Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/6/2018 στις 4:58 ΜΜ, vasilissouvlaki είπε

Yannis27gr

Ανεξάρτητα αν κάποιος γυμνάζεται σπίτι επειδή δεν μπορεί ή δεν προλαβαίνει ή δεν γουστάρει να πάει γυμναστήριο, ΔΕΝ χρειάζεται να αγοράσει μηχάνημα. Το έχει ήδη, λέγεται σώμα και το σύστημα εκγύμνασης καλισθενική.

Ειδικά δε αν ο στόχος είναι απλώς η αύξηση αντοχής, είναι εντελώς χαζό να αγοραστεί ποδήλατο/ελλειπτικό/στεπ ή whatever else όταν υπάρχουν τόσες επιλογές, από burpees μέχρι άπειρα έτοιμα workouts στο γιουτουμπι.

Υ.Γ. Όχι μπαν στη Μαργαρίτα, με ποιον θα μαλώνω; :)

-------------------------------------------------------------------------

Εγώ δεν θέλω να πηγαίνω γυμναστήριο. Τι ασκήσεις είναι αυτές?

BAN ΣΤΗ ΜΑΡΓΑΡΊΤΑ μέχρι να σβήσει ο ηλιος... εσυ γιατι παραπονιέσαι.. . 

Επεξ/σία από pacahontas III milagros
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pwpwpw είπε

Σιγα μην σκιπαρει ποδια ο χιου τζακμαν, με την πρωτη ματια οντως ετσι φαινεται αλλα με δευτερη προσεχτικη ματια φαινεται  οτι δουλευει τα ποδια του αλλα εχει παντελως σκ@τενι@ γεννετικη ειδικα στα τετρακεφαλα του, δεν μπορει να κανει κατι για αυτο,   με την μαζα που εχουν φαινεται οτι οντως τα σκιπαρι εντελως με την πρωτη ματια. Επισης ειχα δει βιντεακι με αυτον να κανει deadlift 400+pounds(καπου στα 185 kg ειναι) για 5 reps, θα πει καποιος σιγα τα κιλα, οκ ομως καποιος που μπορει να κανει deadlift 5 reps, με φορτιο που ειναι 2 φορες και κατι το σωματικο του βαρος δεν δειχνει με τιποτα καποιον που σκιπαρει τα ποδια του.

article-0-1A37D77C000005DC-40_634x707.jpg

εμένα μαρέσουν πολύ οι φλέβες αλλά πάνω μου ούτε για δείγμα δεν φαίνεται :P

Δημοσ.
15 ώρες πριν, JcD είπε

Συγχαρητήρια, το αντίθετο συμβαίνει στους περισσότερους στα μποντυμπιλντεραδικα όπου αποφεύγουν την ημέρα ποδιών ως ο διάολος το λιβάνι! 🤣

Ισχυει αυτο ειναι το λεγομενο σωμα καβουρα που  εχουν παρα πολλοι .

10 ώρες πριν, Pwpwpw είπε

Σιγα μην σκιπαρει ποδια ο χιου τζακμαν, με την πρωτη ματια οντως ετσι φαινεται αλλα με δευτερη προσεχτικη ματια φαινεται  οτι δουλευει τα ποδια του αλλα εχει παντελως σκ@τενι@ γεννετικη ειδικα στα τετρακεφαλα του, δεν μπορει να κανει κατι για αυτο,   με την μαζα που εχουν φαινεται οτι οντως τα σκιπαρι εντελως με την πρωτη ματια. Επισης ειχα δει βιντεακι με αυτον να κανει deadlift 400+pounds(καπου στα 185 kg ειναι) για 5 reps, θα πει καποιος σιγα τα κιλα, οκ ομως καποιος που μπορει να κανει deadlift 5 reps, με φορτιο που ειναι 2 φορες και κατι το σωματικο του βαρος δεν δειχνει με τιποτα καποιον που σκιπαρει τα ποδια του.

article-0-1A37D77C000005DC-40_634x707.jpg

Σχετικα με το Jackman  συμφωνω τον αδικει η συγκεκριμενη φωτο και  εγινε χαμος στο ιντερνετ με αυτη για τα chicken legs  οπως συνηθως γινεται απο τετοια μπουρδοθεματα και απο ανιδεους  που το αναπαραγουν δημιουργωντας "θορυβο" χωρις λογο .

