοσο μοδα οι προπονησεις δυναμης? διαβαζω και εδω αλλα και στα περισοτερα σαιτ ολοι ασχολουνται με νουμερα και κανεις πλεον με προπονηση bodybuilding τι φαση? Γιατί είναι κάτι απτό. Δυναμώνεις. Γιατί μακροπρόθεσμα σου προσφέρει υγεία και δυνατό κορμό. Γιατί έχει εφαρμογή στην καθημερινότητα. Γιατί είμαστε εγωιστικά όντα και μας αρέσει να είμαστε δυνατοί. Το πρόβλημα είναι όχι όσοι κάνουν προπόνηση δύναμης αλλά όσοι προσπαθούν να σηκώσουν περισσότερα κιλά από αυτά που μπορούν με χάλια τεχνική και λάθος τρόπο για να επιδειχτούν, και αυτοί δεν είναι συνήθως όσοι κάνουν προπόνηση δύναμης. Για το bodybuilding απλώς δεν είναι πλέον της μόδας τα υπερβολικά φουσκωμένα σώματα. 1
crom251 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, mic2mic είπε το πρωτόκολλο Tabata, Αν κανω κατι λαθος διορθωστε με... Απο οτι διαβασα το Tabata (οσον αφορα το τρεξιμο), ειναι 20sec πληρη ταχυτητα-10sec ξεκουραση-20sec πληρη ταχυτητα-10sec ξεκουραση κοκ μεχρι να συμπληρωσεις 4 λεπτα. Σωστα? Βρισκει εφαρμογες και σε αλλες ασκησεις απο οτι ειδα, αλλα η γνωμη σου ειναι πως εφαρμοζεται καλα μονο στο τρεξιμο και στο ποδηλατο (γυμναστηριου). Επειδη πλεον εχω κοψει τον διαδρομο στο γυμναστηριο και κανω μονο ελλειπτικο, θα μπορουσα λες να το εφαρμοσω στο ελλειπτικο? Μηπως πρεπει να διαφοροποιησω λιγο τους χρονους? Ποια ειναι η αποψη σου (σας) ? Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2019 από crom251
mic2mic Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 9 λεπτά πριν, crom251 είπε Αν κανω κατι λαθος διορθωστε με... Απο οτι διαβασα το Tabata (οσον αφορα το τρεξιμο), ειναι 20sec πληρη ταχυτητα-10sec ξεκουραση-20sec πληρη ταχυτητα-10sec ξεκουραση κοκ μεχρι να συμπληρωσεις 4 λεπτα. Σωστα? Βρισκει εφαρμογες και σε αλλες ασκησεις απο οτι ειδα, αλλα η γνωμη σου ειναι πως εφαρμοζεται καλα μονο στο τρεξιμο και στο ποδηλατο (γυμναστηριου). Επειδη πλεον εχω κοψει τον διαδρομο στο γυμναστηριο και κανω μονο ελλειπτικο, θα μπορουσα λες να το εφαρμοσω στο ελλειπτικο? Μηπως πρεπει να διαφοροποιησω λιγο τους χρονους? Ποια ειναι η αποψη σου (σας) ? Ναι, αυτό είναι το "κλασσικό" Tabata, χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος να κάνει και κάποια προσαρμογή. Επίσης, αν δεν μπορεί να βγάλει και τις 8 επαναλήψεις, υπάρχουν οφέλη και με λιγότερες. Το σημαντικό είναι να υπάρχει συνέχεια μέγιστη προσπάθεια, όχι να ελαττώνουμε έστω και στο ελάχιστο την προσπάθεια προκειμένου να βγουν τα 4 λεπτά. Επομένως με διάδρομο δεν γίνεται έτσι κι αλλιώς, δεν μπορείς να συγχρονίσεις τον διάδρομο να είναι πάντα στην μέγιστη ταχύτητά σου η οποία φυσικά θα μεταβάλλεται ανά πάσα στιγμή. Με ελλειπτικό ίσως να γίνεται, εξαρτάται από το μηχάνημα και κατά πόσον σου επιτρέπει να τα "δώσεις όλα". Το βασικό είναι να δουλεύουν οπωσδήποτε τα πόδια (οπότε το ελλειπτικό είναι οκ) και να έχει ελάχιστη τεχνική ώστε να μπορείς να πιάσεις φουλ ένταση. Κάποια ελλειπτικά όμως έχουν κάπως πιο "περίπλοκη" κίνηση όπου θα κουραστούν τα χέρια πριν από τα πόδια και που ίσως πρέπει να "φρενάρεις" λίγο στο τέρμα της διαδρομής, οπότε σ'αυτήν την περίπτωση δεν θα είναι μέγιστη προσπάθεια. Φαντάζομαι ότι σε κάποια ελλειπτικά που είναι σαν stair climbers και τα χέρια δρουν απλά σταθεροποιητικά, θα γίνεται. Σε άλλα που κινούνται και τα χέρια, ίσως να μην γίνεται. Νομίζω ένας τρόπος να καταλάβει κανείς αν το κάνει καλά, είναι να νιώθει ότι τον περιορίζει κυρίως η πρόσληψη οξυγόνου και όχι τόσο η μυική κούραση. Αν δηλαδή νιώθεις ότι η καρδιά σου πάει να σπάσει ή να ξεκολήσει από το στήθος σου, τότε το κάνεις καλά 2
Dakonblackblade Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 3 ώρες πριν, katman2000 είπε ρε παιδια γιατι τοσο μοδα οι προπονησεις δυναμης? διαβαζω και εδω αλλα και στα περισοτερα σαιτ ολοι ασχολουνται με νουμερα και κανεις πλεον με προπονηση bodybuilding τι φαση? Γιατί μπορείς να τη μετρήσεις. Και να τρως απενοχοποίημενα
spectaculator Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 7 ώρες πριν, mic2mic είπε Παρεμπιμπτόντως, προχτές έσπασε για πρώτη φορά το ρεκόρ των 2 ωρών στον μαραθώνιο. Τόσο το κάνω κι εγώ με το αυτοκίνητο όταν έχει κίνηση!
kogba Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Έχω λίγο καιρό που άρχισα αυτό το πρόγραμμα για πιέσεις, βέβαια είναι για ώμους κυρίως, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί και σε στήθος. Έκανα μερικές τροποποιήσεις όπου εκρινα απαραίτητο και με βάση αυτα που εγώ δίνω βάση. Θέλει λίγη προσαρμογή για όσους δεν είναι συνηθισμένοι να πιέζουν 2-3 στους ώμους φορές την εβδομάδα, αλλά το σώμα συνηθίζει γρήγορα. Αν μπορώ εγώ που έχω τα χρονακια μου και δεν στηρίζομαι σε εξωτερική βοήθεια, δεν είναι κάτι το ακατόρθωτο. Μέχρι στιγμής, όλα πάνε καλά. 1
yannis27gr Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Το ΤΑΒΑΤΑ μελετήθηκε ως προς τα οφέλη του ενδελεχώς από έναν Ιάπωνα επιστήμονα και δουλεύει εξαιρετικά μόνο όταν κάνεις ποδήλατο σε πλήρη ταχύτητα και τα 20''. Με μόλις 10'' ξεκούρασης όταν πας για το 2ο σετ των 20'' αναγκαστικά θα πέσεις σε απόδοση - εκτός κι αν είσαι επαγγελματίας αθλητής --> όπως ήταν αυτοί στη μελέτη. Με τέτοια δεδομένα λοιπόν, ένα 4λεπτο ΤΑΒΑΤΑ είναι εξίσου αποδοτικό με 30' τρέξιμο. Αλλά επειδή ο μέσος ασκούμενος ΔΕΝ μπορεί να βγάλει τις πραγματικές απαιτήσεις του ΤΑΒΑΤΑ, το να νομίζει ότι κάνοντας μούφα ΤΑΒΑΤΑ για 4' έβγαλε αεροβική προπόνηση μισάωρου, πλανάται πλάνην οικτρά. Πιο απλά, όσοι κάνουν ΤΑΒΑΤΑ νομίζουν ότι κάνουν ΤΑΒΑΤΑ. Στην ουσία απλά έχουν βάλει ένα φαντεζί τίτλο στην αεροβική τους
GothicCrusader Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 9 λεπτά πριν, yannis27gr είπε Το ΤΑΒΑΤΑ μελετήθηκε ως προς τα οφέλη του ενδελεχώς από έναν Ιάπωνα επιστήμονα και δουλεύει εξαιρετικά μόνο όταν κάνεις ποδήλατο σε πλήρη ταχύτητα και τα 20''. Με μόλις 10'' ξεκούρασης όταν πας για το 2ο σετ των 20'' αναγκαστικά θα πέσεις σε απόδοση - εκτός κι αν είσαι επαγγελματίας αθλητής --> όπως ήταν αυτοί στη μελέτη. Με τέτοια δεδομένα λοιπόν, ένα 4λεπτο ΤΑΒΑΤΑ είναι εξίσου αποδοτικό με 30' τρέξιμο. Αλλά επειδή ο μέσος ασκούμενος ΔΕΝ μπορεί να βγάλει τις πραγματικές απαιτήσεις του ΤΑΒΑΤΑ, το να νομίζει ότι κάνοντας μούφα ΤΑΒΑΤΑ για 4' έβγαλε αεροβική προπόνηση μισάωρου, πλανάται πλάνην οικτρά. Πιο απλά, όσοι κάνουν ΤΑΒΑΤΑ νομίζουν ότι κάνουν ΤΑΒΑΤΑ. Στην ουσία απλά έχουν βάλει ένα φαντεζί τίτλο στην αεροβική τους Δεν είναι ουσιαστικα ένα Hiit session;
Προτεινόμενες αναρτήσεις