mic2mic Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 12 λεπτά πριν, JcD είπε Κάτσε με το αλεσμα έχω την εντύπωση ότι δεν χάνονται οι φυτικές ίνες που εξισορροπούν το φαινόμενο της απότομης αύξησης της ινσουλίνης, το στύψιμο είναι το πρόβλημα μάλλον. Μα με σκέτο άλεσμα ανεβαίνει πολύ ο γλυκαιμικός δείκτης πχ του σιταριού. Οι φυτικές ίνες διασπώνται και δεν κάνουν την ίδια δουλειά, πχ. μειώνεται η ικανότητα των διαλυτών φυτικών ινών να απορροφούν νερό και να ζελατινοποιούνται. Το σάκχαρο ανεβαίνει περισσότερο με smoothies απ'ότι με ολόκληρο το φρούτο. https://www.care2.com/greenliving/smoothies-vs-whole-fruit-what-does-the-science-say.html 1
evabb Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, xgol είπε Δηλ το στύψιμο και το να αλέσεις ένα τρόφιμο, συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2?!!! Προσοχη στις υπερβολες. Οντως μπορει να αποροφηθουν πιο ευκολα οι υδατανθρακες απο το μακαρονι πχ σε σχεση με την πατατα αλλα εν τελη αυτο που μετραει ειναι η ποσοτητα και η συχνοτητα. Συνηθως οι επεξεργασμενες πηγες υδατανδρακα πχ μακαρονια εχουν πολλους υδατανθρακες σε μικρο ογκο τροφης. Επισης παιζει τεραστιο ρολο η γεννετικη προδιαθεση. 1 ώρα πριν, yannis27gr είπε Να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ. Σίγουρα δεν κάνει κακό να τρως μία στις τόσες ζάχαρη ( γι αυτό από μέσα Σεπτεμβρίου θα τρώω ένα γλυκό τη βδομάδα, κάθε Κυριακή, όπως έκανα και παλιότερα) αλλά ήθελα να δω αν έχω τα @@ να κόψω εντελώς και επί μακρόν (4+ μήνες) την ίσως πιο εξαρτησιογόνα τροφή/ουσία (μερικοί λένε ότι προκαλεί πιο ισχυρή εξάρτηση κι από την κοκαΐνη). ο εγκεφαλος σου και ολο σου το σωμα εχουν φτιαχτει για να την ζητανε. οι τροφικες εξαρτησεις ειναι δυσκολο πραγμα. Που σταματαει η πεινα ή η ελλειψη καποιου στοιχειου και που αρχιζει η εξαρτηση; Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2019 από evabb
JcD Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 18 λεπτά πριν, mic2mic είπε Μα με σκέτο άλεσμα ανεβαίνει πολύ ο γλυκαιμικός δείκτης πχ του σιταριού. Οι φυτικές ίνες διασπώνται και δεν κάνουν την ίδια δουλειά, πχ. μειώνεται η ικανότητα των διαλυτών φυτικών ινών να απορροφούν νερό και να ζελατινοποιούνται. Το σάκχαρο ανεβαίνει περισσότερο με smoothies απ'ότι με ολόκληρο το φρούτο. https://www.care2.com/greenliving/smoothies-vs-whole-fruit-what-does-the-science-say.html Μας τρέλανες, ειλικρινά μπράβο για τις γνώσεις σου!
mic2mic Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, JcD είπε Μας τρέλανες, ειλικρινά μπράβο για τις γνώσεις σου! Μα η "σωστή" διατροφή είναι κατά βάση πολύ απλό πράγμα: Αποφεύγεις όσο μπορείς οποιαδήποτε επεξεργασία, κυνηγάς την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποικιλία και την καλύτερη ποιότητα και περιορίζεις πολύ το κρέας των θηλαστικών. Αυτά είναι τα βασικά. Και χωρίς να διαβάσεις καμμία μελέτη, τα παραπάνω αποτελούν εγγύηση για καλή διατροφή. Και αν το ψάχνεις, θα δεις ότι ο μέσος όρος των μελετών θα σε επιβεβαιώνει. Γιατί δηλαδή να πιεις χυμό ή smoothie και να μη φας ολόκληρο το φρούτο; Γιατί να πετάξεις τη φλούδα ή το εσωτερικό του μήλου; Φάε ολόκληρο το μήλο ως θέμα αρχής, και όλο και κάποια μελέτη θα βγει που θα σε δικαιώσει: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/07/190724090255.htm Αυτά αν η διατροφή έχει ως βασικό στόχο την υγεία. Αν κάποιοι δίνουν προτεραιότητα π.χ. στην αύξηση μυϊκής μάζας ή έχουν άλλους στόχους ή ιδιαιτερότητες, μπορεί κάποια από τα παραπάνω να αλλάζουν. Αλλά σε γενικές γραμμές αυτά είναι. Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2019 από mic2mic 1
Musclemar Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 8 ώρες πριν, poulinos είπε δεν εχω δοκιμασει αυτο που ειναι με πρωτεινη και ειναι σαν nutella.για αντικατασταση της nutellas Είχα δοκιμάσει πιο παλιά και η γεύση ήταν φοβερή. Βέβαια είχε και ένα σχετικά μεγάλο ποσοστό ζάχαρης μαζί με την έξτρα πρωτεϊνη.
ElectricWheel Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, evabb είπε Προσοχη στις υπερβολες. Οντως μπορει να αποροφηθουν πιο ευκολα οι υδατανθρακες απο το μακαρονι πχ σε σχεση με την πατατα αλλα εν τελη αυτο που μετραει ειναι η ποσοτητα και η συχνοτητα. Συνηθως οι επεξεργασμενες πηγες υδατανδρακα πχ μακαρονια εχουν πολλους υδατανθρακες σε μικρο ογκο τροφης. Επισης παιζει τεραστιο ρολο η γεννετικη προδιαθεση. ο εγκεφαλος σου και ολο σου το σωμα εχουν φτιαχτει για να την ζητανε. οι τροφικες εξαρτησεις ειναι δυσκολο πραγμα. Που σταματαει η πεινα ή η ελλειψη καποιου στοιχειου και που αρχιζει η εξαρτηση; εμένα ο εγκέφαλος μου ζητά διαρκώς φαγητό
evabb Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 5 λεπτά πριν, ElectricWheel είπε εμένα ο εγκέφαλος μου ζητά διαρκώς φαγητό τοτε εχεις οντως προβλημα. Αν το μονο που σκεφτεσαι ειναι τι θα φας καποιο λακο εχει η φαβα. Καποιο αλλο κενο υπαρχει στην ζωη σου και το αναπληρωνεις με το φαγητο.
ElectricWheel Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 3 λεπτά πριν, evabb είπε τοτε εχεις οντως προβλημα. Αν το μονο που σκεφτεσαι ειναι τι θα φας καποιο λακο εχει η φαβα. Καποιο αλλο κενο υπαρχει στην ζωη σου και το αναπληρωνεις με το φαγητο. Γουργουρίζει το στομάχι μου συνέχεια Βασικά έχω θέμα με το γλυκό. Το αλμυρό μου είναι αδιάφορο. Αλλά εδώ και κάμποσο καιρό προσπαθώ να το σταματήσω. Έτρωγα ένα μεγάλο μπισκότο σοκολάτας για πρωϊνό τώρα φυστικοβούτυρο, έτρωγα καμιά γκοφρέτα ξέρω γω για απογευματινό τώρα τρώω κανα ξηροκάπι με ένα κομμάτι μαύρη σοκολάτα. Το παλεύω γενικά
evabb Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 49 λεπτά πριν, ElectricWheel είπε Γουργουρίζει το στομάχι μου συνέχεια Βασικά έχω θέμα με το γλυκό. Το αλμυρό μου είναι αδιάφορο. Αλλά εδώ και κάμποσο καιρό προσπαθώ να το σταματήσω. Έτρωγα ένα μεγάλο μπισκότο σοκολάτας για πρωϊνό τώρα φυστικοβούτυρο, έτρωγα καμιά γκοφρέτα ξέρω γω για απογευματινό τώρα τρώω κανα ξηροκάπι με ένα κομμάτι μαύρη σοκολάτα. Το παλεύω γενικά για σαχαρο εχεις κοιταχτει;
ElectricWheel Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, evabb είπε για σαχαρο εχεις κοιταχτει; ναι.. δεν έχω.. απλα ειμαι γλυκαντζης αλλά ελάττωσα πολύ τη ζάχαρη. αλλιώς αν μάφηνες δεν σταματάω. Αυτό που κάποιοι λένε ότι λιγόνονται.. δεν το ξέρω σαν ένννοια Edit: επειδή βρισκίομαστε στο das fitness thread θα ήθελα να πω και τον πόνο μου, ότι ο γυμναστής σήμερα με γλέντησε και δεν μου έδειξε κανένα έλεος και ένιωσα πολύ χλαπάτσας Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2019 από ElectricWheel 1
ElectricWheel Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 17 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε Όλοι χλαπατσες είμαστε το άλλο το παλικάρι την πάλευε.. γενικά όλοι την παλεύουν πιο πολύ από εμένα αλλά ούτε 10 προπονήσεις δεν έχω κάνει
xgol Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, mic2mic είπε Έτσι φαίνεται. Και πιθανώς και με άλλες ασθένειες. Η πιθανή αιτιολογία είναι ότι υπερλειτουργεί το πάγκρεας και μετά από κάποια χρόνια δεν είναι τόσο αποτελεσματικό στην έκκριση ινσουλίνης. Φυσικά μιλάμε για συχνή κατανάλωση τροφών με απλά σάκχαρα. Αλλά πιθανώς να πρόκειται και για πολύ συχνό φαινόμενο αν σκεφτούμε όχι τους χυμούς φρούτων, αλλά το λευκό ψωμί. Το οποίο αποτελεί καθημερινή τροφή σε πάρα πολλά σπίτια και έχει πολύ υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Υπάρχουν και άλλες συσχετίσεις, πχ.: https://www.theguardian.com/society/2019/jul/10/sugar-in-fruit-juice-may-raise-risk-of-cancer-study-finds Βέβαια πρόκειται για observational μελέτες και ως γνωστόν η συσχέτιση δεν είναι το ίδιο με την αιτίαση. Αλλά καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας ότι η συχνή κατανάλωση υδατανθράκων που απορροφούνται γρήγορα (χυμοί, μέλι, ψωμί και άλλα αρτοσκευάσματα, δημητριακά κτλ) δεν είναι υγιεινή. Το λινκ που παραθετεις πραγματευεται τη συνδεση της ζαχαρης στους χυμους με τον καρκίνο. Εγω σε αυτό που διαφώνησα είναι πως αν κάθε μερα αντι να φας 2 πορτοκαλια, τα στυβεις και πίνεις το χυμο τους, έχεις παραπανω πιθανότητες να πάθεις διαβήτη κτλ. Το οποιο εξακολουθω και δε βλεπω να προκύπτει απο κάπου. Υ.Γ. Η αντίσταση στην ινσουλίνη που αναφέρεις ως παθοφυσιολογικο μηχανισμό, αφορά γενικότερα τον διαβήτη τυπου 2 και οχι ειδικά τις επεξεργασμενες τροφες. 57 λεπτά πριν, evabb είπε για σαχαρο εχεις κοιταχτει; Κυρίως οι διαβητικοί κάνουν οσμωτικη διουρηση λογω της υπεργλυκαιμιας απο την ελλειψη / ανεπάρκεια ινσουλίνης, οποτε τα συμπτωματα του θα ηταν πολυουρια/πολυδιψία, και νευρολογικης φύσης απο την γλυκοπενία των κυττάρων του ΚΝΣ και την συμπαθητικοτονία. Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2019 από xgol 1
evabb Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 5 λεπτά πριν, xgol είπε Κυρίως οι διαβητικοί κάνουν οσμωτικη διουρηση λογω της υπεργλυκαιμιας απο την ελλειψη / ανεπάρκεια ινσουλίνης, οποτε τα συμπτωματα του θα ηταν πολυουρια/πολυδιψία, και νευρολογικης φύσης απο την γλυκοπενία των κυττάρων του ΚΝΣ και την συμπαθητικοτονία. Ισχυουν ολα αυτα αλλα επισης εχουν και αυξημενη ορεξη οι διαβητικοι και ζητανε την ζαχαρη. Ολη μου η οικογενεια ειναι διαβητικοι.
mic2mic Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, xgol είπε Το λινκ που παραθετεις πραγματευεται τη συνδεση της ζαχαρης στους χυμους με τον καρκίνο. Εγω σε αυτό που διαφώνησα είναι πως αν κάθε μερα αντι να φας 2 πορτοκαλια, τα στυβεις και πίνεις το χυμο τους, έχεις παραπανω πιθανότητες να πάθεις διαβήτη κτλ. Το οποιο εξακολουθω και δε βλεπω να προκύπτει απο κάπου. Υ.Γ. Η αντίσταση στην ινσουλίνη που αναφέρεις ως παθοφυσιολογικο μηχανισμό, αφορά γενικότερα τον διαβήτη τυπου 2 και οχι ειδικά τις επεξεργασμενες τροφες. Σχετικό με τον διαβήτη λινκ είχα παραθέσει νωρίτερα: http://www.bbc.com/future/story/20181231-is-juicing-actually-good-for-you Εδώ είναι και η σχετική μελέτη: https://www.bmj.com/content/347/bmj.f5001 και https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2453647/ (υπάρχουν κι άλλες) Απλά προσέθεσα και το λινκ για τον καρκίνο. Φυσικά όλα είναι θέμα ποσοτήτων. Αλλά σε γενικές γραμμές, είναι πολύ καλύτερο να τρώμε φρούτα αντί να τα πίνουμε ως χυμούς ή smoothies. Υπάρχουν και πολλά άλλα πλεονεκτήματα του να τρως το φρούτο ολόκληρο αντί να το παίρνεις σε χυμό. Πολλά απ'αυτά σχετίζονται με την ΜΑΣΗΣΗ, η οποία έχει σημαντικό ρόλο στην πέψη, στην απορρόφηση θρεπτικών συστατικών (ανάμιξη με το σάλιο) αλλά και αρκετά άλλα που δεν φαίνονται εκ πρώτης όψης (όπως ενίσχυση του ανοσοποιητικού). Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2019 από mic2mic
Προτεινόμενες αναρτήσεις