xgol Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 16 λεπτά πριν, evabb είπε Ισχυουν ολα αυτα αλλα επισης εχουν και αυξημενη ορεξη οι διαβητικοι και ζητανε την ζαχαρη. Ολη μου η οικογενεια ειναι διαβητικοι. Καλά ναι, γι αυτο γραφω κυρίως. Ωστόσο τα εγραψα αυτα, για να μην τρομάξει αυτός στον οποιον το έγραψες. Μου επιτρέπεις να υποθέσω πως στο πρωτο μέλος της οικογένειάς σου που διεγνωστηκε διαβήτης, δεν ηταν το μοναδικο συμπτωμα η αυξημένη όρεξη. 16 λεπτά πριν, mic2mic είπε Σχετικό με τον διαβήτη λινκ είχα παραθέσει νωρίτερα: http://www.bbc.com/future/story/20181231-is-juicing-actually-good-for-you Εδώ είναι και η σχετική μελέτη: https://www.bmj.com/content/347/bmj.f5001 και https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2453647/ (υπάρχουν κι άλλες) Απλά προσέθεσα και το λινκ για τον καρκίνο. Φυσικά όλα είναι θέμα ποσοτήτων. Αλλά σε γενικές γραμμές, είναι πολύ καλύτερο να τρώμε φρούτα αντί να τα πίνουμε ως χυμούς ή smoothies. Υπάρχουν και πολλά άλλα πλεονεκτήματα του να τρως το φρούτο ολόκληρο αντί να το παίρνεις σε χυμό. Πολλά απ'αυτά σχετίζονται με την ΜΑΣΗΣΗ, η οποία έχει σημαντικό ρόλο στην πέψη, στην απορρόφηση θρεπτικών συστατικών (ανάμιξη με το σάλιο) αλλά και αρκετά άλλα που δεν φαίνονται εκ πρώτης όψης (όπως ενίσχυση του ανοσοποιητικού). Αυτα που γράφεις βέβαια δεν προκυπτουν απο τα λινκ που παραθετεις. Άλλο είναι πως είναι πιο υγιεινό να τρως το φρούτο ολόκληρο, και τελειως διαφορετικό πως αν στύβεις τα φρούτα που θα έτρωγες κανονικα, θα πάθεις διαβητη, καρκίνο και ποιος ξερει τι άλλο. Γενικά για να μη τρομάζουμε τον κόσμο, σε μια ισορροπημενη διατροφή ο καθενας μας μπορεί να τρώει και φρούτα, να πίνει και χυμούς (όχι του εμπορίου) χωρις να διατρέχει καποιον στατιστικά σημαντικό κίνδυνο για τις παθησεις που αναφέρουμε. 2
evabb Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 43 λεπτά πριν, xgol είπε Καλά ναι, γι αυτο γραφω κυρίως. Ωστόσο τα εγραψα αυτα, για να μην τρομάξει αυτός στον οποιον το έγραψες. Μου επιτρέπεις να υποθέσω πως στο πρωτο μέλος της οικογένειάς σου που διεγνωστηκε διαβήτης, δεν ηταν το μοναδικο συμπτωμα η αυξημένη όρεξη. Δεν ξερω ποιο ηταν το πρωτο τους συμπτωμα γιατι ειναι τοσοι πολλοι. Παντως ο πατερας μου το θυμαται οτι ξυπναγε μεσα στην νυχτα και πειναγε (και ηταν πολυ αδυνατος ολη του την ζωη) αρκετα χρονια πριν διαγνωστει. Οταν διαγνωστικε νομιζε οτι ειχε ουρολημωξη. Ενα ξαδερφος που εχει διαβητη τυπου 1 επινε παρα πολυ νερο και μια μερα λιποθυμισε κατι τετοιο (ως παιδι 6 χρονων). Ενας αλλος ξαδερφος νομιζω επισης λιποθυμισε στον στρατο και του το βρηκαν. Επειδη το ξερουμε οτι κυκλοφορει καργα στην οικογενεια κανουμε ολοι εξετασεις οσοι δεν εχουμε ακομα διαβητη. Εμενα μου βρηκε ο γιατρος γεννετικη προδιαθεση και μου ειπε οτι ετσι και παρω βαρος θα τον αποκτησω σιγουρα. Επισης μου ειπε να μην σταματησω την γυμναστικη. Τα ιδια μου λεει και η διατροφολογος. Γενικα εναν φοβο τον εχω.
Fotis13 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 15 ώρες πριν, yannis27gr είπε Να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ. Σίγουρα δεν κάνει κακό να τρως μία στις τόσες ζάχαρη ( γι αυτό από μέσα Σεπτεμβρίου θα τρώω ένα γλυκό τη βδομάδα, κάθε Κυριακή, όπως έκανα και παλιότερα) αλλά ήθελα να δω αν έχω τα @@ να κόψω εντελώς και επί μακρόν (4+ μήνες) την ίσως πιο εξαρτησιογόνα τροφή/ουσία (μερικοί λένε ότι προκαλεί πιο ισχυρή εξάρτηση κι από την κοκαΐνη). Ετσι οπως το θετεις μου κανει πολυ ,μπραβο που τα καταφερες ,εγω θα αποτυγχανα γιατι κυριως δεν θελω να το κανω . 2
wizzy Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Είμαι σε παρόμοια φάση με τον Γιάννη. Έκοψα τα γλυκά, έχει 1 μήνα και κάτι (από 01/07). Σε συνδυασμό με την επανεκκίνηση των προπονήσεων με το ποδήλατο - οι οποίες έχουν στόχο την απώλεια βάρους/μείωση ποσοστού σωματικού λίπους και τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης - θεωρώ εντελώς βλαβερό για το στόχο μου να τρώω γλυκά. Θα ζυγιστώ στο τέλος του πρώτου block προπονήσεων ( σε 6 εβδομάδες) κι αναλόγως αποτελεσμάτων, θα πράξω - μπορεί να το γυρίσω σε 1/μήνα ή να συνεχίσω την αποχή. 3
JcD Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 16 ώρες πριν, yannis27gr είπε Να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ. Σίγουρα δεν κάνει κακό να τρως μία στις τόσες ζάχαρη ( γι αυτό από μέσα Σεπτεμβρίου θα τρώω ένα γλυκό τη βδομάδα, κάθε Κυριακή, όπως έκανα και παλιότερα) αλλά ήθελα να δω αν έχω τα @@ να κόψω εντελώς και επί μακρόν (4+ μήνες) την ίσως πιο εξαρτησιογόνα τροφή/ουσία (μερικοί λένε ότι προκαλεί πιο ισχυρή εξάρτηση κι από την κοκαΐνη). Το είχα κάνει για τρεις μήνες κάποτε, όταν αποφάσισα να επιστρέψω έστω με μια φορά τη βδομάδα το έκανα με μέλι, στην πρώτη κουταλιά ζαλίστηκα και ένιωσα το κεφάλι μου να ανάβει σαν χριστουγεννιατικο δέντρο, λες και πήραν μπροστά ηλεκτρικά κυκλώματα που είχαν να δουλέψουν καιρό! 1
poulinos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 20 hours ago, Toxo <3 lover said: Τι είπες τώρα, Caprice... Εγώ το είχα πάει σε άλλο επίπεδο και βούταγα τα caprice στη nutella. Δε στο είχα να ανήκεις στο club των γλυκατζήδων, τώρα σε συμπάθησα ακόμη περισσότερο. Αυτά τα ημίμετρα εμένα δε με καλύπτουν. Συμφωνώ με το άσπρο μαύρο. Απλώς κρατάω το μαύρο λίγες μέρες και ξανακυλάω στο άσπρο ευτυχώς χωρίς να παθαίνω τρελές βουλημικές εξάρσεις, νορμάλ, μια μπάλα παγωτό, τέτοια. Δεν τα παίρνω καθόλου στο σπίτι όμως και αναγκάζομαι πάντα αν θέλω, να πάω να πάρω κάτι για εκείνη την ώρα. Με συγκρατεί καλύτερα. caprice στην καταψυξη.caprice Με coca -cola.εχω σταματησει να παιρνω διοτι πολλες φορες πηγαινα και επαιρνα το μεγαλο πακετο που ειναι 400 γραμμαρια και εχει περιπου 500 θερμιδες ανα 100.δηλαδη 2000 θερμιδες και το ετρωγα same day.αν εχω κατι πρεπει να το τελειωσω εκεινη την ημερα.δεν μπορω να το φαω σε δοσεις.ετσι ειχα κανει και το μοιραιο λαθος σε επιστροφη απο ταξιδι να παρω δυο tomblerone 300γραμμαριων .απλα τα σπανε. δυστυχως ανηκω και εγω σε αυτο το club>οπως ειπα θα μπορουσα καθε μερα να ετρωγα τετοια. οποτε για αυτο ειτε ολα ειτε τιποτα γιατι το ενδιαμεσο δεν γινεται.πχ εχω παει στο Ciao Ιταλια για κρουασαν λευκη σοκολατα και να σου λεει ο αλλος οτι να παρουμε ενα να το φαμε μισο μισο(για θεματα θερμιδων κτλ). Δεν παιζει αυτο.αν ειναι να κανω την βλακεια θα την κανω σωστα.η θα φας σοκολατα μεχρι να μην μπορεις αλλο ή δεν τρως καθολου. με παγωτο οκ δεν εχω θεμα αντιθετα τα nanoU ειναι κορυφη. επισης για να σε κολασω λιγακι.ετυχε καποια στιγμη να ειμαι στα τρισαθλια Jumbo. ειχαν ενα μικρο αλουμινοσακουλακι με καπακια σαν αυτα τον χυμων απλα πιο μικρο( δεν ξερω πως αλλιως να το πω) το οποιο ειχε μεσα υγρη σοκολατα.τιμη 50 λεπτα αλλα η γευση ηταν ολα τα λεφτα.λες και επινες υγρη Nutella. 18 hours ago, Musclemar said: Είχα δοκιμάσει πιο παλιά και η γεύση ήταν φοβερή. Βέβαια είχε και ένα σχετικά μεγάλο ποσοστό ζάχαρης μαζί με την έξτρα πρωτεϊνη. καποια στιγμη θα παρω να δοκιμασω. 1
evabb Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 εγω απλα ακολουθω αυτο που μας λεγαν καποτε οι μαναδες μας, το γλυκο μετα το φαγητο. οσο να ναι θα φας λιγοτερο.
poulinos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 1 minute ago, evabb said: εγω απλα ακολουθω αυτο που μας λεγαν καποτε οι μαναδες μας, το γλυκο μετα το φαγητο. οσο να ναι θα φας λιγοτερο. το πιο ωραιο ειναι στην θεση του φαγητου :P. 2
evabb Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 22 λεπτά πριν, poulinos είπε το πιο ωραιο ειναι στην θεση του φαγητου :P. ναι εκει που πεινας πραγματικα και μπορεις να κατεβασεις μια σκαφη απο το αγαπημενο σου γλυκο. αααααχ beignets με νουτελα.
JcD Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) OK δεν άντεξα τις ζέστες και την έκανα για Μόσχα πάλι😁. Ένα ακόμα γυμναστηριο στο οποίο έκανα προπόνηση... Εδώ έχουμε περί τα 700 ευρώ το χρόνο συνδρομή, πισίνα beauty spa, καφετέρια, ring με προπονητές, και με την είσοδο παίρνεις 2 πετσέτες και βραχιόλι τσιπακι για το locker. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2019 από JcD 7
evabb Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Μόλις τώρα, JcD είπε OK δεν άντεξα τις ζέστες και την έκανα για Μόσχα πάλι😁. Ένα ακόμα γυμναστηριο στο οποίο έκανα προπόνηση... και καλα λογω ζεστης ξαναπηγες Μοσχα. Ρε που τα πουλας αυτα; 2
poulinos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 1 minute ago, evabb said: ναι εκει που πεινας πραγματικα και μπορεις να κατεβασεις μια σκαφη απο το αγαπημενο σου γλυκο. αααααχ beignets με νουτελα. εμαθα και τα beignets
evabb Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, poulinos είπε εμαθα και τα beignets τα εχω δει να τα πουλανε σε καποια Γρηγορης νομιζω. Μετα ομως μην μου ζητας τα ρεστα. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2019 από evabb
poulinos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 6 minutes ago, evabb said: τα εχω δει να τα πουλανε σε καποια Γρηγορης νομιζω. Μετα ομως μην μου ζητας τα ρεστα. Μοιαζουν με Donuts. 1
evabb Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 5 λεπτά πριν, poulinos είπε Μοιαζουν με Donuts. ναι, νομιζω ειναι γαλλικοι λουκουμαδες μπορεις να πεις. Η ζυμη ειναι σαν την ζυμη του κουλουριου που ειναι τιγκα στην ζαχαρη (που το πουλανε οι κουλουρτζιδες) και μεσα μπορει να εχει μαρμελαδα ή νουτελα ή και τιποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις