poulinos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 9 hours ago, Toxo <3 lover said: . ❤️ Παλεύω ακόμη να απεξαρτηθώ από τη ζάχαρη. οι πρωτες μερες ηταν και οι δυσκολες οταν προσπαθησα να κοψω την ζαχαρη.προσπαθουσα παντα να τρωω κατι ωστε να μην πειναω και παει το μυαλο μου σε σοκολατες. ενα μπολακι γαλα με βρωμη και λιγο μουσλι με εκανε να νιωθω αρκετα καλυτερα για να μην θελω να φαω γλυκο.αν ηθελα κατι πιο γλυκο καμια μπαριτσα με πρωτεινη.σιγουρα οχι το καλυτερο αλλα 100 τις 100 καλυτερο απο το να τσακιζα καμια nutella η caprice. οσο περνανε οι μερες νιωθω και καπως καλυτερα και σαν να συνηθισα λιγο.βεβαια στοπισω μερος του μυαλου η σοκολατα δεν σβηνεται οποτε προσπαθω να μην εχω κοντα μου τιποτα σχετικο για να μην μπαινω σε πειρασμο.και προσωπικα σε μενα δουλευει καλυτερα το μαυρο η ασπρο.δεν μπορω το να μειωνω λιγο λιγο.αυτα απο μενα.και ναι ειμαι απο τα ατομα που θα μπορουσα να τρεφομαι μονο με γλυκα σοκολατες κρουασαν donuts 2
JcD Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, poulinos είπε οι πρωτες μερες ηταν και οι δυσκολες οταν προσπαθησα να κοψω την ζαχαρη.προσπαθουσα παντα να τρωω κατι ωστε να μην πειναω και παει το μυαλο μου σε σοκολατες. ενα μπολακι γαλα με βρωμη και λιγο μουσλι με εκανε να νιωθω αρκετα καλυτερα για να μην θελω να φαω γλυκο.αν ηθελα κατι πιο γλυκο καμια μπαριτσα με πρωτεινη.σιγουρα οχι το καλυτερο αλλα 100 τις 100 καλυτερο απο το να τσακιζα καμια nutella η caprice. οσο περνανε οι μερες νιωθω και καπως καλυτερα και σαν να συνηθισα λιγο.βεβαια στοπισω μερος του μυαλου η σοκολατα δεν σβηνεται οποτε προσπαθω να μην εχω κοντα μου τιποτα σχετικο για να μην μπαινω σε πειρασμο.και προσωπικα σε μενα δουλευει καλυτερα το μαυρο η ασπρο.δεν μπορω το να μειωνω λιγο λιγο.αυτα απο μενα.και ναι ειμαι απο τα ατομα που θα μπορουσα να τρεφομαι μονο με γλυκα σοκολατες κρουασαν donuts Ναι ρε με καφέ και σοκολάτες μόνο μπορώ κι εγώ να την βγάλω από πυρινικο ολοκαύτωμα! 😂 1
poulinos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 3 minutes ago, JcD said: Ναι ρε με καφέ και σοκολάτες μόνο μπορώ κι εγώ να την βγάλω από πυρινικο ολοκαύτωμα! 😂 με τον καφε ευτυχως δεν εχω θεμα.παλια ειχα κολλημα με το γαλα αλλα το ξεπερασα. δεν εχω δοκιμασει αυτο που ειναι με πρωτεινη και ειναι σαν nutella.για αντικατασταση της nutellas
yannis27gr Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Είμαι 3 1/2 μήνες χωρίς ζάχαρη (καθόλου όμως). Θα το κρατήσω όσο κρατάνε οι ζέστες και τα μπάνια κι έπειτα θα επιστρέψω στο 1 γλυκό τη βδομάδα. Δεν είναι και τόσο δύσκολο. Λίγο περίεργο όταν βγαίνουμε για φαγητό κ έπειτα φέρνουν γλυκό και τρώνε όλοι κι εγώ είμαι ο μλκς της υπόθεσης αλλά εντάξει, αυτά να είναι τα προβλήματά μας 1
Fotis13 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 37 λεπτά πριν, yannis27gr είπε Είμαι 3 1/2 μήνες χωρίς ζάχαρη (καθόλου όμως). Θα το κρατήσω όσο κρατάνε οι ζέστες και τα μπάνια κι έπειτα θα επιστρέψω στο 1 γλυκό τη βδομάδα. Δεν είναι και τόσο δύσκολο. Λίγο περίεργο όταν βγαίνουμε για φαγητό κ έπειτα φέρνουν γλυκό και τρώνε όλοι κι εγώ είμαι ο μλκς της υπόθεσης αλλά εντάξει, αυτά να είναι τα προβλήματά μας Eγω το περισσοτερο που εχω αντεξει ειναι 1,5 μηνας και αυτος με την εξαιρεση του καφε οπου ειχε μεσα λιγοτερο απο μιση κουταλια ζαχαρη σε καθημερινη βαση .Μετα τον 1,5 μηνα ομως στο πρωτο cheat που εκανα εφαγα μισο κιλο παγωτο ... 2
