Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ νομίζω ότι τα πράγματα είναι πολύ απλά. Να υπάρχει μέτρο στην τροφή και να μη δαιμονοποοιύμε τίποτα. Ούτε να τρώμε κάθε μέρα κόκκινο κρέας ούτε να είμαστε vegan (με την έννοια του δεν τρώω κρεας επειδή κάνει κακό, το να μην τρώς επειδή δεν θες να πεθαίνουν ζώα είναι άλλο θέμα). Και βούτυρο να τρώμε και ζάχαρη και ότι θέλουμε απλά με μέτρο. Δεν θα τρώμε κάθε μέρα γαλακτομπούρεκο αλλά ένα γλυκό μια φορά την εβδομάδα είναι αποδεκτό. Όπως και με το κόκκινο κρέας, ούτε καθόλου ούτε πάντα.

• Like 2
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, JcD είπε

Μα η καρδιά δεν πονάει εκεί ρε'συ, το ίδιο έχω εγώ κάνα χρόνο τώρα, πονάει σταθερά μέρα παρά μέρα αυτό το σημείο, εξετάσεις στον καρδιολόγο έδειξαν όλα να πηγαίνουν μπάλα, άπαξ και δεν εμφανιστώ για κάνα μήνα θα ξέρετε τι έχει γίνει 😄

Ε ταιριάζει το σημείο ρε, ντάξει δεν είχα και όλα τα συμπτώματα αλλά αμά σε πιάσει η βλακεία δεν φεύγει η ιδέα.

όλες οι εξετάσεις μου βγήκαν εξαιρετικές αν και εγώ εξαφανιστώ ε τι να κάνουμε

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! Χρησιμοποιώ εδώ και μήνες ένα κλασσικό πρόγραμμα 4ήμερης γυμναστικής (στήθος-τρικέφαλα, πλάτη-δικέφαλα κλπ κλπ.) Βλέπω που συζητάτε και για άλλα προγράμματα( upper-lower, pull-push κλπ)

Ο στόχος μου είναι για αρχή να πάρω ένα καλό σχήμα και πιο πολύ να δώσω έμφαση στην εμφάνιση πιο πολύ!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MAFAKA είπε

Ένα καταπληκτικό άρθρο γεμάτο χρήσιμα tips που αφορα την επιλογή συμπληρώματος πρωτεΐνης και πως να αποφύγουμε τις "κακοτοπιές"

https://rippedbody.com/protein-powder-scams/

Αυτό με την λευκίνη ισχύει;

Γιατί π.χ. βλέπω wisdom valley και δεν την αναφέρει.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, GothicCrusader είπε

Αυτό με την λευκίνη ισχύει;

Γιατί π.χ. βλέπω wisdom valley και δεν την αναφέρει.

Πρέπει να αναγραφει το προφίλ αμινοξέων στα συστατικά.

Αν όχι...μπορεί να είναι όντως καλη whey αλλα μπορεί και όχι σύμφωνα με όσα διάβασες.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, MAFAKA είπε

Ένα καταπληκτικό άρθρο γεμάτο χρήσιμα tips που αφορα την επιλογή συμπληρώματος πρωτεΐνης και πως να αποφύγουμε τις "κακοτοπιές"

https://rippedbody.com/protein-powder-scams/

Δηλαδή η Impact whey της myprotein που είναι τόσο γνωστή δεν είναι καλή; Δε λέει καθόλου λίστα συστατικών και τα bcca's είναι περίπου 22% της πρωτεΐνης..

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, janus5555 είπε

Δηλαδή η Impact whey της myprotein που είναι τόσο γνωστή δεν είναι καλή; Δε λέει καθόλου λίστα συστατικών και τα bcca's είναι περίπου 22% της πρωτεΐνης..

Γνωστη ειναι γιατι ειναι φτηνη ,το καλη ειναι αλλη συζητηση .

• Like 2
Δημοσ.
16 ώρες πριν, lactate είπε

Εγώ νομίζω ότι τα πράγματα είναι πολύ απλά. Να υπάρχει μέτρο στην τροφή και να μη δαιμονοποοιύμε τίποτα. Ούτε να τρώμε κάθε μέρα κόκκινο κρέας ούτε να είμαστε vegan (με την έννοια του δεν τρώω κρεας επειδή κάνει κακό, το να μην τρώς επειδή δεν θες να πεθαίνουν ζώα είναι άλλο θέμα). Και βούτυρο να τρώμε και ζάχαρη και ότι θέλουμε απλά με μέτρο. Δεν θα τρώμε κάθε μέρα γαλακτομπούρεκο αλλά ένα γλυκό μια φορά την εβδομάδα είναι αποδεκτό. Όπως και με το κόκκινο κρέας, ούτε καθόλου ούτε πάντα.

Πρώτον, ποιος ορίζει το μέτρο; 

Το λεγόμενο "μέτρο" στην διατροφή είναι που καταλήγουν όλοι με ζάχαρα και πιέσεις. Δυστυχώς μέτρο στη διατροφή δεν μπορεί να εφαρμοστεί από τον άνθρωπο που δεν ασκείται καθόλου ή και λίγο. 

Το γαλακτομπούρεκο πχ, ναι, ένα κομμάτι (πόσο μεγάλο όμως;) την εβδομάδα δεν πρόκειται να φάει χρόνια από το life span σου αλλά ούτε και αν δεν τρως καθόλου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tonkpils είπε

Πρώτον, ποιος ορίζει το μέτρο; 

Την σήμερον ημέρα; Μάλλον οι βιομηχανίες τροφίμων. Όταν οι φούρνοι και τα ζαχαροπλαστεία είναι πολλαπλάσια των οπωροπωλείων και των ψαράδικων, τί περιμένεις;

Υπάρχουν τροφές όπως το ψωμί και τα γλυκά που πέρα από θερμίδες, προσφέρουν στον οργανισμό από ελάχιστα έως καθόλου αν συγκριθούν με λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς, κρέας. Και όμως, για πολλούς το ψωμί και τα γλυκά αποτελούν την βάση της διατροφής τους. Χωρίς υπερβολή, υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν πάνω από τις μισές θερμίδες της ημέρας από αλεύρι: Ψωμί, μπισκότα, φρυγανιές, παξιμάδια, κουλουράκια κτλ. Και θεωρούν "μέτρο" το να περιορίσουν πχ τις 10 φέτες ψωμί σε 3.

Το "μέτρο" είναι μια παρεξηγημένη έννοια. Το "παν μέτρον άριστον" δεν σημαίνει να παίρνουμε και στρυχνίνη, και κοκαΐνη, και βοθρολύματα αλλά με μέτρο. Δεν σημαίνει να τα τρως ΟΛΑ. Σημαίνει να μην κάνεις υπερβολές. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν σου προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ και αν δεν τα φας ούτε μια φορά στη ζωή σου δεν χάνεις απολύτως τίποτα. Αν κάποια από αυτά σου αρέσουν και τα τρως αραιότερα ή συχνότερα, άλλο θέμα. Το αν και κατά πόσον θα σε βλάψουν εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Αλλλά είτε σε βλάψουν τελικά είτε όχι, παραμένουν εντελώς άχρηστα.

Επεξ/σία από mic2mic
  • Like 4
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Fotis13 είπε

Γνωστη ειναι γιατι ειναι φτηνη ,το καλη ειναι αλλη συζητηση .

Πως οριζεις το "καλη" ομως? απο το προφιλ της? απο τη γευση? απο την overall ποιότητα?

Εγω προσωπικα εχω παει στη myprotein οχι λογο κοστους αλλα γιατι με βολευει η flavorless για καθημερινή χρηση και οπως βλεπω αρκετα test (labdoor) την βγάζουν καλή, αν ξερεις καμία καλύτερη πες την (δεν το λεω καπως ειλικρινα ρωταω, απλα θελω να μαθω γιατι μονο myprotein καθημερινα και dymatize pre/post χρησιμοποιω και δεν ειμαι στη φαση να κανω ερευνα για whey :P)

• Like 1
Δημοσ.

Ένα άλλο ερώτημα είναι για πόσο καιρό μπορεί κάποιος να παίρνει whey? Το έχει ψάξει κανείς?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, JcD είπε

Ένα άλλο ερώτημα είναι για πόσο καιρό μπορεί κάποιος να παίρνει whey? Το έχει ψάξει κανείς?

Οσο μπορεί να παίρνει και κρεατίνη imo.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ADHD είπε

Οσο μπορεί να παίρνει και κρεατίνη imo.

Μα η κρεατίνη εξαρτάτε από την ποσότητα, ως λέει ο ευρωπαϊκός οργανισμός τροφίμων ή δεν θυμάμαι κι εγώ ποιος οργανισμός τέλος πάντων, κρεατίνη μπορείς να παίρνεις 2gr τη μέρα για το υπόλοιπο της ζωής σου χωρίς πρόβλημα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, JcD είπε

Μα η κρεατίνη εξαρτάτε από την ποσότητα, ως λέει ο ευρωπαϊκός οργανισμός τροφίμων ή δεν θυμάμαι κι εγώ ποιος οργανισμός τέλος πάντων, κρεατίνη μπορείς να παίρνεις 2gr τη μέρα για το υπόλοιπο της ζωής σου χωρίς πρόβλημα.

Και whey το ιδιο, εφοσον δεν ξεπερνας κατα πολυ την ημερήσια αναγκη σου σε πρωτεΐνη δεν βλεπω κανένα πρόβλημα προσωπικά. Παρτο "with a grain of salt" που λενε γιατι δεν ειμαι και ο πλεον ειδικός απλα με τη λογικη για ποιο λογο να πειραζει να παρεις πρωτεΐνη/κρεατίνη σε συμπλήρωμα για να "συμπληρώσεις" τη συνιστώμενη ημερήσια δοση αναλογα το σωμα σου τα κιλά σου τους στοχους σου κλπ.

Ενα argument για καθημερινή χρήση μπορει να ειναι τα τεχνητά γλυκαντικά που χρησιμοποιουν αρκετές και αν σε ενοχλουν αλλα εκει παμε σε άλλου είδους συζήτηση. Σε off day αν μπορεις να παρεις την πρωτεινη που χρειαζεσαι απο το φαγητο μια χαρα αν οχι δεν θα παθεις τιποτα να ριξεις ενα scoop.

Αυτη ειναι η γνωμη μου.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...