Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, evabb είπε

απλα εχω την εντυπωση οτι παντα δειχνει το ιδιο πραμα. ανεβηκες 500γρ θα στο δειξει σαν λιπος ακομα κι αν ξερεις οτι ειναι νερο.

Αν διαβάσεις με πιο τρόπο λειτουργούν οι ζυγαριές ακριβείας, θα καταλάβεις ότι ακόμα και οι ίδιοι οι κατασκευαστές παραδέχονται ότι δεν είναι και τόσο ακριβείς. Είναι τεχνολογικό Limit της μεθόδου, και καθώς δουλεύει με ρεύμα επηρεάζεται και έχει μεγάλες διακυμάνσεις ανάλογα  από το πόσο και πότε έφαγες, πόσα υγρά ήπιες και πόσα υγρά έχει το σώμα γενικά. Τουλάχιστον να την χρησιμοποιείς το πρωί πριν φας η πιεις οτιδήποτε

Οι μετρήσεις σωματοδωμής μεγάλης ακρίβειας είναι αρκετά ακριβές (dexa , υδροστατικές κτλ)

Η μεζούρα που προτάθηκε είναι επίσης άριστη μέθοδος να κάνεις track την πρόοδό σου, αν δεν έχεις δερματοπτυχόμετρο. Επίσης χρησιμοποιείται την ίδια ώρα της ημέρας και χωρίς pump από άσκηση 

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί το ποσοστό λίπους έχει σημασία όταν ήδη είναι ψηλά. 

γιατι δεν καταλαβαινω ποση διαφορα κανει η διαιτα και η γυμναστικη εν τελη. επισης για γυναικα το 27% ειναι απολυτως φυσιολογικο οχι υψηλο.

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Παρένθεση επειδή μου χτυπάει ευαίσθητη χορδή: το γάλα είναι άριστη πηγή πρωτεϊνών Και ενέργειας κυρίως , μην αναπαράγουμε ψεκασμενες απόψεις. Ευχαριστώ , συνεχίστε 😛 :D

Να μην μειώνεις τις απόψεις των άλλων μιλώντας για ψεκασμενους κλπ, διότι εδώ μέσα υπάρχουν και άνθρωποι που άλλαζαν προγράμματα και διατροφες ήδη 25 χρόνια τώρα. Οι απόψεις μου είναι σχηματισμενες από την εμπειρία μου και γιαυτό τις παραθέτω. Το γάλα λοιπόν δεν έχει καμία χρησιμότητα στην διατήρηση της δύναμης ή του μυικου όγκου όταν το χρησιμοποιώ, την διατήρηση του βάρους βοηθάει με τον ίδιο τρόπο που βοηθάει το να τρως 3-4 σοκολάτες ή άλλου είδους μπαζοτρωφες κάθε μέρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί το ποσοστό λίπους έχει σημασία όταν ήδη είναι ψηλά. 

Γιατι αλλο 20% και αλλο 30% και 35%.

Και το 20% υψηλο θεωρειται αν μιλαμε για fitness και εικονα σωματος, αλλα παρολα αυτα θεωρειτε υγιεινο ποσοστο λιπους για το σωμα, ειναι ενα υγιεινο ποσοστο λιπους για τον οργανισμο και δεν τον επειρεαζει πουθενα ασχετος αν εμας οπτικα δν μας αρεσει επειδη δν βλεπουμε sixpack σε τετοια ποσοστα λιπους. Δαλαδη δν λες σε καποιον εχεις 20% λιπος εισαι υπερβαρος πρπει να αναγκαστικα να χασεις λιπος, οχι ειναι υγιεις, τωρα αν θελει να πεσει σε bodyfat για το οπτικο κομματι αλλο καπελο.Στο 30%  ομως καποιος ειναι υπερβαρος παχυσαρκος whatever οποτε και δν θεωρειται υγιεινο για τον οργανισμο. Τυπικα πρπει να αδυνατησει για λογους υγειας εκει οχι για την εικονα. 

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, evabb είπε

Πριν ένα χρόνο και βάλε ήμουν 75 κιλά περίπου και 33% λίπος. Σήμερα είμαι 62,5 και περίπου 27% λίπος. 

Όπως βλέπεις κάνει μεγάλη διαφορά

Η γυμναστική καλύτερα να μην συνδυάζεται με "δίαιτα", αλλά με "διατροφή", και εκεί θα δεις ακόμα μεγαλύτερες διαφορές

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, alex_000 είπε

Όπως βλέπεις κάνει μεγάλη διαφορά

Η γυμναστική καλύτερα να μην συνδυάζεται με "δίαιτα", αλλά με "διατροφή", και εκεί θα δεις ακόμα μεγαλύτερες διαφορές

εχω διατροφολογο, δεν ειναι το προβλημα η διατροφη μου γιατι οπως ειπα εχω βαλει μυικη μαζα και φαινεται.

4 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Γιατι αλλο 20% και αλλο 30% και 35%.

Και το 20% υψηλο θεωρειται αν μιλαμε για fitness και εικονα σωματος, αλλα παρολα αυτα θεωρειτε υγιεινο ποσοστο λιπους για το σωμα, ειναι ενα υγιεινο ποσοστο λιπους για τον οργανισμο και δεν τον επειρεαζει πουθενα ασχετος αν εμας οπτικα δν μας αρεσει επειδη δν βλεπουμε sixpack σε τετοια ποσοστα λιπους. Δαλαδη δν λες σε καποιον εχεις 20% λιπος εισαι υπερβαρος πρπει να αναγκαστικα να χασεις λιπος, οχι ειναι υγιεις, τωρα αν θελει να πεσει σε bodyfat για το οπτικο κομματι αλλο κομματι οκ.Το 30%  τυπικα καποιος ειναι υπερβαρος παχυσαρκος whatever οποτε και δν θεωρειται υγιεινο για τον οργανισμο. 

μιλας παντα για αντρες. για γυναικες αυτα τα ποσοστα ειναι νορμαλ

bodyfat_table_women_EN.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, evabb είπε

μιλας παντα για αντρες. για γυναικες αυτα τα ποσοστα ειναι νορμαλ

bodyfat_table_women_EN.jpg

Ναι εννοειτε για ανδρες μιλαω, σε γυναικες ειναι πολυ διαφορετικα τα ποσοστα.

Για την ιστορια μιας και πηρα λιγα κιλα τελευταια και πιασαμε και την κουβεντα εδω και θυμηθηκα οτι εχει και "λιπομετρηση" η ζυγαρια μου εκανα για πλακα και με ειπε υπερβαρο και 23% bodyfat, δεν ξανα ανεβαινω😂😋

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, JcD είπε

Να μην μειώνεις τις απόψεις των άλλων μιλώντας για ψεκασμενους κλπ, διότι εδώ μέσα υπάρχουν και άνθρωποι που άλλαζαν προγράμματα και διατροφες ήδη 25 χρόνια τώρα. Οι απόψεις μου είναι σχηματισμενες από την εμπειρία μου και γιαυτό τις παραθέτω. Το γάλα λοιπόν δεν έχει καμία χρησιμότητα στην διατήρηση της δύναμης ή του μυικου όγκου όταν το χρησιμοποιώ, την διατήρηση του βάρους βοηθάει με τον ίδιο τρόπο που βοηθάει το να τρως 3-4 σοκολάτες ή άλλου είδους μπαζοτρωφες κάθε μέρα.

Δεν αναφέρθηκα σε σένα περί ψεκασματος! Ίσως δεν ήταν διακριτό όπως το έγραψα , συγγνώμη λοιπόν αν παρεξηγήθηκες 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Pwpwpw είπε

Ναι εννοειτε για ανδρες μιλαω, σε γυναικες ειναι πολυ διαφορετικα τα πραγματα.

Για την ιστορια μιας και πηρα λιγα κιλα τελευταια και πιασαμε και την κουβεντα εδω και θυμηθηκα οτι εχει και "λιπομετρηση" η ζυγαρια μου εκανα για πλακα και με ειπε υπερβαρο και 23% bodyfat, δεν ξανα ανεβαινω😂

πηγα ελλαδα μια βδομαδα και γυρισα με σουβενιρ 1,5 κιλο επιπλεον. το οποια ειχα φτυσει το γαλα που βυζαξα για να το χασω. Ειλικρινα παντως δεν την εμπιστευομαι και πολυ την λιπομετρηση της ζυγαριας.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, evabb είπε

πηγα ελλαδα μια βδομαδα και γυρισα με σουβενιρ 1,5 κιλο επιπλεον. το οποια ειχα φτυσει το γαλα που βυζαξα για να το χασω. Ειλικρινα παντως δεν την εμπιστευομαι και πολυ την λιπομετρηση της ζυγαριας.

Ναι , αλλά ανέβηκε το βάρος στη μπάρα? Δεν πήρες μόνο λίπος πήρες και μυς

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Ναι , αλλά ανέβηκε το βάρος στη μπάρα? Δεν πήρες μόνο λίπος πήρες και μυς

σηκωνω κατι παραπανω ισχυει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, evabb είπε

Ουτε εγω την εμπιστευομαι, αλλα παρολα αυτα το 23% που μου εδειξε  την δεδομενα στιγμη πιστευω οτι  χοντρικα ειναι αρκετα κοντα στην πραγματικοτητα δεν νομιζω και να απεχει πολυ.

Δεν ειμαι χοντρος, αλλα δεν ειμαι ουτε καν lean κοιλιακος δεν φαινεται ουτε για δειγμα οποτε το 23 που με βγαζει ισως και να μην απεχει απ την πραγματικοτητα.

Πριν ανεβω, οπως με εβλεπα στομ καθρεφτη  περιμενα να δω κατι ανμεσα σε 20 με 22%

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
1 ώρα πριν, alex_000 είπε

Αν διαβάσεις με πιο τρόπο λειτουργούν οι ζυγαριές ακριβείας, θα καταλάβεις ότι ακόμα και οι ίδιοι οι κατασκευαστές παραδέχονται ότι δεν είναι και τόσο ακριβείς. Είναι τεχνολογικό Limit της μεθόδου, και καθώς δουλεύει με ρεύμα επηρεάζεται και έχει μεγάλες διακυμάνσεις ανάλογα  από το πόσο και πότε έφαγες, πόσα υγρά ήπιες και πόσα υγρά έχει το σώμα γενικά. Τουλάχιστον να την χρησιμοποιείς το πρωί πριν φας η πιεις οτιδήποτε

Οι μετρήσεις σωματοδωμής μεγάλης ακρίβειας είναι αρκετά ακριβές (dexa , υδροστατικές κτλ)

Η μεζούρα που προτάθηκε είναι επίσης άριστη μέθοδος να κάνεις track την πρόοδό σου, αν δεν έχεις δερματοπτυχόμετρο. Επίσης χρησιμοποιείται την ίδια ώρα της ημέρας και χωρίς pump από άσκηση 

Αυτά ακριβώς. Οι ζυγαριές και όλες οι άλλες μέθοδοι βιοηλεκτρικής εμπέδησης είναι για τα μπάζα (εκτός από κάποιες επαγγελματικές συσκευές που χρησιμοποιούν πολλά ηλεκτρόδια και όχι μόνο 2 ή 4). Δερματοπτυχομετράκι, μεζουρίτσα και πάνω απ'όλα ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΟΣ. Αυτές είναι οι καλύτερες μέθοδοι :D

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, mic2mic είπε

Αυτά ακριβώς. Οι ζυγαριές και όλες οι άλλες μέθοδοι βιοηλεκτρικής εμπέδησης είναι για τα μπάζα (εκτός από κάποιες επαγγελματικές συσκευές που χρησιμοποιούν πολλά ηλεκτρόδια και όχι μόνο 2 ή 4). Δερματοπτυχομετράκι, μεζουρίτσα και πάνω απ'όλα ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΟΣ. Αυτές είναι οι καλύτερες μέθοδοι :D

Συμφωνω απολυτα. Βασικα ακομη και καθρεφτακος και μεζουριτσα ειναι υπερ αρκετα στις περισσοτερες περιπτωσεις. Αρκει καποιος να μπορει να δει και να αξιολογησει αντικειμενικα αυτο που βλεπει στον καθρεφτη γιατι πολλες φορες υπαρχει πρπβλημα σε αυτο😋

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...