Pwpwpw Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, JcD είπε Ε καλά άμα κάνει κανα διακοσαρι το πτυχομετρο δεν αξίζει αλλά αν μιλάμε για κάτι φθηνό γιατί να μην το πάρει να κάνει τη δουλειά του ποιο εύκολα? Είναι πολύ εύκολο να χαθεί μυϊκή μάζα την περίοδο της γράμμωσης. Φθηνο ειναι το δερματοπτυχομετρο, το θεμα ειναι να ξερεις να το χρησιμοποιεις σωστα για να δεις σωστα νουμερα. Με υψηλη προσληψη πρωτεινης, μικρο θερμιδικο ελλειμα και σκληρες προπονησεις με βαρη δν χανεται καθολου ευκολα καμια μυικη μαζα σε ενα υγιη οργανισμο.Μιλαω τωρα για να κανεις μια φυσιολογικη γραμμωση που θελουν οι περισσοτεροι για να βγουν στην παραλια, δν μιλαω για αγωνιστικη γραμμωση που πρπει να μεινεις πετσα και μυς με 5% λιπος, εκει με φυσικο τροπο προφανως θα υπαρξει απωλεια μυικου ιστου.Οταν ομως ξεκινας γραμμωση και εισαι στο 15, 20, 25% bodyfat οχι δεν ειναι καθολου ευκολο να χασεις μυς, πρεπει να κανεις εσυ ταρζανιες για να συμβει. Οι περισσοτεροι που ξεκινανε γραμμωση με το μου χασουν λιγο βαρος και αρχισουν να δειχνουν πιο μικροι ειδικα μεσα στα ρουχα, λενε "α εχασα μυς" και ξανα αρχιζουν το φαι. Οχι δεν εχασες μυς, ειχες απλα πολυ περισσοτερο λιπος να χασεις απο αυτο που νομιζες οτι ειχες, λιπος χανεις οχι μυς. Οι περισσοτεροι που ξερω στο γυμαστηριο νομιζουν οτι ειναι 15% bodyfat, και νομιζουν οτι χανωντας 3-4-5 κιλα θα ειναι κομματια ενω στην πραγματικοτητα ειναι πανω απο 20% bodyfat και εχουν αρκετο πραμα να χασουν για να γραμμωσουν. Οταν καποιος τρωει τρωει τρωει οτι βρει μπροστα του και βαζει ενα σκαμο λιπος επειδη "κανει ογκο"αλλα το βαπτιζει αυθαιρετα "μυ" γιατι του ερχονται πιο τσιτα τα μπλουζακια, αυτο συμβαινει, μετα κανει γραμμωση, μενει μισος και λεει " α εχασα ολους τους μυς". Οχι δεν ειχες μυς, λιπος ηταν. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2019 από Pwpwpw 2
Fotis13 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 26/7/2019 στις 5:36 ΜΜ, telis είπε Και το αντίστοιχο agrino σε σακουλάκια είναι καλό. Προσωπικά δεν βρίσκω καμία διαφορά μεταξύ τους Εισαι απο τους τυχερους ,μακαρι να ηταν κολλητικο να το κολαγα και εγω θα γλιτωνα απο παρα πολλα εξοδα χχαχαχα . Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2019 από Fotis13
JcD Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 56 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Φθηνο ειναι το δερματοπτυχομετρο, το θεμα ειναι να ξερεις να το χρησιμοποιεις σωστα για να δεις σωστα νουμερα. Με υψηλη προσληψη πρωτεινης, μικρο θερμιδικο ελλειμα και σκληρες προπονησεις με βαρη δν χανεται καθολου ευκολα καμια μυικη μαζα σε ενα υγιη οργανισμο.Μιλαω τωρα για να κανεις μια φυσιολογικη γραμμωση που θελουν οι περισσοτεροι για να βγουν στην παραλια, δν μιλαω για αγωνιστικη γραμμωση που πρπει να μεινεις πετσα και μυς με 5% λιπος, εκει με φυσικο τροπο προφανως θα υπαρξει απωλεια μυικου ιστου.