Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ioannis82 είπε

Καλησπέρα και από μένα,οι διατροφολογοι βγάζουν προγράμματα, σύμφωνα με αυτό που τους ζητάς... Μήπως ζητάτε ακραία πράγματα?

Ήμουν επαγγελματίας αθλητής μέχρι πρόσφατα (πλέον προπονητής) και πότε δεν ένοιωσα στέρηση σε φαγητό 

Το θέμα είναι το σπορ. Πχ επαγγελματίας αθλητής του bodybuilding και να μην ένιωσες στέρηση στο φαγητό δεν γίνεται. Τα παιδιά θέλουν sixpack και φλεβικότητες δεν ψάχνουν επιδόσεις, απ'ότι καταλαβαίνω τουλάχιστον.

Επεξ/σία από JcD
  • Like 1
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, GothicCrusader είπε

Πάντως το να μην έχεις καθόλου λάδι δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα ό,τι και αν σου πει. Τουλάχιστο στη βιβλιογραφία που έχω δει σε καμία περίπτωση δεν μηδενίζεις το λάδι όταν παίζεις μόνο σαλάτα+πρωτείνη. Χώρια του ότι αν έχεις χαμηλό μεταβολισμό όταν ρίχνεις πολύ χαμηλά τις θερμίδες τον τινάζεις στον αέρα και μετά για να τον επαναφέρεις θα είναι πολύ δύσκολο.

Anyway διατροφολόγος είναι, αλλά δεν μετράς καλού κακού πόσες θερμίδες βγαίνουν;

Γιατί κάποιοι διατροφολόγοι προτείνουν χαμηλά νούμερα (μιλάω και εκ πείρας) για διάφορους λόγους αλλά μακροπρόθεσμα αυτό είναι κακή στρατηγική.

Από περιέργεια, όταν λες: σαν άστεγος, μιλάς για ποσότητα φαγητού ή θερμίδες;

Στις πόσες θερμίδες παίζεις;

ηταν για 3 μερες μονο!!! απο αυριο θα τρωω κανονικα και με λαδι και απ ολα. ισα ισα για να ξεπρηστω ηταν.

1 ώρα πριν, CallMeRp είπε

Δύο κ.σ. ελαιόλαδο την ημέρα , καρύδια/αμύγδαλα που και που μες τη βδομάδα και κάνα φρούτο π.χ.ξινομηλο, ροδάκινο, καρπούζι και γιαουρτακι π.χ. στραγγιστο δεν θα σε εκτροχιάσουν.Ακομα κι αν στοχεύεις σε χαμηλά ποσοστά λίπους ή θες να χάσεις γενικότερα κιλά.Σε μια διατροφή κοιτάς πρώτα να λαμβάνεις τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία και μετά να χάσεις λίπος ,να το πας σε φυσιολογικά επίπεδα.Οι υπερβολές έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.Π.χ.εχω έναν γνωστό που κάθε πρωί παίρνει πολυβιταμινες ή δεν τρώει ντομάτα επειδή έχει ζάχαρη!!!

τα τρωω ολα αυτα! στην διατροφη που μου εχει φτιαξει υπαρχουν ολα αυτα κανονικα. αυτη η περιοριστικη διατροφη ηταν μονο για 3 μερες γτ εχω ειχα φρικαρει που γυρισα απο την Ελλαδα με 2 κιλα παραπανω και πρησμενη.

Επεξ/σία από evabb
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, evabb είπε

ηταν για 3 μερες μονο!!! απο αυριο θα τρωω κανονικα και με λαδι και απ ολα. ισα ισα για να ξεπρηστω ηταν.

Αν τρως μόνο αυτά που έχεις γράψει, τι να πω, εμένα μου φαίνεται κουφό ακόμα και για 3 μέρες.

Και τι ακριβώς "ξεπρήξιμο" θα είναι αυτό αφού θα κρατήσει μόνο 3 μέρες; Σε 6 μέρες στο ίδιο σημείο που ήσουν δεν θα είσαι και μετά; (απορία είναι ως προς την εξήγηση που σου έδωσε ο διατροφολόγος σου)/

Με ένα deficit 800-1000+ θερμίδες,  με ελάχιστες πρωτεϊνες, ελάχιστα γεύματα υπάρχει τέτοια τριήμερη στρατηγική που κόβει λίπος; 😕 :?

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, GothicCrusader είπε

Αν τρως μόνο αυτά που έχεις γράψει, τι να πω, εμένα μου φαίνεται κουφό ακόμα και για 3 μέρες.

Και τι ακριβώς "ξεπρήξιμο" θα είναι αυτό αφού θα κρατήσει μόνο 3 μέρες; Σε 6 μέρες στο ίδιο σημείο που ήσουν δεν θα είσαι και μετά; (απορία είναι ως προς την εξήγηση που σου έδωσε ο διατροφολόγος σου)/

Με ένα deficit 800-1000+ θερμίδες,  με ελάχιστες πρωτεϊνες, ελάχιστα γεύματα υπάρχει τέτοια τριήμερη στρατηγική που κόβει λίπος; 😕 :?

ναι ακριβως αυτη.

• Moderators
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, jimis98 είπε

το one arm πως το κανουν?

Ανοιχτά πόδια και λίγο ανοιχτό το χέρι με μια μικρή κλίση του σώματος προς τη μεριά που το χέρι ακουμπάει κάτω για ισορροπία

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Ανοιχτά πόδια και λίγο ανοιχτό το χέρι με μια μικρή κλίση του σώματος προς τη μεριά που το χέρι ακουμπάει κάτω για ισορροπία

δεν πρπει να εχει και δυνατο σωμα?για αρχαριους κανει?

Δημοσ.

Χαίρεται. Θα ήθελα γνώμες για ένα πρόγραμμα αρχάριου για μυϊκή δύναμη και λίγο όγκο. Έχω παρακολουθήσει άπειρα βίντεο τα τρία τελευταία χρόνια αλλά λόγω υποχρεώσεων δεν μπορούσα να μπω σε κάποιο γυμναστήριο και να πω πως θα τηρήσω το εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το λεγόμενο 5χ5 strength training. Η Παρασκευή και το Σάββατο είναι καθαρά μέρες για "όγκο/σχήμα" αλλά χωρίς να έχω βλέψεις να κατέβω για Mr.Olympia

Δευτέρα - 5χ5

Τρίτη - off

Τετάρτη - 5χ5

Πέμπτη - off

Παρασκευή - πόδια/ώμοι

Σάββατο - Χέρια

Κυριακή - off

Είναι εφικτό να δω αποτέλεσμα, έχοντας φυσικά προνοήσει και την κατάλληλη διατροφή;

Ή μήπως μόνον ένας τύπος προπόνησης είναι εφικτός για κάθε κύκλο; Δηλαδή να ξεκινήσω μόνο για δύναμη κάνα 6-8 μήνες και μετά να πάω και για λίγο όγκο που θέλω;

Δημοσ.

Δεν γράφεις και τίποτα. 5x5 τί? Αν εννοείς το 5x5 stronglifts σου προτείνω να το κάνεις, αλλά όπως ακριβώς σου λένε να το κάνεις. Επειδή είσαι αρχάριος δεν έχει νόημα να βάζεις δικά σου πράγματα. 

Ετοιμάσου να φας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/7/2019 στις 2:34 ΜΜ, sndev είπε

κάνεις αυτό 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

tricep1.png

biceps.png

shoulderblade.png

waist.png

και μετα τα αθροίζεις και πας κ βλεπεις  σε εναν πινακα σαν κ αυτο 

Απόκρυψη περιεχομένων
Sum in mm Age 16-29 Age 30-49 Age 50+
20 8.1 12.1 12.5
22 9.2 13.2 13.9
24 10.2 14.2 15.1
26 11.2 15.2 16.3
28 12.1 16.1 17.4
30 12.9 16.9 18.5
35 14.7 18.7 20.8
40 16.3 20.3 22.8
45 17.7 21.8 24.7
50 19.0 23.0 26.3
55 20.2 24.2 27.8
60 21.2 25.3 29.1
65 22.2 26.3 30.4
70 23.2 27.2 31.5
75 24.0 28.0 32.6
80 24.8 28.8 33.7
85 25.6 29.6 34.6
90 26.3 30.3 35.5
95 27.0 31.0 36.5
100 27.6 31.7 37.3
110 28.8 32.9 38.8
120 29.9 34.0 40.2
130 31.0 35.0 41.5
140 31.9 36.0 42.8
150 32.8 36.8 43.9
160 33.6 37.7 45.0
170 34.4 38.5 46.0
180 35.2 39.2 47.0
190 35.9 39.9 47.9
200 36.5 40.6 48.8

Λογικά θα έχει κ το οργανο που θα σου έρθει τέτοιο πινακακι 

η διαφορα παντως της xiaomi κ της τσιμπηδας 1 φορα ποθ το κάνα ηταν της τάξεως του 0.8% 

Μολις παρελαβα το δερματοπτυχομετρο.

Εκανα την μετρηση με την μεθοδο 3 σημειων που μετρας κοιλια-στηθος-μηρο, δεν μπορουσα να κανω αλλη μεθοδο γιατι δεν ειχα καποιον να μου παρει μετρηση απο πλατη και τρικεφαλο.

Τελος παντων πρωτη φορα ειναι πιο πιανει τετοιο οργανο στα χερια μου , εκανα τις μερτησεις4 φορες και σε καθε μετρηση καθε σημειο το μετρουσα 3 φορες  ωστε να παρω το μεσο οσο απο 3 μερησεις σε καθε σημειο, αν και  επαιρνα σχεδον καρμπον την ιδια μετρηση με αποκλιση  χιλιοστου καθε φορα.

το αποτελεσμα που εβγαλα ηταν ~17% bodyfat, η χιαομι ζυγαρια μου βγαλει 23% πιο ειναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα δεν εχω ιδεα.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

βγάλε μέσο όρο του 17 και του 23 ! :P me 6% διαφορά με βαζεις στο τρυπακι να αρχίσω κ γω να αρχισω να τεστατομε  με τη λαβιδα τσιμπιδα έμενα η xiaomi me βγαζει 19 % λες να με λιγότερο ? :o :o 

το 17 με το 23 πάντως είναι τεράστια αποκλιση σε ποια φώτο θα κατεταζες τον εαυτό σου ?

bodyfat-visual-representation.jpg

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ.
Στις 14/4/2019 στις 1:38 ΜΜ, JcD είπε

Κέτωση σημαίνει αλλαγή του μεταβολισμού ώστε να παίρνεις ενέργεια από το λίπος και όχι από τον υδατάνθρακα.

Παιδιά υπήρχαν και ίσως υπάρχουν ακόμα ομάδες ανθρώπων σε ιδιαίτερα κρύες περιοχές του πλανήτη που τρέφονται ως επί το πλείστων με λιπαρά μία ζωή, το θέμα είναι η ποιότητα του λίπους απ'ότι καταλαβαίνω.

Η δική μου εμπειρία από το 6μηνο ήταν αυξημένη δύναμη και μυικότητα σε σχέση με μία απλή διατροφή γράμμωσης που απλά χαμηλώνεις τους υδατάνθρακες. Δεν μετράω ποσοστά λίπους, με βάση αυτά που βλέπω στον καθρέπτη και τις επιδόσεις μου στο γυμναστήριο μιλάω. Όσων αφορά το θέμα υγεία, όπως είπα στην πρώτη μου ανάρτηση δεν γνωρίζω τι αποτελέσματα θα έχει η μακροχρόνια χρήση της, η δικές μου εξετάσεις αίματος που έγιναν στο τέλος του εξαμήνου δεν έδειξαν τίποτα το διαφορετικό απ'ότι συνήθως. Εγώ την έκανα εντελώς πειραματικά όπως εντελώς πειραματικά έγινα και vegeterian για 3 μήνες προσφάτως...και κατόπιν ξανά γύρισα στο κοτέτσι μου με τα κοτόπουλα γιατί δεν παλευόταν 😂

Ο οργανισμος εχει ως εναλλακτικη πηγη ενεργειας τη λιπολυση, σε διαφορες παθολογικες καταστασεις και σε συνθηκες ακραιας νηστειας. Φυσικά με κινδυνο επιπλοκων.

Οι εξετασεις αιματος προφανως και δε θα δειχναν κάτι. Δεν είναι πανάκεια. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...