gntgrx Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Θυμίσου από την ανατομία τους μύες που συλλειτουργούν για κάτσει και να σηκωθεί ο άνθρωπος και θα καταλάβεις εύκολα την υψηλή σημασία που έχει το να κάνεις κάποια μορφή καθίσματος στην προπόνησή σου. More bang for your buck κίνηση. Δεν είναι τυχαίο που ξεκόλλησε το μυαλό από τις γυναίκες και τώρα όλες προσπαθούν να κάνουν καθίσματα. Πριν 10 χρόνια έβλεπες μόνο κάτι νταρντάνοβες να πολεμούν και αν.
Dakonblackblade Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, lactate είπε δεν καταλαβα Θεωρώ πως έιναι πολύ ελαφριά και για πολλές επαναλήψεις οπότε κάπου χάνεται η χρησιμότητα. Δεν υπάρχει αρκετό stress για να έχεις τα πλήρη οφέλη της άσκησης. Αν πχ . κάνω μια άσκηση για 20 επαναλήψεις , ε , είναι πλέον αεροβική με τις 15 πρώτες επαναλήψεις , ουσιαστικά να είναι ζέσταμα. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2019 από Dakonblackblade 1
yannis27gr Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 8-12 επαναλήψεις είναι το βέλτιστο για να φτιάξεις μυς. Αν μπορείς να κάνεις πάνω από 12 επαναλήψεις με το εκάστοτε βάρος, αυξάνεις βάρος ώστε να πέσεις στις 8 και ξανά από την αρχή. 2
lactate Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Εμείς δουλεύουμε κατά βάση με χρόνο και μας λέει αν θέλετε πιο αερόβιο λιγότερα βάρη περισσότερες επαναλήψεις. Αν θέλετε πιο δύναμη περισσότερα βάρη λίγες επαναλήψεις. Αυτά που δεν μπορώ είναι τα overhead squats νιώθω ότι με κοιτάει ο κόσμος κάπως έτσι
tonkpils Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 20 ώρες πριν, lactate είπε Το βλέπω κάπως πιο μονοδιάστατα θα έλεγα. Να βελτιωθεί κάπως το βάρος του (αν είναι υπέρβαρος με μια διατροφή και τρέξιμο να έχει σαφώς καλύτερα αποτελέσματα απότι από τη διατροφή μόνο), να βελτιωθεί η αντοχή του και ενδεχομένως να τον βοηθήσει ψυχολογικά (το τρέξιμο και τώρα και αυτό το τύπου crossfit που κάνω με αποφορτίζει ψυχολογικά). Το όμορφος και το θελκτικός θεωρώ θα έρθουν ως έναν βαθμό μέσω της αυτοπεποίθησης. Σε μένα το βλέπω δηλαδή. Με το τρέξιμο όχι με το είδος της γυμναστικής που κάνω ναι. Γενικά με μια πιο ολοκληρωμένη προπόνηση. Και με τα καρφιά που λες το crossfit θα μπορούσε να βοηθήσει. Δεν ξέρω αν έχει κάποιο όνομα αυτό το μini group personal που κάνω αλλά με βοηθάει πολλαπλά. Να έχω σωστή στάση του σώματος, να έχω καλύτερη ισορροπία, να μου καλλιεργέι έναν ενθουσιασμό (πχ μας κάνει κατακόρυφους και δεν μου βγαίνουν ακόμα και το παλεύω σπίτι μου ακολουθώντας τη συμβουλή του προπονητή). Έχω μεγαλύτερη ευλυγισία. Στο μονόζυγο κοντεύω να κάνω κάτι αεροπλανικά που θαύμαζα. Θα μας μάθει να ανεβαίνουμε και σκοινί είπε. Νιώθω λίγο σαν να κάνω δεν ξέρω και εγώ τι. Με μια φράση, με μαθαίνω να χρησιμοποιώ το σώμα μου στο έπακρο. Το τρέξιμο δεν το κάνει τόσο έντονα αλλά και αυτό μου έδωσε. Με έκανε να αντέχω και σωματικά και ψυχολογικά. Να τρέχω 15χλμ πχ για μένα ήταν άθλος. Με έμαθε να μη λυγίζω και να σπρώχνω τα όρια μου. Και στις 2 προπονήσεις πέρναγα καλά. Και συνεχίζω ελαφρώς οφτοπικ, λένε κάποιοι η καλύτερη γυμναστική είναι το κολύμπι, λένε άλλοι κάνε τρέξιμο είναι εύκολο, ασφαλές κτλ. άλλοι πάνε ζουμπα ξέρω γω και δε συμμαζεύεται. Για μένα αυτό που κάνω τώρα είναι το καλύτερο. Πέραν από το να γυμνάσω το σώμα μου με τα βάρη που έχουμε και όλες τις ισομετρικές ασκήσεις με (μας) μαθαίνει κάποιες ικανότητες να το πω; Να περπατάς με τα χέρια. Να ανεβαίνεις σκοινί μέχρι το ταβάνι. Θα μου πεις σε τσίρκο θα δουλέψεις; Όχι, αλλά έχει ξυπνήσει μέσα μου το "κοίτα τι μπορώ να κάνω" και έχουν φύγει όλο αυτό που εγώ τουλάχισοτν είχα από την οικογένεια μου ότι η γυμναστική ψιλοαγγαρία είναι και απλά κάθεσαι σε ένα μηχάνημα και κάνεις ασκησούλες. Μου έδωσε συναισθηματικά φτερά μπορώ να πω. Και όχι με σκοπό να φουσκώσω, αλλά να λύσω το σώμα μου, να το κάνω όμορφο, ευλύγιστο και να κάνω ότι φιγούρα (με την έννοια της κίνησης εννοώ) θέλω. Όταν σας ξεκινήσει προπόνηση για σχοινί, ρίξε εδώ μια τις ασκήσεις και το progression αν...έχεις την καλοσύνη 😁
mic2mic Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Όπως είχα πει και παραπάνω, για μένα η αεροβική άσκηση (ή τέλος πάντων η συνεχής άσκηση για πάνω από 10-15 λεπτά) δεν είναι επ ουδενί απαραίτητη για κάποιον που ενδιαφέρεται απλώς για βελτίωση της φυσικής του κατάστασης. Τα σπριντάκια με μέγιστη προσπάθεια στο δρόμο ή σε spinning bike αυξάνουν αποτελεσματικότατα την VO2max, η οποία είναι πολύ καλός δείκτης της αεροβικής ικανότητας. Με 20 λεπτά τη βδομάδα, μπορεί κάποιος να πετύχει το ίδιο αποτέλεσμα που θα πετύχαινε με 5-6 ώρες τρέξιμο ή ποδήλατο. Φυσικά και είναι μαρτύριο, δεν το συζητώ. Όποιος έχει δοκιμάσει να κάνει κανονικά το πρωτόκολλο Tabata, το ξέρει. Προσωπικά νιώθω πολύ πιο άνετα να τρέξω μια ώρα (έστω κι αν προσπαθήσω σ'αυτήν την ώρα να κάνω προσωπικό ρεκόρ), παρά να κάνω ένα τετράλεπτο Tabata. Για όποιον το αντέχει όμως, τα Tabata είναι τρομερό Time Saver. (Παρένθεση: Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν ένα σωρό αηδίες διαλειμματικής άσκησης που αυτοαποκαλούνται Tabata χωρίς να έχουν καμμία σχέση. Tabata είναι πρακτικά αδύνατον να κάνεις σε κάτι άλλο εκτός από τρέξιμο ή spinning bikes. Δεν μπορείς να ανεβάσεις ένταση όσο χρειάζεται ούτε με ποδήλατο δρόμου, ούτε ανεβαίνοντας σκάλες ούτε με Burpees κτλ. Είτε θα είσαι αναποτελεσματικός είτε θα τσακιστείς και θα φας τα μούτρα σου). Φυσικά για όποιον δεν γουστάρει τόσο υψηλή ένταση, και η κλασσική αερόβια θα δώσει τα γνωστά αποτελέσματα της βελτίωσης της αερόβιας ικανότητας. Απλά εγώ προσωπικά το βλέπω πλέον ως χαμένο χρόνο, ειδικά αν σκεφτούμε ότι το detraining της αερόβιας ικανόητας γίνεται πολύ γρήγορα, δηλαδή αν για οποιονδήποτε λόγο σταματήσεις τις προπονήσεις για 4-5 μήνες, είσαι πίσω στο σημείο απ'όπου ξεκίνησες). Και φυσικά δεν λέω σε καμμία περίπτωση ότι η αρχή SAID δεν ισχύει. Αν θες να κάνεις χρόνο στα 10km, πρέπει να τρέχεις 10km. Αν σε ενδιαφέρει η επίδοσή σου στο τρίαθλο, πρέπει να κάνεις τα αγωνίσματα και τις αποστάσεις του τριάθλου. Τα σπριντάκια και τα Tabata δεν μπορούν να αντικαταστήσουν εξειδικευμένη προπόνηση. Και όπως πάντα, αν κάποιος κάνει κάτι επειδή το γουστάρει, και πάλι δεν τίθεται θέμα. Εγώ αναφέρομαι στον ασκούμενο που θέλει μια γενική βελτίωση της φυσικής του κατάστασης. Γι'αυτόν τον ασκούμενο, τα χρονοβόρα sessions αεροβικής δεν είναι καθόλου απαραίτητα. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2019 από mic2mic 2
lactate Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, tonkpils είπε Όταν σας ξεκινήσει προπόνηση για σχοινί, ρίξε εδώ μια τις ασκήσεις και το progression αν...έχεις την καλοσύνη 😁 Μέχρι να progress enough και να ανέβω σκοινί έχουμε ακόμα. Είμαι σε φάση που σηκώνω τα χέρια μου και κατεβάζω σιγά σιγά μέχρι να καταλήξω ξαπλωμένος (κορμός ίσιος πιο παλιά λύγιζα γόνατα) και μετά ξανατραβάω μέχρι να σηκώσω. Έχει την πλάκα του. Όταν ξανακάμουμε θα σου γράψω την προπόνηση. Θέλω και ένα ερώτημα να θέσω. Εγώ που είμαι τόσο ενεργητικός και μου αρέσουν αυτές οι κουλές προπονήσεις γιατί κατέληξα υπέρβαρος χωρίς να πάς γυμναστήριο και γιατί μικρός σιχαινόμουν και το μπάσκετ και το κολύμπι που με είχαν γράψει οι γονείς μου; οεο;
gntgrx Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Γιατί είχαν βαρέσει μπιέλα τα επινεφρίδιά σου από το stress και τις στεναχώριες, πιθανότατα. Σε κόβω για ευαίσθητο άνθρωπο. Αυτό οδηγεί σε κεντρική παχυσαρκία, αυξημένο περισπλαχνικό λίπος, ήπια ινσουλινοαντίσταση. Επίσης πολύ λίπος = πολλή αρωματάση = αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων, ναι μεν καρδιοπροστατευτικά αλλά και με τάση στις απότομες ψυχοσωματικές μεταπτώσεις και την αυξημένη όρεξη. Αν δεν κοιμόσουν και αρκετά αλλά και ποιοτικά, χαμηλά επίπεδα αυξητικής ορμόνης και πάει λέγοντας. Από 40 μεριές σε σπρώχνουν σε downward spiral που σπάει μόνο με αυτά που έγραψα χθες: Αναφορά σε κείμενο Εξορθολογισμός στη διατροφή χρειάζεται, χωρίς στερήσεις, ασκήσεις αντίστασης με έμφαση στο να δυναμώσουμε και να βάλουμε και λίγο κρέας πάνω μας, λίγο να βρούμε τρόπους να ηρεμούμε το μυαλό μας και το σώμα μας μπας και μπορέσουμε να κοιμηθούμε με ποιότητα. 2
epp Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Ποια ειναι η αποψη σας για γκρουπ φιτνες τυπου Bodypump les mills κλπ. ?
