GothicCrusader Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, jimis98 είπε αναπτυξη στους μυς το να πηγαινεις να κανεις βαρη και μετα να πηγαινεις για cardio δεν καταπονησε περισσοτερο? Κάθε προπόνηση σε καταπονεί, ό,τι και αν είναι. To ελάχιστο από άποψη υγείας είναι και βάρη και τρέξιμο. Βέλτιστα, το ελάχιστο για βάρη είναι 2 φορές την εβδομάδα και για τρέξιμο 75 με 150 λεπτά την εβδομάδα ανάλογα την ένταση (εφόσον δεν υπάρχει άλλο θέμα υγείας) Αυτά δεν είναι ανάγκη να είναι την ίδια μέρα (και μάλιστα είναι βέλτιστο να μην είναι την ίδια μέρα). Αυτό που αλλάζει είναι η ένταση που θα κάνεις βάρη ή θα πας να τρέξεις ανάλογα με τους στόχους σου. Όχι το αν θα τα κόψεις τελείως μακρόχρονα. Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Ο άλλος κάνει dead lift 800kg και δεν μπορεί να ανεβεί 10 σκαλάκια και άλλος τρέχει 50km και δεν μπορεί να σηκώσει ένα μπουκάλι νερό. Άλλος κάνει ρεκόρ στο καναπέ. Αλλά σαν health guideline το τρέξιμο είναι μέσα στη ζωή μας αναπόσπαστο μέρος. Από εκεί και πέρα το να λέμε ότι στο τρέξιμο «υπάρχει αμάθεια» .... ενώ ... τι βρε παιδιά; στα βάρη όχι; (... ) ε, νταξ. 1
gntgrx Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Στα βάρη είναι χειρότερα τα πράγματα. Στο τρέξιμο το ζητούμενο είναι ο χρόνος. Στα βάρη το «φιλαράκι έκανα κάθισμα 200kg*» * 1/16 της κίνησης 3
yannis27gr Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Για μένα καλύτερη αεροβική είναι το έντονο περπάτημα. Έχει εξαιρετική απόδοση στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος και πολύ μικρότερη καταπόνηση στα πόδια συγκριτικά με το τρέξιμο. Φυσικά δε θα μπορώ να τρέξω μαραθώνιο αλλά για ποιο λόγο να θέλω κάτι τέτοιο; Εγώ θέλω ένα υγιές, καλαίσθητο και δυνατό σώμα επομένως έμφαση στα βάρη και λίγο κάρδιο για την καρδιά είναι η συνταγή που ακολουθώ. 22 ώρες πριν, TEOKOS είπε Το τρέξιμο είναι ολόκληρη ιστορία και αυτό. Θες μάζα και γρήγορα ; Κάνε για 3 μήνες το παρακάτω αντικαθιστώντας εναλλάξ την leg day. Δηλαδή την μια φορά βάρη και την επόμενη sprint. Προσπάθησα να την κάνω αλλά είμαι πολύ γέρος για αυτά. Ο τσάκαλος που έχω για παράδειγμα και έχει τα πόδια του hulk, έτσι τα έχτισε. 10 σετ χ 25 μ 1 λεπτό ξεκούραση ανάμεσα στα σετ 15 λεπτά ξεκούραση 10 σετ χ 25 μ 1 λεπτό ξεκούραση ανάμεσα στα σετ Εγώ ξέρω ότι χτίζεις μυς με progressive overload. Πώς γίνεται να χτίσεις ποδάρες με ένα τέτοιο πρόγραμμα που έχει στατικά νούμερα κι άρα καταργεί το progressive overload με ξεπερνά. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2019 από yannis27gr 3
jimis98 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 οποιος ασχολητητε με ελαφρυ περπατημα θα του ειναι ευκολο να ανεβασει τα καθυσματα?
Dakonblackblade Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δεν υπάρχει εύκολο από ένα σημείο και μετά. Εκεί την πατάνε όλοι
gntgrx Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 @yannis27gr Γράφει ότι κάνει βάρη. Προσθέτει και sprinting sessions, που ως πρακτική δεν είναι κακή. Βέλτιστη μπορεί να μην είναι, αλλά αποτελέσματα θα δει. Συμφωνώ ότι το γρήγορο περπάτημα, ειδικά uphill, είναι αποδοτική και ασφαλής μορφή συμπληρωματικής προπόνησης. @jimis98 Το κάθισμα και οποιαδήποτε άλλη σύνθετη πολυαρθρική κίνηση ανεβαίνει με ασφάλεια όταν υπάρχει progressive overload και σεβαστός όγκος προπόνησης. Αν θες να ανέβεις στο squat, κάνεις squat, συχνά, με μεθοδικότητα, χωρίς υπερβολές και τυφλό εγωισμό. Οι βοηθητικές ασκήσεις έχουν ασφαλώς τη θέση τους. Λ.χ. αν τα γόνατα έχουν την τάση να στρέφουν προς τα μέσα, αυτό σημαίνει ότι οι στροφικοί μύες του ισχίου (μέσος γλουτιαίος, απιοειδής, έσω και έξω θυροειδής κ.α.) δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένοι και πρέπει τους δουλέψεις
lactate Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Ας μου εξηγησει καποιος γιατι κανω squats σε κάθε προπόνηση.. τοσο σημαντικα ειναι;
evabb Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 29 λεπτά πριν, lactate είπε Ας μου εξηγησει καποιος γιατι κανω squats σε κάθε προπόνηση.. τοσο σημαντικα ειναι; για να φτιαξεις κωλαρακι.
Dakonblackblade Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 30 λεπτά πριν, lactate είπε Ας μου εξηγησει καποιος γιατι κανω squats σε κάθε προπόνηση.. τοσο σημαντικα ειναι; Αυτά που κάνετε εκεί που ασκείσαι . όχι.
gntgrx Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Όπως λέει και o @Dakonblackblade για να κάνεις βαρύ κάθισμα αέρα (150 kg+) πρέπει να έχεις μια κωλάρα νααααα!
lactate Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 12 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε Αυτά που κάνετε εκεί που ασκείσαι . όχι. δεν καταλαβα
gntgrx Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) @lactate Κάνεις αυτό στην προπόνηση; Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2019 από gntgrx
lactate Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 1 λεπτό πριν, gntgrx είπε @lactate Κάνεις αυτό στην προπόνηση; Squat κάνω αυτά που δείχνει (είτε jumping squats), είτε double goblet squats, front kai back squats και kneeling squats. Λίγα βάρη όμως καμία 30ρια πχ στα front squats
gntgrx Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Ξέρεις γιατί κάνεις squat, ή τα κάνεις επειδή το λέει ο ινστρούκτορας;
lactate Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Μόλις τώρα, gntgrx είπε Ξέρεις γιατί κάνεις squat, ή τα κάνεις επειδή το λέει ο ινστρούκτορας; ο προπονητης μου ειναι τον εμπιστευομαι. Γιατί τα κάνω φαντάζομαι γιατί γυμνάζουν Το μονο που μας λεει ειναι να πατάνε καλά οι φτέρνες, πλάτη ίσια, ώμοι-θώρακας έξω, κωλαράκι πίσω
Προτεινόμενες αναρτήσεις