Ειναι σιγουρο πως δεν σκιπαρει τα ποδια  αλλα οπως πολυ σωστα ειπες   γενετικα υστερει σε αυτον τον τομεα .

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πρεσα από πρεσα, και μιας περί ποδιών ο λόγος, πέτυχα αυτήν που γράφει κιόλας professional κάτι στο πλάι, 450*7 χωρίς ζώνη. Σίγουρα με ζώνη θα πεντακοσαρισο, απλά η κάθε πρεσα είναι διαφορετική αφού στο γυμναστηριο που κάνω συνήθως είναι ποιο δύσκολη.

_20190805_153250_resize_15.jpg

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

440  σε πρεσα ειναι το PB  μου ,μετα σταματησα γιατι δεν ειχε νοημα η καταπονηση καθως τα ποδια τα εχω μαξαρει με το βουνο απο θεμα ταλαιπωριας. Πλεον  παιζω τα μισα    αλλα σχεδον καθε δευτερο σουκου κουβαλαω 35 κιλα σε σακο  για πολλα χλμ   και σε  δυσκολο τερεν  me to canyoning .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 1
Δημοσ.

Εσυ είσαι κοριτσάκι βρε τι σχέση εχεις με τα πολλα κιλά ? κανε προπονησουλα με λίγα κιλακια, γυμνάσου φτιάξε όμορφο κορμακι χωρίς να χάσεις την θηλυκότητα σου!  

Μιας και χώνετε φωτο με βαριά κιλα πάρτε μια που μ αρέσει πολύ απο τον μεγα δάσκαλο τον Διακογιαννη!   

15875298_126834997819984_6868632696164141467_o.jpg.279649e4e7624ea27ef6fb7dd7f282da.jpg

430 κιλα , επειδή δεν χωράνε στην μπάρα εχει φορτώσει και στα α@#%α  ακομη! 

• Like 4
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, OneWaySystem είπε

Εσυ είσαι κοριτσάκι βρε τι σχέση εχεις με τα πολλα κιλά ? κανε προπονησουλα με λίγα κιλακια, γυμνάσου φτιάξε όμορφο κορμακι χωρίς να χάσεις την θηλυκότητα σου!  

Μιας και χώνετε φωτο με βαριά κιλα πάρτε μια που μ αρέσει πολύ απο τον μεγα δάσκαλο τον Διακογιαννη!   

15875298_126834997819984_6868632696164141467_o.jpg.279649e4e7624ea27ef6fb7dd7f282da.jpg

430 κιλα , επειδή δεν χωράνε στην μπάρα εχει φορτώσει και στα α@#%α  ακομη! 

δεν ειπα ποτε οτι θελω να φτασω να σηκωνω 400 κιλα (μεταξυ μας τωρα ειναι αυτο ανθρωπινος δυνατον χωρις φαρμακα ακομα και για αντρες;) αλλα τα 8 κιλα βαρακια δεν το λες και κατορθωμα.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, JcD είπε

Πρεσα από πρεσα, και μιας περί ποδιών ο λόγος, πέτυχα αυτήν που γράφει κιόλας professional κάτι στο πλάι, 450*7 χωρίς ζώνη. Σίγουρα με ζώνη θα πεντακοσαρισο, απλά η κάθε πρεσα είναι διαφορετική αφού στο γυμναστηριο που κάνω συνήθως είναι ποιο δύσκολη.

_20190805_153250_resize_15.jpg

Αμα βρεις πρέσσα 30 μοιρών θα κάνεις ακόμα περισσότερα 😃

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Musclemar είπε

αν υποθεσουμε οτι μια πρεσα σαν αυτη της φωτογραφιας κανει 45° γωνια τοτε αυτο που σπρωχνεις με τα ποδια δεν ειναι πχ 100 kg αλλα 100*ημ45°=71 kg στο περιπου.

αν η πρεσα κανει 30° τοτε αυτο που θα σπρωχνεις πραγματικα (εχοντας φορτωσει 100 kg) θα ειναι 100*ημ30°=50 kg.

οποτε ποιο το νοημα να βρεις πρεσα με μικροτερη γωνια απλα και μονο για να λες οτι εβαλες παραπανω κιλα ενω στην ουσια θα σπρωχνεις τα ιδια; Το δεχομαι αν δουλευουν διαφορετικα καποιες μυικες ομαδες.

προφανως αυτοι οι υπολογισμοι εχουν γινει χωρις να γνωριζω τον συντελεστη τριβης του μηχανιματος αλλα δεν αλλαζει με την αλλαγη της γωνιας απλα.

Η μοναδικη πρεσα στην οποια σπρωχνεις ακριβως οσα εχεις φορτωσει ειναι μια πρεσα που κανει 90° γωνια αλλα δεν ξερω καν αν υπαρχει κατι τετοιο.

Δεκτες οποιες παρατηρησεις ή διορθωσεις για το σχολιο μου.

Επεξ/σία από evabb
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Musclemar είπε

Ναι ρε ότι νανε είναι οι πρεσες, μόνο το squat μετράει πραγματικά την δύναμη στα πόδια.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, JcD είπε

Ναι ρε ότι νανε είναι οι πρεσες, μόνο το squat μετράει πραγματικά την δύναμη στα πόδια.

ακριβως. διαβασε τι εγραψα παραπανω περι γωνιας. στο squat δεν υπαρχει γωνια. οσα φορτωνεις τοσα σηκωνεις.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, evabb είπε

αν υποθεσουμε οτι μια πρεσα σαν αυτη της φωτογραφιας κανει 45° γωνια τοτε αυτο που σπρωχνεις με τα ποδια δεν ειναι πχ 100 kg αλλα 100*ημ45°=71 kg στο περιπου.

αν η πρεσα κανει 30° τοτε αυτο που θα σπρωχνεις πραγματικα (εχοντας φορτωσει 100 kg) θα ειναι 100*ημ30°=50 kg.

οποτε ποιο το νοημα να βρεις πρεσα με μικροτερη γωνια απλα και μονο για να λες οτι εβαλες παραπανω κιλα ενω στην ουσια θα σπρωχνεις τα ιδια; Το δεχομαι αν δουλευουν διαφορετικα καποιες μυικες ομαδες.

Το σχόλιο μου πιο πάνω ήταν πιο πολύ για πλάκα, αλλά αυτό που λες ισχύει (αν και δε θυμάμαι ακριβώς τους υπολογισμούς). 

Ο σοβαρός λόγος για να κάνει κάποιος πρέσα υπό μικρότερη ή υψηλότερη γωνία είναι ότι ίσως ταιριάζει καλύτερα στο σώμα του. Π.χ. κάποιος που έχει πιο κοντά πόδια ίσως να αισθάνεται την κίνηση καλύτερα στην πρέσα 30 μοιρών ή και το αντίθετο. Το άλλο είναι για τυχόν ενοχλήσεις σε γόνατα, γοφούς, μέση κλπ. Μια γωνία ίσως να είναι πιο άνετη από την άλλη. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/7/2019 στις 8:03 ΜΜ, OneWaySystem είπε

Εντελώς επιγραμματικά ..  

1. Βάζουμε στην ζωή μας οποιαδήποτε μορφής άσκηση, έστω και για μισή ώρα την ημέρα 

2. Τρώμε ισορροπημένα! ψάξτε να βρείτε τι σημαίνει ισορροπημένη διατροφή, δεν έχει καμία σχέση με δίαιτα, πείνα, στέρηση ούτε με τίποτα από όλα αυτά!! 

Αυτα τα δυο πραγματάκια  μας εξασφαλίζουν οτι δεν πρόκειται να γεράσουμε ποτέ , απλά θα μεγαλώνουμε όμορφα !!   

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Θα μας εξασφαλίσουν επίσης οτι στα 45plus πολύ κοντά στα 50 δλδ στον τομέα της φυσικής κατάστασης  θα ζούμε μια πολύ υγιεινή ζωή μπορώντας να κάνουμε οποιαδήποτε δραστηριότητα θέλουμε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, ενώ στον τομέα της αισθητικής θα αφήνουμε τους άλλους να μας βλέπουν και να τραβάνε τα βυζιά τους :) 😛

Οσο αναφορά το νήμα εδώ ας πω και γω την γνώμη μου,  καλά είναι τα παγωτά, τα λαδερά, τα τηγανιτά , τα μπέικον, οι φάβες κτλ  αλλά σώμα με αυτά δεν φτιάχνεις!  Οπότε οπως πολύ σωστά ειπώθηκε όλα είναι θέμα στόχων λοιπόν .. 

Συζητάτε -και γελώ- για το αν είναι πιο εύκολο να βάλεις η να βγάλεις κιλά !!! Για μένα προσωπικά ο πιο εύκολος στόχος στον  πλανήτη είναι να βάλω 20 κιλα, να ξεχειλώσω την κοιλιά μου κ να την φτάσω στο πάτωμα !  Αυτά .. 

Χαιρετώ τους παλιοΝτεντιμποιδες της σελίδας και ιδιαίτερα την μαργαρίτα και την Τόξο, Φιλιά πολλά σε όλους και καλές διακοπές να έχετε παίδες .. 

Δεν έχει reaction καρδούλες, πάτησα ένα τρόπαιο που είναι και μωβ και θα φορεθεί πολύ φέτος. ❤️ Θα συνεχίσω το διάβασμα αφού απαντήσω, συγγνώμη για το οφτόπικ, αλλά χάρηκα πολύ με αυτήν την απάντηση εδώ πέρα. 

Και τώρα που τα διάβασα όλα, ας γράψω το προσωπικό μου ημερολόγιο γιατί όλοι έτσι κάνουμε. Είπα ότι θα έτρωγα σοβαρά, δεν τα κατάφερα. Η γυμναστική το καλοκαίρι είναι δύσκολη υπόθεση, με πολλή πίεση κατάφερνα τις δύο με τρεις προπονήσεις τον τελευταίο μήνα. Έχω το πιο θηλυκό σώμα που είχα ποτέ στα 54 κιλά χωρίς πολλή δουλειά. Δεν ήταν αυτός ο στόχος μου, αλλά τουλάχιστον είναι κάπως όμορφο. Οι πάνω κοιλιακοί είναι ένα αστείο, αν φορέσεις τα σωστά ρούχα φαίνονται σαν να έκανες προπόνηση πριν πέντε λεπτά. Πρέπει να αλλάξω γυμναστήριο, τα ό,τι να 'ναι full body προγράμματα που αλλάζουν μέρα παρά μέρα δε νομίζω ότι με βοηθάνε πλέον όπως τον πρώτο καιρό. Λιγοστή δύναμη και αντοχή, κλάφτε τα.  Παλεύω ακόμη να απεξαρτηθώ από τη ζάχαρη. 

Επεξ/σία από Toxo <3 lover
Story of my life!
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, evabb είπε

δεν ειπα ποτε οτι θελω να φτασω να σηκωνω 400 κιλα (μεταξυ μας τωρα ειναι αυτο ανθρωπινος δυνατον χωρις φαρμακα ακομα και για αντρες;) 

Ναι για πρεσσα ειναι απολυτως εφικτο  χωρις τιποτα αλλο για εναν που γυμναζεται καιρο  και εχει μυικη υποδομη .Ειναι κλασικο οργανο που φορτωνουν ολοι τα περισσοτερα κιλα  χωρις σημαντικο κινδυνο λογω της  υποστηριξης του κορμου και της θεσης του σωματος .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...