Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Το τρεξιμο γυμνάζει καρδιοαναπνευστικο, τα βαρη τα υπόλοιπα. Και τα δυο είναι "προπονηση". Το ποσο απο το καθενα θα κάνει κάποιο εξαρτάται απο τους στοχους του

• Like 2
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, arnold94 είπε

Αν φτιάξεις σπιτικό γυμναστήριο πόσο χρήσιμο είναι ενας ακριβός διάδρομος για να κάνεις προθέρμανση;

Για μένα δεν υπάρχει κανένας λόγος. Οι φτηνοί δεν έχουν καλή απορρόφηση των κραδασμών οι καλοί είναι ακριβοί και ογκώδεις, Εκτός αν έχεις μεγάλο χώρο και αρκετά λεφτά θα σου πρότεινα να αγοράσεις με συγκριτικά λιγότερα χρήματα ένα καλό στατικό ποδήλατο. Αν αυτά τα χρήματα τα κόψεις από αλλού δεν υπάρχει κανένας λόγος. Μπορείς να κάνεις μια χαρά ζέσταμα και χωρίς διαδρόμους-ποδήλατα.

1 ώρα πριν, Spect~ είπε

Το εγρψα και στο θρεντ του τρεξίματος, Κιπτσοκε 1.59.40 ο μαραθόνος. Πρώτος που σπάει το φράγμα των 2 ωρών. Δεν είναι κάτι το οποίο θα ξαναδούμε σύντομα, ειδικότερα σε αγώνα

Εντυπωσιακός ο συγκεκριμένος, και όχι μόνο από αυτό το ιβέντ που δεν λογαριάζεται ως ρεκόρ αφού είχε λαγούς για τον ρυθμό αλλά και να τον προστατεύουν από τον αέρα. Αλλά μόνο που σε κανονικές συνθήκες αγώνα έχει κάνει χρόνο κάτω από 2 ώρες και 2 λεπτά εμένα μου φαίνεται εξωπραγματικό. Όπως πάει θα έρθει η ώρα αν όχι από αυτόν από κάποιον μελλοντικό δρομέα που θα τρέξει σε αγώνα κάτω από τις 2 ώρες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Spect, Gothic δεν διαφωνώ σε αυτό που λέτε κ τα δύο χρειάζονται. Ναι ήμουν απόλυτος με αυτο που είπα λαθος μου.

Απλά για μένα η λογική τρέξιμο, αδυνάτισμα, υγεία κτλπ που έχουν αρκετοί με "εκνευρίζει". 

Πολλοι τρέχουν, χάνουν κιλά κάνουν δίαιτες αλλα δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί δεν σφίγγουν(καταλήγουν skinny fat) κ δεν φαίνονται οι κοιλιακοί (πως θα φανεί κατι που δεν υπάρχει θα μου πεις).

Γενικότερα υπάρχει μια τεράστια αμάθεια γύρω απο το τρέξιμο κ τα οφέλη του θεωρώ.

πχ αν βγεις εξω κ ρωτησεις ατομα που τρέχουν(δυστυχώς ακόμα κ χρόνια) τι γυμνάζουν κατα κυριο λογο οταν τρέχουν ειμαι βέβαιος 8/10 θα σου πουν τα πόδια.

Εναντίον αυτής της κακής νοοτροπίας είμαι κ γι υτο παραπάνω είμαι τοσο απόλυτος.

Επεξ/σία από bilya
  • Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, bilya είπε

Spect, Gothic δεν διαφωνώ σε αυτό που λέτε κ τα δύο χρειάζονται. Ναι ήμουν απόλυτος με αυτο που είπα λαθος μου.

Απλά για μένα η λογική τρέξιμο, αδυνάτισμα, υγεία κτλπ που έχουν αρκετοί με "εκνευρίζει". 

Πολλοι τρέχουν, χάνουν κιλά κάνουν δίαιτες αλλα δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί δεν σφίγγουν(καταλήγουν skinny fat) κ δεν φαίνονται οι κοιλιακοί (πως θα φανεί κατι που δεν υπάρχει θα μου πεις).

Γενικότερα υπάρχει μια τεράστια αμάθεια γύρω απο το τρέξιμο κ τα οφέλη του θεωρώ.

πχ αν βγεις εξω κ ρωτησεις ατομα που τρέχουν(δυστυχώς ακόμα κ χρόνια) τι γυμνάζουν κατα κυριο λογο οταν τρέχουν ειμαι βέβαιος 8/10 θα σου πουν τα πόδια.

Εναντίον αυτής της κακής νοοτροπίας είμαι εναντίον κ γι υτο παραπάνω είμαι τοσο απόλυτος.

Μαζί σου, και εγώ όταν λένε για αδυνάτισμα και τρέξιμο τους λέω βάρη και φαΐ απλά αναφέρθηκα καθαρά και μόνο στο μήνυμα που έγραψες πριν 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, arnold94 είπε

Conan τι προθέρμανση μπορείς να κάνεις πριν τα βάρη στο σπίτι;

στατικό τρέξιμο με τα πόδια ψηλά,  jumping jacks, σκοινάκι και οποιαδήποτε παρόμοια άσκηση για να ανεβάσεις παλμούς. διατάσεις, την άσκηση αυτή καθ' αυτή με ελαφριά κιλά, καθίσματα χωρίς βάρη, κάμψεις και πάει λέγοντας. 

Δημοσ.

Να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι 10 λεπτά διάδρομος πριν την προπόνηση δεν είναι "ζέσταμα". Αν πας να κάνεις στήθος ας πούμε μετά δεν έχεις δουλέψει καθόλου τις αρθρώσεις του ώμου. Οπότε ναι οκ καλό το να νιώσεις ζεστός με λίγο αερόβιο στην αρχή αλλά πρέπει να εστιάσεις και στα σημεία που θα προπονήσεις στην συνεχεία.

• Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, k4ts0u είπε

Να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι 10 λεπτά διάδρομος πριν την προπόνηση δεν είναι "ζέσταμα". Αν πας να κάνεις στήθος ας πούμε μετά δεν έχεις δουλέψει καθόλου τις αρθρώσεις του ώμου. Οπότε ναι οκ καλό το να νιώσεις ζεστός με λίγο αερόβιο στην αρχή αλλά πρέπει να εστιάσεις και στα σημεία που θα προπονήσεις στην συνεχεία.

Συμφωνώ. Ειδικά για τον ώμο καλό είναι να ζεσταίνουμε και τους περιστροφείς μυς (rotator cuffs)

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Conan2046 είπε

Συμφωνώ. Ειδικά για τον ώμο καλό είναι να ζεσταίνουμε και τους περιστροφείς μυς (rotator cuffs)

Ο προπονητής μας κάνει κάτι αεροπλανικά με στικς σε εμάς μετά το ζέσταμα που είναι σκοινάκι ή τρέξιμο ή ελλειπτικό (δεν μπορώ να κάνω σκοινάκι δεν ξέρω τι λάθος κάνω)

Τα κάνουμε προς πίσω, πάνω κάτω, κάτι περιστροφές από μπροστά και τα φτάνουμε με κυκλικη κινηση στη μέση, κάτι σκυψίματα και περιστροφές κορμού .οτι θές. Μπορώ να πω ότι είναι το καλύτερο όλο αυτό για να μπεις στην προπόνηση (αν και κουράζει κάπως).

Δημοσ.

Κοιτούσα για spreads κι είδα ένα protein spread που έχει το Myprotein. Τα συστατικά του δεν είναι τέτοια που να εμπνέουν εμπιστοσύνη για την διατροφική του αξία ενώ τα μακρος είναι σχεδόν 600 θερμίδες και 22γρ πρωτείνης. Απορώ γιατί να μην πάει κανείς κατευθείαν στο καθαρό φιστικοβούτυρο που έχει κάποια θρεπτική αξία και 30γρ πρωτείνης στις ίδιες θερμίδες. Δηλαδή με ποια λογική να βγάλουν/πλασάρουν κάτι που το ονομάζουν protein spread και δεν έχει πολύ πρωτείνη; Μαρκετίστικες μλκς.

Πραγματικά αν νομίζεις ότι προσέχεις τη διατροφή σου και δεν κοιτάς τις ταμπέλες των προιόντων είσαι μεγάλο θύμα.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, yannis27gr είπε

Κοιτούσα για spreads κι είδα ένα protein spread που έχει το Myprotein. Τα συστατικά του δεν είναι τέτοια που να εμπνέουν εμπιστοσύνη για την διατροφική του αξία ενώ τα μακρος είναι σχεδόν 600 θερμίδες και 22γρ πρωτείνης. Απορώ γιατί να μην πάει κανείς κατευθείαν στο καθαρό φιστικοβούτυρο που έχει κάποια θρεπτική αξία και 30γρ πρωτείνης στις ίδιες θερμίδες. Δηλαδή με ποια λογική να βγάλουν/πλασάρουν κάτι που το ονομάζουν protein spread και δεν έχει πολύ πρωτείνη; Μαρκετίστικες μλκς.

Πραγματικά αν νομίζεις ότι προσέχεις τη διατροφή σου και δεν κοιτάς τις ταμπέλες των προιόντων είσαι μεγάλο θύμα.

για βαλε και τα υπολοιπα συστατικα να εχουμε ιδεα τι να γραψουμε 😛

Δημοσ.
1 ώρα πριν, yannis27gr είπε

για μενα οσο μπορεις να αποφευγεις τα υποκαταστατα τροφης (πχ σκονες και μπαρες πρωτεινης) τοσο το καλυτερο. 1000 φορες φυστικοβουτυρο ή ταχινι. Και τα λιπαρα χρειαζονται.

• Like 1
Δημοσ.

Σάββατο μετά από ποδιά

Μοσχαράκι με μήλα και καρότο

Spoiler

IMG_20191012_161646-1000x750.jpg.e62aa4b1e0c725a8685f9760b788acad.jpgIMG_20191012_161622-1000x750.jpg.a5d4ef8a9953b214f80ba998ee8dc8c4.jpg

Δημοσ.
8 ώρες πριν, bilya είπε

το τρέξιμο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ άσκηση/προπόνηση.

Λένε συνήθως αυτοί που το βαριούνται γιατί θέλει πιο τσαγανό από το να αράζεις στο gym και να ανεβοκατεβάζεις βαράκια 😛

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...