Οταν ομως ξεκινας γραμμωση και εισαι στο 15, 20, 25% bodyfat οχι δεν ειναι καθολου ευκολο να χασεις μυς, πρεπει να κανεις εσυ ταρζανιες για να συμβει. Οι περισσοτεροι που ξεκινανε γραμμωση με το μου χασουν λιγο βαρος και αρχισουν να δειχνουν πιο μικροι ειδικα μεσα στα ρουχα, λενε "α εχασα μυς" και ξανα αρχιζουν το φαι. Οχι δεν εχασες μυς, ειχες απλα πολυ περισσοτερο λιπος να χασεις απο αυτο που νομιζες οτι ειχες, λιπος χανεις οχι μυς. Οι περισσοτεροι που ξερω στο γυμαστηριο νομιζουν οτι ειναι 15% bodyfat, και νομιζουν οτι χανωντας 3-4-5 κιλα θα ειναι κομματια ενω στην πραγματικοτητα ειναι πανω απο 20% bodyfat και εχουν αρκετο πραμα να χασουν για να γραμμωσουν. Οταν καποιος τρωει τρωει τρωει οτι βρει μπροστα του και βαζει ενα σκαμο λιπος επειδη "κανει ογκο"αλλα το βαπτιζει αυθαιρετα "μυ" γιατι του ερχονται πιο τσιτα τα μπλουζακια, αυτο συμβαινει, μετα κανει γραμμωση, μενει μισος και λεει " α εχασα ολους τους μυς". Οχι δεν ειχες μυς, λιπος ηταν. Παίζει να έχεις και δίκιο στα παραπάνω, απ'την άλλη δεν καταλαβαίνω την λογική των 2γρ πρωτεΐνης ανά κιλό, για την οποία όλοι μιλάνε. Ένας άνθρωπος 80 κιλών πως μπορεί να αφομοιώσει 160γρ πρωτεΐνης όταν ο οργανισμός μπορεί να αφομοιώσει 20γρ πρωτεΐνης ανά δίωρο, σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής, πράγμα που σημαίνει ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει ο αθλητής να τρώει οκτώ φορές τη μέρα, κάθε δύο ώρες από 20γρ πρωτείνης, πράγμα πολύ δύσκολο και σχεδόν αδύνατον για ανθρώπους που περνάνε τα 100 κιλα σωματικού βάρους και σύμφωνα με αυτή τη θεωρία χρειάζονται 200+ γρ πρωτεΐνης!
Dakonblackblade Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, JcD είπε Παίζει να έχεις και δίκιο στα παραπάνω, απ'την άλλη δεν καταλαβαίνω την λογική των 2γρ πρωτεΐνης ανά κιλό, για την οποία όλοι μιλάνε. Ένας άνθρωπος 80 κιλών πως μπορεί να αφομοιώσει 160γρ πρωτεΐνης όταν ο οργανισμός μπορεί να αφομοιώσει 20γρ πρωτεΐνης ανά δίωρο, σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής, πράγμα που σημαίνει ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει ο αθλητής να τρώει οκτώ φορές τη μέρα, κάθε δύο ώρες από 20γρ πρωτείνης, πράγμα πολύ δύσκολο και σχεδόν αδύνατον για ανθρώπους που περνάνε τα 100 κιλα σωματικού βάρους και σύμφωνα με αυτή τη θεωρία χρειάζονται 200+ γρ πρωτεΐνης! Ακόμα και έρευνες να έχουν βγεί για κάτι τέτοιο, που αμφιβάλλω καθώς οι διατροφικές έρευνες είναι πλήρως διάτρητες, απλά θα ακολουθούσα τη συμβουλή όλων αυτών που το έκαναν πριν από εμένα και είχαν αποτέλεσμα. 2 φορές ανά κιλό λοιπόν, είναι αρκετά safe και τείνει να σε κρατάει και χορτάτο ούτως ώστε να μη πείνας και ψαχνεσαι σε λίπη και υδατάνθρακες 3
