Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλέ Γιάννη και άμα στο ανέβασμα γυρίσει το kettle τι γίνεται; by the way θα το δοκιμάσω την άλλη Πέμπτη που θα πάω γυμ .... αυτή τη βδομάδα είμαι σε διακοπές και την επόμενη κλείνει το γυμ....ήρθα προς τα μέρη σου εχθές ..... πολύ βούρκος η θάλασσα

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 ώρες πριν, Demetra_ είπε

καλέ Γιάννη και άμα στο ανέβασμα γυρίσει το kettle τι γίνεται; by the way θα το δοκιμάσω την άλλη Πέμπτη που θα πάω γυμ .... αυτή τη βδομάδα είμαι σε διακοπές και την επόμενη κλείνει το γυμ....ήρθα προς τα μέρη σου εχθές ..... πολύ βούρκος η θάλασσα

Δε θα πάρεις και το βαρύτερο 😛 , θα βάλεις κόντρα με τον αντίχειρα 

Δε βάζεις καμία κόντρα με τον αντίχειρα. Όλη η ουσία αυτής της άσκησης είναι να δυναμώσεις τον καρπό.

Ναι, φέτος με τις πολλές βροχές η θάλασσα είναι πολύ θολή. Ειδικά άμα έρθεις απόγευμα... βούρκος όπως έγραψες.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/8/2018 στις 11:28 ΜΜ, yannis27gr είπε

Φαντάζομαι οι περισσότεροι κάνετε shoulder press με αλτήρες, μια από τις καλύτερες ασκήσεις για τους ώμους. Δοκιμάστε την εξής παραλλαγή: Κάντε την με τα αντίστοιχα στο βάρος kettlebell αλλά πιάστε τα αναποδα, όπως εδώ:

kettlebell-bottoms-up-press.jpg

Θα με θυμηθείτε ;)

Εγω παντως δεν την κανω αυτη φοβαμαι! Ουτε με αλτηρες .

Γενικα δεν  συνιστω" ταρζανιες "με ασκησεις στους ωμους . Δεν υπαρχει ατομο που να κανει χρονια βαρη που να μην εχει εστω μια ενοχληση  εκει που προηλθε απο ασκησεις "ψαγμενες " ,υπερβολες με βαρη κ.ο.κ  σε καποια χρονικη φαση της  γυμναστικης του διαδρομης .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 5

Μαζί σου σε όσα λες. Επειδή όμως αυτη η άσκηση έχει αξία καθώς δυναμώνει ώμους + καρπούς, μπορείς να τη δοκιμάσεις με κάποιο ελαφρύτερο kettlebell. Άλλωστε δε χρειάζεται καμια περίεργη τεχνικη.

• Like 1

Μιας κ μιλαμε για ώμους να ρωτήσω κατι μήπως ειχε καποιος εδω κατι παρόμοιο.

Ο δεξιός μου ώμος "πέφτει" μπροστά κ κάτω ενω ο αριστερός είναι ψηλά κ πίσω (οπως πρέπει να είναι δλδ). Δεν πιστεύω οτι ειναι κατι σκελετικό (θα το τσεκαρω σε μερικούς μήνες) γιατι γενικά πάντα ειχα round shoulders κ με της ασκήσεις έφτιαξε ο αριστερός αλλα οχι ο δεξης. 

Πιστεύετε παιζει ρολο πως κατα 99% θα καταλήξω να κοιμάμαι με πλακωμενο τον δεξί μου ώμο οπότε επιρεαζω την ανάπτυξη του?  Με την πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω κ φώτο. 

• Moderators

Γιάννη και εγώ έκανα πολλά που βρήκα φοβερά και τώρα έχω κάνει τον ώμο κοντό σουβλι με τις βίδες και τα δεσίματα. 

Απλά πλέον ζυγίζουμε το κατά πόσο μια άσκηση αξίζει, αυτά που προσφέρει με αυτά που μπορεί να προκάλεσε. 

• Like 2
  • Thanks 1

Η άσκηση κατά κύριο λόγο γίνεται για καλή υγεία . Όταν ξεφεύγει λανθασμένα για πιο άμεσα αποτελέσματα στο αισθητικό η αθλητικό κομμάτι,αρχίζουν τα προβλήματα αργά η γρήγορα...

6 ώρες πριν, bilya είπε

Μιας κ μιλαμε για ώμους να ρωτήσω κατι μήπως ειχε καποιος εδω κατι παρόμοιο.

Ο δεξιός μου ώμος "πέφτει" μπροστά κ κάτω ενω ο αριστερός είναι ψηλά κ πίσω (οπως πρέπει να είναι δλδ). Δεν πιστεύω οτι ειναι κατι σκελετικό (θα το τσεκαρω σε μερικούς μήνες) γιατι γενικά πάντα ειχα round shoulders κ με της ασκήσεις έφτιαξε ο αριστερός αλλα οχι ο δεξης. 

Πιστεύετε παιζει ρολο πως κατα 99% θα καταλήξω να κοιμάμαι με πλακωμενο τον δεξί μου ώμο οπότε επιρεαζω την ανάπτυξη του?  Με την πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω κ φώτο. 

Χίλια δυο πράγματα μπορεί να είναι. Έχεις καμία ενόχληση σε κάποιο σημείο του εύρους κίνησης του;

Spect, την έκανες και σου φάνηκε επικίνδυνη ή απλά αμπελοφιλοσοφείς; Γιατί δε διαφωνώ με όλα όσα λετε με το Φώτη, 100% μαζί σας είμαι, αλλά δε νομίζω η συγκεκριμένη άσκηση να αξίζει τα πυρά που της ρίχνετε.

• Moderators
2 ώρες πριν, yannis27gr είπε

Spect, την έκανες και σου φάνηκε επικίνδυνη ή απλά αμπελοφιλοσοφείς; Γιατί δε διαφωνώ με όλα όσα λετε με το Φώτη, 100% μαζί σας είμαι, αλλά δε νομίζω η συγκεκριμένη άσκηση να αξίζει τα πυρά που της ρίχνετε.

Δεν χρειάζεται να κάνω τα πάντα για να μπορώ να κρίνω με βάση την εμπειρία μου αν κάτι αξίζει ή όχι. Και από τη στιγμή που τον κάρπο μπορώ να τον γυμνάσω με άλλες ασκήσεις λιγότερο επικίνδυνες θα τις επιλέξω. 

Και ξέρεις ότι δεν φημίζομαι για το ότι κάθομαι ήσυχος 😜

• Like 1

Δε σε έβαλα να κατέβεις καμία απόκρημνη πλαγιά χωρίς εξοπλισμό. Shoulder press με kettlebell σε όρθια θέση πρότεινα. Αφού το είδες κι είπες "απαπα, μπορεί να κάνω extreme sports αλλά αυτή η άσκηση θα με τραυματίσει, δε χρειάζεται καν να τη δοκιμάσω, είναι φως φανάρι αδερφέ", I rest my case.

• Moderators

Γιατί εσύ εξαντλήσες όλες τις άλλες ασκήσεις έφερες το σώμα σου στα όρια του, σταμάτησαν να δουλεύουν όλα τα άλλα και είπες τώρα θα κάνω αυτή που πιάνει και είναι πιο επικίνδυνη. 

Υγ: δεν λέω ότι σώνει και καλά ότι θα την κάνεις και θα τραυματιστείς αλλα ότι δεν υπάρχει λόγος να την κάνεις 

• Like 1
  • Thanks 1

Φωτη φοβερος.

Δημητρα ακομα και το καλοκαιρι μας δουλευει φέτος.

Και το δικο μου τζιμ μια εβδομαδα κλειστο ειναι.

Οσο για τις ασκήσεις καλυτερα να επιλεγουμε τις πιο σωστη θεση.

Πχ πιεσεις ωμων με αλτηρες, καλύτερα καθιστος, αν την κανει καποιος ορθιος ολο το ζορι το τρωει η μέση, απαραίτητα ζωνη.

Να αποφεύγετε ασκησεις που τα βαρη σας κανουν να τεντωνετε τα χερια εντελώς παλι η μεση καταπονείται.

Γενικα προσοχη και ασκησεις χωρις μεγαλες ταλαντωσεις πχ ειδα εναν πιτσιρικα να κανει καμψεις δικεφαλων και ηταν σαν να χορευει ο μαικ Τζάκσον.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...