ElectricWheel Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 43 λεπτά πριν, yannis27gr είπε Είμαι 3 1/2 μήνες χωρίς ζάχαρη (καθόλου όμως). Θα το κρατήσω όσο κρατάνε οι ζέστες και τα μπάνια κι έπειτα θα επιστρέψω στο 1 γλυκό τη βδομάδα. Δεν είναι και τόσο δύσκολο. Λίγο περίεργο όταν βγαίνουμε για φαγητό κ έπειτα φέρνουν γλυκό και τρώνε όλοι κι εγώ είμαι ο μλκς της υπόθεσης αλλά εντάξει, αυτά να είναι τα προβλήματά μας Τι προσφέρει να κόψεις τελείως τη ζάχαρη; Εννοώ σε λογικά πλαίσια, κάποιος που δεν τρώει γλυκά αλλά βάζει μια κουταλιά ζάχαρη στον καφέ του ή τρώει ένα μικρό κομματάκι από γλυκό, θα αλλάξει κάτι στο σώμα του;
evabb Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 3 λεπτά πριν, ElectricWheel είπε Τι προσφέρει να κόψεις τελείως τη ζάχαρη; Εννοώ σε λογικά πλαίσια, κάποιος που δεν τρώει γλυκά αλλά βάζει μια κουταλιά ζάχαρη στον καφέ του ή τρώει ένα μικρό κομματάκι από γλυκό, θα αλλάξει κάτι στο σώμα του; Αναλόγως πόσους καφέδες την ημέρα πίνεις και πόσο συχνά τρως αυτό το κομμάτι γλυκό. Μπορεί να σου φαίνεται λίγο αλλά άμα το μετρήσεις να βγαίνει πολύ. Προσωπικά δεν το θεωρώ καλό για την ψυχική μου υγεία να πω ότι τέλος αυτό ήταν δεν ξανατρωω ζάχαρη και γλυκά ποτέ πια. Μία φορά την εβδομάδα ένα γλυκό δεν σκότωσε ποτέ κανέναν. Επίσης μπορείς να cheateψεις σαν να μην υπάρχει αύριο με διάφορες γλυκαντικές ουσίες (θεωρώ ότι καλό είναι να μην το παρακάνουμε ούτε και με αυτές γιατί συνηθίζει το στόμα στην γλυκιά γεύση). Το guilt free cheat που έκανα προχθές (γιατί χθες έκανα και σωστό cheat). Φυτικό γιαούρτι alpro (δεν έχει την ψινιλα του κανονικού), 2- 3 κουταλάκια πικρό κακαο (έχει θερμίδες αυτό!) και όση στεβια θέλω. Πολύ καλό ανακάτεμα και έρχεται και γίνεται σαν λιωμένο παγωτό (σκέφτηκα να το πετάξω στην κατάψυξη αλλά δεν κρατιόμουν). Έκοψα μία μπανάνα σε φέτες και την έβαλα μέσα και μία χούφτα δημητριακά (τα και καλά για δίαιτα) και λίγα σπόρια chia (προαιρετικά). Έπαθα ένα μίνι εγκεφαλικό τρώγοντας το. Το υπολογίζω χοντρικά στις 250 θερμίδες (60 το γιαούρτι, 50 το κακάο, 2 η στεβια, 100 η μπανάνα, 50 τα δημητριακά και τα chia)
mic2mic Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 37 λεπτά πριν, ElectricWheel είπε Τι προσφέρει να κόψεις τελείως τη ζάχαρη; Εννοώ σε λογικά πλαίσια, κάποιος που δεν τρώει γλυκά αλλά βάζει μια κουταλιά ζάχαρη στον καφέ του ή τρώει ένα μικρό κομματάκι από γλυκό, θα αλλάξει κάτι στο σώμα του; Στα πλαίσια της αποφυγής οτιδήποτε επεξεργασμένου, είναι καλό να κόψει κανείς την ζάχαρη (και λέγοντας "επεξεργασία" εννοώ και απλές μηχανικές διαδικασίες όπως άλεση, στίψιμο κτλ, όχι μόνο προσθήκη διαφόρων ουσιών). Αλλά όχι ότι έχει καμμία διαφορά σε σχέση με άλλους δημοφιλείς επεξεργασμένους υδατάνθρακες, πχ. αλεύρι και οτιδήποτε φτιάχνεται απ'αυτό. Μιλάμε καθαρά για θέμα υγείας. Από θέμα σωματικής εμφάνισης/επιδόσεων κτλ παίζει από μικρό εως καθόλου ρόλο. Από την άποψη ότι μπορείς να είσαι φέτες τρώγωντας πολλή ζάχαρη και επίσης μπορείς να είσαι παχύσαρκος τρώγωντας μόνο φρούτα, ξηρούς καρπούς και όσπρια. 1
evabb Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Νομίζω ότι και από θέμα υγείας η απλή μηχανική επεξεργασία δεν έχει καμία επίπτωση. Προφανώς η στιμενη πορτοκαλάδα που κάθεται ένα μήνα στα ψυγεία δεν είναι το ίδιο με την φρέσκια αλλά πάντα ότι και να φάμε σίγουρα θα το επεξεργαστουμε με κάποιο τρόπο πριν το βάλουμε στο στόμα μας. 1
mic2mic Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 11 λεπτά πριν, evabb είπε Νομίζω ότι και από θέμα υγείας η απλή μηχανική επεξεργασία δεν έχει καμία επίπτωση. Προφανώς η στιμενη πορτοκαλάδα που κάθεται ένα μήνα στα ψυγεία δεν είναι το ίδιο με την φρέσκια αλλά πάντα ότι και να φάμε σίγουρα θα το επεξεργαστουμε με κάποιο τρόπο πριν το βάλουμε στο στόμα μας. Έχει τεράστια επίπτωση. Σε γενικές γραμμές, επιταχύνει πολύ την απορρόφηση των υδατανθράκων το οποίο δημιουργεί μεγάλες μεταπτώσεις στο σάκχαρο αίματος και στα επίπεδα ινσουλίνης (και άλλων ορμονών). Μακροπρόθεσμα αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις, πχ. συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη (και άλλων ασθενειών) http://www.bbc.com/future/story/20181231-is-juicing-actually-good-for-you 1
xgol Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δηλ το στύψιμο και το να αλέσεις ένα τρόφιμο, συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2?!!! 2
yannis27gr Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 4 ώρες πριν, ElectricWheel είπε Τι προσφέρει να κόψεις τελείως τη ζάχαρη; Να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ. Σίγουρα δεν κάνει κακό να τρως μία στις τόσες ζάχαρη ( γι αυτό από μέσα Σεπτεμβρίου θα τρώω ένα γλυκό τη βδομάδα, κάθε Κυριακή, όπως έκανα και παλιότερα) αλλά ήθελα να δω αν έχω τα @@ να κόψω εντελώς και επί μακρόν (4+ μήνες) την ίσως πιο εξαρτησιογόνα τροφή/ουσία (μερικοί λένε ότι προκαλεί πιο ισχυρή εξάρτηση κι από την κοκαΐνη). 2
mic2mic Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 4 λεπτά πριν, xgol είπε Δηλ το στύψιμο και το να αλέσεις ένα τρόφιμο, συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2?!!! Έτσι φαίνεται. Και πιθανώς και με άλλες ασθένειες. Η πιθανή αιτιολογία είναι ότι υπερλειτουργεί το πάγκρεας και μετά από κάποια χρόνια δεν είναι τόσο αποτελεσματικό στην έκκριση ινσουλίνης. Φυσικά μιλάμε για συχνή κατανάλωση τροφών με απλά σάκχαρα. Αλλά πιθανώς να πρόκειται και για πολύ συχνό φαινόμενο αν σκεφτούμε όχι τους χυμούς φρούτων, αλλά το λευκό ψωμί. Το οποίο αποτελεί καθημερινή τροφή σε πάρα πολλά σπίτια και έχει πολύ υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Υπάρχουν και άλλες συσχετίσεις, πχ.: https://www.theguardian.com/society/2019/jul/10/sugar-in-fruit-juice-may-raise-risk-of-cancer-study-finds Βέβαια πρόκειται για observational μελέτες και ως γνωστόν η συσχέτιση δεν είναι το ίδιο με την αιτίαση. Αλλά καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας ότι η συχνή κατανάλωση υδατανθράκων που απορροφούνται γρήγορα (χυμοί, μέλι, ψωμί και άλλα αρτοσκευάσματα, δημητριακά κτλ) δεν είναι υγιεινή.
