Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, new_guy είπε

Έχετε να προτείνεται κάποιες διατάσεις ή σετ ζεστάματος για να μπεί κανείς σε squats; Το αναφέρω γιατί συνήθως με πονάνε οι προσαγωγοί στα πρώτα σετ, ειδικά όταν κατεβαίνω αςς του γκράς. 

Δεν χρειαζεται ATG. Δες εδω το ιδανικο βαθος (longest effective range of motion). Οτιδηποτε πιο χαμηλο σε αναγκαζει να χαλαρωσεις, οποτε δεν προσφερει καποιο πλεονεκτημα. Δυο σετ των 5 με αδεια μπαρα και μετα σιγα σιγα ανεβαινουν τα κιλα. Αυτα ειναι υπεραρκετα, δεν χρειαζεται αλλο ειδος ζεσταματος, διατασεις, foam rolling, mobility κλπ.. ειναι χασιμο χρονου απλα.

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 hours ago, tr3quart1sta said:

Δεν χρειαζεται ATG. Δες εδω το ιδανικο βαθος (longest effective range of motion). Οτιδηποτε πιο χαμηλο σε αναγκαζει να χαλαρωσεις, οποτε δεν προσφερει καποιο πλεονεκτημα. Δυο σετ των 5 με αδεια μπαρα και μετα σιγα σιγα ανεβαινουν τα κιλα. Αυτα ειναι υπεραρκετα, δεν χρειαζεται αλλο ειδος ζεσταματος, διατασεις, foam rolling, mobility κλπ.. ειναι χασιμο χρονου απλα.

οτι νανε λες.

χάσιμο χρονου το mobility rofl

Δημοσ.

Να ρωτήσω, στο κοτόπουλο που φτιάχνω βάζω μέσα έξτρα και κάτι λαχανικα(πιπεριές κ.τ.λ) Όπως και στις σαρδέλες το ίδιο...μετά πως να ζυγιζω τη ποσότητα Της πρωτεΐνης που θα φάω αμα είναι λίγο αναμειγμενα;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, γροσερισοπ είπε

οτι νανε λες.

χάσιμο χρονου το mobility rofl

Καποιος που μπορει να εκτελεσει ασκησεις μπαρας σε full RoM, εχει ηδη οση ευεληξια χρειαζεται. Αν καποιος τερμα αρχαριος ξεκιναει squats και δεν μπορει να την εκτελεσει σε αρκετο βαθος, κανει μεχρι εκει που μπορει και σιγα σιγα κατεβαινει πιο κατω σε καθε προπονηση. Μεσα σε λιγες προπονησεις εχει ηδη αποκτησει full RoM μεσα απο τις ασκησεις, δεν χρειαζονται επιπλεον "mobility drills".  Απο την αλλη, αν καποιος εχει συγκεκριμενες απαιτησεις υπερευελιξιας για καποιο αθλημα, αυτο ειναι αλλο θεμα.

Δημοσ.

υπαρχει καποιο site που να γραφεις εσυ για θεματα γυμναστικης και διατροφης και να σου απανταει καποιος που ειναι του επαγγελματος?

πχ οπως ειναι στα περιοδικα που γραφουν αναγνωστες και απαντανε οι ειδικοι

υγ δεν αναφερομαι σε forum

Δημοσ.

ποια είναι η γνώμη σας για το βίντεο; κάνω σχεδόν όλες τις ασκήσεις που λέει για τα πόδια + μηχάνημα για κοιλιακούς. μιλάει για την περίπτωση που δεν έχεις πάρει την σωστή θέση ή γενικά είναι κακό να τις κάνεις;

Δημοσ.
14 ώρες πριν, frozex είπε

ποια είναι η γνώμη σας για το βίντεο; κάνω σχεδόν όλες τις ασκήσεις που λέει για τα πόδια + μηχάνημα για κοιλιακούς. μιλάει για την περίπτωση που δεν έχεις πάρει την σωστή θέση ή γενικά είναι κακό να τις κάνεις;

περίπου κ τα δύο

back squats ΔΕΝ γίνεται να κάνεις σωστα σε smith αλλά μονο με ελεύθερα βάρη.

τα leg extension, culrs ειναι "αφύσικες" κινήσεις του σώματος κ αν είσαι αρχάριος καταπονεις τα γόνατα (οπως λεει κ το βίντεο) 

το upright row τώρα είναι καλο να το αποφύγεις διότι ο κίνδυνος να τραυματίσεις τους ώμους σου είναι τεράστιος ακόμα κ αν το κάνεις σωστά. 

Γενικά όταν κάνεις ασκήσεις πρέπει να σαι 100% συγκεντρωμένος γιατι ακομα κ σωστά να τις κανεις παλι μπορει να τραυματιστεις. πχ οταν κανεις lat pulldowns πολλοί πετάνε την μπαρα αντι να σηκώνονται στο τελος. αυτο εχει σαν αποτέλεσμα να σηκώνεται το κορμί κ να καταπονείται η μέση σιγα σιγα. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

καλημερα στην εμφανισιμη παρεα. θελω μια βοηθεια/γενικη κατευθυνση αμα γνωριζει καποιος.

ξεκινησα γυμναστηριο βαρη κλπ με σκοπο να αντεχω λιγο παραπανω πιστα με μηχανη. γενικα κανω 3 20λεπτα σεσσιον τωρα οπως ειμαι, στο 3ο εχω πονους σε ποδια χερια και αντοχη πολυ πεσμενη. στοχος ειναι να βγαζω 5 20λεπτα το χειμωνα. Αυτη τη στιγμη ειμαι 1.80, 90 κιλα με περιπου 25-28% λιπος, παλια πηγαινα αρκετα γυμναστηριο εχω λιγο ογκο απο κατω απο το λιπος, δεν ειμαι σαπιος τελειως. ξεκινησα επισης να προσεχω και αρκετα διατροφη, κρεας οχι λιπαρα κλπ κατι σκαμπαζω.

μπορει καποιος να προτεινει μια γενικη κατευθυνση γυμναστικης με βαρη γι αυτη τη δουλεια... πχ σπασιμο μυικων ομαδων σε 2-3-4 μερες η καθε μερα τα ιδια? τρεξιμο χρειαζεται? τι σετ ακολουθαω λιγα με πολλα κιλα η περισσοτερες επαναληψεις με λιγα?

εμαναλαμβανω στοχος ειναι το νοεμβρη καλυτερη αντοχη πανω στη μηχανη και τιποτα αλλο. η μηχανη ειναι απαιτητικη πολυ σε δυναμεις μεσα στην πιστα, σε ολο το σωμα σχεδον, σε βγαζει οφφ μεσα σε 3 γρηγορους γυρους αν εισαι αγυμναστος. δε μπορεις ουτε να κρατηθεις πανω στη μηχανη σε δυνατα φρενα, πρωτα παραδιδουν τα ποδια, μετα τα χερια και τελικα δε φρεναρεις.

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, bilya είπε

περίπου κ τα δύο

back squats ΔΕΝ γίνεται να κάνεις σωστα σε smith αλλά μονο με ελεύθερα βάρη.

τα leg extension, culrs ειναι "αφύσικες" κινήσεις του σώματος κ αν είσαι αρχάριος καταπονεις τα γόνατα (οπως λεει κ το βίντεο) 

το upright row τώρα είναι καλο να το αποφύγεις διότι ο κίνδυνος να τραυματίσεις τους ώμους σου είναι τεράστιος ακόμα κ αν το κάνεις σωστά. 

Γενικά όταν κάνεις ασκήσεις πρέπει να σαι 100% συγκεντρωμένος γιατι ακομα κ σωστά να τις κανεις παλι μπορει να τραυματιστεις. πχ οταν κανεις lat pulldowns πολλοί πετάνε την μπαρα αντι να σηκώνονται στο τελος. αυτο εχει σαν αποτέλεσμα να σηκώνεται το κορμί κ να καταπονείται η μέση σιγα σιγα. 

ναι αυτό το ξέρω γι αυτό δεν κάνω καθόλου.   

για τα πόδια κάνω leg extension, curls, πρέσα και προσαγωγούς/απαγωγούς (από το βίντεο), τι προτείνεις εδώ; να τις αφαιρέσω από το πρόγραμμα (αλλά μετά πως θα γυμνάσω τα πόδια) ή να κατεβάσω κιλά και να ανεβάσω επαναλήψεις; 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, frozex είπε

ναι αυτό το ξέρω γι αυτό δεν κάνω καθόλου.   

για τα πόδια κάνω leg extension, curls, πρέσα και προσαγωγούς/απαγωγούς (από το βίντεο), τι προτείνεις εδώ; να τις αφαιρέσω από το πρόγραμμα (αλλά μετά πως θα γυμνάσω τα πόδια) ή να κατεβάσω κιλά και να ανεβάσω επαναλήψεις; 

δλδ δεν κάνεις την Νο 1 άσκηση για τα πόδια???

Τα squats είναι η πιο φυσική κίνηση του σώματος. Μην τα φοβάσαι τα ελεύθερα ξεκινα με τη  μπαρα μόνο κ σιγα σιγα θα ανέβεις. Δες άπειρα βίντεο στο YouTube.

δεν εχει νόημα να σου πως μην κάνεις αυτο κανε το άλλο (εκτος απο τα squats) γιατι ειναι τι αρέσει κ τι βολεύει τον καθένα. πχ εγω λογω κιλών κ αγυμνασιας εχω μαμησει τα γόνατα/αστραγάλους κ οταν κανω extension/curls νιώθω τα γόνατα σαν να τρίβονται οποτε εχω βρει αλλες ασκήσεις.

Ψαξε να δεις ασκήσεις για πόδια κ βρες αυτες που σου αρέσουν κ νιωθεις ανετα οταν τις κάνεις.

οπως εχουν γράψει πολλοί εδω μεσα η γυμναστική ειναι trial & error

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, fuz10n είπε

καλημερα στην εμφανισιμη παρεα. θελω μια βοηθεια/γενικη κατευθυνση αμα γνωριζει καποιος.

ξεκινησα γυμναστηριο βαρη κλπ με σκοπο να αντεχω λιγο παραπανω πιστα με μηχανη. γενικα κανω 3 20λεπτα σεσσιον τωρα οπως ειμαι, στο 3ο εχω πονους σε ποδια χερια και αντοχη πολυ πεσμενη. στοχος ειναι να βγαζω 5 20λεπτα το χειμωνα. Αυτη τη στιγμη ειμαι 1.80, 90 κιλα με περιπου 25-28% λιπος, παλια πηγαινα αρκετα γυμναστηριο εχω λιγο ογκο απο κατω απο το λιπος, δεν ειμαι σαπιος τελειως. ξεκινησα επισης να προσεχω και αρκετα διατροφη, κρεας οχι λιπαρα κλπ κατι σκαμπαζω.

μπορει καποιος να προτεινει μια γενικη κατευθυνση γυμναστικης με βαρη γι αυτη τη δουλεια... πχ σπασιμο μυικων ομαδων σε 2-3-4 μερες η καθε μερα τα ιδια? τρεξιμο χρειαζεται? τι σετ ακολουθαω λιγα με πολλα κιλα η περισσοτερες επαναληψεις με λιγα?

εμαναλαμβανω στοχος ειναι το νοεμβρη καλυτερη αντοχη πανω στη μηχανη και τιποτα αλλο. η μηχανη ειναι απαιτητικη πολυ σε δυναμεις μεσα στην πιστα, σε ολο το σωμα σχεδον, σε βγαζει οφφ μεσα σε 3 γρηγορους γυρους αν εισαι αγυμναστος. δε μπορεις ουτε να κρατηθεις πανω στη μηχανη σε δυνατα φρενα, πρωτα παραδιδουν τα ποδια, μετα τα χερια και τελικα δε φρεναρεις.

Δες το προγραμμα στην υπογραφη μου.

4 ώρες πριν, bilya είπε

δλδ δεν κάνεις την Νο 1 άσκηση για τα πόδια???

Τα squats είναι η πιο φυσική κίνηση του σώματος. Μην τα φοβάσαι τα ελεύθερα ξεκινα με τη  μπαρα μόνο κ σιγα σιγα θα ανέβεις. Δες άπειρα βίντεο στο YouTube.

Τα περισσοτερα ομως ειναι οτι ναναι. Ξεκινα απω εδω.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tr3quart1sta είπε

Δες το προγραμμα στην υπογραφη μου.

Τα περισσοτερα ομως ειναι οτι ναναι. Ξεκινα απω εδω.

φαντάζομαι με quoteras καταλάθος γιατί εγω ξερω να κανω squats @frozex

fro αυτο ειναι για hack squat 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 25/7/2018 στις 6:46 ΜΜ, jimis98 είπε

υπαρχει καποιο site που να γραφεις εσυ για θεματα γυμναστικης και διατροφης και να σου απανταει καποιος που ειναι του επαγγελματος?

πχ οπως ειναι στα περιοδικα που γραφουν αναγνωστες και απαντανε οι ειδικοι

υγ δεν αναφερομαι σε forum

γνωριζει καποιος αν αυτο που λεω γινεται?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...