Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Toxo <3 lover είπε

Μιλάω για το κακό διάβασμα, όχι αυτό που λες εσύ. Ο φίλος μου ο poulinos (πολύ φίλος μου!) με κατάλαβε αμέσως. Διαβάζουμε για ασκησιολόγια, για διατροφές, για συμπληρώματα, για .... ενώ τα πράγματα είναι τόσο απλά που όλα αυτά απλώς ρουφάνε χρόνο χωρίς λόγο ειδικά όταν ο άλλος μόλις ξεκινάει. Ταπεινή μου άποψη βέβαια. 

Γι αυτό κι εγώ ως άσχετη προτίμησα να πληρώσω διατροφολόγο για να με μάθει και 5 πράγματα. Και οι προπονήσεις μου είναι από πρόγραμμα που μου έφτιαξε γυμναστής. Έχω πολλά πράγματα να μάθω ακόμα για την ίδια μου την δουλειά, δεν έχω την πολυτέλεια να ψάχνω και διατροφές (τουλάχιστον όχι τον χειμώνα) 

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, poulinos είπε

με απλα λογια εννοεις οτι ξεκινα να κανεις γυμναστικη που ετσι και αλλιως και διατροφη να μην κανεις θα δεις ολα τα κερδη του ξεκινηματος και μετα σιγα σιγα οσο προχωρας προσθετεις πραγματα.step by step ή αλλιως block building.

και συγκεκριμενο στοχο να μην εχεις σκεψου το οτι πας εκει για να χαλαρωσεις και να περασεις ωραια και να κανεις μια διατηρηση της φυσικης σου καταστασης και του σωματος. αυτο με την δουλεια το καταλαβαινω μια που εχω παραξενο προγραμμα (Oncall βαρδιες) οποτε το προγραμμα πολλες φορες γινεται οπως νανε.και αλλες φορες που λογω αλλων Hobby χανεται ολο αυτο που ξεκινησες και προσπαθουσες τοσο καιρο .( ο @Fotis13 το ξερει καλα αυτο με τα βουνα). απο εκει και περα αναλογως τις αντοχες του καθενος μπορει καποιος να εχει ορεξη να παει στο gym ενω αλλος να μην εχει. Προσωπικα αυτο που κανω και μου ταιριαζει ειναι το παρακατω: Τις ημερες που σχολαω στην ωρα μου θα παω κανονικα γυμναστηριο, τις ημερες που μπορει να τρεχω με την δουλεια θα προσπαθησω να παω εστω και για 20 λεπτα εστω και για να παω να κανω λιγο μονοζυγο. Ο λογος που το κανω ειναι α.να μην παει η μερα χαμενη, β. να ξεδωσω λιγακι). Απειρες φορες μπορει να ειμαι με απειρες ωρες δουλεια και να πηγαινω στο gym και να σουρνομαι αλλα για καποιο λογο οταν παω εκει και ξεκινησω ειναι σαν να μου βαζει καποιος νεες μπαταριες). Ενω μεχρι να φτασω λεω απο μεσα μου γιατι δεν εκατσες σπιτι μετα λεω τι ωραια που ηταν εστω και για  χ ωρα. εφοσον τωρα λες οτι δεν πηγαινες σε κανονικο γυμναστηριο (θυμαμαι που ελεγες για κρικους και τετοια) μηπως θα ειχε νοημα να πηγαινες και κανονικο γυμναστηριο οταν δεν μπορεις να πας στο αλλο γυμναστηριο προκειμενου να μην περναει η μερα χωρις να κανεις κατι? Σε κανεναν δεν αρεσουν οι αλλαγες μεχρι να τις συνηθισεις και να μην ειναι πλεον αλλαγες. Το gym που παω απο χτες εκλεισε. Ημουν ολη μερα στο ποδι και στις 22:00 περιπου αποφασισα με μιση καρδια και με νυστα να παω σε παρκο με μονοζυγο.πηγα σουρνοντας τα ποδια. εφυγα στις 00:30 μεσα στην ορεξη. Κοινως τρωγοντας ηρθε η ορεξη.