Pwpwpw Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, JcD είπε Παίζει να έχεις και δίκιο στα παραπάνω, απ'την άλλη δεν καταλαβαίνω την λογική των 2γρ πρωτεΐνης ανά κιλό, για την οποία όλοι μιλάνε. Ένας άνθρωπος 80 κιλών πως μπορεί να αφομοιώσει 160γρ πρωτεΐνης όταν ο οργανισμός μπορεί να αφομοιώσει 20γρ πρωτεΐνης ανά δίωρο, σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής, πράγμα που σημαίνει ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει ο αθλητής να τρώει οκτώ φορές τη μέρα, κάθε δύο ώρες από 20γρ πρωτείνης, πράγμα πολύ δύσκολο και σχεδόν αδύνατον για ανθρώπους που περνάνε τα 100 κιλα σωματικού βάρους και σύμφωνα με αυτή τη θεωρία χρειάζονται 200+ γρ πρωτεΐνης! Δεν υπαρχει καμια συγχρονη σοβαρη ερευνα που να επιβαιωνει οτι πρπει σε καθε γευμα να περιεχει το πολυ 20γρ πρωτεινης γιατι οτιδηποτε παραπανω δν αξιοποιειται και παει χαμενο. Αυτος που στο παραδειγμα σου θελει να φαει 200γρ πρωτεινη μπορει ανετα πχ να χωρισει την ημερησια ποσοτητα πρωτεινης του ισοποσα και να φαει μεσα στην ημερα 4 γευματα με περιπου 50γρ πρωτεινης το καθενα. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2019 από Pwpwpw
alex_000 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, JcD είπε Παίζει να έχεις και δίκιο στα παραπάνω, απ'την άλλη δεν καταλαβαίνω την λογική των 2γρ πρωτεΐνης ανά κιλό, για την οποία όλοι μιλάνε. Ένας άνθρωπος 80 κιλών πως μπορεί να αφομοιώσει 160γρ πρωτεΐνης όταν ο οργανισμός μπορεί να αφομοιώσει 20γρ πρωτεΐνης ανά δίωρο, σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής, πράγμα που σημαίνει ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει ο αθλητής να τρώει οκτώ φορές τη μέρα, κάθε δύο ώρες από 20γρ πρωτείνης, πράγμα πολύ δύσκολο και σχεδόν αδύνατον για ανθρώπους που περνάνε τα 100 κιλα σωματικού βάρους και σύμφωνα με αυτή τη θεωρία χρειάζονται 200+ γρ πρωτεΐνης! Φίλε άσε την θεωρεία και πειραματίσου. Τα ίδια πίστευα και εγώ αλλά τελικά κατέληξα ότι για εμένα ούτε 2x είναι αρκετό, 2,5Χ είναι καλύτερα Η διαφορά που κάνει η ποσότητα πρωτεΐνης είναι πολύ μεγάλη, και στις περισσότερες φορές είναι ο καθοριστικός παράγοντας γιατί, λίγο πολύ, όσοι το έχουν πάρει ζεστά το "άθλημα" γυμνάζονται αρκετά σκληρά. Στην διατροφή χαλάει το πράμα συνήθως και γίνονται οι διαφορές. Αν το φαΐ σου φαίνεται πολύ η λύση είναι απλή. Πρόσθεσε 1 με 2 λίτρα γάλα την ημέρα (ανάλογα με το βάρος σου) χωρίς να αλλάξεις την υπόλοιπη διατροφή σου καθόλου και θα δεις την διαφορά. Πίνεις ένα ποτηράκι κάθε 3 ώρες, ή όπως σε βολεύει. Αν πάλι δυσκολεύεσαι κοίτα και κανένα συμπλήρωμα αλλά χωρίς υπερβολές (1 σκουπ την μέρα πχ) Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2019 από alex_000
evabb Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Παιδιά έχω να κάνω μια ερώτηση μάλλον για ηλιθιους αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως σκατα λειτουργούν τα ποσοστά λίπους. Έχω μια ζυγαριά σώματος που μετράει το λίπος. Ξέρω ότι δεν είναι ακριβείς οι μετρήσεις αλλά πάντα έλεγα στον εαυτό μου ότι αυτό που μετράει είναι να βλέπω ότι σχετικά πέφτω. Πλέον όμως έχω χοντρές αμφιβολίες γιατί τα μαθηματικά δεν μου βγαίνουν και εξηγώ. Πριν ένα χρόνο και βάλε ήμουν 75 κιλά περίπου και 33% λίπος. Σήμερα είμαι 62,5 και περίπου 27% λίπος. Αν υπολογίζω αυτή την διαφορά 6% δεν βγαίνει ούτε 10 κιλά. Θα μου πείτε όμως, κοπελιά έχασες μύες γι αυτό δεν σου βγαίνουν τα νούμερα. Έλα μου όμως που είμαι 10 φορές πιο μυώδης από τότε. Είμαι σίγουρη ότι έχω βάλει μυική μάζα. Δεν λέω ότι δεν έχω λίπος ακόμα να χάσω. Αλλά ειλικρινά δεν ξέρω κατά πόσο αυτά τα νούμερα είναι πραγματικά. Μόνο τον καθρέφτη μπορώ να εμπιστευτώ;
JcD Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 7 λεπτά πριν, alex_000 είπε Φίλε άσε την θεωρεία και πειραματίσου. Τα ίδια πίστευα και εγώ αλλά τελικα κατέληξα ότι για εμένα ούτε 2x είναι αρκετο, 2,5Χ είναι καλύτερα Η διαφορά που κάνει η ποσότητα πρωτείνης είναι πολύ μεγάλη, και στις περισσότερες φορές είναι ο καθοριστικός παράγοντας γιατί, λίγο πολύ, όσοι το έχουν πάρει ζεστά το "άθλημα" γυμνάζονται αρκετά σκληρά. Στην διατροφή χαλάει το πράμα συνήθως και γίνονται οι διαφορές. Αν το φαΐ σου φαίνεται πολύ η λύση είναι απλή. Πρόσθεσε 1 με 1,5 λίτρο γάλα την ημέρα χωρίς να αλλάξεις την διατροφή σου καθόλου και θα δεις την διαφορά. Πίνεις ένα ποτηράκι κάθε 3 ώρες, ή όπως σε βολεύει. Το πρόβλημα είναι ότι βάζοντας πολύ πρωτεΐνη παραμελώ τους υδατάνθρακες. Το δε γάλα είναι χρήσιμο μόνο σε bulk περιόδους σαν μορφή ενέργειας αφού φαίνεται εν τέλη ότι οι πρωτεΐνες του είναι άχρηστες και δεν αφομοιώνονται από τα ενήλικα θηλαστικά. Άλλη ιστορία τα γαλακτοκομικά προϊόντα. 21 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Δεν υπαρχει καμια συγχρονη σοβαρη ερευνα που να επιβαιωνει οτι πρπει σε καθε γευμα να περιεχει το πολυ 20γρ πρωτεινης γιατι οτιδηποτε παραπανω δν αξιοποιειται και παει χαμενο. Αυτος που στο παραδειγμα σου θελει να φαει 200γρ πρωτεινη μπορει ανετα πχ να χωρισει την ημερησια ποσοτητα πρωτεινης του ισοποσα και να φαει μεσα στην ημερα 4 γευματα με περιπου 50γρ πρωτεινης το καθενα. Υπάρχει έρευνα για το αντίθετο? Η μόνη περίπτωση που βλέπω να αξιοποιείται από τον οργανισμό μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης είναι υπό την χρήση φαρμάκων. Άλλωστε αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας τους. -- Η συζήτηση δεν έχει να κάνει με φάρμακα, στα οποία είμαστε αντίθετοι βεβαίως, έχει να κάνει με το κατά πόσο είναι χρήσιμο να καταναλώνουμε 2gr/1kg πρωτεΐνη. Παρακαλώ αν η συζήτηση είναι εκτός θέματος ας σβηστούν τα δικά μου σχόλια και ας μην κλειδωθεί το θέμα εξαιτίας μου!
alex_000 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 13 λεπτά πριν, JcD είπε Το πρόβλημα είναι ότι βάζοντας πολύ πρωτεΐνη παραμελώ τους υδατάνθρακες. Το δε γάλα είναι χρήσιμο μόνο σε bulk περιόδους σαν μορφή ενέργειας αφού φαίνεται εν τέλη ότι οι πρωτεΐνες του είναι άχρηστες και δεν αφομοιώνονται από τα ενήλικα θηλαστικά. Άλλη ιστορία τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Εγώ ευτυχώς δεν θηλάζω, οπότε σε εμένα αφομοιώνεται μια χαρά
Pwpwpw Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, JcD είπε Το πρόβλημα είναι ότι βάζοντας πολύ πρωτεΐνη παραμελώ τους υδατάνθρακες. Το δε γάλα είναι χρήσιμο μόνο σε bulk περιόδους σαν μορφή ενέργειας αφού φαίνεται εν τέλη ότι οι πρωτεΐνες του είναι άχρηστες και δεν αφομοιώνονται από τα ενήλικα θηλαστικά. Άλλη ιστορία τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Υπάρχει έρευνα για το αντίθετο? Η μόνη περίπτωση που βλέπω να αξιοποιείται από τον οργανισμό μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης είναι υπό την χρήση φαρμάκων. Άλλωστε αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας τους. -- Η συζήτηση δεν έχει να κάνει με φάρμακα, στα οποία είμαστε αντίθετοι βεβαίως, έχει να κάνει με το κατά πόσο είναι χρήσιμο να καταναλώνουμε 2gr/1kg πρωτεΐνη. Παρακαλώ αν η συζήτηση είναι εκτός θέματος ας σβηστούν τα δικά μου σχόλια και ας μην κλειδωθεί το θέμα εξαιτίας μου! Ρε παιδι μου τα 2gr ειναι μια safe επιλογη οταν βρισκεσαι σε ελλειμα, ωστε να εχεις αρκετη πρωτεινη για την αποκατασταση σου και σε συνδιασμο με την προπονηση σου να μην εχει κανενα λογο ο οργανισμος σου να κανιβαλισει τους μυς σου. Οταν εισαι μπουκωμενος στο φαι και εισαι σε πλεονασμα προφανως πολυ υψηλη πρωτεινη δν εχει ιδιαιετρρο νοημα, σε περιοδους θερμιδικου ελλειωματος ειναι πολυ πιο χρησιμη η υψηλη καταναλωση πρωτεινης. Επισης εγω προσωπικα οταν λεεω πρωτεινη υπολογιζω στην καθημερινη μιυ διατροφη και τις φυτικες οχι μονο της ζωικης προελευσης. Πχ σε ενα γευμα αν εχω μακαρονια ολιλης 150γρ (αβραστα) μαζι με 150 γρ στηθος κοτοπουλο(μαγειρεμενη ποσοτητα) δν υπολογιζω μονο τα 45γρ πρωτεινης που εχουν τα 150γρ μαγειρεμενου στηθους, υπολογιζω και τα αλλα 20γρ περιπου που εχουν τα 150γρ αβραστη ποσοτητα μακαρονια. Αλλοι υπολογιζουν μονο τηβ ζωικη. Εγω προσωπικα τα υπολογιζω ολα και βλεπω οτι πανω μου δουλευει αυτο που κανω, ο καθενας ας πειραματιστει για το τι δουλευει καλυτερα σε αυτον. Οσο για τις ερευνα οτι μπορεις να τρως πανω απο 20γρ πρωτεινης ανα γευμα.προφανως και υπαρχουν, λιγο να ψαξεις στο νετ θα βρεις πολυ πραμα. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2019 από Pwpwpw
alex_000 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, evabb είπε Παιδιά έχω να κάνω μια ερώτηση μάλλον για ηλιθιους αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως σκατα λειτουργούν τα ποσοστά λίπους. Έχω μια ζυγαριά σώματος που μετράει το λίπος. Ξέρω ότι δεν είναι ακριβείς οι μετρήσεις αλλά πάντα έλεγα στον εαυτό μου ότι αυτό που μετράει είναι να βλέπω ότι σχετικά πέφτω. Πλέον όμως έχω χοντρές αμφιβολίες γιατί τα μαθηματικά δεν μου βγαίνουν και εξηγώ. Πριν ένα χρόνο και βάλε ήμουν 75 κιλά περίπου και 33% λίπος. Σήμερα είμαι 62,5 και περίπου 27% λίπος. Αν υπολογίζω αυτή την διαφορά 6% δεν βγαίνει ούτε 10 κιλά. Θα μου πείτε όμως, κοπελιά έχασες μύες γι αυτό δεν σου βγαίνουν τα νούμερα. Έλα μου όμως που είμαι 10 φορές πιο μυώδης από τότε. Είμαι σίγουρη ότι έχω βάλει μυική μάζα. Δεν λέω ότι δεν έχω λίπος ακόμα να χάσω. Αλλά ειλικρινά δεν ξέρω κατά πόσο αυτά τα νούμερα είναι πραγματικά. Μόνο τον καθρέφτη μπορώ να εμπιστευτώ; Η διαφορά στην σωματοδομή σου είναι πολύ μεγάλη για να μετρηθεί από ένα τόσο ευτελές μέσο (ζυγαριά) με την ακρίβεια που θέλεις. Δεν είναι κακή η ζυγαριά που έχεις σαν control για να καταλαβαίνεις μικροδιαφορές στην πρόοδο που έχεις κάνει από μήνα σε μήνα, αλλά μέχρι εκεί. Η φτηνότερη μέθοδος που έχει κάποια ακρίβεια σε μετρήσεις λίπους (πέρα του καθρέφτη) είναι το δερματοπτυχόμετρο . Αν είναι τόσο σημαντικά τα νούμερα για εσένα, δώσε τα 10 ευρώ και θα το έχεις για μια ζωή. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2019 από alex_000
wizzy Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 23 λεπτά πριν, evabb είπε Παιδιά έχω να κάνω μια ερώτηση μάλλον για ηλιθιους αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως σκατα λειτουργούν τα ποσοστά λίπους. Έχω μια ζυγαριά σώματος που μετράει το λίπος. Ξέρω ότι δεν είναι ακριβείς οι μετρήσεις αλλά πάντα έλεγα στον εαυτό μου ότι αυτό που μετράει είναι να βλέπω ότι σχετικά πέφτω. Πλέον όμως έχω χοντρές αμφιβολίες γιατί τα μαθηματικά δεν μου βγαίνουν και εξηγώ. Πριν ένα χρόνο και βάλε ήμουν 75 κιλά περίπου και 33% λίπος. Σήμερα είμαι 62,5 και περίπου 27% λίπος. Αν υπολογίζω αυτή την διαφορά 6% δεν βγαίνει ούτε 10 κιλά. Θα μου πείτε όμως, κοπελιά έχασες μύες γι αυτό δεν σου βγαίνουν τα νούμερα. Έλα μου όμως που είμαι 10 φορές πιο μυώδης από τότε. Είμαι σίγουρη ότι έχω βάλει μυική μάζα. Δεν λέω ότι δεν έχω λίπος ακόμα να χάσω. Αλλά ειλικρινά δεν ξέρω κατά πόσο αυτά τα νούμερα είναι πραγματικά. Μόνο τον καθρέφτη μπορώ να εμπιστευτώ; Η διαφορά έγκειται στο ποσοστό κατακράτησης υγρών που διαφέρει από μέτρηση σε μέτρηση. Μην με ρωτήσεις πώς εντάσσεται στην "εξίσωση" - αυτό ίσως μόνο διατροφολόγος θα μπορούσε να στο πει και μόνο μετά από μετρήσεις - αλλά θυμάμαι, όταν έβλεπα τακτικά διατροφολόγο για να "τα φέρνω βόλτα" με τα χλμ που ποδηλατούσα και τη διατροφή, ήταν τόσο αστάθμητος παράγοντας που το ποσοστό λίπους αυξομειωνόταν αναλόγως της κατακράτησης υγρών χωρίς να βρεθεί τρόπος να σταθεροποιηθεί. 2
Dakonblackblade Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 27 λεπτά πριν, evabb είπε Παιδιά έχω να κάνω μια ερώτηση μάλλον για ηλιθιους αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως σκατα λειτουργούν τα ποσοστά λίπους. Έχω μια ζυγαριά σώματος που μετράει το λίπος. Ξέρω ότι δεν είναι ακριβείς οι μετρήσεις αλλά πάντα έλεγα στον εαυτό μου ότι αυτό που μετράει είναι να βλέπω ότι σχετικά πέφτω. Πλέον όμως έχω χοντρές αμφιβολίες γιατί τα μαθηματικά δεν μου βγαίνουν και εξηγώ. Πριν ένα χρόνο και βάλε ήμουν 75 κιλά περίπου και 33% λίπος. Σήμερα είμαι 62,5 και περίπου 27% λίπος. Αν υπολογίζω αυτή την διαφορά 6% δεν βγαίνει ούτε 10 κιλά. Θα μου πείτε όμως, κοπελιά έχασες μύες γι αυτό δεν σου βγαίνουν τα νούμερα. Έλα μου όμως που είμαι 10 φορές πιο μυώδης από τότε. Είμαι σίγουρη ότι έχω βάλει μυική μάζα. Δεν λέω ότι δεν έχω λίπος ακόμα να χάσω. Αλλά ειλικρινά δεν ξέρω κατά πόσο αυτά τα νούμερα είναι πραγματικά. Μόνο τον καθρέφτη μπορώ να εμπιστευτώ; Το μόνο που μπορείς να εμπιστευτείς απόλυτα είναι τα νούμερα της μεζούρας, το βάρος στη ζυγαριά και τα βάρη που σηκώνεις. 2
margaritagr Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Παρένθεση επειδή μου χτυπάει ευαίσθητη χορδή: το γάλα είναι άριστη πηγή πρωτεϊνών Και ενέργειας κυρίως , μην αναπαράγουμε ψεκασμενες απόψεις. Ευχαριστώ , συνεχίστε 😛 5 1 1
evabb Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 11 λεπτά πριν, alex_000 είπε Η διαφορά στην σωματοδομή σου είναι πολύ μεγάλη για να μετρηθεί από ένα τόσο ευτελές μέσο (ζυγαριά) με την ακρίβεια που θέλεις. Δεν είναι κακή η ζυγαριά που έχεις σαν control για να καταλαβαίνεις μικροδιαφορές στην πρόοδο που έχεις κάνει από μήνα σε μήνα, αλλά μέχρι εκεί. Η φτηνότερη μέθοδος που έχει κάποια ακρίβεια σε μετρήσεις λίπους (πέρα του καθρέφτη) είναι το δερματοπτυχόμετρο . Αν είναι τόσο σημαντικά τα νούμερα για εσένα, δώσε τα 10 ευρώ και θα το έχεις για μια ζωή. απλα εχω την εντυπωση οτι παντα δειχνει το ιδιο πραμα. ανεβηκες 500γρ θα στο δειξει σαν λιπος ακομα κι αν ξερεις οτι ειναι νερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις