Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, j0hnn1e είπε

Πάντα απορούσα αλλά ποτέ δεν το έψαξα, το grip (παλάμες να κοιτάζουν προς τα έξω vs προς το σώμα) έχει σημαντική διαφορά; 

Μια μέσα μια έξω είναι πιο σταθερή η λαβή 

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, telis είπε

Ναι. Και παθαίνει ριξη στο χέρι που κοιτάζει όπως λες 

ναι δεν διαφωνώ αλλα αν deadliftareis με underhand grip το τελευταίο που θα πάθεις ειναι να τραυματίσεις τα δικέφαλα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χμμμμ. I have to reconsider then... 

Κωπηλατική με βολεύει με overhand, άρσεις τόσο καιρό έκανα με underhand.. Ευτυχώς που παίζω με "παιδικά" κιλά. Όσο ζεις μαθαίνεις, ευχαριστω!

Επεξ/σία από j0hnn1e
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, j0hnn1e είπε

Χμμμμ. I have to reconsider then... 

Κωπηλατική με βολεύει με overhand, άρσεις τόσο καιρό έκανα με underhand.. Ευτυχώς που παίζω με "παιδικά" κιλά. Όσο ζεις μαθαίνεις, ευχαριστω!

καλά πως το κατάφερες αυτό :P? απλά το επικίνδυνο με το underhand είναι ότι το momentum των χεριών είναι να κάνουν curl κ οχι να μείνουν σταθερά. 

Δλδ απο μονα τους τα δικέφαλα θα προσπαθήσουν να κάνουν curl όταν δυσκολευτείς οπότε αμέσως χάνεις κάθε ισορροπία κ στάση σώματος.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, παπι είπε

Να αλλαξεις αντρα.

εχει αλλα καλα που δεν προκεται να τα βρω σε αλλον και μην παει το μυαλο σου στο πονηρο. 😋

Δημοσ.

Χτες καταφερα και εσπασα το pb μου στα deadlift και εφτασα (με λιγο ζορι) στα 100kg με wrist straps προφανως :P

Το περιεργο ειναι οτι σημερα δεν αισθανομαι καμια αναπηρια στη μεση :P

• Like 1
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Χτες καταφερα και εσπασα το pb μου στα deadlift και εφτασα (με λιγο ζορι) στα 100kg με wrist straps προφανως :P

Δεν εχεις λόγο να νοιώθεις αναπηρια επειδη εκανες Pb :D Well done. Προσπάθησε να δυναμώσεις το γκριπ σου και μην χρησιμοποιεις στραπς. ΔΟκιμασε hook grip

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Πες, δεν είναι η πιο ωραία άσκηση? Δε νιώθεις μιά αίσθηση achievement?

• Like 1
Δημοσ.

Μιας και πέρασα απο εδώ σήμερα, ας ρωτήσω. Κανένα high rep upper / lower split υπάρχει;

Εδώ και αρκετά χρόνια αλλάζω μεταξύ upper/lower και 5x5 (στο οποίο είμαι τώρα και βαράω plateu μέσα σε 2-3 βδομάδες δυστυχώς, δεν υπάρχει και spotter/partner οπότε δεν μπορώ να πιεστώ όσο θέλω). Η δουλειά είναι απαιτητική και δεν πάω για PΒ σε κάθε προπόνηση (δεν έχω την ψυχολογική διάθεση για αυτό), κάθε άλλο απλά για να μην καταντήσω μια γλυκοπατάτα του καναπέ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνεις το 5χ5 , 3χ5 και ανεβάζεις λίγο τα κιλά και επειδή σου αρέσει το upper lower , κατεβάζεις αγοράζεις το 5/3/1 και το beyond 5/3/1 χρησιμοποιείς το xcel, διαλέγεις ένα template και ξέρεις τι προπόνηση θα κάνεις για τον επόμενο χρόνο. 

5/3/1 όταν θα σου γράφω θα βάζεις εκείνη τη μέρα ότι λέει το xcel. 

Low Day 1:

Squat: 5/3/1 +3x5 την πρώτη πεντάρα του μήνα.

Stiff legged Deadlift 5x8 (1-2 reps before failure)
Abs (κάνε ότι άσκηση θες για κοιλιακούς) 
Γάμπες (ότι θες )

Upper Day 1:

Bench Press: 5/3/1 + 3x5 την πρώτη πεντάρα του μήνα

Κωπηλατική με μπάρα 5χ8 (1-2 reps before failure)

Βυθίσεις ή Επικλινή (με αλτήρες ή μπάρα , ότι σου αρέσει) 5χ8 (1-2 reps before failure)

Δικέφαλοι ότι θες άσκηση απομόνωσης

Low Day 2

Deadlift 5/3/1 + 3x3  την πρώτη 5άρα του μήνα 

Squat 5x5 με την πρώτη 5άρα του μήνα

25 λεπτά διάδρομο χαλαρό τρέξιμο ή εντονο βάδην (όχι ένταση )

Upper Day 2

Overhead Press : 5/3/1 +3x5 την πρώτη 5άρα του μήνα

Chin ups or Pull ups or Lat pull downs 5x8 (2 reps before failure , πρόσθεσε βάρος στα bodyweight)

Bench Press: 5x8 (1-2 reps before failure)

Τρικέφαλοι ότι θες άσκηση απομόνωσης

Και αν μπορείς να κάνεις έλξεις, πρόσθεσε 1-2 επαναλήψεις ανάμεσα στα σετς σε όλες τις μέρες. Απλά να μη σε κουράζουν. Στις εβδομάδες ξεκούρασης κάνε τα μισά 

Άντε καλορίζικο, πρόγραμμα για 1 χρόνο σου έβγαλα. Εννοείται πρέπει να γράφεις τα κιλά παντού για να ξέρεις ότι δεν τεμπελιάζεις.

Υπνος Θερμίδες Νερό Πρωτείνη Κρεατίνη Καφείνη

Αγόρασε ζώνη (αν δεν έχεις απλά ταλαιπωρήσαι στο 5χ5 ) και παπούτσια.

Wendler 5-3-1 v1.3.xls

Επεξ/σία από Dakonblackblade
Δημοσ.

Καλημερες!Σε Push/Pull/Legs μπορω να βαλω τα Legs αναμεσα σε Push και Pull, για περισσοτερη ξεκουραση του ανω κορμου?

Δημοσ.

Το δοκίμασα αλλά πράγματι όταν κουραστεί το ΚΝΣ η προπόνηση ποδιών γίνεται ανυπόφορη. Εμένα με βόλεψε περισσότερο να ξεκινώ με πόδια, μετά Push και στο τέλος Pull που φαίνεται ότι είναι το δυνατό μου σημείο οπότε και μπορώ να αποδώσω πολύ καλά παρόλου που είμαι αρκετά κουρασμένος αφού έχει προηγηθεί 40λεπτη προπόνηση.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...