Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pwpwpw είπε

Καλα 40 push ups δεν ειναι κανενας σοβαρος στοχος το πετυχαινεις παρα πολυ γρηγορα ακομη και απο εντελως αρχαριο επιπεδο σε συντομο χρονικο διαστημα αν αρχισεις να τα προπονεις.Δν κανω ποτε στην προπονηση μου Push ups και παρολα αυτα 40 συνεχομενα βγαζω πολυ ευκολα.

καλα μην το λες κια αρχαριος θα δυσκολευεται

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

57 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Παράδειγμα έδωσα. Τι στόχους επίδοσης έχεις στο γυμναστήριο?

Προσπαθω με τον καιρο να προοδευω στις προπονησεις μου και να τις κανω με τον καιρο ολο και πιο απαιτητικες. Προοδευτικη υπερφορτωση δλδ κυριως στις βασικες ασκησεις οπου και οταν μπορω και οταν κολλαω καπου και δν μπορω να ανεβασω φορτιο προσπαθω να κανω την προπονηση πιο απαιτητικη με αλλους τροπους, πχ να μειωσω λιγο το χρονο ξεκουρασης αναμεσα στα σετ, να προσπαθησω 1-2 επαναληψεις παραπανω με το ιδιο βαρος κτλ. Αν με την ερωτση "στοχος επιδοσης" εννοεις αν στοχευω σε συγκεκριμενα νουμερα σε καθε ασκηση οχι δν εχω κανενα τετοιο στοχο δν με νοιαζει η δυναμη αυτη καθαυτη, με νοιαζει να βλεπω προοδο και βελτιωση στην εικονα μου.

43 λεπτά πριν, jimis98 είπε

καλα μην το λες κια αρχαριος θα δυσκολευεται

Δν εννοω οτι καποιος που δν εχει γυμναστει ποτε στην ζωη του θα παει και θα κανει 40 καμψεις. Εννοω οτι καποιος που δν εχει γυμναστει ποτε, αν ξεκινησει προσπαθωντας να βελτιωσει των αριθμο των push ups που εκτελει, τα40 θα τα πιασει αρκετα γρηγορα, σε συντομο χρονικο διαστημα, αυτο εννοω, δν ειναι δα κατι δυσκολο να μπορει να κανει κανεις 40 push ups συνεχομενα σιγα.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Προσπαθω με τον καιρο να προοδευω στις προπονησεις μου και να τις κανω με τον καιρο ολο και πιο απαιτητικες. Προοδευτικη υπερφορτωση δλδ κυριως στις βασικες ασκησεις οπου και οταν μπορω και οταν κολλαω καπου και δν μπορω να ανεβασω φορτιο προσπαθω να κανω την προπονηση πιο απαιτητικη με αλλους τροπους, πχ να μειωσω λιγο το χρονο ξεκουρασης αναμεσα στα σετ, να προσπαθησω 1-2 επαναληψεις παραπανω με το ιδιο βαρος κτλ. Αν με την ερωτση "στοχος επιδοσης" εννοεις αν στοχευω σε συγκεκριμενα νουμερα σε καθε ασκηση οχι δν εχω κανενα τετοιο στοχο δν με νοιαζει η δυναμη αυτη καθαυτη, με νοιαζει να βλεπω προοδο και βελτιωση στην εικονα μου.

Δν εννοω οτι καποιος που δν εχει γυμναστει ποτε στην ζωη του θα παει και θα κανει 40 καμψεις. Εννοω οτι καποιος που δν εχει γυμναστει ποτε, αν ξεκινησει προσπαθωντας να βελτιωσει των αριθμο των push ups που εκτελει, τα40 θα τα πιασει αρκετα γρηγορα, σε συντομο χρονικο διαστημα, αυτο εννοω, δν ειναι δα κατι δυσκολο να μπορει να κανει κανεις 40 push ups συνεχομενα σιγα.

ειναι και αυτη η ζεστη που δεν σε αφηνει

να τις κανει και σωστα τις καμψεις οχι λαθος

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Pwpwpw είπε

Καλα 40 push ups δεν ειναι κανενας σοβαρος στοχος το πετυχαινεις παρα πολυ γρηγορα ακομη και απο εντελως αρχαριο επιπεδο σε συντομο χρονικο διαστημα αν αρχισεις να τα προπονεις.Δν κανω ποτε στην προπονηση μου Push ups και παρολα αυτα 40 συνεχομενα βγαζω πολυ ευκολα.

Το αν κάνεις push ups στον προπόνησή σου φυσικά δεν έχει σχέση, μπορεί να έχεις άλλες ασκήσεις που να πιάνουν καλύτερα και να ανεβάσεις τις επιδόσεις σου στα Push ups χωρίς να κάνεις καθόλου push ups (όπως ισχύει και σε πάρα πολλές ασκήσεις)

Άλλο αρχάριος και άλλο εκτός φόρμας imho. Αλλά αν είσαι αρχάριος ΚΑΙ εκτός φόρμας σωστή τεχνική, καλό τέμπο και 40 επαναλήψεις δεν νομίζω ότι χτίζονται εύκολα γιατί θα τα παίζουν οι κοιλιακοί και δεν θα αντεχούν τις τόσες επαναλήψεις. Θα βγάζεις τα push ups και θα κάνεις το core σου ζελέ.

• Like 2
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, GothicCrusader είπε

Το αν κάνεις push ups στον προπόνησή σου φυσικά δεν έχει σχέση, μπορεί να έχεις άλλες ασκήσεις που να πιάνουν καλύτερα και να ανεβάσεις τις επιδόσεις σου στα Push ups χωρίς να κάνεις καθόλου push ups (όπως ισχύει και σε πάρα πολλές ασκήσεις)

Άλλο αρχάριος και άλλο εκτός φόρμας imho. Αλλά αν είσαι αρχάριος ΚΑΙ εκτός φόρμας σωστή τεχνική, καλό τέμπο και 40 επαναλήψεις δεν νομίζω ότι χτίζονται εύκολα γιατί θα τα παίζουν οι κοιλιακοί και δεν θα αντεχούν τις τόσες επαναλήψεις. Θα βγάζεις τα push ups και θα κάνεις το core σου ζελέ.

Οταν ας πουμε πας γυμναστηριο και γυμναζεις τους θωρακικους σου οσο προοδευεις προφανως βελτιωνεται και η ικανοτοτητας σου να κανεις push ups και ας μην κανεις ποτε, ως εδω συμφωνουμε. Οταν ομως θες να γινεις οσο δυνατον καλυτερος σε μια συγκεκριμενη κινηση πρπει να προπονεις την συγκεκριμενη κινηση οπως πχ τα push ups που πιασαμε τωρα γιατι το σωμα αποκτα skill στην συγκεκριμενη κινηση. Εστω οτι καποιος προπονει  μεσα στηβ εβδομαδα τους θωρακικους του μονο με push ups του και φτανει καποια στιγμη ας πουμε να βγαζει 120 καμψεις χωρις διαλλειμα. Καποιος αλλος προπονει τους θωρακικους του στο γυμναστηριο και καποια στιγμη φτανει να benchαρει 120 κιλα στον ισιο παγκο. Αυτο δεν συνεπαγεται οτι θα μπορει να εκτελεσει 120 καμψεις οπως ο πρωτος, αλλα κσι ο αλλος δεν συναπαγετσι οτι θα μπορει να benchαρει 120 κιλα στον ισιο παγκο που κανει ο δευτερος.

• Like 1
Δημοσ.

Αν μιλάμε για κάμψεις σε ρυθμό πολυβόλου για να πιάσουμε ένα νούμερο είναι ένα πράγμα.

Αλλά 40 κάμψεις συνεχόμενες με σωστή τεχνική (να ακουμπά το στήθος ελάχιστα στο πάτωμα και να τεντώνουμε τα χέρια πλήρως στο ανέβασμα, είναι άλλο πράγμα.

• Like 2
Δημοσ.

Είναι μάλλον λάθος να μετράμε αριθμό επαναλήψεων. Το σωστό είναι να μετράμε τον χρόνο στην άσκηση (time under tension). Κάποιος που κάνει 20 κάμψεις 4'' η καθεμία είναι ισοδύναμο (ίσως και ανώτερο) με 40 κάμψεις 2'' έκαστη.

Όταν κάποιος θέλει να προοδεύσει στην καλισθενική, εκεί εστιάζει. Άριστη τεχνική, αργες επαναλήψεις. Ο ίδιος ο Jeff σ' ένα βίντεο του προτείνει 1 κάμψη που όμως να διαρκεί 2 λεπτά (1 στο ανέβασμα και 1 στο κατέβασμα).

Κι οι κάμψεις με ρυθμό πολυβόλου φυσικά είναι χρήσιμες (αν δε θυσιάζετε η τεχνική στο βωμό των επαναλήψεων) αφού εκεί κάνουμε φόκους στην ταχύτητα και την αντοχή.

Πρέπει η προπόνηση να έχει συγκεκριμένο στόχο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, telis είπε

Αν μιλάμε για κάμψεις σε ρυθμό πολυβόλου για να πιάσουμε ένα νούμερο είναι ένα πράγμα.

Αλλά 40 κάμψεις συνεχόμενες με σωστή τεχνική (να ακουμπά το στήθος ελάχιστα στο πάτωμα και να τεντώνουμε τα χέρια πλήρως στο ανέβασμα, είναι άλλο πράγμα.

Αυτο εψαχνα να ανεβασω κι εγω. Συχνος σχολιασμος και για το crossfit οπου βαζουν πιο ψηλα το πληθος των επαναληψεων, κι οχι τη σωστη τεχνικη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στους θαμώνες. :-)

Θα ήθελα μια βοήθεια, από σας τους παλιούς, σαν αρχάρια περί διατροφής και γυμναστικής. Αρχικά, είμαι 26 χρονών. 1,65 και 55 κιλά. Παραθέτω και μια φωτογραφία πιο κάτω για να σχηματίσετε μια άποψη για την εικόνα μου. Δεν έχω πολύ καιρό που ξεκίνησα, οπότε είμαι στη φάση που προσπαθώ να χτίσω την αντοχή μου και να μπω στα βάρη σιγά σιγά, με λίγα κιλά, ώστε να εξοικειωθώ και με την τεχνική - πέρα απ' το ότι πρέπει να το πάω προοδευτικά.

Το πρόγραμμα είναι Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο (full body) βάρη και μια ημέρα τρέξιμο και κάποιες bodyweight ασκήσεις (σανίδα, κάμψεις, mountain climber κλπ).

Το ασκησιολόγιό μου το έχω διαμορφωμένο ως εξής.

Καθίσματα με αλτήρες 3Χ15

• Ανοίγματα με αλτήρες 3Χ8
  • Ανύψωση αλτήρων με ανύψωση των ώμων 3Χ8
  • Εναλλάξ πρόσθιες άρσεις των χεριών με αλτήρες 3Χ8
  • Όρθια κωπηλατική με αλτήρες με τον κορμό σε επίκυψη και τα αντιβράχια σε ημιπρηνισμό 3Χ8
  • Εκτάσεις αγκώνων κρατώντας τον αλτήρα με τα δύο χέρια 3Χ8
  • Κάμψεις αγκώνων με αλτήρες 3Χ8
  • Εκτάσεις καρπού με αλτήρα 3Χ8
  • Άρσεις γαμπών με αλτήρες 3Χ15
  • Γέφυρα 3Χ15
  • Απαγωγή του ισχύου από πλάγια θέση 3Χ12
  • Πλάγια προσαγωγή του ισχύου  3Χ12

Τις ασκήσεις τις είδα από εδώ, όπου είναι μαζεμένες.

Με 2.5 κιλά στον κάθε αλτήρα, προς το παρόν.

Διατροφικά τώρα... Κατέβασα το myfitnesspal, έβαλα τα δεδομένα μου και μου έβγαλε ως θερμίδες συντήρης 1.610, εκ των οποίων 201 υδατάνθρακα, 54 λίπη και 81 πρωτεϊνη. Αυτά ως δεδομένο πως θέλω να κινηθώ ισοθερμιδικά (που νομίζω αυτό πρέπει να κάνω σ' αυτή τη φάση, ώστε να χαθεί το όποιο λίπος και να δέσει το σώμα). Εδώ δεν ξέρω κατά πόσο έχω καλό σκεπτικό. Το μόνο που έχω ως σκοπό είναι να τρώω και να βλέπω όσο γίνεται να φτάνω τις προβλεπόμενες τιμές. Απ' τις συζητήσεις σας έχω δει πως είναι προτιμότερο να επιλέγει κανείς τροφές ανάμεσα σε κοτόπουλο, αυγά, γάλα, ξηρούς καρπούς κλπ. Δυστυχώς, σ' αυτή τη φάση δεν είμαι σε οικονομικό επίπεδο για να στηρίξω αυτό το πλάνο, οπότε σκέφτομαι απ' τη μια να κινούμαι σ' αυτές τις επιλογές (όσο μπορώ) και στη συνέχεια να καλύπτω τις ανάγκες με άλλες πηγές, όπως όσπρια. Το θέμα είναι πως υπάρχουν ημέρες που δεν φτάνω την προβλεπόμενη πρωτεϊνη (μπορεί να φτάνω και στη μισή, κι ίσως λίγο παραπάνω), ιδίως εάν παραλείψω πχ το πρωινό, οπότε σκέφτομαι μήπως θα ήταν καλό να πάρω συμπληρωματικά καμιά whey. Έχει, όμως, νόημα σ' αυτό το σημείο που είμαι;

Οποιαδήποτε παρατήρηση ευπρόσδεκτη, παιδιά.

Συγνώμη για το κατεβατό και τον βομβαρδισμό των ερωτήσεων αλλά έτσι είναι όταν ξεκινάς και προσπαθείς να τα βάλεις σε μια σειρά. :(

ΥΓ. Παραθέτω και μια φωτογραφία με τον στόχο μου, για να έχετε και μια εικόνα τού τι θέλω να καταφέρω.

Επεξ/σία από Mrs. Hyde
αφαίρεση φωτογραφιών
Δημοσ.
On 02/08/2019 at 19:39, Mrs. Hyde said:

Καλησπέρα στους θαμώνες. :-)

Θα ήθελα μια βοήθεια, από σας τους παλιούς, σαν αρχάρια περί διατροφής και γυμναστικής. Αρχικά, είμαι 26 χρονών. 1,65 και 55 κιλά. Παραθέτω και μια φωτογραφία πιο κάτω για να σχηματίσετε μια άποψη για την εικόνα μου. Δεν έχω πολύ καιρό που ξεκίνησα, οπότε είμαι στη φάση που προσπαθώ να χτίσω την αντοχή μου και να μπω στα βάρη σιγά σιγά, με λίγα κιλά, ώστε να εξοικειωθώ και με την τεχνική - πέρα απ' το ότι πρέπει να το πάω προοδευτικά.

Το πρόγραμμα είναι Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο (full body) βάρη και μια ημέρα τρέξιμο και κάποιες bodyweight ασκήσεις (σανίδα, κάμψεις, mountain climber κλπ).

Το ασκησιολόγιό μου το έχω διαμορφωμένο ως εξής.

Απόκρυψη περιεχομένων

Καθίσματα με αλτήρες 3Χ15

• Ανοίγματα με αλτήρες 3Χ8
  • Ανύψωση αλτήρων με ανύψωση των ώμων 3Χ8
  • Εναλλάξ πρόσθιες άρσεις των χεριών με αλτήρες 3Χ8
  • Όρθια κωπηλατική με αλτήρες με τον κορμό σε επίκυψη και τα αντιβράχια σε ημιπρηνισμό 3Χ8
  • Εκτάσεις αγκώνων κρατώντας τον αλτήρα με τα δύο χέρια 3Χ8
  • Κάμψεις αγκώνων με αλτήρες 3Χ8
  • Εκτάσεις καρπού με αλτήρα 3Χ8
  • Άρσεις γαμπών με αλτήρες 3Χ15
  • Γέφυρα 3Χ15
  • Απαγωγή του ισχύου από πλάγια θέση 3Χ12
  • Πλάγια προσαγωγή του ισχύου  3Χ12

Τις ασκήσεις τις είδα από εδώ, όπου είναι μαζεμένες.

Με 2.5 κιλά στον κάθε αλτήρα, προς το παρόν.

Διατροφικά τώρα... Κατέβασα το myfitnesspal, έβαλα τα δεδομένα μου και μου έβγαλε ως θερμίδες συντήρης 1.610, εκ των οποίων 201 υδατάνθρακα, 54 λίπη και 81 πρωτεϊνη. Αυτά ως δεδομένο πως θέλω να κινηθώ ισοθερμιδικά (που νομίζω αυτό πρέπει να κάνω σ' αυτή τη φάση, ώστε να χαθεί το όποιο λίπος και να δέσει το σώμα). Εδώ δεν ξέρω κατά πόσο έχω καλό σκεπτικό. Το μόνο που έχω ως σκοπό είναι να τρώω και να βλέπω όσο γίνεται να φτάνω τις προβλεπόμενες τιμές. Απ' τις συζητήσεις σας έχω δει πως είναι προτιμότερο να επιλέγει κανείς τροφές ανάμεσα σε κοτόπουλο, αυγά, γάλα, ξηρούς καρπούς κλπ. Δυστυχώς, σ' αυτή τη φάση δεν είμαι σε οικονομικό επίπεδο για να στηρίξω αυτό το πλάνο, οπότε σκέφτομαι απ' τη μια να κινούμαι σ' αυτές τις επιλογές (όσο μπορώ) και στη συνέχεια να καλύπτω τις ανάγκες με άλλες πηγές, όπως όσπρια. Το θέμα είναι πως υπάρχουν ημέρες που δεν φτάνω την προβλεπόμενη πρωτεϊνη (μπορεί να φτάνω και στη μισή, κι ίσως λίγο παραπάνω), ιδίως εάν παραλείψω πχ το πρωινό, οπότε σκέφτομαι μήπως θα ήταν καλό να πάρω συμπληρωματικά καμιά whey. Έχει, όμως, νόημα σ' αυτό το σημείο που είμαι;

Οποιαδήποτε παρατήρηση ευπρόσδεκτη, παιδιά.

Συγνώμη για το κατεβατό και τον βομβαρδισμό των ερωτήσεων αλλά έτσι είναι όταν ξεκινάς και προσπαθείς να τα βάλεις σε μια σειρά. :(

ΥΓ. Παραθέτω και μια φωτογραφία με τον στόχο μου, για να έχετε και μια εικόνα τού τι θέλω να καταφέρω.

Δν ξερω να σου απαντησω στα υπολοιπα αλλα οσο αφορα αυτο ποτ λες για την προσληψης πρωτεινης οτι σε δυσκολευει, αν φτιαξεις σωστα το πλανο σου δν γινετε να δυσκολευεσαι να μαζεψεις μολις 80 γραμμαρια πρωτεινης. Ενδεικτικα ενα κυπελακια στραγγιστο γιαουρτακι να φας πηρες 20γρ, μολις 100 γρ. στηθος κοτοπουλο πηρες αλλα 30 ηδη εισαι στα 50. Συμπληρωνεις με μια ομελετα πχ και κατευθειαν τα επιασες τα 80. Ειναι πολυ μικρη ποσοτητα τα 80 γρ. για να σε δυσκολευει και να θες συμπληρωμα να τα φτασεις.

• Like 3
Δημοσ.

Στην πράξη, πράγματι, είναι αστεία τα 80. Στην τωρινή μου φάση, όμως, είναι δύσκολο το να έχω καθημερινά όλες αυτές τις καλές πηγές πρωτεϊνης, γι' αυτό το λέω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Mrs. Hyde είπε

Στην πράξη, πράγματι, είναι αστεία τα 80. Στην τωρινή μου φάση, όμως, είναι δύσκολο το να έχω καθημερινά όλες αυτές τις καλές πηγές πρωτεϊνης, γι' αυτό το λέω.

Ενδυκτικα ανεφερα αυτα. Ολα τα κρεατα εχουν υψηλη περιεπτικοτητα. Τα ψαρια επισης. Μπορεις να παρεις στραγγιστο γιαουρτι,  τυρι κοτατζ, τυρι χαμηλων λιπαρων, αυγα κτλ. Δν μπορεις να παρεις τιποτα απο αυτα? Αυγα γαλακτομικα πουλερικα κρεας οσπρια νομιζω πως ολοι ακομη που δν γυμναζονται λιγο πολυ κατι απο αυτα τρωνε σχεδον καθημερινα. 

Δεν γινετε να μην μπορεις να φας τπτ απ αυτα, τωρα τι τρως?

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.

Ε, τώρα δεν θα ήθελα να εκτεθώ εδώ γράφοντας αναλυτικά την κατάσταση. Γενικά είναι λίγο δύσκολα. Σίγουρα κάποιες τροφές μπορώ να τις τρώω κάποιες ημέρες αλλά το θέμα είναι πως δεν μπορώ να το εξασφαλίσω για μόνιμη βάση. Εκεί τι να κάνω, στις ημέρες που δεν βγαίνει; Να συμπλήρωνα με whey, ή στο στάδιο που βρίσκομαι δεν θα έχει πολύ αντίκρισμα;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Mrs. Hyde είπε

Ε, τώρα δεν θα ήθελα να εκτεθώ εδώ γράφοντας αναλυτικά την κατάσταση. Γενικά είναι λίγο δύσκολα. Σίγουρα κάποιες τροφές μπορώ να τις τρώω κάποιες ημέρες αλλά το θέμα είναι πως δεν μπορώ να το εξασφαλίσω για μόνιμη βάση. Εκεί τι να κάνω, στις ημέρες που δεν βγαίνει; Να συμπλήρωνα με whey, ή στο στάδιο που βρίσκομαι δεν θα έχει πολύ αντίκρισμα;

Καλησπέρα. Υπάρχουν πολλές οικονομικές τροφές τις οποίες μπορείς να χρησιμοποιήσεις στη διατροφή σου, π.χ. αυγά, μπούτι κοτόπουλο αντί στήθους, κάποιο γιαούρτι σε μεγάλη συσκευασία, και βέβαια whey, η οποία βγαίνει περίπου 25 με 30 λεπτά ανά δόση 20γρ πρωτεϊνης (όπως π.χ. η impact whey). Μπορείς να χρησιμοποιήσεις whey για να συμπληρώνεις τη διατροφή σου τις μέρες που δεν έχεις δυνατότητα να τρως άλλες τροφές, αλλά δε θα σου πρότεινα να βασιστείς στη σκόνη πρωτεϊνης πάρα πολύ, είναι προτιμότερο η διατροφή σου να απαρτίζεται από πιο φυσικές τροφές. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Mrs. Hyde είπε

στα κατεψυγμενα κοιταξες για καμια καλη προσφορα στο κοτοπουλο;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...