Σκεψου και το κανονικο γυμναστηριο σαν μια ωραια εναλλακτικη. αντι να μην πας καθολου θα φας μια ωραια σοκολατα και θα πεις μετα πρεπει να παω στο gym για να χασω τις θερμιδες απο αυτο που εφαγα.και gym θα κανειςκαι την σοκολατα θα εχεις χαρει. Ουτε περιττα κιλα εχεις ουτε καποιο αλλο θεμα οποτε απολαυσε το γυμναστηριο σου ακομα και αν δεν εχεις ξεκαθαρο στοχο. (χρησιμοποιω το gym για να μπορω να τα καταφερνω και με τα υπολοιπα hobby.αυτος ειναι ο main target).

Και καποιες αλλαγες γινονται για καλο ή καταληγουν σε κατι καλο.

Είναι πολύ κοντά στις σκέψεις που κάνω αυτά που μου προτείνεις, νομίζω κι εγώ ότι θα μου ταίριαζε κάτι τέτοιο. Σκέψου πως στην αίθουσα που προπονούμαι υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα επομένως αν εγώ μπορώ να ξεκλέψω μια ώρα σε ώρες που δε γίνεται προπόνηση να με ενδιαφέρει ή έστω έχει ξεκινήσει, δεν πάω καθόλου γιατί δεν μπορώ να το πιάσω από τη μέση. Αυτός ήταν ο πιο βασικός λόγος που σκέφτηκα κάτι ανεξάρτητο. Από την άλλη εκεί το κλίμα είναι πολύ θετικό και περνάω ωραία αν και πολλές φορές πεθαίνω και δεν μπορώ να κατέβω μετά τις σκάλες. Δεν είναι ότι παίζουμε δηλαδή. Απλώς το να ασκούμαι παρέα με άλλους ανθρώπους έχει πιο πολλή πλάκα για μένα.

Δε χρειάζομαι καν τη σοκολάτα για κίνητρο να σου πω την αλήθεια, νιώθω πολύ ωραία με τη γυμναστική, απλώς είναι το "κάθε αρχή και δύσκολη". Σίγουρα όμως θέλω να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, ακόμη κι αν δε μου ταιριάξει, θα το γνωρίζω ότι δεν και θα αναζητήσω κάτι άλλο. 

• Like 1
Δημοσ.
12 minutes ago, evabb said:

Γι αυτό κι εγώ ως άσχετη προτίμησα να πληρώσω διατροφολόγο για να με μάθει και 5 πράγματα. Και οι προπονήσεις μου είναι από πρόγραμμα που μου έφτιαξε γυμναστής. Έχω πολλά πράγματα να μάθω ακόμα για την ίδια μου την δουλειά, δεν έχω την πολυτέλεια να ψάχνω και διατροφές (τουλάχιστον όχι τον χειμώνα) 

αν καποιος θελει να πετυχει χ στοχους σιγουρα θα χρειαστει και βοηθεια απο καποιον ειδικο.εξαρτατε τι θελει να πετυχει ο καθενας. εσυ που ηθελες και την γυμναστικη και την διατροφη το να πας σε καποιον ειδικο ναι ειναι μια καλη λυση.

4 minutes ago, Toxo <3 lover said:

Είναι πολύ κοντά στις σκέψεις που κάνω αυτά που μου προτείνεις, νομίζω κι εγώ ότι θα μου ταίριαζε κάτι τέτοιο. Σκέψου πως στην αίθουσα που προπονούμαι υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα επομένως αν εγώ μπορώ να ξεκλέψω μια ώρα σε ώρες που δε γίνεται προπόνηση να με ενδιαφέρει ή έστω έχει ξεκινήσει, δεν πάω καθόλου γιατί δεν μπορώ να το πιάσω από τη μέση. Αυτός ήταν ο πιο βασικός λόγος που σκέφτηκα κάτι ανεξάρτητο. Από την άλλη εκεί το κλίμα είναι πολύ θετικό και περνάω ωραία αν και πολλές φορές πεθαίνω και δεν μπορώ να κατέβω μετά τις σκάλες. Δεν είναι ότι παίζουμε δηλαδή. Απλώς το να ασκούμαι παρέα με άλλους ανθρώπους έχει πιο πολλή πλάκα για μένα.

Δε χρειάζομαι καν τη σοκολάτα για κίνητρο να σου πω την αλήθεια, νιώθω πολύ ωραία με τη γυμναστική, απλώς είναι το "κάθε αρχή και δύσκολη". Σίγουρα όμως θέλω να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, ακόμη κι αν δε μου ταιριάξει, θα το γνωρίζω ότι δεν και θα αναζητήσω κάτι άλλο. 

εκτος αν μπορεις να τα συνδυασεις και τα δυο.το εκανα καποτε με crossfit αυτο.crossfit ηταν ωραια γιατι εισαι λιγο στην τσιτα οποτε μου εφτιαχνε την αντοχη(που την ηθελα για βουνο) και γυμναστικη για ολα τα αλλα. επισης και να μην μπορεις εκει που πηγαινεις σκεψου κανονικο gym>με συνδρομες του στυλ 80 ευρω ενας χρονος μπορεις να γραφτεις παραλληλα.και 50 φορες να πας τα εχει βγαλει τα λεφτα του.οποτε αν δεν προλαβεις το ενα εχεις εναλλακτικη. σιγουρα το να εισαι με ομαδα ειναι πολυ πιο ωραιο απο το να εισαι μονος.οπως και το να εχεις καποιον να σε καθοδηγει. και οπως λενε καλυτερα να δοκιμασεις κατι και να το απορριψεις παρα να εισαι με την απορια οτι και αμα αυτο και αμα εκεινο.δοκιμασε εναλλακτικες δοκιμασε πραγματα δεν εχεις κατι να χασεις.ειτε λεγεται γυμναστηριο ειτε Crossfit ειτε αναρριχηση δεν ξερω τι. μπορεις να βρειςκατι που να σου ταιριαξει και να σε βολεψει περισσοτερο απο αυτο που κανεις τωρα.ή στην χειροτερη να συμπληρωσει αυτο που κανεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, xgol είπε

Οταν ακούγονται απο απλως εσφαλμενες αποψεις (θα χασεις 10 κιλά λίπους και παράλληλα θα βάλεις 3 κιλά μύες)

Αυτό που είπα εγώ είναι ότι κάποιος σε ένα διάστημα θα χάσει 10 κιλά λίπους και θα βάλει 3 κιλά μύες. Αυτό το διάστημα μπορεί να είναι 6 μήνες, 1 χρόνος, 3 χρόνια ή 5 χρόνια. Μπορεί να γίνει με μικρόκυκλους εβδομαδιαίας υπερθερμιδικής / υποθερμιδικής διατροφής ή με μεγαλύτερους κύκλους. Ή και με μικρότερους, πχ ημερήσιους. Είναι κάτι που το έχουν κάνει πάρα πολλοί. Και πάλι πετάγεσαι (να μην πω σαν τί) σχολιάζοντας κάτι στο εντελώς ξεκούδουνο, μόνο και μόνο για να πεις κάτι.

Έχω διδαχτεί και εξεταστεί στην Βιοχημεία του Τρακατέλλη και την Κλινική Παθολογική Βιοχημεία του Karlson. Επίσης από μόνος μου έχω διαβάσει το Biochemistry for Sport and Exercise Metabolism του MacLaren και κανά-δυο άλλα. Αυτά στον τομέα της Βιοχημείας. Γιατί τα αναφέρω αυτά; Μόνο και μόνο επειδή νομίζεις ότι μόνο εσύ είσαι σχετικός. Κατά τα άλλα, δεν έχουν κανένα νόημα στη συζήτηση. Όταν τα διάβασα αυτά δεν έμαθα ούτε το ένα εκατοστό αυτών που ξέρω σήμερα σχετικά με τη διατροφή και την άσκηση, και τα οποία είναι αποτέλεσμα διαβάσματος και πειραματισμού επί 20ετία. Π.χ δεν θα είχα ιδέα για τους αποσυζευκτές οξειδωτικής φωσφορυλίωσης στην πράξη, όσα βιβλία βιοχημείας και να είχα διαβάσει. Φυσικά ΟΛΑ που θεωρώ ότι ξέρω μπορεί να αλλάξουν, αν προκύψουν νέα επιστημονικά δεδομένα . Τα οποία φυσικά δεν είναι οι απόψεις ενός άσχετου γιατρουδάκου. Ούτε βέβαια το παίζω εξπέρ. Υπάρχουν ειδικοί σ'αυτούς τους τομείς με τέτοια ευρύτητα γνώσεων και τέτοια πείρα, που μπροστά τους εγώ δεν μπορώ να κάνω ούτε "α". Εσύ σίγουρα δεν είσαι ένας από αυτούς.

Αν μου ζητήσει κάποιος να του πω πού βασίζω αυτά που λέω, θα βάλω τα δυνατά μου να του παραθέσω σχετικές μελέτες ή γνώμες καταξιωμένων ειδικών. Δεν θα του πω "έχω τελειώσει ιατρική, άρα ξέρω καλύτερα από σένα οτιδήποτε έχει σχέση με ασθένειες, διατροφή, προπονητική, θεραπεία, κτλ κτλ". Ούτε θα του πω "εγώ έχω δίκιο επειδή έχω σπουδάσει κι εσύ έχεις άδικο επειδή αυτό που μου έδειξες το βρήκες στο ίντερνετ". Αν μου αποδείξει με στοιχεία ότι έχω άδικο, θα το δεχτώ. Και θα χαρώ ΠΟΛΥ. Διότι θα έχω μάθει κάτι. Ακόμα κι αν αυτός ο κάποιος δεν έχει τελειώσει ούτε δημοτικό. Όταν κάποιος λέει κάτι σωστό, ΑΥΤΟ είναι που μετράει. Δεν μετράει το ποιές και πόσες σχολές έχει τελειώσει. Δεν υποβάλλουμε τα χαρτιά μας για πρόσληψη στο Δημόσιο.

Μη νομίζεις λοιπόν ότι δεν μπορώ να σου απαντήσω. Φυσικά και μπορώ, αλλά είναι πιο ευχάριστο να μιλάω στον τοίχο. Περισσότερες πιθανότητες έχω να κάνω λογική συζήτηση με τον τοίχο. Αν λοιπόν από δω και πέρα δεν σου απαντώ, είναι επειδή σε θεωρώ όχι απλώς άσχετο, αλλά και εκνευριστικό άσχετο. Δηλαδή δεν έχεις διάθεση να μάθεις κάτι, δεν σε ενδιαφέρει καν να δείξεις στον άλλο ΓΙΑΤΙ έχει λάθος, απλά θες να φαίνεται ότι είσαι παντογνώστης ενώ κατ'ουσία ένας οποιοδήποτε απόφοιτος του δημοτικού που έχει ασχοληθεί λιγάκι σοβαρά με την γυμναστική και την διατροφή, έχει πιο εμπεριστατωμένες απόψεις από σένα.

Από δω και πέρα, λέγε ό,τι θες 

Επεξ/σία από mic2mic
  • Like 1
Δημοσ.

Τα 80€ εδώ δε σου φτάνουν ούτε για δύο μήνες, όχι για ολόκληρο χρόνο! Αν είχα τέτοια επιλογή, δε θα το συζητούσα καν. Η σκέψη μου είναι να δοκιμάσω το γυμναστήριο Σεπτέμβρη που δε θα προλαβαίνω να πηγαίνω στις άλλες προπονήσεις 100% κι αν μ' αρέσει συνεχίζω, αλλιώς το γυρίζω στο πρωινό ομαδικό που πηγαίνω και μου αρέσει από Οκτώβριο. 

• Like 2
Δημοσ.
14 minutes ago, Toxo <3 lover said:

Τα 80€ εδώ δε σου φτάνουν ούτε για δύο μήνες, όχι για ολόκληρο χρόνο! Αν είχα τέτοια επιλογή, δε θα το συζητούσα καν. Η σκέψη μου είναι να δοκιμάσω το γυμναστήριο Σεπτέμβρη που δε θα προλαβαίνω να πηγαίνω στις άλλες προπονήσεις 100% κι αν μ' αρέσει συνεχίζω, αλλιώς το γυρίζω στο πρωινό ομαδικό που πηγαίνω και μου αρέσει από Οκτώβριο. 

α οκ. δεν ηξερα που εισαι οποτε υπεθεσα οτι θα παιζει κανα planet fitness ή joe weider και κατι τετοια με 80 ευρω το χρονο. δεν χανεις κατι να γραφτεις για δυο τρεις μηνες αφου ξερεις οτι δεν θα προλαβαινεις λογω δουλειας.καλυτερα να κανεις εστω και gym παρα να μην πηγαινεις καθολου και να περιμενεις ποτε θα πας σε αυτο που πηγαινεις. απο το τιποτα καλο και το λιγο :)

• Like 1
Δημοσ.

@mic2mic Σωστό το ποστ με τα νούμερα και τις θερμίδες συντήρησης. Ωστόσο έγραψα ότι το να πέσεις στο 12% σημαίνει πείνα γιατί υπάρχει κάτι πέρα από τις θερμίδες συντήρησης: Το ποσοστό λίπους με το οποίο το σώμα είναι ικανοποιημένο. Ας μας πείτε με σιγουριά εσείς οι γιατροί, εγώ πάντως έχω την εικόνα ότι υπάρχει κάποιο ποσοστό λίπους με το οποίο το σώμα είναι ικανοποιημένο. Μπορούμε να το ανεβούμε αλλά αν το κατεβούμε το σώμα στέλνει μηνύματα πείνας όχι γιατί η διατροφή δεν καλύπτει τις θερμίδες συντήρησης ή δεν είναι επαρκής σε θρεπτικά συστατικά αλλά απλά γιατί χρειάζεται να ανεβεί το λίπος.

Με βάση τη δική μου εμπειρία, αυτό το νούμερο για μένα είναι στο 13-14%. Μπορω να πάω παραπάνω όσο θέλω αλλά αν πάω παρακάτω έχω θέμα. Αρχές Ιούλη κατέβηκα στο 11-12%. Σιξ πακ και ομορφιές αλλά πείνα όλη μέρα, αίσθημα αδυναμίας και κόπωσης μέχρι και ζαλάδες. 3 βδομάδες άντεξα μέχρι που "αναγκάστηκα" να αυξήσω θερμίδες, να χάσω το σιξ πακ (σιγά την απώλεια) και να βρω την ηρεμία μου στο 14% που είμαι τώρα.

Ο Jeff λέει ότι διατηρείται στο 9-10% μόνο με σωστή διατροφή, χωρίς να πεινάει. Φαντάζομαι ότι δε λέει ψέμματα κι ότι είναι κι αυτό στο DNA μας. Άλλοι μπορούν να διατηρηθούν χαμηλά, άλλοι όχι.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, yannis27gr είπε

@mic2mic Σωστό το ποστ με τα νούμερα και τις θερμίδες συντήρησης. Ωστόσο έγραψα ότι το να πέσεις στο 12% σημαίνει πείνα γιατί υπάρχει κάτι πέρα από τις θερμίδες συντήρησης: Το ποσοστό λίπους με το οποίο το σώμα είναι ικανοποιημένο. Ας μας πείτε με σιγουριά εσείς οι γιατροί, εγώ πάντως έχω την εικόνα ότι υπάρχει κάποιο ποσοστό λίπους με το οποίο το σώμα είναι ικανοποιημένο. Μπορούμε να το ανεβούμε αλλά αν το κατεβούμε το σώμα στέλνει μηνύματα πείνας όχι γιατί η διατροφή δεν καλύπτει τις θερμίδες συντήρησης ή δεν είναι επαρκής σε θρεπτικά συστατικά αλλά απλά γιατί χρειάζεται να ανεβεί το λίπος.

Με βάση τη δική μου εμπειρία, αυτό το νούμερο για μένα είναι στο 13-14%. Μπορω να πάω παραπάνω όσο θέλω αλλά αν πάω παρακάτω έχω θέμα. Αρχές Ιούλη κατέβηκα στο 11-12%. Σιξ πακ και ομορφιές αλλά πείνα όλη μέρα, αίσθημα αδυναμίας και κόπωσης μέχρι και ζαλάδες. 3 βδομάδες άντεξα μέχρι που "αναγκάστηκα" να αυξήσω θερμίδες, να χάσω το σιξ πακ (σιγά την απώλεια) και να βρω την ηρεμία μου στο 14% που είμαι τώρα.

Ο Jeff λέει ότι διατηρείται στο 9-10% μόνο με σωστή διατροφή, χωρίς να πεινάει. Φαντάζομαι ότι δε λέει ψέμματα κι ότι είναι κι αυτό στο DNA μας. Άλλοι μπορούν να διατηρηθούν χαμηλά, άλλοι όχι.

Μα ναι, αυτό είπα κι εγώ. Έχω και τον αδερφό μου όπως είπα. Εκνευριστικά αδύνατος, σε όλη του τη ζωή. Χωρίς να έχει πεινάσει ΠΟΤΕ. Και όποτε τον έχω μετρήσει ήταν κάτω από 7-8%. Είτε γυμναζόταν είτε όχι. Τέρας :D

Αυτό το ποσοστό λίπους που το σώμα είναι "ικανοποιημένο" είναι αυτό που λένε "set point". Έχει ασχοληθεί αρκετά μ'αυτό ο Lyle McDonald, πχ δες εδώ: https://bodyrecomposition.com/fat-loss/set-points-settling-points-and-bodyweight-regulation-part-1.html/ Πάντως δεν είναι γενικώς αποδεκτή αυτή η θεωρία. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει επίσης μια παράπλευρη θεωρία που λέει ότι αν μείνεις για κάποιους μήνες σε ένα συγκεκριμένο ποσοστό λίπους, τότε μπορείς να κάνεις "reset" σ'αυτό το χαμηλότερο set point και να είναι αυτό το φυσιολογικό σου.

Αλλά εδώ πρέπει να διαχωρίσουμε δύο πράγματα: Το ένα είναι η εξάντληση και η αδυναμία που οφείλονται στο χαμηλό ποσοστό λίπους. Και το άλλο είναι η εξάντληση και η αδυναμία που οφείλονται στην παρατεταμένη δίαιτα. Διότι κάποιος που ξεκινάει από πχ το 25%, πρέπει να κάνει αρκετό διάστημα δίαιτα μέχρι να πέσει κάτω από 10%. ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ, αυτή η παρατεταμένη δίαιτα, θα φέρει εξάντληση. Ετσι, αν πχ. σταθεροποιηθεί ένα διάστημα στο 13-14% και μετά από μήνες δοκιμάσει να κατέβει παρακάτω, πιθανότατα θα του φανεί πιο εύκολο.

Κι εγώ πιστεύω ότι για την συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών, το να διατηρηθούν στο 9-10% μακροχρόνια είναι εφικτό χωρίς να αισθάνονται αδυναμία ή πείνα. Απλά για κάποιους ίσως να χρειάζεται μεγαλύτερη περίοδος προσαρμογής.

Δημοσ.

Διαφημιστικό διάλειμμα, μετά την προπόνηση ελαφρώς τηγανισμενες καρδιές κοτόπουλο και σμετανα, κάτι σαν γιαούρτι...

DSC_0429_resize_68.jpg

• Confused 1
  • Sad 2
Δημοσ.

Καρδιές κοτοπουλο?? Omg

Κατα τ αλλα 3+ σελίδες σεντονια με θεωρίες επι θεωριών, χωρίς λόγο και ουσία. Καμια φωτο δε μπαίνει να βλεπουμε και τα αποτελέσματα όλων αυτών.. Καλή η θεωρία αλλα όταν δεν υπάρχει πράξη , χάνεται το νόημα. Συμφωνώ με την @Toxo <3 lover

———————————————————-

Εγω εδω στο νησι κάνω πολλή αερόβια, καθημερινά σχεδόν πρωί κολύμπι και απόγευμα ποδήλατο κανα 6αρι χλμ. Η οποία δραστηριότητα είναι στα κόκκινα για μένα, σε σχέση δηλαδή με το τι εκανα στην Αθήνα. Έχω βαράκια και στρώμα και λάστιχο αλλα προς το παρόν δεν έχω ασχοληθεί καν με αυτά , ομολογώ 

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, evabb είπε

για γυναικες ποιο ειναι ενα ανετο ποσοστο λιπους;

15% χαλαρά. Και αν δεις ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου, θα βρεις πολλές που είναι και στο 12% μονίμως. Και εδώ δεν μιλάω για τοπ επαγγελματίες αθλήτριες, μιλάω για χαμηλότερου επιπέδου αθλήτριες που παράλληλα μορεί να σπουδάζουν και να εργάζονται.

• Confused 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, mic2mic είπε

15% χαλαρά. Και αν δεις ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου, θα βρεις πολλές που είναι και στο 12% μονίμως. Και εδώ δεν μιλάω για τοπ επαγγελματίες αθλήτριες, μιλάω για χαμηλότερου επιπέδου αθλήτριες που παράλληλα μορεί να σπουδάζουν και να εργάζονται.

συγνωμη αλλα αυτο δεν ειναι 3% πανω απο το απολυτως απαραιτητο; σαν να λεμε για αντρες 6%

• Thanks 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...