Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 hours ago, Toxo <3 lover said:

Η υγεία είναι ένα ζήτημα, ένας άνδρας 1.83 κάτω από 83 κιλά θα δείχνει πολύ αδύνατος.

Το αυτό. Εκτός εαν είσαι σε ποσοστά λίπους κάτω απο 6-7% που εκεί είσαι οριακά κομμάτια (αλλά και πάλι αδύνατος).

2 hours ago, evabb said:

Κοιτα αυτο που λες ειναι καθαρα υποκειμενικο και ως ενα βαθμο και αυτο που ειπα κι εγω. Εξαρταται τι θεωρει ο καθενας κανονικο κι αδυνατο. Το κοιλιακο/σπλαχνικο λιπος ομως δεν ειναι υποκειμενικη υποθεση. Τα love handles παντως στους αντρες, δυσκολα φευγουν. Ο αντρας μου ειναι 1,86-1,87 και 78-79 κιλα και εχει love handles (δεν γυμναζεται ομως καθολου) και μου φαινεται νορμαλ, οχι υπερβολικα αδυνατος. Στα 86 κιλα κοντευε να κανει βυζια σαν τα δικα μου και μικρομπακα.

Υποδόριο εννοείς λογικά. Το σπλαχνικό δεν μπορείς να το μετρήσεις

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, j0hnn1e είπε

Το αυτό. Εκτός εαν είσαι σε ποσοστά λίπους κάτω απο 6-7% που εκεί είσαι οριακά κομμάτια (αλλά και πάλι αδύνατος).

Υποδόριο εννοείς λογικά. Το σπλαχνικό δεν μπορείς να το μετρήσεις

τεσπα αυτο που ειναι στην κοιλια και πιεζει τα οργανα.

Δημοσ.

Από άνθρωπο σε άνθρωπο φαντάζομαι αλλάζει πως φαίνεται κάποιος με δεδομένο ύψος βάρος. Επειδή έχω υπάρξει 88 κιλά μου έλεγαν ότι είμαι πολύ αδύνατος (με αρνητική έννοια θα το έλεγα). Δεν λέω ότι δεν πρέπει να αδυνατίσω, φυσικά και πρέπει αλλά 15 κιλά δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να τα χάσω. Εκτός και δεν ξέρω, αν χάσω 5 και δεν αλλάξει τίποτα πάνω μου. Μπορώ να ανεβάσω φωτογραφία από γάμπες να μου πειτε και εσείς πως σας φαίνονται από πλευράς γυμναστικής/λίπους (σωσίβιο ακόμα δε θα ανέβει σορυ) εκτός και αν δεν επιτρέπεται η ανάρτηση τέτοιων φωτογραφιών εδώ.

Δημοσ.

Πολύ αδύνατος μου φαίνεται δύσκολο. 

Υπάρχουν αρκετές μελέτες για την μέγιστη μυϊκή μάζα μπορεί να πάρει κάποιος χωρίς χρήση αναβολικών ουσιών.

Ρίξε μια ματιά εδώ: https://www.strongerbyscience.com/your-drug-free-muscle-and-strength-potential-part-1/

Δοκίμασε το normalized FFMI για να δεις το μέγιστο σου, και παρακάτω έχει ένα διάγραμμα με την κατανομή του πληθυσμού (είναι bodybuilders όμως).

Θα μπορούσες να είσαι και πάνω από 90 κιλά αλλά προϋποθέτει χρόνια άσκησης και δεν συνηγορεί και η περιφέρεια της μέσης σου.

Σε κάθε περίπτωη δεν είναι ότι θα χάσεις τα 15 κιλά αύριο. Αν δεις ότι έχεις χάσει 5-10 κιλά και είσαι ευχαριστημενος σταματάς.

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, lactate είπε

Από άνθρωπο σε άνθρωπο φαντάζομαι αλλάζει πως φαίνεται κάποιος με δεδομένο ύψος βάρος. Επειδή έχω υπάρξει 88 κιλά μου έλεγαν ότι είμαι πολύ αδύνατος (με αρνητική έννοια θα το έλεγα). Δεν λέω ότι δεν πρέπει να αδυνατίσω, φυσικά και πρέπει αλλά 15 κιλά δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να τα χάσω. Εκτός και δεν ξέρω, αν χάσω 5 και δεν αλλάξει τίποτα πάνω μου. Μπορώ να ανεβάσω φωτογραφία από γάμπες να μου πειτε και εσείς πως σας φαίνονται από πλευράς γυμναστικής/λίπους (σωσίβιο ακόμα δε θα ανέβει σορυ) εκτός και αν δεν επιτρέπεται η ανάρτηση τέτοιων φωτογραφιών εδώ.

η μανα σου και η γιαγια σου και 250 κιλα να σε δουν θα σου πουνε φαε κατι. Το οτι σου ειπαν οτι δειχνεις πολυ αδυνατος ειναι μαλλον επειδη σε εχουν συνηθισει αλλιως. Κι εμενα η μανα μου κατι τετοιες μαλακιες ελεγε το καλοκαιρι που με ειδε (ειχε να με δει ενα χρονο και ειχα χασει στο μεταξυ 13 κιλα). Μετα απο δυο μερες μου εσπαγε τα παπαρια και εκανε ελεγχο στο τι ετρωγα. Αμα με δειτε μια μερα στις ειδησεις θα ξερετε γιατι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, evabb είπε

η μανα σου και η γιαγια σου και 250 κιλα να σε δουν θα σου πουνε φαε κατι. Το οτι σου ειπαν οτι δειχνεις πολυ αδυνατος ειναι μαλλον επειδη σε εχουν συνηθισει αλλιως. Κι εμενα η μανα μου κατι τετοιες μαλακιες ελεγε το καλοκαιρι που με ειδε (ειχε να με δει ενα χρονο και ειχα χασει στο μεταξυ 13 κιλα). Μετα απο δυο μερες μου εσπαγε τα παπαρια και εκανε ελεγχο στο τι ετρωγα. Αμα με δειτε μια μερα στις ειδησεις θα ξερετε γιατι.

κάποιοι φίλοι μου μου το χαν πει.. η γιαγια μου δεν είχε τοποθετηθεί επί του θέματος :P

ερωτησούλα.. κάνω mini group personal.. 4 φορές την εβδομάδα.. ίσως και 5 αν προλάβω.. να κάνω και μια φορά την εβδομάδα ένα τρεξιματάκι ή είναι υπερβολή; και πόση ώρα να τρέχω; έχει σημασία ο χρόνος ή η ταχύτητα για κάποιον που απλά θέλει μια μέρα να κάνει το αερόβιο του; ίσα για να κάψω θερμίδες δλδ

Επεξ/σία από lactate
Δημοσ.
1 ώρα πριν, lactate είπε

κάποιοι φίλοι μου μου το χαν πει.. η γιαγια μου δεν είχε τοποθετηθεί επί του θέματος :P

ερωτησούλα.. κάνω mini group personal.. 4 φορές την εβδομάδα.. ίσως και 5 αν προλάβω.. να κάνω και μια φορά την εβδομάδα ένα τρεξιματάκι ή είναι υπερβολή; και πόση ώρα να τρέχω; έχει σημασία ο χρόνος ή η ταχύτητα για κάποιον που απλά θέλει μια μέρα να κάνει το αερόβιο του; ίσα για να κάψω θερμίδες δλδ

δεν εχει νοημα να πηγαινεις 5 φορες την εβδομαδα γυμναστηριο μεχρι θανατου. Δεν ξερω ποση ωρα ειναι αυτα τα μινι γκρουπς βεβαια, απλα λεω. Για το τρεξιμο και αεροβιο πιο πολυ παιζει ρολο η διαρκεια (για το ποσες θερμιδες θα καψεις) και η ταχυτητα, απλα αν εχεις μεγαλη ταχυτητα θα νιωσεις γρηγορα εντονη κουραση και θα σταματησεις ενω στην πραγματικοτητα εχει να δωσει κι αλλο το σωμα. Το ιδιο το αισθημα της κουρασης δεν ειναι ενδεικτικο της ποσοτητας θερμιδων που εκαψες. Επισης εχεις κι αλλα πραματα να κανεις στην ζωη σου, δεν μπορεις να δωσεις ολη την ενεργεια σου στην γυμναστικη.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, evabb είπε

δεν εχει νοημα να πηγαινεις 5 φορες την εβδομαδα γυμναστηριο μεχρι θανατου. Δεν ξερω ποση ωρα ειναι αυτα τα μινι γκρουπς βεβαια, απλα λεω. Για το τρεξιμο και αεροβιο πιο πολυ παιζει ρολο η διαρκεια (για το ποσες θερμιδες θα καψεις) και η ταχυτητα, απλα αν εχεις μεγαλη ταχυτητα θα νιωσεις γρηγορα εντονη κουραση και θα σταματησεις ενω στην πραγματικοτητα εχει να δωσει κι αλλο το σωμα. Το ιδιο το αισθημα της κουρασης δεν ειναι ενδεικτικο της ποσοτητας θερμιδων που εκαψες. Επισης εχεις κι αλλα πραματα να κανεις στην ζωη σου, δεν μπορεις να δωσεις ολη την ενεργεια σου στην γυμναστικη.

μια ωρίτσα είναι αλλα είναι πιο γεμάτη πεθαίνεις.. δεν είναι σαν το γυμναστήριο άντε να πας στο όργανο αντε να φυγει ο προηγουμένως.. ούτε νερό δεν προλαβαίνεις εύκολα να πιεις. Πολλές φορές γυρνάω σπίτι και με παίρνει ο ύπνος κανά μισάωρο.  Δεν μου τρώει πολύ χρόνο το γυμναστήριο είναι δίπλα μου.. δηλαδή σε μιαμιση ώρα έχω πάει έχω γυρίσει και έχω κάνει και μπάνιο. Νομίζω το γυμναστήριο με βοηθάει και ψυχολογικά γιατί με κάνει να ξεχνάω όλα τα προβλήματα τηςδουλειάς/σχολής και έχει πολύ ενδιαφέρον, κάνω πράγματα που δεν ήξερα ότι μπορώ. Και μεταξύ μας δεν έχω άλλα πράγματα να κάνω δυστυχώς, τη σχέση μου τη βλέπω το ΣΚ γιατί δε μένουμε μαζί ακόμα, μένουμε μακριά και δεν βολεύουν τα ωράρια.. τους φίλους τους βλέπω όλο το πρωι στη σχολή.. αν βγαινουμε και τα βράδια δεν αντέχεται. Οπότε αυτή η χρονιά έτσι θα τσουλίσει. Και από το να μπουκώνομαι με γλυκά καλύτερα να γίνω ένας μικρός αθλητής παρά ένας μεγάλος καλοφαγάς. Το άλλο που μου αρέσει με αυτό το mini group είναι οι ασκήσεις που κάνουμε.
Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω σωστά αλλά δεν είναι ακριβώς ο στόχος να φουσκώσουμε όπως θα ήταν στο γυμναστήριο (έτσι όπως το έχω στο μυαλό μου δηλαδή). Κάνουμε μέρες που είναι αερόβιο, μέρες που όντως φορτώνουμε βάρη αλλά πάντα έχουμε και ασκήσεις κάπως ταχυδακτυλουργικές θα τις χαρακτήριζα. Πχ πηδάμε μετά από burpee σε ένα κουτί και μετά κάνουμε έενα δεύτερο αλμα προς τα πίσω και κάνουμε από την άλλη πλευρά. Χτες πιανόμασταν από κάτι κρίκους πηδάγαμε, κλωτσάγαμε μπροστά και καταλήγαμε με τα πόδι αστο ταβάνι και το κεφάλι προς το πάτωμα. Μια άλλη άσκηση που είχαμε παλάμες στο πάτωμα, γόνατα στους αγκώνες και τα πέλματα να μην ακουμπάνε στο έδαφος. Νιώθω ότι φτιάχνει ευελιξία, ισορροπία και γενικά μας μαθαίνει πράγματα που εγώ δεν ήξερα ότι μπορώ να κάνω. Και μπορώ να είμαι ακόμα όσο ελαφρύς πρέπει αλλά έχω κάνει μεγάλη πρόοδο. Το έχω αγαπήσει, δεν το βλέπω καθόλου σαν αγγαρία.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dakonblackblade είπε

Ναι αλλά πόσα σηκώνεις?

Γενικά φοβάμαι λίγο να σηκώνω,.. είναι και ψιλοαρχή και ήθελα να μάθω να κάνω σωστά τις ασκήσεις. 
Σε deadlifts σηκώνω 20μπάρα + 20 =40κιλά

Σε thrusters 8κιλά σε κάθε χέρι

Σε μια άλλη που κάπως και καλά κλειδώνεις την μπάρα στους ώμους σου και κάθεσαι πάλι 40κιλά

Σε κάμψεις δικεφάλων την μπάρα σκέτη

Σε squats με kettlebells 12+12 ή 16+16

Αλλά στις περισσότερες ασκήσεις έχουμε το βάρος του σώματος.. πχ TRX 

• Like 1
Δημοσ.

Το BMI είναι μια σαχλαμάρα και μισή, μην βασίζεις τίποτα πάνω σε αυτό. Υπάρχει περίπτωση να μη χρειαστεί να χάσεις καν τα 5kg αν τα κανεις όλα σωστά, sorry αλλά αυτά που διαβάζω για 15 είναι χαζομάρες.  Είσαι 182cm απόλυτα ρεαλιστικό να κρατησεις 95kg και να είσαι μια χαρά, αν ήσουν 170cm να το συζητάγαμε..

Τωρα αν θες κοιλιακούς επιπέδου αγωνιστικού ΒΒ και μονοψήφια bf% είναι άλλη ιστορία εγώ μιλάω για ένα δυνατό υγιές και μυώδη σώμα.

Δες και αυτό:

• Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, lactate είπε

1.82 ύψος, βάρος 97,5κιλά και περιφέρεια μέσης 97,5 εκατοστά επίσης. Σχεδόν πάντα (σε μενα, σε άλλους δενε ξέρω αν ισχύει) το βάρος μου ταυτίζεται με την περίμετρο της μέσης (λίγο πάνω από τον αφαλό η μέτρηση)

Είσαι αρκετά κιλά πάνω απο το βάρος σου, που μάλλον σημαίνει οτι έχεις ακόμη αρκετό σωματικό λίπος. Όσο μειώνεις το λίπος, τόσο θα μειώνεται και η περιφέρεια της μέσης. Είναι απλά θέμα χρόνου. Τι διατροφή κάνεις; 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Musclemar είπε

Είσαι αρκετά κιλά πάνω απο το βάρος σου, που μάλλον σημαίνει οτι έχεις ακόμη αρκετό σωματικό λίπος. Όσο μειώνεις το λίπος, τόσο θα μειώνεται και η περιφέρεια της μέσης. Είναι απλά θέμα χρόνου. Τι διατροφή κάνεις; 

keto μονο.. αστειακι :P

Το πρωί ταχίνι με 3 φρυγανιές.. μεσημέρι κάτι του στυλ σαλατα-ρύζι-κοτόπουλο όπως και το βράδυ.. απόγευμα τρώω καμιά μπαρα (ή και 2) δημητριακών.. και καφέδες μέσα στη μέρα σκέτους αλλά με γάλα.. αντε να φαω παραπάνω το Σάββατο.. αυτά

Δημοσ.

Το ταχίνι είναι υγιεινό αλλά τι ποσότητα τρως με 3ς φρυγανιές; -καλα λιπαρά που χρειάζονται ΑΛΛΑ πολλα λιπαρά στη ποσότητα που φαντάζομαι στις 3ς φρυγανιές κ καθημερινά, που σημαίνει πολλαπλάσιες θερμίδες- , οι μπάρες; Πόσο φιτ είναι; Ζάχαρη ανά μπάρα;

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, sndev είπε

Το ταχίνι είναι υγιεινό αλλά τι ποσότητα τρως με 3ς φρυγανιές; -καλα λιπαρά που χρειάζονται ΑΛΛΑ πολλα λιπαρά στη ποσότητα που φαντάζομαι στις 3ς φρυγανιές κ καθημερινά, που σημαίνει πολλαπλάσιες θερμίδες- , οι μπάρες; Πόσο φιτ είναι; Ζάχαρη ανά μπάρα;

1-2 κουταλιές του γλυκού.. προσπαθώ να κάνω λεπτή στρώση.. αλλιώς μπορώ να τρώω πάλι βρώμη με 2 κομμάτια μαύρη σοκολάτα και γάλα.. ε δεν ξέρω πόση ζάχαρη.. της fitness είναι.. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...