Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, TEOKOS είπε

Mπράβο ρε! Προπάντων μετά από τραυματισμό και εγχείρηση πριν πόσο; 2 χρόνια;

Φλεβάρη του 18 έκανα το χειρουργείο. Αν και ένα χρόνο μετά ήταν κομπλέ να το πιέσω χωρίς φόβο. 

Μεγάλο ρόλο μετά από χειρουργείο παίζει ο φόβος και όχι το χειρουργείο 

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Φλεβάρη του 18 έκανα το χειρουργείο. Αν και ένα χρόνο μετά ήταν κομπλέ να το πιέσω χωρίς φόβο. 

Μπραβο spect πολλα κιλα  το εχεις αλλα δεν υπαρχει κανενας λογος να ρισκαρεις .Φυσικα μεγαλο παιδι εισαι εσυ  ξερεις.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Fotis13 είπε

Μπραβο spect πολλα κιλα  το εχεις αλλα δεν υπαρχει κανενας λογος να ρισκαρεις .Φυσικα μεγαλο παιδι εισαι εσυ  ξερεις.

Δεν φορτώνω πολλά αρκετά συχνά οπότε είμαι εντάξει. Και εννοείται ότι ζώνη και ότι άλλο χρειαστεί όταν είναι ανάγκη. 

Δημοσ.

Εχουμε αλλη μια περιπτωση αντικρουωμενων και εκ διαμετρου αντιθετων  επιστημονικων συμπερασματων επι θεματων   που ειχαν καταληξει σε συγκεκριμενα αποτελεσματα  και τα θεωρουσαμε  δεδομενα .

Αρα κρεας για παντα :)

Στα μαχαίρια» οι επιστήμονες για το κόκκινο κρέας

• Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Fotis13 είπε

Εχουμε αλλη μια περιπτωση αντικρουωμενων και εκ διαμετρου αντιθετων  επιστημονικων συμπερασματων επι θεματων   που ειχαν καταληξει σε συγκεκριμενα αποτελεσματα  και τα θεωρουσαμε  δεδομενα .

Αρα κρεας για παντα :)

Στα μαχαίρια» οι επιστήμονες για το κόκκινο κρέας

σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι δεν έχουν ιδιαίτερο λόγο να περιορίσουν την κατανάλωση κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος, αφού είναι ανεπαρκή τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα ότι κάτι τέτοιο ενέχει κινδύνους για καρκίνο, διαβήτη ή καρδιοπάθεια.

🤣 Έλα πες μου ότι δεν τα έλεγα πριν λίγο καιρό και είχε γίνει μάχη εδώ μέσα, επί του θέματος έπεσαν κορμιά 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, JcD είπε

σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι δεν έχουν ιδιαίτερο λόγο να περιορίσουν την κατανάλωση κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος, αφού είναι ανεπαρκή τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα ότι κάτι τέτοιο ενέχει κινδύνους για καρκίνο, διαβήτη ή καρδιοπάθεια.

🤣 Έλα πες μου ότι δεν τα έλεγα πριν λίγο καιρό και είχε γίνει μάχη εδώ μέσα, επί του θέματος έπεσαν κορμιά 😂

Προσωπικα δεν με απασχολει η διατροφικη υστερια που εχει πιασει ενα κομματι του πληθυσμου  ειδικοτερα τα τελευταια χρονια , τα ανορεκτικα μου  ειναι παντελως αδιαφορα.

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 4
Δημοσ.

Ποιος είναι ο χορηγός αυτής της έρευνας;

Διότι εγώ συμπεραίνω ότι είμαστε θύματα των μεγάλων κεφαλαίων.Οι βιομηχανίες κοιτουν τα έσοδα τους.Και τα φράγκα είναι πολλά.Ασυλληπτα τα ποσά.

Επομένως εγώ πιστεύω πως καλό είναι να ακολουθεί κάνεις ένα μέτρο ,παν μέτρον άριστον.

Όσο για τα αλλαντικά που αναφέρονται στο άρθρο κ τα αθωώνουν κατά κάποιο τρόπο,είναι οφθαλμοφανές ότι δεν είναι αγνά καθώς είναι προϊόντα επεξεργασίας.

Αν λάβει κανείς υπόψη του το γεγονός ότι τα ζωντανά δεν σιτίζονται όπως θα έπρεπε ,τότε έχω τις αναμφιβολιες μου.Εκτος αν η έρευνα αναφέρεται σε κρέατα από τοπικές φάρμες με τις καλύτερες υποδομές και δεν τρώνε γενετικά τροποποιημένα.

Το ίδιο ισχύει και για τους υποστηρικτές του άλλου στρατοπέδου.Λαχανικα και φρούτα που δεν ξέρεις υπό ποιες συνθήκες έφτασαν στο τραπέζι σου.

Να αγοράζουμε από επώνυμους παραγωγούς ,προϊόντα από τοπικές φάρμες αν είναι εφικτό και να ακολουθεί κάνεις μια ισορροπημένη διατροφή.Thats all.

Δημοσ.

Όποιος θέλει ψάχνει για ΑΠΕ-ΜΠΕ κόκκινο κρέας ή για Harvard red meat στο google.

Από τη στιγμή που οι ερεύνες είναι αντιφατικές αυτό αποτελεί σοβαρή ένδειξη ότι ο κόσμος πρέπει να είναι πιο προσεκτικός και όχι ότι δεν πρέπει να δώσει σημασία.

Σε γενικές γραμμές η έρευνα είναι προβληματική. Το weak form of evidence δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα για recommendation  για το ανάποδο. Οπότε η ψηφοφορία είναι λίγο προβληματική.

Περιληπτικό depth analysis για όποιον θέλει να διαβάσει υπάρχει  εδώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το εβαλα οχι γιατι υποστηριζω αυτη την αποψη  απολυτα.

Δεν ειμαι σε θεση να κρινω τις ερευνες αυτες ,δεν εχω ουτε το επιστημονικο υποβαθρο ουτε την εξειδικευση που απαιτει ο  συγκεκριμενος τομεας. Αλλα ακομα και εαν τα ειχα θα μου ελειπαν παλι τα βασικα στοιχεια της ερευνας και  ολα τα δεδομενα της  ωστε να εχω  συνολικη αποψη  και φυσικα   ειμαι  σχεδον βεβαιος  πως δεν  τα  εχουν και οι περισσοτεροι που κοπτονται υπερ της μιας η' της αλλης αποψης .

Το  εβαλα καθως ειναι αλλη μια ενδειξη πως οτι και  να ψαξεις στο ιντερνετ  σχετικα με οποιαδηποτε αποψη θα σου βγαλει αποτελεσματα που συχνα ειναι αντιθετα .Αυτο για τους ερευνητες του πληκτρολογιου  και της google  που  τους λειπουν ολα αυτα που προαναφερα , πολλες φορες και  η στοιχειωδης κριτικη σκεψη που απαιτειται  ωστε να φιλτραρουν την πληροφορια και συνεχιζουν να ποσταρουν videakia  και αρθρα  ως θεσφατα .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Fotis13 είπε

Το εβαλα οχι γιατι υποστηριζω αυτη την αποψη  απολυτα.

Δεν ειμαι σε θεση να κρινω τις ερευνες αυτες ,δεν εχω ουτε το επιστημονικο υποβαθρο ουτε την εξειδικευση που απαιτει ο  συγκεκριμενος τομεας. Αλλα ακομα και εαν τα ειχα θα μου ελειπαν παλι τα βασικα στοιχεια της ερευνας και  ολα τα δεδομενα της  ωστε να εχω  συνολικη αποψη  και φυσικα   ειμαι και σιγουρος πως δεν  τα  εχουν και οι περισσοτεροι που κοπτονται υπερ της μιας η' της αλλης αποψης .

Το  εβαλα καθως ειναι αλλη μια ενδειξη πως οτι και  να ψαξεις στο ινετρνετ  σχετικα με οποιαδηποτε αποψη θα σου βγαλει αποτελεσματα που συχνα ειναι αντιθετα .Αυτο για τους ερευνητες του ιντερνετ και της google  που  τους λειπουν ολα αυτα που προαναφερα , πολλες φορες και  η στοιχειωδης κριτικη σκεψη που απαιτειται  ωστε να φιλτραρουν την πληροφορια και συνεχιζουν να ποσταρουν videakia  και αρθρα  ως θεσφατα .

Το θέμα με τις ερευνες ειναι οτι σπάνια ειναι αντικειμενικές και κοιτάνε το δημόσιο συμφέρον αλλα ειναι κατευθυνόμενες απο τους σπόνσορες. ΕΙναι πολλες οι ερευνες που καταλήγουν οτι πχ το αναψυκτικο δεν κανει κακό και βλεπεις να χρηματοδοτείται απο την Coca cola κλπ

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Spect~ είπε

Το θέμα με τις ερευνες ειναι οτι σπάνια ειναι αντικειμενικές και κοιτάνε το δημόσιο συμφέρον αλλα ειναι κατευθυνόμενες απο τους σπόνσορες. ΕΙναι πολλες οι ερευνες που καταλήγουν οτι πχ το αναψυκτικο δεν κανει κακό και βλεπεις να χρηματοδοτείται απο την Coca cola κλπ

Nαι , ομως  πολλες φορες δεν ειναι κατευθυνομενες  .Αλλιως θα ακυρωσουμε ολες τις ερευνες  ,ολους τους οργανισμους και ολα τα ακαδημαικα ιδρυματα .

Το σπανια ειναι αντικειμενικες  μου  κανει λιγο συνωμοσιολογια  κατι που ειναι εξω απο την δικη μου λογικη .Γενικα η ιντερνετικη ισοπεδωση και η εκλαικευση των παντων  εχει γινει  κλισε   πλεον και κουραζει .Ειναι σαν την  "αποψη του ταξιτζη" ας μου επιτραπει η εκφραση ...

Ολοι εχουν αποψη για τα παντα και την εκφραζουν με μια απολυτοτητα που δεν προκυπτει  απο το background τους , το γνωστικο τους αντικειμενο που ειναι πολυ συγκεκριμενο και πολλες φορες περιορισμενο  .Για την ακριβεια  αυτο που συμβαινει στην πραξη  ειναι το  αντιθετο ,οσο μεγαλυτερη η ημιμαθεια τοσο πιο απολυτη η εκφραση γνωμης  για παρομοια θεματα .

• Like 4
  • Thanks 4
  • Confused 1
Δημοσ.

Καλά, νομίζετε ότι αυτή είναι η μόνη έρευνα που απενοχοποιεί το κόκκινο κρέας;  (Αν και η συγκεκριμένη δεν το απενοχοποιεί, απλά λέει ότι ο κίνδυνος είναι πολύ μικρός). Ούτε η πρώτη είναι, ούτε η τελευταία.  Ούτε φυσικά από μόνη της είναι ικανή να μετατοπίσει το βάρος των στοιχείων που κάνουν τον Π.Ο.Υ. να ταξινομεί το κόκκινο κρέας ως πιθανά καρκινογόνο.

Απομονωμένα, ο κάθε καρκινογόνος παράγοντας ενέχει μικρό κίνδυνο. Ακόμα και οι καπνιστές θα πάθουν καρκίνο του πνεύμονα μόνο σε ποσοστό 10%. Η παχυσαρκία από μόνη της έχει μικρό κίνδυνο. Η έκθεση σε συνηθισμένα μεγέθη ιονίζουσας ακτινοβολίας το ίδιο. Η μολυσμένη ατμόσφαιρα θα προκαλέσει καρκίνο σε μικρό μόνο ποσοστό ανθρώπων. 

Και μάλιστα, αν σκεφτεί κάποιος ότι όλοι μαζί οι περιβαλλοντικοί παράγοντες (διατροφή, κάπνισμα, άσκηση, μόλυνση κτλ) είναι πιθανόν να ευθύνονται για το 1/3 μόνο των καρκίνων, τότε οι κίνδυνοι μοιάζουν ακόμα μικρότεροι. Έτσι κι αλλιώς το άλλο 1/3 οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες και το τελευταίο τρίτο σε τυχαίες μεταλλάξεις.

Αν τώρα σκεφτούμε ότι οι καρκίνοι δεν είναι καν η πρώτη αιτία θανάτου, τότε οι πιθανότητες να πεθάνει κάποιος από κατανάλωση κόκκινου κρέατος είναι πολύ-πολύ μικρές. Βασικά οι πιθανότητες να πεθάνει από σχεδόν οτιδήποτε, είναι από μόνες τους πολύ-πολύ μικρές.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το κόκκινο κρέας φεύγει από την κατηγορία του πιθανώς καρκινογόνου. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Αλλά αν εφαρμόσουμε αυτήν την λογική, τότε τίποτα δεν ενοχοποιείται επειδή η πιθανότητα να πεθάνουμε από το συγκεκριμένο πράγμα είναι πολύ μικρή.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Γενικά αυτές οι έρευνες που εξετάζουν τις μακροχρόνιες επιπτώσεις στην διατροφή σε παράγοντες που είναι πολύ δύσκολο να απομονωθούν είναι και πολύ δύσκολο να βρουν και τις σωστές συσχετίσεις.

Γι' αυτό χρειάζεται μέτρο, ο οργανισμός μας έχει την δυνατότητα να αποτοξινώνεται ως ένα βαθμό αρκεί να του δίνουμε την ευκαιρία.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Spect~ είπε

Κάπως έτσι την πάτησα την προηγούμενη βδόμαδα. Πόνος στο στήθος αριστερά λέω καρδιά είναι. Διαβάζω άρθρα αγχώνομαι, τρέχω για εξετάσεις. απλά άλγος θωρακικού και είναι μυοσκελετικό.

Δεν ξέρω πάντως πότε την πάτησα και πως, πιο πιθανό ήταν από τις κούτες στη δουλειά.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kti23 είπε

Κάπως έτσι την πάτησα την προηγούμενη βδόμαδα. Πόνος στο στήθος αριστερά λέω καρδιά είναι. Διαβάζω άρθρα αγχώνομαι, τρέχω για εξετάσεις. απλά άλγος θωρακικού και είναι μυοσκελετικό.

Δεν ξέρω πάντως πότε την πάτησα και πως, πιο πιθανό ήταν από τις κούτες στη δουλειά.

Μα η καρδιά δεν πονάει εκεί ρε'συ, το ίδιο έχω εγώ κάνα χρόνο τώρα, πονάει σταθερά μέρα παρά μέρα αυτό το σημείο, εξετάσεις στον καρδιολόγο έδειξαν όλα να πηγαίνουν μπάλα, άπαξ και δεν εμφανιστώ για κάνα μήνα θα ξέρετε τι έχει γίνει 😄

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...