Toxo <3 lover Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 6 ώρες πριν, poulinos είπε οι πρωτες μερες ηταν και οι δυσκολες οταν προσπαθησα να κοψω την ζαχαρη.προσπαθουσα παντα να τρωω κατι ωστε να μην πειναω και παει το μυαλο μου σε σοκολατες. ενα μπολακι γαλα με βρωμη και λιγο μουσλι με εκανε να νιωθω αρκετα καλυτερα για να μην θελω να φαω γλυκο.αν ηθελα κατι πιο γλυκο καμια μπαριτσα με πρωτεινη.σιγουρα οχι το καλυτερο αλλα 100 τις 100 καλυτερο απο το να τσακιζα καμια nutella η caprice. οσο περνανε οι μερες νιωθω και καπως καλυτερα και σαν να συνηθισα λιγο.βεβαια στοπισω μερος του μυαλου η σοκολατα δεν σβηνεται οποτε προσπαθω να μην εχω κοντα μου τιποτα σχετικο για να μην μπαινω σε πειρασμο.και προσωπικα σε μενα δουλευει καλυτερα το μαυρο η ασπρο.δεν μπορω το να μειωνω λιγο λιγο.αυτα απο μενα.και ναι ειμαι απο τα ατομα που θα μπορουσα να τρεφομαι μονο με γλυκα σοκολατες κρουασαν donuts Τι είπες τώρα, Caprice... Εγώ το είχα πάει σε άλλο επίπεδο και βούταγα τα caprice στη nutella. Δε στο είχα να ανήκεις στο club των γλυκατζήδων, τώρα σε συμπάθησα ακόμη περισσότερο. Αυτά τα ημίμετρα εμένα δε με καλύπτουν. Συμφωνώ με το άσπρο μαύρο. Απλώς κρατάω το μαύρο λίγες μέρες και ξανακυλάω στο άσπρο ευτυχώς χωρίς να παθαίνω τρελές βουλημικές εξάρσεις, νορμάλ, μια μπάλα παγωτό, τέτοια. Δεν τα παίρνω καθόλου στο σπίτι όμως και αναγκάζομαι πάντα αν θέλω, να πάω να πάρω κάτι για εκείνη την ώρα. Με συγκρατεί καλύτερα. 5 ώρες πριν, yannis27gr είπε Είμαι 3 1/2 μήνες χωρίς ζάχαρη (καθόλου όμως). Θα το κρατήσω όσο κρατάνε οι ζέστες και τα μπάνια κι έπειτα θα επιστρέψω στο 1 γλυκό τη βδομάδα. Δεν είναι και τόσο δύσκολο. Λίγο περίεργο όταν βγαίνουμε για φαγητό κ έπειτα φέρνουν γλυκό και τρώνε όλοι κι εγώ είμαι ο μλκς της υπόθεσης αλλά εντάξει, αυτά να είναι τα προβλήματά μας Εσύ είσαι υπεράνθρωπος όμως, δε σε βάζω μαζί με εμάς τους κοινούς θνητούς! 4 ώρες πριν, Fotis13 είπε Eγω το περισσοτερο που εχω αντεξει ειναι 1,5 μηνας και αυτος με την εξαιρεση του καφε οπου ειχε μεσα λιγοτερο απο μιση κουταλια ζαχαρη σε καθημερινη βαση .Μετα τον 1,5 μηνα ομως στο πρωτο cheat που εκανα εφαγα μισο κιλο παγωτο ... Ζάχαρη στον καφέ βρε Φώτη; Πω, δεν το περίμενα από σένα. Σε είχα για πιο εκπλεπτυσμένο άνθρωπο. 4 ώρες πριν, ElectricWheel είπε Τι προσφέρει να κόψεις τελείως τη ζάχαρη; Εννοώ σε λογικά πλαίσια, κάποιος που δεν τρώει γλυκά αλλά βάζει μια κουταλιά ζάχαρη στον καφέ του ή τρώει ένα μικρό κομματάκι από γλυκό, θα αλλάξει κάτι στο σώμα του; Δεν είναι τι θα αλλάξει στο σώμα, είναι στον οργανισμό όπως και το ότι δεν μπορούμε όλοι να φάμε ένα κομματάκι από γλυκό και το υπόλοιπο όχι. Θα το φάμε όλο. Σήμερα έκανα τελευταία προπόνηση πριν τις διακοπές - των άλλων -, κάμψεις, κρίκους, λάστιχα, καιρό είχα να νιώσω αυτή την έκρηξη, πάνω που έλεγα ότι είμαι για κλάματα. 2
JcD Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 42 λεπτά πριν, xgol είπε Δηλ το στύψιμο και το να αλέσεις ένα τρόφιμο, συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2?!!! Κάτσε με το αλεσμα έχω την εντύπωση ότι δεν χάνονται οι φυτικές ίνες που εξισορροπούν το φαινόμενο της απότομης αύξησης της ινσουλίνης, το στύψιμο είναι το πρόβλημα μάλλον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις