Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Spect, πάνε στο myprotein και δες τα. Το protein spread είχε καμια 400αριά συστατικά με κείνα τα περίεργα χημικά ονόματα ενώ το φιστικοβούτυρο 100% αλεσμένα φιστίκια. Πιο απλό πεθαίνεις.

Τεο, ο bilya ξεκαθάρισε ότι δεν δέχεται το τρέξιμο ως προπόνηση που αυξάνει τη μυική μάζα των ποδιών γιατί πολλοί νομίζουν ότι αυτό πετυχαίνουν με το τρέξιμο. Απο κει και πέρα, αν στόχος κάποιου είναι ο μαραθώνιος προφανώς θα αφήσει τα βάρη και θα πέσει με τα μούτρα στο τρέξιμο. Μια χαρά προπόνηση είναι αν θες κάτι τέτοιο.

• Thanks 1
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, yannis27gr είπε

Spect, πάνε στο myprotein και δες τα. Το protein spread είχε καμια 400αριά συστατικά με κείνα τα περίεργα χημικά ονόματα ενώ το φιστικοβούτυρο 100% αλεσμένα φιστίκια. Πιο απλό πεθαίνεις.

Τεο, ο bilya ξεκαθάρισε ότι δεν δέχεται το τρέξιμο ως προπόνηση που αυξάνει τη μυική μάζα των ποδιών γιατί πολλοί νομίζουν ότι αυτό πετυχαίνουν με το τρέξιμο. Απο κει και πέρα, αν στόχος κάποιου είναι ο μαραθώνιος προφανώς θα αφήσει τα βάρη και θα πέσει με τα μούτρα στο τρέξιμο. Μια χαρά προπόνηση είναι αν θες κάτι τέτοιο.

Το τρέξιμο είναι ολόκληρη ιστορία και αυτό.

Θες μάζα και γρήγορα ; Κάνε για 3 μήνες το παρακάτω αντικαθιστώντας εναλλάξ την leg day. Δηλαδή την μια φορά βάρη και την επόμενη sprint.

Προσπάθησα να την κάνω αλλά είμαι πολύ γέρος για αυτά. Ο τσάκαλος που έχω για παράδειγμα και έχει τα πόδια του hulk, έτσι τα έχτισε.

10 σετ χ 25 μ 1 λεπτό ξεκούραση ανάμεσα στα σετ

15 λεπτά ξεκούραση 

10 σετ χ 25 μ 1 λεπτό ξεκούραση  ανάμεσα στα σετ

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, yannis27gr είπε

Κοιτούσα για spreads κι είδα ένα protein spread που έχει το Myprotein. Τα συστατικά του δεν είναι τέτοια που να εμπνέουν εμπιστοσύνη για την διατροφική του αξία ενώ τα μακρος είναι σχεδόν 600 θερμίδες και 22γρ πρωτείνης. Απορώ γιατί να μην πάει κανείς κατευθείαν στο καθαρό φιστικοβούτυρο που έχει κάποια θρεπτική αξία και 30γρ πρωτείνης στις ίδιες θερμίδες. Δηλαδή με ποια λογική να βγάλουν/πλασάρουν κάτι που το ονομάζουν protein spread και δεν έχει πολύ πρωτείνη; Μαρκετίστικες μλκς.

Πραγματικά αν νομίζεις ότι προσέχεις τη διατροφή σου και δεν κοιτάς τις ταμπέλες των προιόντων είσαι μεγάλο θύμα.

εχω πάρει το πακετο των 3ον.  γευστικα δε τρελαίνομαι για φυστικοβουτηρο - το εχω κ αυτό- με πιανουν κατι κρισεις στις 4 το πρωι για γλυκο. θρεπτικα δε το συζητάμε κλασεις ανώτερες οι καθαρές τροφες όπως ταχίνι κ φυστικοβουτηρο. παρατηρησα οτι αν πχ με κάλυπτε 1 κουταλιά της σουπας φυστικοβουτηρο , απο αυτές τις σαχλαμαρες καλύπτομαι με μιση κουταλιά της σούπας. αλλα γτ να το παρεις? μου έλειπε η γευση σοκολατας πολύ. δε θα το ξαναπερνα  εν τελη δε θυμιζει κ πολυ σοκολατα - φέρνει αλλά οχι-

παντως για μενα που ετρωγα 100γρ κουβερτουρα στις 4 το πρωί νομίζω καλύτερα αυτό

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το τρέξιμο (αναφέρομαι στις μεγάλες αποστάσεις) έχει κακό ολικό cost/benefit λόγο ως τρόπος εξάσκησης μακροπρόθεσμα. Το όφελος για το καρδιοαγγειακό σύστημα είναι ασφαλώς υπαρκτό και μετρήσιμο. Η ζημιά που γίνεται στις αρθρώσεις και η σαρκοπενία έχουν όμως αθροιστικά μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής, ειδικά μετά την τέταρτη δεκαετία ζωής.

Αν θέλεις το απόλυτο καρδιαγγειακό conditioning, υπάρχουν σαφώς καλύτερες μορφές εξάσκησης, ενδεικτικά η κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων, το cross-country skiing, η κωπηλασία κ.α. αλλά και σε αυτές ενδέχεται να παρουσιαστούν προβλήματα, όχι όμως στο βαθμό που θα προκαλέσει η μακροχρόνια ενασχόληση με το τρέξιμο.

Δεν κάνω υποδείξεις σχετικά με το τί θα κάνει ο άλλος, αναφέρω τα δεδομένα. Τρέξιμο είναι τα 100 m, είναι τα 800 m, είναι ο μαραθώνιος, είναι και οι εξαιρετικά μεγάλες αποστάσεις. Συνεχώς γίνεται προβολή, από όλα τα μέσα, στις μεγάλες αποστάσεις, με ελάχιστες ή συνήθως καμία αναφορά στις υπόλοιπες αποστάσεις. Το θέμα είναι ότι οι μεγάλες αποστάσεις έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις και δεν ενδεικνύονται για μαζικό αθλητισμό. Ακολουθώντας όμως τα trends της εποχής, αρκετός κόσμος έχει παρασυρθεί στο να θεωρήσει ότι οι μεγάλες αποστάσεις είναι η ιδανική μορφή άσκησης για να έχεις ένα εύρωστο και αισθητικά αποδεκτό σώμα.

Όσοι θέλουν να χάσουν κιλά, το τρέξιμο, ο χορός, η zumba, η μούμπα, η μούγκα και τα συναφή, δεν είναι αποδοτικά. Εξορθολογισμός στη διατροφή χρειάζεται, χωρίς στερήσεις, ασκήσεις αντίστασης με έμφαση στο να δυναμώσουμε και να βάλουμε και λίγο κρέας πάνω μας, λίγο να βρούμε τρόπους να ηρεμούμε το μυαλό μας και το σώμα μας μπας και μπορέσουμε να κοιμηθούμε με ποιότητα.

Όσον αφορά το ζέσταμα, το ιδανικό είναι να δουλέψεις την καρδιά και τις αρθρώσεις ισορροπημένα. Ενδεικτικά, Airbike ή κωπηλατική για λίγα λεπτά, σπρώξιμο στο tank ή σε sled με φορτίο ακόμα καλύτερα, ασκήσεις κινητικότητας με μικρή αντίσταση (ιδανικά με λάστιχα) και με έμφαση στις αρθρώσεις που πρόκειται να δουλέψουν. Ελάχιστοι δουλεύουν κινητικότητα, έλεγχο αλλά και αντίσταση στην απόκλιση σε όλα τα επίπεδα κίνησης στα στροφικά πετάλα, ισχία, αυχένα κτλ

Για τους πιο προχωρημένους, υπάρχουν ασκήσεις υπό φορτίο όπου μπορεί να επιτευχθεί εξαιρετικά υψηλή απόδοση όσον αφορά το ζέσταμα και την κινητοποίηση μυών και αρθρώσεων, παράλληλα με υψηλό καρδιοαναπνευστικό αποτέλεσμα όπως λ.χ. τα matrix lunges ή το tank/sled hi/lo push/pull combo κα.

Επεξ/σία από gntgrx
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, gntgrx είπε

Όσοι θέλουν να χάσουν κιλά, το τρέξιμο, ο χορός, η zumba, η μούμπα, η μούγκα και τα συναφή, δεν είναι αποδοτικά. Εξορθολογισμός στη διατροφή χρειάζεται, χωρίς στερήσεις, ασκήσεις αντίστασης με έμφαση στο να δυναμώσουμε και να βάλουμε και λίγο κρέας πάνω μας, λίγο να βρούμε τρόπους να ηρεμούμε το μυαλό μας και το σώμα μας μπας και μπορέσουμε να κοιμηθούμε με ποιότητα.

Αν κάποιος που τρώει ποσότητες, περιορίσει σημαντικά αυτές τις ποσότητες και ταυτόχρονα από το τίποτα αρχίζει να τρέχει 4-5χλμ θα κάνει διαφορά; Προσωπικά επειδή πέρασα αυτό το στάδιο, μου έχτισε πόδια αλλά ο κορμός παρέμεινε τελείως αγύμναστος και από βάρος δεν είδα σημαντική απώλεια. Όχι ότι τώρα βλέπω σημαντική απώλεια, αλλά το σώμα έχει αλλάξει σημαντικά με το περσοναλ.

Δημοσ.

Τρέξτε ένα δεκαράκι trail στην Πεντέλη και ελάτε μετά να μου πείτε για αποδοτικές μορφές εξάσκησης. Με 20 λεπτα διαδρομο στο γυμναστηριο δεν τρεχεις, κοροϊδευεις τον εαυτο σου.

Τα περί προβλημάτων στις αρθρώσεις κλπ ελάτε να τα πείτε σε κάτι 55αρηδες βετεράνους δρομείς (και όχι όψιμους αθλουμενους που ανακάλυψαν στα 40 τους ότι τα αθλητικά τους παπούτσια σχεδιάστηκαν για να τρέχουνε με αυτά).

Δεν γνωρίζω κανέναν δρομέα αποστάσεων με μακρά πορεία στο χώρο που να έκοψε το τρέξιμο επειδή κατέστρεψε τα γόνατα του, ξέρω όμως πολλούς υπέρβαρους σαραντάρηδες που κατέβασαν μια εφαρμογή στο κινητό, την είδαν μαραθωνοδρόμοι μετά από 12  μήνες ενασχόλησης και κατεληξαν οι καλυτεροι πελατες του ορθοπεδικου.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@lactate Διαφορά ως προς τί; Μόνος σου δίνεις ένα παράδειγμα πιθανού αποτελέσματος. Ποιός είναι ο σκοπός, the endgame; Να χάσεις κιλά; Να είσαι όμορφος; Θελκτικός; Δυνατός; Γρήγορος; Ακριβής;

Η προπόνηση είναι εργαλείο. Προφανώς μπορείς και να καρφώσεις ένα καρφί με ένα γαλλικό κλειδί, είναι ο βέλτιστος όμως τρόπος; Μπορείς να καρφώσεις όλων των ειδών τα καρφιά όμως; Σε όλες τις επιφάνειες;

@Conan2046 H κάθε άρθρωση έχει ένα συγκεκριμένο τρισδιάστατο εύρος κίνησης στο χώρο, το οποίο καθορίζεται από συγκεκριμένες βιοστατικές και βιοκινητικές παραμέτρους.

Αυτό που λέμε κακή στάση σώματος (στατική κατάσταση) δημιουργεί στην κίνηση (δυναμική κατάσταση) συνθήκες οι οποίες ωθούν τις αρθρώσεις να λειτουργούν στα όρια ή και εκτός ορίων του εν λόγω εύρους. Αυτό σωρευτικά και σε βάθος χρόνου είναι από τις αιτίες των μη τραυματικών αρθροπαθειών. Η κατάσταση επιβαρύνεται με το φορτίο, όπου οι διάφορες ταυτόχρονες δυνάμεις (τάσης, παραμόρφωσης, κάμψης, θλίψης, διάτμησης, στρέψης κ.α.) είναι σημαντικά μεγαλύτερες.

Αναφέρομαι, λοιπόν, σε όλες τις διορθωτικές ασκήσεις που βελτιώνουν αφενός τη στάση του σώματος και αφετέρου δημιουργούν καλές συνήθειες όσον αφορά την εκτέλεση σύνθετων πολυαρθρικών και μη κινήσεων.

