Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 3/8/2019 στις 12:26 ΜΜ, Mrs. Hyde είπε

Btw, η δική σου γνώμη για την whey σ' αυτό το σημείο, ποια είναι; Λες να έπαιρνα για τις μέρες που είναι λίγο πιο δύσκολα;

Ναι να πάρεις θα σου χρησιμεύσει πολύ τις δύσκολες μέρες,  με ελαφρά χρήση μπορεί να σου κρατήσει πολλούς μήνες !! 

Στις 8/8/2019 στις 1:39 ΠΜ, Toxo <3 lover είπε

Δεν έχει reaction καρδούλες, πάτησα ένα τρόπαιο που είναι και μωβ και θα φορεθεί πολύ φέτος. ❤️ Θα συνεχίσω το διάβασμα αφού απαντήσω, συγγνώμη για το οφτόπικ, αλλά χάρηκα πολύ με αυτήν την απάντηση εδώ πέρα. 

Είσαι κούκλα    🧡 💜💚💙  Θενξ

19 ώρες πριν, TriLoBiTe είπε

H στιγμή που μπαίνεις στο ντασφίτνες και νομίζεις πως μπήκες στο αντιφίτνες

Τρελομπαιτ

Σ ωραίος

Υγ

Τι φάση να συζητάμε για καρκινο απο στύψιμο φρούτων και να καταναλωνουμε ζάχαρη, μπέικον, σαλάμια, λουκάνικα, αλλαντικά, καπνιστά,  πατάτες τηγανιτές  αλκοόλ, αναψυκτικά άσπρα αλεύρια και ενα σωρό άλλους καρκινους, ακόμη κ  ο αέρας που αναπνέουμε είναι πιο επικίνδυνος απο τον φρέσκο  τον χυμουλη ρε παίδες.  

Εξυπακούεται οτι ειναι προτιμότερο ολόκληρο το φρούτο , μην λέμε και τα αυτονόητα , αλλά μέχρι εκεί ..

• Like 4
  • Thanks 1
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, OneWaySystem είπε

Ναι να πάρεις θα σου χρησιμεύσει πολύ τις δύσκολες μέρες,  με ελαφρά χρήση μπορεί να σου κρατήσει πολλούς μήνες !!

Είναι καθ' οδόν. :D

Πέτυχα την προσφορά τής myprotein και πήρα 2.5 κιλά με 31 ευρώ. Θα βγάλω αρκετό καιρό έτσι.

Πήρα και φυστικοβούτυρο και σπόρους τσία.

----------

Πόσο χαίρομαι που η αντοχή ανεβαίνει σιγά σιγά. Τα διαλείμματα είναι σχεδόν μηδενισμένα ανάμεσα στα σετ. Κι η αίσθηση χαράς κι ευεξίας μετά την προπόνηση δεν περιγράφονται. Πραγματικά, είναι μέχρι να ξεκινήσει κανείς, και να λέει "τι στο καλό έκανα και δεν ξεκινούσα νωρίτερα".

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Mrs. Hyde είπε

7nisiotis, έχεις δοκιμάσει την gold standard τής ON; Με αυτή δεν είχαν θέματα και άτομα από εδώ που την δοκίμασαν, σε σχέση με άλλες.

Την επαιρνα για καιρο και με το που την κατεβαζα αρχιζα το ρεψιμο.Πηρα τις Myprotein χωρις γευση και δεν καταλαβαινω τιποτα...

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά πηγαίνω 5 χρόνια περίπου γυμναστήριο με διάλειμμα 7 μηνών λόγο σοβαρού ατυχήματος με μηχανή, σπασμένα χέρια πόδια και πρωσοπο.. Πηγαίνω 4 φορές την εβδομάδα και ακολουθώ το ίδιο σχεδόν πρόγραμμα από τότε που άρχισα τα "noob gains".. Νομίζω πως χρειάζομαι κάποιο έξτρα κίνητρο έχει έρθει κανείς στη φάση μου; πως το ξεπέρασε; θα μου πείτε δοκίμασε ένα άλλο πρόγραμμα.. Δε ξέρω αν θα οφελησει διότι δεν θέλω να κάνω νέες ασκήσεις, αυτές που κάνω έχω μάθει άριστο τρόπο εκτέλεσης και εχησα κυριολεκτικά πολύ ιδρώτα να τις μάθω 

Δημοσ.

Μπορείς να αλλάξεις άλλες παραμέτρους.

1. Βάλε πολύ λιγότερα κιλά και πάνε για πολλές επαναλήψεις --> 20+

2. Άλλαξε το ρυθμό εκτέλεσης της άσκησης ώστε να κρατά πολύ λίγο ή πάρα πολύ.

3. Άλλαξε το χρόνο ξεκούρασης ανάμεσα στα σετ.

Αυτό που δούλεψε σε μένα ήταν το 1 και 2. Ειδικά το 2.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, maparios είπε

Πηγαίνω 4 φορές την εβδομάδα και ακολουθώ το ίδιο σχεδόν πρόγραμμα από τότε που άρχισα τα "noob gains"

Ρε συ εξυπακούεται ότι πρέπει να αλλάζεις προγράμματα και ασκήσεις κάθε τρεις και λίγο. Πέραν του ότι θα κρατάει το ενδιαφέρον σου φρέσκο οι μύες χρειάζονται την αλλαγή για να αναπτυχθούν.

• Moderators
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, JcD είπε

Ρε συ εξυπακούεται ότι πρέπει να αλλάζεις προγράμματα και ασκήσεις κάθε τρεις και λίγο. Πέραν του ότι θα κρατάει το ενδιαφέρον σου φρέσκο οι μύες χρειάζονται την αλλαγή για να αναπτυχθούν.

Σχετικό αυτό. Η αλλαγή ασκήσεων είναι "placebo" γιατί ο μόνος λόγος που το νοιώθουμε να δουλεύει είναι η διαφορά στην κίνηση και η μικρή αλλαγή στο πως χρησιμοποιείται ο μυς. Θέλω να πω ότι αν πχ κάνω κάθε μέρα sumo squat και το γυρίσω σε γέφυρες με πολλά κιλά τον ίδιο μυ θα δουλέψω αλλά λόγω διαφοράς κίνησης θα "κουράστω". Γενικά γινόμαστε καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε συνέχεια και όχι όταν αλλάζουμε συνέχεια και αυτό ισχύει σε ολα

• Like 3
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Σχετικό αυτό. Η αλλαγή ασκήσεων είναι "placebo" γιατί ο μόνος λόγος που το νοιώθουμε να δουλεύει είναι η διαφορά στην κίνηση και η μικρή αλλαγή στο πως χρησιμοποιείται ο μυς. Θέλω να πω ότι αν πχ κάνω κάθε μέρα sumo squat και το γυρίσω σε γέφυρες με πολλά κιλά τον ίδιο μυ θα δουλέψω αλλά λόγω διαφοράς κίνησης θα "κουράστω". Γενικά γινόμαστε καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε συνέχεια και όχι όταν αλλάζουμε συνέχεια και αυτό ισχύει σε ολα

Ναι? Με χαροποιεί ιδιαίτερα αυτή η ιδέα! Βαριέμαι να αλλάζω κάθε τρεις και λίγο, η επικρατούσα άποψη  πάντως ήταν αυτή της αλλαγής, αν έχουμε νέα δεδομένα δεν με χαλάει καθόλου 😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως πάντα, δεν έχει νόημα να δίνουμε συμβουλές αν δεν ξέρουμε 1) το πρόγραμμα που ακολουθείται (προπονητικό και διατροφικό) 2) την τωρινή κατάσταση της μυικής ανάπτυξης/δύναμης και 3) τους στόχους. Δηλαδή μου έχει τύχει να λέει κάποιος σε φόρουμ "έχω κολλήσει" και να ζητάει συμβουλές. Και μετά από ερωτήσεις μαθαίνουμε ότι δεν ενδιαφέρεται καθόλου για υπερτροφία αλλά θέλει μόνο αύξηση δύναμης και ήδη κάνει πάγκο το διπλάσιο του βάρους του και γυμνάζεται 20 χρόνια. Ενώ άλλος, λέγοντας "έχω κολλήσει", εννοεί ότι κάνει 15 έλξεις εδώ και καιρό και δεν μπορεί να τις ανεβάσει στις 20.

Σε γενικές γραμμές πάντως, για τους στόχους που συνήθως έχει ένας μέσος επισκέπτης του γυμναστηρίου: Διαβάστε για την περιοδικότητα (μακρόκυκλους, μεσόκυκλους, μικρόκυκλους). Δηλαδή την αλλαγή όγκου, έντασης και συχνότητας της προπόνησης με προγραμματισμένο τρόπο. Το κάνουν ΟΛΟΙ οι σοβαροί αθλητές.

Επεξ/σία από mic2mic
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, maparios είπε

Παιδιά πηγαίνω 5 χρόνια περίπου γυμναστήριο με διάλειμμα 7 μηνών λόγο σοβαρού ατυχήματος με μηχανή, σπασμένα χέρια πόδια και πρωσοπο.. Πηγαίνω 4 φορές την εβδομάδα και ακολουθώ το ίδιο σχεδόν πρόγραμμα από τότε που άρχισα τα "noob gains".. Νομίζω πως χρειάζομαι κάποιο έξτρα κίνητρο έχει έρθει κανείς στη φάση μου; πως το ξεπέρασε; θα μου πείτε δοκίμασε ένα άλλο πρόγραμμα.. Δε ξέρω αν θα οφελησει διότι δεν θέλω να κάνω νέες ασκήσεις, αυτές που κάνω έχω μάθει άριστο τρόπο εκτέλεσης και εχησα κυριολεκτικά πολύ ιδρώτα να τις μάθω 

Βάλε στόχο επίδοσης. Πχ. μια άσκηση που σου αρέσει να την κάνεις, να ανεβάσεις κιλά

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Spect~ είπε

Είναι μέρες τώρα που ήθελα να το ρωτήσω αυτό. Έχω ένα πρόγραμμα που κάνω (μου το έφτιαξε ο γυμναστής) και πλέον μου φαίνεται ότι τελειώνω πολύ γρήγορα και σκεφτόμουν μήπως το έχω συνηθίσει. Ανεβάζω κιλά βεβαίως αλλά δεν έχω γνώσεις πάνω σε αυτά για να ξέρω αν πρέπει να αλλάξω ή όχι. 

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, evabb είπε

Είναι μέρες τώρα που ήθελα να το ρωτήσω αυτό. Έχω ένα πρόγραμμα που κάνω (μου το έφτιαξε ο γυμναστής) και πλέον μου φαίνεται ότι τελειώνω πολύ γρήγορα και σκεφτόμουν μήπως το έχω συνηθίσει. Ανεβάζω κιλά βεβαίως αλλά δεν έχω γνώσεις πάνω σε αυτά για να ξέρω αν πρέπει να αλλάξω ή όχι. 

Όσο ανεβάζεις κιλά μην αλλάξεις

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, evabb είπε

Τελειώνεις πιο γρήγορα γιατι το ιδιο πρόγραμμα σε δυσκόλευε πολυ περισσότερο οταν ξεκινησες σε σχεση με τωρα ! 

Δεν ειναι αναγκη να το αλλάξεις , απλα αν οταν τελειώνεις νιώθεις ξεκούραστη, νιωθεις δλδ οτι έχεις κ άλλο τοτε πες του να σου προσθέσει απο μια ακόμη άσκηση σε καθε σετ ! 

Γενικότερα να του λες πέρα απο τις βασικές ασκησεις να σου δείχνει κ άλλες για να καταλήξεις στο τέλος σε αυτές που σε πιάνουν περισσότερο! 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
8 ώρες πριν, evabb είπε

Τελειώνεις πιο γρήγορα γιατι και εχεις δυναμώσει και οι μυες σου ειναι πιο εξοικειωμένοι με την κίνηση οποτε αλλάζεις κιλά ή μειώνεις το διάλειμμα, ή αλλάζεις τις επαναλήψεις. αναλογα τι θες να πετυχεις

• Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Τελειώνεις πιο γρήγορα γιατι και εχεις δυναμώσει και οι μυες σου ειναι πιο εξοικειωμένοι με την κίνηση οποτε αλλάζεις κιλά ή μειώνεις το διάλειμμα, ή αλλάζεις τις επαναλήψεις. αναλογα τι θες να πετυχεις

Αυτο ειναι μια καλη ερωτηση. Τι θελω να πετυχω. Δεν ξερω. Να ειμαι μια γραμωμενη μυωδης κορμαρα νομιζω θελω. Θα βαλω το προγραμμα μου να μου πειτε πως σας φαινεται.

Το προγραμμα μου αποτελειται απο 3 μικρα κυκλικα προγραμματα (googlaρετε τις ασκησεις γιατι δεν ξερω τα ονοματα στα ελληνικα)

1ο κυκλικο x3 (βαζω σε παρενθεση διπλα τα κιλα που σηκωνω, μιλαμε για πολυ βαρος οχι αστεια 😛 )

12x squats -Smith machine (7,5 kg η μπαρα δεν ξερω ποσα κιλα ειναι)

10x one arm side row -Left (8 kg)

10x one arm side row -Right (8 kg)

10x plank tap shoulder alternating

10x  butterfly dumbbells (2x5kg)

2o κυκλικο x3

12x Hight pull sumo stance -Kettle ball (8kg)

12x Lunge alternated (με 2 βαρακια 5 kg)

10x Triceps extention lying -DB (2x4kg)

10x Hastring curl (αυτο στην φωτογραφια)

Lying-Hamstring-Curl.jpg

3o κυκλικο x3

10x wall ball (1 kg)

10x clamshell, left resistance band (φερνω το δικο μου απο το σπιτι και πρεπει να ειναι η μεσαια αντισταση)

10x clamshell, right resistance band

10x plank outside pull- sandbag (10kg)

10x Hip adduction lying- ball (1kg)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...