Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ADHD είπε

Είναι απόλυτα φυσιολογικό, το έπαθα και εγω τον Μάιο-Ιούνιο, έτυχε να είμαι συνέχεια με παρέα που κυριολεκτικά σκάνε στο φαΐ κάθε μέρα ειτε σε σπιτι ειναι ειτε εξω και μετά να θελουν γλυκα/αλκοολ κλπ (παρ'ολα αυτα ειναι λεπτοί :P). Ε καπου με τις πολλές φορές ξέφυγα και εγώ γιατί λίγο η παρέα λίγο το συνεχόμενο είναι δύσκολο να αντισταθείς. 

Ενα Σαββατο οκ ναι να κανεις το cheat meal σου κανενα προβλημα, το θεμα ειναι οταν γινεται παραπανω απο μια φορα μεσα στη βδομαδα και οταν χανεται το μετρο και απο άποψη ποσότητας.

Cheat meal δεν σημαίνει τρώω 10k θερμίδες με τόνους ζάχαρη χωρίς κανένα περιορισμό imo. :P 

Δεν το λέω cheat meal.. cheat weekend θα ήταν πιο σωστά.. Η ζημιά ξεκινάει πάντα Σάββατο απόγευμα και σταματά κυριακή βράδυ. Αλλά παρόλα αυτά στο τέλος του μήνα πάντα έχω αδυνατίσει λιγάκι. Αλλά το αμορε θα μου ζητήσει διαζύγιο αν συνεχίσω να τρώω κοτόπουλα και σαλάτες έξω και Κυριακές κάνω τον δύσκολο για γλυκάκι σε σεμπετόσπιτο (το σιχαίνομαι), σε little kook (το αντιπαθώ) και σε cap cap (τα απεθχάνομαι).

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Υγιής η προσέγγιση σου ADHD.

Ο λιπώδης ιστός θεωρείται μιαρός. Δεν γράφει καλά στις φωτογραφίες και πλήττει σφοδρά τη ματαιοδοξία.

Τα παντέρμα τα λιποκύτταρα δεν κάνουν μόνο για μόνωση ή για να γεμίζουν οι μπετούγιες και να μπορούν να πιάνουν ευκολότερα οι γυναίκες (ή και οι άντρες).

Η αλήθεια (πιο πάνω και από αυτήν των Sex Pistols) είναι ότι ο λιπώδης είναι όργανο του οργανισμού, με πληθώρα ενδοκρινών και παρακρινών παραγόντων να παράγονται σε αυτό. Το εντυπωσιακό είναι ότι συμμετέχει στη ρύθμιση πολλαπλών διαδικασιών, αρκετές εξ αυτών δεν έχουν την παραμικρή σχέση με το μεταβολισμό και τη διαχείριση ενέργειας του οργανισμού.

ΟΚ, τα υψηλά επίπεδα περισπλαχνικού και περικαρδιακού λίπους δεν είναι καλή φάση. Όμως το μπαίνει κανείς στη διαδικασία να κάνει ταρζανιές για να ρίξει το υποδόριο λίπος σε μη διαχειρίσιμα και ασφαλώς μη βιώσιμα επίπεδα δεν είναι καλή πρακτική. Για αθλητές που αγωνίζονται σε weight classes ή που το αγώνισμά τους προϋποθέτει μεγιστοποίηση του μυϊκού ιστού σε σχέση με την επιφάνεια σώματος, δεν γίνεται αλλιώς. Για τους υπόλοιπους, ένα low to mid normal επίπεδο είναι το όριο πριν αρχίσει ο οργανισμός μας να μας βλαστημάει.

• Like 3
Δημοσ.

Το ζήτημα είναι εσύ ο ίδιος να συνειδητοποιήσεις τι ακριβώς θες.Όπως συμβαίνει και στις σχέσεις.Ή θα είσαι πιστός με την σύντροφο σου ,όλα μέλι γάλα που λέμε ή θα την κερατώνεις που σημαίνει φωνές,κακό,άγχος για μερικούς κ.α.Το αντίστοιχο συμβαίνει κ με την διατροφή.Αν δεν είσαι πιστός σε αυτή την σχέση ,άπιστος Θωμάς που λέμε ,δεν θα σου χαριστεί και θα σε τροφοδοτεί με λίπος -θα χορευεις με το λίπος -ΗΜΙΖ.

Πέρα από την πλάκα ,σκέψου ώριμα.Αν εσύ ο ίδιος δεν πάρεις την απόφαση να αλλάξεις ,κανένας δεν θα ενδιαφερθεί.Έτσι ειναι η ζωη.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, CallMeRp είπε

Το ζήτημα είναι εσύ ο ίδιος να συνειδητοποιήσεις τι ακριβώς θες.Όπως συμβαίνει και στις σχέσεις.Ή θα είσαι πιστός με την σύντροφο σου ,όλα μέλι γάλα που λέμε ή θα την κερατώνεις που σημαίνει φωνές,κακό,άγχος για μερικούς κ.α.Το αντίστοιχο συμβαίνει κ με την διατροφή.Αν δεν είσαι πιστός σε αυτή την σχέση ,άπιστος Θωμάς που λέμε ,δεν θα σου χαριστεί και θα σε τροφοδοτεί με λίπος -θα χορευεις με το λίπος -ΗΜΙΖ.

Πέρα από την πλάκα ,σκέψου ώριμα.Αν εσύ ο ίδιος δεν πάρεις την απόφαση να αλλάξεις ,κανένας δεν θα ενδιαφερθεί.Έτσι ειναι η ζωη.

Ε τα ισορροπώ κάπως.. ας πουμε το γλυκάκι το μοιραζόμαστε οπότε γλιτώνω τις μισές θερμίδες.. παίρνω κάτι πιο υγιεινό.. και επειδή είμαι στις αρχές μπορώ χωρίς να κάνω κάτι υπερβολικό να έχω πρόοδο στο σώμα μου. Είμαι ήδη ευχαριστημένος γιατί μπορεί να είμαι κάπως μπαμπάτσικος ακόμα αλλά έχω δέσει σοτ σώμα. Έχω πολλά να κάνω ακόμα προφανώς αλλά πάει καλά και χαίρομαι και νομίζω βγαίνει και προς τα έξω :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θελω αποψεις και πιθανες τροποποιησεις για το προγραμμα upper που αρχισα. Κανω 2 διαφοροποιημενα προγραμματα καθε εβδομαδα.

1. Πιεσεις με μπαρα σε ισιο παγκο 5Χ5
2. Πιεσεις αλτηρων επικλινής παγκος 4Χ6
3. Ελξεις στην τροχαλια για πλατη 8-8-6-4
4. Κωπηλατικη στο μηχανημα με κλειστη λαβη 4Χ6
5. Πιεσεις ωμων με αλτηρες 5Χ5
6. Δικεφαλος με στραβομπαρα 4Χ8
7. Γαλλικες πιεσεις με μπαρα 4Χ8

και

1. Πιεσεις με μπαρα σε επικλινή παγκο 8-8-6-4
2. Μηχανημα chest press 4X6
3. Οπισθολαιμιες Ελξεις στην τροχαλια 4Χ6
4. Μηχανημα dorsal 4X8
5. Πιεσεις Arnold 8-8-6-4
6. Δικεφαλοι Σφυρια 4Χ8
7. Τρικεφαλοι σχοινι 4Χ8

Μηπως πρεπει να βαλω και μια επιπλεον ασκηση σε ωμους καθε μερα? Π.χ. πλαγιες εκτασεις αλτηρων την μια μερα και εμπροσθιες αρσεις αλτηρων την αλλη?

Στο στηθος μπορω να βαλω ακομα μια ασκηση καθε μερα ή ειναι υπερβολη? Σκεφτομουν για crossover στην τροχαλια την μια μερα και εκτασεις αλτηρων σε επικλινη παγκο την αλλη.

Οι επαναληψεις μηπως ειναι λιγες? Μηπως ειναι προτιμοτερο να αυξησω τις επαναληψεις σε καποιες ασκησεις, μειωνοντας φυσικα τα κιλα?

Καμια αλλη τροποποιηση ειτε σε σετ-επαναληψεις ειτε σε ασκηση εχετε να προτεινετε?

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, crom251 είπε

Θελω αποψεις και πιθανες τροποποιησεις για το προγραμμα upper που αρχισα. Κανω 2 διαφοροποιημενα προγραμματα καθε εβδομαδα.

1. Πιεσεις με μπαρα σε ισιο παγκο 5Χ5
2. Πιεσεις αλτηρων επικλινής παγκος 4Χ6
3. Ελξεις στην τροχαλια για πλατη 8-8-6-4
4. Κωπηλατικη στο μηχανημα με κλειστη λαβη 4Χ6
5. Πιεσεις ωμων με αλτηρες 5Χ5
6. Δικεφαλος με στραβομπαρα 4Χ8
7. Γαλλικες πιεσεις με μπαρα 4Χ8

και

1. Πιεσεις με μπαρα σε επικλινή παγκο 8-8-6-4
2. Μηχανημα chest press 4X6
3. Οπισθολαιμιες Ελξεις στην τροχαλια 4Χ6
4. Μηχανημα dorsal 4X8
5. Πιεσεις Arnold 8-8-6-4
6. Δικεφαλοι Σφυρια 4Χ8
7. Τρικεφαλοι σχοινι 4Χ8

Μηπως πρεπει να βαλω και μια επιπλεον ασκηση σε ωμους καθε μερα? Π.χ. πλαγιες εκτασεις αλτηρων την μια μερα και εμπροσθιες αρσεις αλτηρων την αλλη?

Στο στηθος μπορω να βαλω ακομα μια ασκηση καθε μερα ή ειναι υπερβολη? Σκεφτομουν για crossover στην τροχαλια την μια μερα και εκτασεις αλτηρων σε επικλινη παγκο την αλλη.

Οι επαναληψεις μηπως ειναι λιγες? Μηπως ειναι προτιμοτερο να αυξησω τις επαναληψεις σε καποιες ασκησεις, μειωνοντας φυσικα τα κιλα?

Καμια αλλη τροποποιηση ειτε σε σετ-επαναληψεις ειτε σε ασκηση εχετε να προτεινετε?

Την πρώτη μέρα βάλε πλάγιες εκτάσεις αλτήρων και τη δεύτερη βάλε πλάγιες εκτάσεις από σκυφτή θέση. Δε σου χρειάζεται άλλη άσκηση για εμπρόσθιο δελτοειδή οπότε δεν προτείνω εμπρόσθιες εκτάσεις. Το ίδιο και για στήθος, 2 ασκήσεις είναι αρκετές. Βγάλε επίσης τις οπισθολαίμιες, δεν αξίζει το ρίσκο τραυματισμού. Μια μέρα θα έβαζα μονόζυγο αντί τροχαλίας, είναι εξαιρετική άσκηση για πλάτη και γενικά το άνω σώμα. Τη δεύτερη μέρα μπορείς αν θες να ανεβάσεις τις επαναλήψεις σε 8-12.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Musclemar είπε

Την πρώτη μέρα βάλε πλάγιες εκτάσεις αλτήρων και τη δεύτερη βάλε πλάγιες εκτάσεις από σκυφτή θέση. Δε σου χρειάζεται άλλη άσκηση για εμπρόσθιο δελτοειδή οπότε δεν προτείνω εμπρόσθιες εκτάσεις. Το ίδιο και για στήθος, 2 ασκήσεις είναι αρκετές. Βγάλε επίσης τις οπισθολαίμιες, δεν αξίζει το ρίσκο τραυματισμού. Μια μέρα θα έβαζα μονόζυγο αντί τροχαλίας, είναι εξαιρετική άσκηση για πλάτη και γενικά το άνω σώμα. Τη δεύτερη μέρα μπορείς αν θες να ανεβάσεις τις επαναλήψεις σε 8-12.

Ωραια thanks...

Θα βαλω για ωμους πλάγιες εκτάσεις αλτήρων την 1η μερα και πλάγιες εκτάσεις από σκυφτή θέση την 2η.

Επισης αν καταλαβα καλα προτεινεις οσον αφορα τις επαναληψεις να αφησω ως εχει την 1η μερα (λιγες επαναληψεις-περισσοτερα κιλα) και να αυξησω τις επαναληψεις (8-12) σε καθε ασκηση την 2η μειώνοντας φυσικα τα κιλα...

Οσον αφορα το στηθος ελεγα (καποιες μερες που εχω παραπανω χρονο) να προσθετα π.χ.  2x12 crossover την μια μερα και 2Χ12 εκτασεις την αλλη. Να μην το κανω λες?

Επεξ/σία από crom251
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, crom251 είπε

Επισης αν καταλαβα καλα προτεινεις οσον αφορα τις επαναληψεις να αφησω ως εχει την 1η μερα (λιγες επαναληψεις-περισσοτερα κιλα) και να αυξησω τις επαναληψεις (8-12) σε καθε ασκηση την 2η μειώνοντας φυσικα τα κιλα...

Ναι, ακριβώς. 

Για στήθος αν θες βάλε 2 σετ crossover την πρώτη μέρα και 2 σετ εκτάσεις τη δεύτερη. Δεν είναι αναγκαίες για πρόοδο, αλλά αν νιώθεις οτι θες να τις κάνεις κάν'τες, δεν είναι και μεγάλο το φορτίο που θα σε πάνε πίσω. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, γροσερισοπ είπε

πολύ μικρο progress κατεμέ.. στα pull ups

μου χε πάρει κανα 2μηνο μαξ να παίξω σε +10kg/15άρια

φυσικά με full clear reps και καμιά φορά με χοντρά pauses... μέση πανω κατεβασμα..

βέβαια να χάμε να λεγαμε..

ο καθενας με τους στόχους του :)

Είναι άσχημο να κρίνεις αρνητικά την πρόοδο κάποιου επειδή εσύ τα πήγες "καλύτερα" στο ίδιο θέμα. Αντίπαλος καθενός είναι ο εαυτός του, όχι κάποιος άλλος.

Λάθος σου γροσέρι.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όλα σχετικά είναι γιαννη απο τη στιγμη που ποστάρει καποιος το progress του σε ένα forum από χρόνο σε χρόνο η κριτική ειναι ανοιχτή.

σε άλλους λειτουργεί και σαν drive.

για μενα ειναι μικρό progress τι να κάνουμε τώρα; για σενα μπορει να ειναι και νορμαλ ;)

και όπως είπα

"να χαμε να λέγαμε, ο καθενας με τους στόχους του"

στην ουσία ότι έχασε εν τέλη το σήκωσε με έξτρα βάρος 

για μενα οκ δεν ειναι progress ΓΙΑ ΜΕΝΑ.

επειδή εχω να ποστάρω καιρό.

πήγα 78 κιλά δυστηχώς. (1.64 ύψος)

ευτηχώς έκωψα σαν σατανάς και για ένα 5μηνο έκανα clean bulk (κάποια στιγμή το βρόμησα και όλας και έφτασα τα 83...)

ρυζι πολύ ρυζι εχω κανει πλούσιους τους φιλιπινέζους στους αμπελόκηπους

ποδήλατο πλέον δεν κάνω  όσο έκανα μιας και με έχει φάει η δουλειά που έχει πολλά responsibilities

και κακά τα ψέματα εγώ 3ς-4ς (μεμπάνια και ντυσήματα μέσα και ετοιμασιες) ώρες για ποδήλατο 5/week δεν έχω, με το ζόρι η 1 ωρα του γυμναστηριου.

αλλα ξεκίνησα βελοδρόμιο παράληλα και με βοήθησε αρκετά περισσότερο στο
(Compettive κομματι, drive from your weakness που λέγαμε...)

με βουλγάρικο killer συστημα squat 10x10 παίζω πλέον στα 105-110kg ανάλογα τή μέρα μου και τα tempo μου και φυσικά το εκάστωτε mojo

και επιτέλους τα quads μου:

Screen-Shot-2019-10-07-at-12-24-58-AM.jp

ωραιο αλλα δεν μαρέσω, η φύση της ζωης μου και ο περίγυρος μου δεν ειναι για τέτοια.

τα ρουχα πλεον στην ντουλάπα δεν χωράνε

και θέλω να ξαναπέσω στα 65-66 με ένα καλό 12% λίπος και καλή αναλογία μάζας all around the year. 

και δεν θα ξανακάνω leg day ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ για ένα χρόνο at least.

μονο deadlifts. 

Φυσικά με αλκωολ κρεπάλες και κανα τζανκ πλεον στη ζωη μου. λιγο κουραστηκα με τη στρατιωτικη ζωη και το πεπιεσμέμο fitness life.

είμαι και 30 θελω λιγο να το ζησω αλλιως.

Επεξ/σία από γροσερισοπ
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, lactate είπε

Αυτό όταν βγαίνω έξω να σκάω το παθαίνω εγώ.. τα ΣΚ του αλλάζω τα φώτα.. ειδικά σήμερα φτου μου και ξαναματαφτου μου. Ενώ τις καθημερινές μου είναι τόσο εύκολο. Βέβαια το είπα στον εαυτό μου τέλος οι βλακείες των ΣΚ, θα τα κόψω όπως έχω κόψει τόσο καιρό τις βλακείες των καθημερινών. Ίσως φταίει που από τη μια βγαίνω από την άλλη κάθομαι ΄ωρες στο σπίτι.

μην σε πιανει πανικος, ευτυχως το σωμα δεν αντιδρα τοσο γρηγορα στο φαι. Δεν ειναι ευκολη υποθεση το να χασεις βαρος, μπορει ακομα και να ξαναβαλεις λιγο στο ενδιαμεσο. Αν δεις τι εχω φαει σαββατοκυριακα και εν τελη εχω χασει βαρος θα φρικαρεις. Να εχω παει σε εστιατοριο και να τρωω τον αμπακο ενω κανω διαιτα και οι αλλες διπλα μου να την βγαζουν με ενα ορεκτικο (διαιτα της τελευταιας στιγμης Μαη μηνα) κι εγω να γελαω απο μεσα μου για το οξυμωρο της υποθεσης.

Δημοσ.
Στις 5/10/2019 στις 2:59 ΜΜ, Toxo <3 lover είπε

Αλλά αν ο άλλος δε γυμνάζεται κιόλας δεν έχει καμία δομή να κρατήσει τα κρέατα που είπε ο Φώτης. Κάτι που εγώ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ, ΕΝΤΑΞΕΙ; 😂

Δεν ειπα για σενα Τoxo  ,γενικα μιλησα !

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Musclemar είπε

Τι έχει μέσα, κιμά;

Καλημέρα.

Μια φτωχή παραλλαγή του τσίλι Κον καρνε😁

Έβαλα μανιτάρια, κρεμμύδι, πιπεριά,κιμά,κόκκινα φασόλια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...