Ένας σπουδαίος δάσκαλος μου είχε πει κάποτε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πώς σηκώσουν σωστά το χέρι τους, πώς να κάτσουν και πώς να σηκώσουν μια σακούλα από το πάτωμα, κινήσεις που επαναλαμβάνονται δεκάδες φορές στη διάρκεια της ημέρα. Ρίξτε μια ματιά γύρω σας.

@MAFAKA Μαζί σου. Δεν έδωσα παραδείγματα για να γίνω πιο σαφής στα γραφόμενά μου. Δεν βάζω στο ίδιο τσουβάλι αυτόν που το κάνει πειθαρχημένα, με ρεαλιστικούς στόχους, το γουστάρει και έχει υπομονή με αυτόν που το κάνει για το χαβαλέ ή επειδή το κάνει η γειτόνισσα, χωρίς να μπει στη βάσανο του να ασχοληθεί σοβαρά, με όλους τους περιορισμούς και θυσίες που αυτό συνεπάγεται.

Case in point: Αδερφικός μου φίλος, πρώην πολίστας με περγαμηνές στο χώρο, ξεκίνησε στα 41 το τρέξιμο. Ένα χρόνο μετά, ετοιμάζεται να τρέξει στο μαραθώνιο της Αθήνας και θα τον κάνει κάτω από τις 3 ώρες. Πώς τα κατάφερε; Το έκανε σωστά και πειθαρχημένα. Βρήκε σοβαρό προπονητή να τον αναλάβει, το πλάνο προπονησής του, η διατροφή του, η αποκατάσταση που κάνει είναι αντίστοιχη των επαγγελματίων αθλητών. Αυτός όμως είναι ερασιτέχνης, δεν βιοπορίζεται από αυτό, θυσιάζει πολλά και ασχολείται μόνο με αυτό με συγκεκριμένο endgame: Μια καλή παρουσία στον κλασικό μαραθώνιο. Μετά θα χαλαρώσει τους ρυθμούς του και θα τρέχει μια δυο φορές την εβδομάδα. Κολυμπάει ούτως ή αλλως σχεδόν κάθε μέρα από 1 έως 4 χιλιόμετρα, θα ξεκινήσει ασκήσεις αντίστασης γιατί έχασε 10 κιλά και έχει γίνει σαν τον Αη Γιάννη το Ρώσο. Καταλαβαίνει και ο ίδιος ότι η προπόνηση σε τέτοιους ρυθμούς για το συγκεκριμένο άθλημα δεν είναι βιώσιμη λύση για κάποιον που δεν ασχολείται full time με αυτό. Το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας το έκανε έχοντας ελεύθερο χρόνο γιατί ήταν σε άδεια ανατροφής τέκνου. Τώρα που επέστρεψε στη δουλειά του και άρχισαν οι υποχρεώσεις, κατάλαβε ότι δεν βγαίνει όπως αυτός θέλει να το κάνει.

Αντιπαράδειγμα: έτερη φίλη μου, περιστασιακώς αθλούμενη, το γύρισε στο τρέξιμο με σκοπό να τρέξει και αυτή στον κλασικό μαραθώνιο, γιατί έτσι. Μην τα πολυλογώ, τίποτα ιδιαίτερο δεν έκανε από προετοιμασία, η όποια προπόνηση ήταν με φίλους αντίστοιχου επιπέδου και το αποτέλεσμα ήταν να εγκαταλείψει στο 28 χιλιόμετρο. Αιματουρία, ήπια νεφρική ανεπάρκεια ως συνέπεια της ραβδομυόλυσης, σοβαρή ηλεκτρολυτική διαταραχή και 7 μήνες αμηνόρροια, στα 31 της. Τί της στοίχησε περισσότερο; Το ότι η χοντρούλα φίλη της τερμάτισε και μαζί τερμάτισε και το fb, insta και όλες αυτές οι μαλακίες. Πλέον, έχει πεισθεί ότι δεν έχει «τον κατάλληλο σωματότυπο για να εξασκείται» και κάνει μόνο διαίτα (whatever the fuck this means).

Έπιασα δύο ακραίες περιπτώσεις, όμως κρίνετε μόνοι σας ποια από τις δύο κατηγορίες-νοοτροπίες αθλούμενου είναι αυτή που μαζεύει τον περισσότερο κόσμο, όχι μόνο στο τρέξιμο, γενικότερα.

Επεξ/σία από gntgrx
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, gntgrx είπε

@lactate Διαφορά ως προς τί; Μόνος σου δίνεις ένα παράδειγμα πιθανού αποτελέσματος. Ποιός είναι ο σκοπός, the endgame; Να χάσεις κιλά; Να είσαι όμορφος; Θελκτικός; Δυνατός; Γρήγορος; Ακριβής;

Η προπόνηση είναι εργαλείο. Προφανώς μπορείς και να καρφώσεις ένα καρφί με ένα γαλλικό κλειδί, είναι ο βέλτιστος όμως τρόπος; Μπορείς να καρφώσεις όλων των ειδών τα καρφιά όμως; Σε όλες τις επιφάνειες;

Το βλέπω κάπως πιο μονοδιάστατα θα έλεγα. Να βελτιωθεί κάπως το βάρος του (αν είναι υπέρβαρος με μια διατροφή και τρέξιμο να έχει σαφώς καλύτερα αποτελέσματα απότι από τη διατροφή μόνο), να βελτιωθεί η αντοχή του και ενδεχομένως να τον βοηθήσει ψυχολογικά (το τρέξιμο και τώρα και αυτό το τύπου crossfit που κάνω με αποφορτίζει ψυχολογικά). Το όμορφος και το θελκτικός θεωρώ θα έρθουν ως έναν βαθμό μέσω της αυτοπεποίθησης. Σε μένα το βλέπω δηλαδή. Με το τρέξιμο όχι με το είδος της γυμναστικής που κάνω ναι. Γενικά με μια πιο ολοκληρωμένη προπόνηση. Και με τα καρφιά που λες το crossfit θα μπορούσε να βοηθήσει. Δεν ξέρω αν έχει κάποιο όνομα αυτό το μini group personal που κάνω αλλά με βοηθάει πολλαπλά. Να έχω σωστή στάση του σώματος, να έχω καλύτερη ισορροπία, να μου καλλιεργέι έναν ενθουσιασμό (πχ μας κάνει κατακόρυφους και δεν μου βγαίνουν ακόμα και το παλεύω σπίτι μου ακολουθώντας τη συμβουλή του προπονητή). Έχω μεγαλύτερη ευλυγισία. Στο μονόζυγο κοντεύω να κάνω κάτι αεροπλανικά που θαύμαζα. Θα μας μάθει να ανεβαίνουμε και σκοινί είπε. Νιώθω λίγο σαν να κάνω δεν ξέρω και εγώ τι. Με μια φράση, με μαθαίνω να χρησιμοποιώ το σώμα μου στο έπακρο. Το τρέξιμο δεν το κάνει τόσο έντονα αλλά και αυτό μου έδωσε. Με έκανε να αντέχω και σωματικά και ψυχολογικά. Να τρέχω 15χλμ πχ για μένα ήταν άθλος. Με έμαθε να μη λυγίζω και να σπρώχνω τα όρια μου. Και στις 2 προπονήσεις πέρναγα καλά. 

Και συνεχίζω ελαφρώς οφτοπικ, λένε κάποιοι η καλύτερη γυμναστική είναι το κολύμπι, λένε άλλοι κάνε τρέξιμο είναι εύκολο, ασφαλές κτλ. άλλοι πάνε ζουμπα ξέρω γω και δε συμμαζεύεται. Για μένα αυτό που κάνω τώρα είναι το καλύτερο. Πέραν από το να γυμνάσω το σώμα μου με τα βάρη που έχουμε και όλες τις ισομετρικές ασκήσεις με (μας) μαθαίνει κάποιες ικανότητες να το πω; Να περπατάς με τα χέρια. Να ανεβαίνεις σκοινί μέχρι το ταβάνι. Θα μου πεις σε τσίρκο θα δουλέψεις; Όχι, αλλά έχει ξυπνήσει μέσα μου το "κοίτα τι μπορώ να κάνω" και έχουν φύγει όλο αυτό που εγώ τουλάχισοτν είχα από την οικογένεια μου ότι η γυμναστική ψιλοαγγαρία είναι και απλά κάθεσαι σε ένα μηχάνημα και κάνεις ασκησούλες. Μου έδωσε συναισθηματικά φτερά μπορώ να πω. Και όχι με σκοπό να φουσκώσω, αλλά να λύσω το σώμα μου, να το κάνω όμορφο, ευλύγιστο και να κάνω ότι φιγούρα (με την έννοια της κίνησης εννοώ) θέλω.

• Like 2
Δημοσ.

Η προσέγγισή σου είναι σωστή. Το καλύτερο για τον καθένα είναι αυτό που προκαλεί διακριτή διαφορά σε σχέση με την πρότερη κατάσταση.

Το μεγαλύτερα θέματα παραμένουν η κινητοποίηση και η συνέπεια. Εξίσου σημαντική είναι και η ρεαλιστική στοχοθεσία.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gntgrx είπε

Η προσέγγισή σου είναι σωστή. Το καλύτερο για τον καθένα είναι αυτό που προκαλεί διακριτή διαφορά σε σχέση με την πρότερη κατάσταση.

Το μεγαλύτερα θέματα παραμένουν η κινητοποίηση και η συνέπεια. Εξίσου σημαντική είναι και η ρεαλιστική στοχοθεσία.

Στόχο δεν ξέρω αν έχω ακριβώς. Θέλω να κρατήσω αυτό το πρόγραμμα στη ζωή μου με μια συχνότητα κάπου 4 την εβδομάδα. Έχω κάποιους μικρούς στόχους όπως σε μια άσκηση με τη ράβδο που την περνάμς μπρος πίσω και λέει ότι πρέπει να κλείνει η λαβή με τον καιρό να μν είναι ανοιχτή.. ή το μονόζυγο.. η το hand stand. Πιο πολύ στο κομμάτι του να καταφέρω να κάνω μια άσκηση, σαν να ναι κάτι σαν χορογραφία ας πουμε.. ν αμπορώ να εκτελέσω το κομμάτι.. τώρα η δύναμη χτίζεται ταυτόχρονα με όλα αυτά.

Δημοσ.
Στις 12/10/2019 στις 11:01 ΠΜ, bilya είπε

γιατί όχι? η διαφωνία μου παραπάνω ειναι καθαρά οτι ο συμφουριτης θεωρεί προπόνηση με αντιστάσεις=τρέξιμο.

Μήλα με πορτοκάλια δλδ.

θα εχεις αναπτυξη ομως?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, jimis98 είπε

θα εχεις αναπτυξη ομως?

ανάπτυξη σε τι ακριβώς? Ep;ishw το καθε ενα εχει διαφορετικό στόχο/ρόλο. 

Τωρα αν εχεις στο μυαλό σου αυτό που λενε "cardio is killing your gains"  ισχύει κ δεν ισχύει. Cardio για κάποιους ειναι τα 10Κ για αλλους τα battle ropes. 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, bilya είπε

ανάπτυξη σε τι ακριβώς? Ep;ishw το καθε ενα εχει διαφορετικό στόχο/ρόλο. 

Τωρα αν εχεις στο μυαλό σου αυτό που λενε "cardio is killing your gains"  ισχύει κ δεν ισχύει. Cardio για κάποιους ειναι τα 10Κ για αλλους τα battle ropes. 

αναπτυξη στους μυς το να πηγαινεις να κανεις βαρη και μετα να πηγαινεις για cardio

δεν καταπονησε περισσοτερο?

Δημοσ.

Μπορείς να τα κάνεις και ταυτόχρονα. Υπάρχουν ασκήσεις αντίστασης που έχουν εξαιρετικά υψηλό cardiovascular impact. Μπορούν να ενταχθούν στην πλειοψηφία των προγραμμάτων ενδυνάμωσης και γενικά είναι καλή πρακτική να υπάρχει περιοδικά δραστηριότητα που έχει υψηλές μεταβολικές απαιτήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...