lactate Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 58 λεπτά πριν, gntgrx είπε Γιατί είχαν βαρέσει μπιέλα τα επινεφρίδιά σου από το stress και τις στεναχώριες, πιθανότατα. Σε κόβω για ευαίσθητο άνθρωπο. Αυτό οδηγεί σε κεντρική παχυσαρκία, αυξημένο περισπλαχνικό λίπος, ήπια ινσουλινοαντίσταση. Επίσης πολύ λίπος = πολλή αρωματάση = αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων, ναι μεν καρδιοπροστατευτικά αλλά και με τάση στις απότομες ψυχοσωματικές μεταπτώσεις και την αυξημένη όρεξη. Αν δεν κοιμόσουν και αρκετά αλλά και ποιοτικά, χαμηλά επίπεδα αυξητικής ορμόνης και πάει λέγοντας. Από 40 μεριές σε σπρώχνουν σε downward spiral που σπάει μόνο με αυτά που έγραψα χθες: Αυτό είναι η ζαντάρκ που περιγράφεις. Ήμουν ευαίσθητος τώρα είμαι πιο μαχητικός (ευτυχώς). Και προσπαθώ απλά να φέρω το σώμα μου σε μια σωστή και όμορφη κατάσταση. Γιατί είδα ότι γίνεται και δεν υπήρχε λόγος να μην το κλάνω αφού το θέλω.
tonkpils Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 24 λεπτά πριν, lactate είπε Γιατί είδα ότι γίνεται και δεν υπήρχε λόγος να μην το κλάνω αφού το θέλω. Τώρα δλδ τα κλάνεις όλα; 1 ώρα πριν, lactate είπε Θέλω και ένα ερώτημα να θέσω. Εγώ που είμαι τόσο ενεργητικός και μου αρέσουν αυτές οι κουλές προπονήσεις γιατί κατέληξα υπέρβαρος χωρίς να πάς γυμναστήριο και γιατί μικρός σιχαινόμουν και το μπάσκετ και το κολύμπι που με είχαν γράψει οι γονείς μου Διότι το μπάσκετ δεν είναι άθλημα. *Change my mind
OneWaySystem Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 8 ώρες πριν, GothicCrusader είπε Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Ο άλλος κάνει dead lift 800kg και δεν μπορεί να ανεβεί 10 σκαλάκια και άλλος τρέχει 50km και δεν μπορεί να σηκώσει ένα μπουκάλι νερό. Και άλλος κάνει τον μαραθώνιο με 2.28 και παίζει πάγκο μονή τα 130 κιλα 80 κιλα ανθρωπος !!!! Κωστας Ρηγας, μου το έλεγε κ δεν τον πίστευα αλλα χθες τον εγραψα και σε βιντεο ! Εντωμεταξύ το ζέσταμα του πριν την προπόνηση ηταν μια ωρα ποδήλατο σφαίρα, με αντίσταση στο τέρμα, στο 20 , που άλλος δεν μπορεί να γυρίσει το πετάλι!!! Στα δικα μας , μπράβο στον φιλο πιο πανω που λεει οτι υπάρχουν άπειρες ασκήσεις αντίστασης που μπορείς να γυμνάζεις και το καρδιαγγειακό ταυτόχρονα! Το πιο απλό, ανεβείτε σε ενα ποδήλατο, πάρτε δυο αλτηρακια τάλιρα η 7μισαρια και κάντε ταυτόχρονα με το πετάλι απο 8 επαναλήψεις πιέσεις ώμων , εκτάσεις ώμων, δικέφαλα και ξανά απο την αρχή έναν κύκλο και θα δείτε κ τουμπάνιασμα και ιδρώτα που δεν έχετε ξαναδεί ..
Moderators Spect~ Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 11 ώρες πριν, lactate είπε Εμείς δουλεύουμε κατά βάση με χρόνο και μας λέει αν θέλετε πιο αερόβιο λιγότερα βάρη περισσότερες επαναλήψεις. Αν θέλετε πιο δύναμη περισσότερα βάρη λίγες επαναλήψεις. Αυτά που δεν μπορώ είναι τα overhead squats νιώθω ότι με κοιτάει ο κόσμος κάπως έτσι Το overhead θέλει ευλυγισία σε αρκετά μέρη του σώματος
arnold94 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τα αθλητικά σορτς κολάν χρειάζονται εσώρουχο από μεσα ή μπορώ να τα φοραω σκέτα στο γυμναστήριο; Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2019 από arnold94
mic2mic Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 8 ώρες πριν, OneWaySystem είπε Και άλλος κάνει τον μαραθώνιο με 2.28 Παρεμπιμπτόντως, προχτές έσπασε για πρώτη φορά το ρεκόρ των 2 ωρών στον μαραθώνιο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις