Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, frozex είπε

JcD σέβομαι το σκεπτικό σου αλλά το παράδειγμα με τα σακιά είναι κατ εμέ αστείο. όπως θα γελάνε οι βοσκοί έτσι θα γελάει κι ο άλλος όταν βάλει τους βοσκους όλους μαζί να σηκώσουν την μπάρα. έκαστος στο είδος του. φαντάσου έναν που γυμνάζεται για χρόνια, έχει δίπλα του γιατρούς, προπονητές, διατροφολόγους κι ότι άλλο χρειάζεται, το κάνει για 10 χρόνια χωρίς προβλήματα. βάλε αυτόν τον άνθρωπο να δουλέψει λάντζα 8 ώρες σε κοντό νιπτήρα που χρειάζεται να είναι σκυφτός συνέχεια. πιστεύεις πως πως μετά το 8ωρο (αν το βγάλει) θα μπορέσει να ισιώσει την σπονδυλική του στήλη; 

Άκου κι αυτό λοιπόν, όποτε σκάνε τέτοιοι τύποι στα γυμναστηρια κάτω παίζουν απίστευτα κιλά στις μπάρες. Πέρυσι είχα μέγιστο πάγκο 145 * 1,έσκασε ένας τέτοιος τύπος κι έπαιξε 140*5 με το καλημέρα. Οι άνθρωποι έχουν νευρικό σύστημα που πετάει σπίθες, έχουν χρόνια στις κακουχίες και τα βαριά κιλά και τους φαίνεται αστείο το γυμναστήριο.

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Να κανω μια ερώτηση.. Ειναι καποια συμπληρωματα οπως βητα αλανινη, tribulus κλπ που λεει οτι κ καλα ειναι μονο για προχωρημενους κ δν κανει για ατομα που ξεκινησαν να γυμναζονται τρ.. Πως δικαιολογειται αυτο? Τι διαφορετικο μπορει να πάθει δλδ ενας που γυμναζεται 1 μηνα με καποιον που γυμναζεται 1 χρονο? 

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Πανος999 είπε

Να κανω μια ερώτηση.. Ειναι καποια συμπληρωματα οπως βητα αλανινη, tribulus κλπ που λεει οτι κ καλα ειναι μονο για προχωρημενους κ δν κανει για ατομα που ξεκινησαν να γυμναζονται τρ.. Πως δικαιολογειται αυτο? Τι διαφορετικο μπορει να πάθει δλδ ενας που γυμναζεται 1 μηνα με καποιον που γυμναζεται 1 χρονο? 

Βασικά τίποτα. Δεν παθαίνεις κάτι. 

1 ώρα πριν, JcD είπε

Άκου κι αυτό λοιπόν, όποτε σκάνε τέτοιοι τύποι στα γυμναστηρια κάτω παίζουν απίστευτα κιλά στις μπάρες. Πέρυσι είχα μέγιστο πάγκο 145 * 1,έσκασε ένας τέτοιος τύπος κι έπαιξε 140*5 με το καλημέρα. Οι άνθρωποι έχουν νευρικό σύστημα που πετάει σπίθες, έχουν χρόνια στις κακουχίες και τα βαριά κιλά και τους φαίνεται αστείο το γυμναστήριο.

Ναι, γιατί και αυτοί κάνουν βαριά κιλά στη δουλειά τους. Μήπως να βάλουν ένα όριο στα σακιά που κουβαλάνε ? 

Πως είναι δυνατόν να τους θαυμάζεις, οι συγκεκριμμένοι να δουλεύουν σκληρά όλη τους τη ζωή , ΄και όταν πάει ένας άνθρωπος να κάνει κάτι παραπάνω σε ελεγχόμενο χώρο να λες ''150κιλά deadlift καλά είναι, αλλιώς βγαίνει τραυματισμός'' 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Βασικά τίποτα. Δεν παθαίνεις κάτι. 

Ναι, γιατί και αυτοί κάνουν βαριά κιλά στη δουλειά τους. Μήπως να βάλουν ένα όριο στα σακιά που κουβαλάνε ? 

Πως είναι δυνατόν να τους θαυμάζεις, οι συγκεκριμμένοι να δουλεύουν σκληρά όλη τους τη ζωή , ΄και όταν πάει ένας άνθρωπος να κάνει κάτι παραπάνω σε ελεγχόμενο χώρο να λες ''150κιλά deadlift καλά είναι, αλλιώς βγαίνει τραυματισμός'' 

Γιατί ρε φίλε από την πρώτη μου ανάρτηση ξεκαθάρισα... αν δεν έχει κέρδος αυτός που το κάνει δεν χρειάζεται να το κάνει. Αυτοί οι άνθρωποι ζουν από αυτό, είναι η δουλειά τους. Λες να γουστάρει κάνεις να είναι αγρότης και βοσκός μια ζωή?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή εσύ βγάζεις λεφτά από το Muai Thai? Και τα Jumping squats?

Ρε ότι θέλετε λέτε εδώ μέσα?

Εξετάζουμε αν οι άρσεις είναι επικίνδυνες , ακόμα και σε σχέση με άλλες ασκήσεις.

Ε δεν είναι. Τις κάνεις όπως όλες, με σωστή φόρμα και προοδευτικότητα.  Τέλος.

Πάω να βάλω σε αλτήρα 120 κιλά να κάνω κάμψεις δικεφάλου συγκέντρωσης να κόψω τον δικέφαλο για να δείξω πως η άσκηση είναι επικίνδυνη. 

Επεξ/σία από Dakonblackblade
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Πανος999 είπε

Συμπληρώματα που αυξάνουν παλμούς πχ χρειάζονται προσοχή , ειδικά όταν υπάρχει πρόβλημα. Ακόμα πχ η αλανινη κανει μουδιασματα, αν είσαι αρχάριος και πας με το καλημέρα να πάρεις , μπορεί να την ακούσεις. 

Και βέβαια όντας αρχάριος δεν έχεις ΚΑΜΙΑ ανάγκη τέτοιων συμπληρωμάτων , αφού βλέπεις τρελό αποτέλεσμα με διατροφή-άσκηση. 

Γενικά και στα συμπληρώματα και στη διατροφή έχει λίγο παρεξηγηθεί το θέμα. 

Είναι ο άλλος ΑΡΧΑΡΙΟΣ και λέει διάβασα ότι κάνει καλό να τρέξω νηστικός το πρωί. Λες κι έχει εξαντλήσει τις επιλογές του και του χει μείνει η τελευταία λύση. 

Ή αρχίζει και ψάχνεται με κρεατινες κλπ, όλοι νομίζω τη περνάμε αυτή τη φάση να νομίζουμε ότι χρειαζόμαστε το φίλτρο του Πανοραμιξ.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Εξετάζουμε αν οι άρσεις είναι επικίνδυνες , ακόμα και σε σχέση με άλλες ασκήσεις.

Πάω να βάλω σε αλτήρα 120 κιλά να κάνω κάμψεις δικεφάλου συγκέντρωσης να κόψω τον δικέφαλο για να δείξω πως η άσκηση είναι επικίνδυνη. 

Το θέμα είναι ότι δεν αντιλαμβανόμαστε όλοι τη λέξη επικίνδυνες με τον ίδιο τρόπο γιατί δεν ζυγίζουν όλοι οι άνθρωποι όλους τους τραυματισμούς το ίδιο. Το ότι έχουν, ας πούμε, την ίδια πιθανότητα τραυματισμού ανά ώρα προπόνησης δεν λέει απολύτως τίποτα από αυτήν την οπτική γωνία..

Ας πούμε έχεις 0.01% πιθανότητα ανά ώρα προπόνησης να τραυματιστείς στα good mornings και 0.01% πιθανότητα ανά ώρα προπόνησης να τραυματιστείς στις κάμψεις δικεφάλων.

Είναι οι ασκήσεις το ίδιο επικίνδυνες; Ε, όχι, οι φυσικοθεραπευτές θα σου πουν όχι. Γιατί άλλο ο σοβαρός τραυματισμός στο δικέφαλο και άλλο ο σοβαρός τραυματισμός στη μέση. Άλλο το οικονομικό κόστος ανάρρωσης, άλλο το ψυχολογικό κόστος και άλλο το σύνολο των υπολοίπων δραστηριοτήτων που σου στερούν οι τραυματισμοί την δυνατότητα να κάνεις.Τόσο απλό είναι. 

Αν το σκεφτείς από μαθηματικής άποψης ακόμα και αν τα good mornings είχαν 0.001% πιθανότητα τραυματισμού ανά ώρα προπόνησης και οι κάμψεις δικεφάλων 0.1% πάλι αυτό δεν κάνει τη δεύτερη άσκηση αναγκαστικά πιο επικίνδυνη γιατί οι πιθανότητες από μόνες τους δεν έχουν καμία αξία. Απλά δηλώνουν ότι τα γεγονότα είναι ισοπίθανα (ή δεν είναι). Θα πρέπει να «πολλαπλασιαστούν» και με μία ποσότητα για να έχουν νόημα, π.χ. το «κόστος» που έχει ο κάθε τραυματισμός που δεν είναι για κάθε έναν από μας το ίδιο.

Επομένως μπορείς να σηκώσεις 120 κιλά για να κόψεις το δικέφαλο, να κάνεις come back, και να κάνεις το ίδιο με τη μέση. Μετά θα μπορείς να αξιολογήσεις αν είναι το «ίδιο επικίνδυνες».

Επεξ/σία από GothicCrusader
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Υποθέτω ότι όλοι εσείς που λέτε για  πιθανότητες, ποσότητες κλπ δεν ταξιδεύετε με αεροπλάνο γιατί αν και έχεις περισσότερες πιθανότητες να τρακάρεις με το αμάξι, στην μικρή πιθανότητα του να πέσει το αεροπλάνο το κόστος είναι η θανατηφόρο.. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε

Το πρόβλημα δεν είναι το τι λέμε αλλά το ότι δεν διαβάζεις αυτά που λέμε. Έχω γράψει πριν κάμποσες αναρτήσεις ότι δεν τα τηρώ αυτά που προτείνω. Οι προτάσεις μου απευθύνονται σε ανθρώπους που θέλουν να κάνουν τη γυμναστική τους χαλαρά και όμορφα και να μεγαλώσουν και να γεράσουν υγιείς. Το γεγονός ότι κάνω jumping squats ελπίζοντας να κερδίσω 2% εκρηκτικοτητα στα πόδια που δεν θα την καταλάβει κανείς στο sparing θα έπρεπε να σου λέει πολλά για τον καλο που έχω στον εγκέφαλο.! Εγώ έχω επιλέξει τον δρόμο μου καιρό τώρα και γνωρίζω πάνω κάτω ποια θα είναι η τύχη μου εν τέλη. Θεωρώ ότι τις άρσης δεν μπορείς να τις δουλέψεις με το ίδιο τρόπο που δουλεύεις τις υπόλοιπες ασκήσεις διότι δημιουργούν προβλήματα μακροπροθεσμα, και ειδικά όταν δουλευωνται σε προγράμματα powerlift με βαριά κιλά μπορεί να επιφέρουν μόνιμες σοβαρές βλάβες, σοβαρότερες αποτι οι υπόλοιπες ασκήσεις. Θεωρώ ότι δεν δίνουν αρκετό περιθώριο λάθος εκτέλεσης και της κακιάς στιγμής και δεν αξίζει το ρίσκο για το μέσο αθλουμενο να δουλεύει με πολλά κιλά. Αυτά θεωρώ! Είπες την άποψη σου, είπα τη δική μου και τέλος. Το παραχεσαμε το πράμα!

1 ώρα πριν, Spect~ είπε

Υποθέτω ότι όλοι εσείς που λέτε για  πιθανότητες, ποσότητες κλπ δεν ταξιδεύετε με αεροπλάνο γιατί αν και έχεις περισσότερες πιθανότητες να τρακάρεις με το αμάξι, στην μικρή πιθανότητα του να πέσει το αεροπλάνο το κόστος είναι η θανατηφόρο.. 

Αυτά είναι ακραίες συγκρίσεις. Το να μην χρησιμοποιεί κάποιος αεροπλάνα και αυτοκίνητα θα κάνει τη ζωή του δύσκολη. Το να μην κάνεις 90% deadlift κάτι θα τρέξει στα γύφτικα!

8 ώρες πριν, margaritagr είπε

Συμπληρώματα που αυξάνουν παλμούς πχ χρειάζονται προσοχή , ειδικά όταν υπάρχει πρόβλημα. Ακόμα πχ η αλανινη κανει μουδιασματα, αν είσαι αρχάριος και πας με το καλημέρα να πάρεις , μπορεί να την ακούσεις. 

Και βέβαια όντας αρχάριος δεν έχεις ΚΑΜΙΑ ανάγκη τέτοιων συμπληρωμάτων , αφού βλέπεις τρελό αποτέλεσμα με διατροφή-άσκηση. 

Γενικά και στα συμπληρώματα και στη διατροφή έχει λίγο παρεξηγηθεί το θέμα. 

Είναι ο άλλος ΑΡΧΑΡΙΟΣ και λέει διάβασα ότι κάνει καλό να τρέξω νηστικός το πρωί. Λες κι έχει εξαντλήσει τις επιλογές του και του χει μείνει η τελευταία λύση. 

Ή αρχίζει και ψάχνεται με κρεατινες κλπ, όλοι νομίζω τη περνάμε αυτή τη φάση να νομίζουμε ότι χρειαζόμαστε το φίλτρο του Πανοραμιξ.

Κρεατινη ήταν το πρώτο συμπλήρωμα που πήρα. Ήμουν 25 και είχα ήδη 9 χρόνια γυμναστικής χωρίς συμπληρώματα.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, margaritagr είπε

Ακριβώς όπως τα λες εγώ βλέπω σε εμένα.διατροφη και άσκηση συν κάποιες βιταμίνες από το φαρμακείο.συμπληρωματα που λετε δεν εχω σκοπο ουτε θα παρω.

( αγόρασα μέχρι και δύο βαρακια 7kg γιατί τωρα στις διακοπές 15 μερες δεν θελω να χαλάσω το πρόγραμμα μου). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε

Απάντησα παρακάτω αλλά δεν ξεκαθάρισα την απάντησή μου. 

Θα χρησιμοποιήσω μια αναλογία πρώτα. 
Αν κάνεις 8-10 επαναλήψεις ένα βάρος στις κάμψεις δικεφάλων με αλτήρα, θα προχωρήσεις στο αμέσως επόμενο βάρος όταν αυτό γίνει άνετο? Φαντάσου αυτή τη διαδικασία με το Deadlift. Στο πρώτο δε θα σταματήσεις να ανεβάζεις όσο είναι δυνατόν , γιατί θα κάνεις ''μπράτσα :)'' . Στο δεύτερο , μπορεί να έχεις ένα cap , όπως του Jcd τα 150 κιλά , γιατί απλά θεωρείς την άσκηση επικίνδυνη . Στη δεύτερη περίπτωση, χωρίς να υπάρχουν στατιστικά στοιχεία υπέρ αυτής της προκατάληψης (σε πλήθος τραυματισμού και θανάτου πχ ο πάγκος έρχεται μακράν πρώτος, αλλά δε βλέπω τον Jcd να αναφέρει κάποιο cap) το αποδέχεσαι. Αυτό το πράγμα δε μπορώ να το δεχτώ, δε στέκει λογικά και ως μη λογικό πρέπει να επαναξεταστεί. 

Αν ο ασκούμενος λοιπόν αποφασίσει πως θα ανεβάζει κάθε φορά , όπως ανεβάζει ΣΕ ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες  ασκήσεις στα 8-10 reps όταν αυτές γίνουν submaximal , θα αντλήσει κάποια οφέλη. Ποια είναι αυτά τα οφέλη? Σου απευθύνω ερώτηση για να ξέρω αν θα βρούμε κοινό έδαφος στο ΑΝ το Deadlift έχει κάποια οφέλη και να το συζητήσουμε εκεί. 

Για την τεχνική, δε μπορώ να βρω το άρθρο , πάει και καιρός, που έδειχνε ηλεκτρομυογράφημα ασκούμενων σε πολυαρθρικές κινήσεις όπου πάνω από 6 επαναλήψεις υπήρχαν αποκλίσεις. Λογικό καθώς το σώμα μπαίνει σε αυτόματο πιλότο. Δεν είναι τυχαίο πως ακόμα και υπομέγιστα βάρη στην άρση βαρών αλλά και σε αθλήματα με βάρη , οι επαναλήψεις , για λόγους τεχνικής και αποφυγής κακών συνηθειών , μένουν σε χαμηλά επίπεδα (2-5)

Τώρα για τους τραυματισμούς , όσους ξέρει ο Maus , τους χιλιαπλάσιους γνωρίζουμε όλοι από το 5χ5 , τους εκατονταπλάσιους από crossfit. Μέση , ελάχιστοι πήραν σε μεμονωμένη άσκηση μίας επανάληψης . Τους βλέπουμε χρόνια να κάνουν τις ίδιες παπαριές και το περιμένουμε απλά να γίνει. 

Χιαστούς όμως, στροφικά πέταλα, αχίλλειους τένοντες και ισχία γνωρίζουμε άπειρους και μάλιστα που προήλθαν από τους χώρους εκγύμνασης. 

Θα πρέπει κάποτε , να σταματήσει η προκατάληψη για 1-2 ασκήσεις , ειδικά μέσα σε φόρουμ ασκούμενων. Ξέρω, δεν πείθεται κανείς από τα κείμενα, θα πρέπει να δοκιμάσει να το κάνει, αλλά που και που θα τα λέμε να τα θυμίζουμε. 

Στην τελική ξεκινήστε μια απλή γραμμική αύξηση του deadlift σας , να δείτε που θα σας βγάλει. Βάλτε σήμερα 40 κιλά με την μπάρα, κάντε 5 επαναλήψεις και αυξήστε 5 κιλά την εβδομάδα κάθε βδομάδα για  αρκετό καιρό. Και πείτε μας τι αλλαγές παρατηρήσατε. 

Στην τελική , δε θέλει κάποιος να είναι δυνατός? Υπάρχει καλύτερη επίδειξη δύναμης από το Deadlift?

4F7A0387-2-63-768x501.jpg

Μαλλον συνεχιζεις να μην καταλαβαινεις αυτα που γραφω.Παιζει να ειναι η τεταρτη φορα που γραφω οτι δεν υπαρχει κακη ασκηση αλλα κακη εκτελεση.Αυτο που ειπα ειναι οτι δεν βλεπω το νοημα ενας απλος σκουμενος, που παει να προπονηθει, για να βετλτιωση εικονα και υγεια,  να παει και να παιζει 2πλες και 3πλες επαναληψεις deadlift στο 90-95% του max 1 ρεπ του και να ρισκαρει να τραυματιστει, ενω μπορει να κανει την ασκηση και να αποκομισει τα οφελη αυτης της ασκησεις στο 60-65% του 1 pep max του δουλευοντας στις 8-10 επαναληψεις. Τωρα αν εσυ πιστευεις οτι η πιθανοτητα και το ρισκο τραυματισμου σε μια οποιαδηποτε ασκηση ειναι το ιδιο ειτε κανεις 15αρες επαναληψεις  χρησιμοποιωντας φορτια του 50% του max rep με το να κανεις 2πλες και 3πλες με το 90 και το 95% του μαχμ δεν μπορω να κανω κατι εγω για αυτο ωστε να αποδειξω τα αυτονοητα.

Δεν μιλησα εγω για cap σε κιλα στο deadlift, ειπα οτι δεν αξιζει να παιζει βαρια ενας απλως ασκοουμενος σε φαση δλδ στο 90-95%.Το βαρυ για τον καθενα ειναι σχετικο.Με αλλα κιλα θα κανει 10 επαναληψεις deadlift ενας που εχει 1rep max 100 κιλα και με αλλα ενας που εχει 300 κιλα. Δεν εγραψα πουθενα να μην κανει progreesive overload στο deadlift, απορω που το διαβασες αυτο, μια χαρα προgressive Κανεις και σε  rep range 8-12.

Τελος το deadlift ειναι μια ασκηση απαιτιτικη απο θεμα τεχνικης ωστε να εκτελειτε σωστα, πρπει να την κανεις παραπολυ καιρο με ελαφρυ φορτιο ωστε πρωτα να σιγουρευτεις οτι βγαζεις την ασκηση με τεχνικη στον αυτοματο πιλοτο και μετα να αρχισεις σταδικα να αυξησεις φορτιο.Αν εσυ τωρα πιστευεις οτι οι καμψεις δικεφαλων που μου εφερες ως παραδειγμα, ειναι το ιδιο απαιτιτικες και δυσκολες να εκτελεστουνε σωστα οσο το να μαθεις να εκτελεις σωστα dedlift τοτε δν εχω κατι αλλο να πω.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, JcD είπε

Το πρόβλημα δεν είναι το τι λέμε αλλά το ότι δεν διαβάζεις αυτά που λέμε. Έχω γράψει πριν κάμποσες αναρτήσεις ότι δεν τα τηρώ αυτά που προτείνω. Οι προτάσεις μου απευθύνονται σε ανθρώπους που θέλουν να κάνουν τη γυμναστική τους χαλαρά και όμορφα και να μεγαλώσουν και να γεράσουν υγιείς. Το γεγονός ότι κάνω jumping squats ελπίζοντας να κερδίσω 2% εκρηκτικοτητα στα πόδια που δεν θα την καταλάβει κανείς στο sparing θα έπρεπε να σου λέει πολλά για τον καλο που έχω στον εγκέφαλο.! Εγώ έχω επιλέξει τον δρόμο μου καιρό τώρα και γνωρίζω πάνω κάτω ποια θα είναι η τύχη μου εν τέλη. Θεωρώ ότι τις άρσης δεν μπορείς να τις δουλέψεις με το ίδιο τρόπο που δουλεύεις τις υπόλοιπες ασκήσεις διότι δημιουργούν προβλήματα μακροπροθεσμα, και ειδικά όταν δουλευωνται σε προγράμματα powerlift με βαριά κιλά μπορεί να επιφέρουν μόνιμες σοβαρές βλάβες, σοβαρότερες αποτι οι υπόλοιπες ασκήσεις. Θεωρώ ότι δεν δίνουν αρκετό περιθώριο λάθος εκτέλεσης και της κακιάς στιγμής και δεν αξίζει το ρίσκο για το μέσο αθλουμενο να δουλεύει με πολλά κιλά. Αυτά θεωρώ! Είπες την άποψη σου, είπα τη δική μου και τέλος. Το παραχεσαμε το πράμα!

Αυτά είναι ακραίες συγκρίσεις. Το να μην χρησιμοποιεί κάποιος αεροπλάνα και αυτοκίνητα θα κάνει τη ζωή του δύσκολη. Το να μην κάνεις 90% deadlift κάτι θα τρέξει στα γύφτικα!

Κρεατινη ήταν το πρώτο συμπλήρωμα που πήρα. Ήμουν 25 και είχα ήδη 9 χρόνια γυμναστικής χωρίς συμπληρώματα.

Δεν είπα να μην χρησιμοποιείς τίποτα από τα δύο αλλά το ότι επιλέγει κάποιος αμάξι αντί για αεροπλάνο ακόμη και όταν πρόκειται για ταξίδι τύπου Αθήνα Ισπανία απλά και μόνο γιατί το αεροπλάνο αν και πιο ασφαλή στην μεταφορά αν πέσει πεθαίνεις. 

Δεν νομίζω ότι ο ντακον ή εγώ μιλάμε αποκλειστικά για  Power lifter (που δεν είμαι καν τέτοιος) απλά λέμε οτ δεν είναι άσκηση που πρέπει να αποφεύγεις όπως ο διάολος το λιβάνι. Τώρα οποίος θέλει να φορτώσει ή όχι το κάνει για τους δικούς του λογους/στόχους. Το ότι εσύ πχ θεωρείς ότι η γυμναστική αν δεν σου προσφέρει λεφτά δεν πρέπει να γίνεται στα όρια δεν σημαίνει ότι και ο άλλος το βλέπει έτσι. Για τον άλλον μπορεί να είναι χόμπι ή να ξεδινει κλπ., δηλαδή μπορεί να μην έχει οικονομικό όφελος αλλά ψυχολογικό 

@Pwpwpw  progressive overload κανεις και στις 15 επαναλήψεις απλά εκεί στοχεύεις την αντοχή στη δύναμη όχι τη δύναμη οπότε διαφορετικοι στόχοι.

Δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε τις 3 με τις 15 επαναλήψεις. Διαφορετικα αποτέλεσμα για διαφορετικούς στόχους. 

Είναι σαν να λέμε στον 100αρι να κανει προπόνηση μαραθωνίου γιατί ο 2ος έχει καλύτερη αντοχή. Ναι έχει αντοχή αλλα όχι δύναμη. Διαφορετικά αθλήματα τα δύο τους οπότε άκυρη η σύγκριση 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Spect~ είπε

@Pwpwpw  progressive overload κανεις και στις 15 επαναλήψεις απλά εκεί στοχεύεις την αντοχή στη δύναμη όχι τη δύναμη οπότε διαφορετικοι στόχοι.

Δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε τις 3 με τις 15 επαναλήψεις. Διαφορετικα αποτέλεσμα για διαφορετικούς στόχους. 

Είναι σαν να λέμε στον 100αρι να κανει προπόνηση μαραθωνίου γιατί ο 2ος έχει καλύτερη αντοχή. Ναι έχει αντοχή αλλα όχι δύναμη. Διαφορετικά αθλήματα τα δύο τους οπότε άκυρη η σύγκριση 

Μαλλον δεν καταλαβαινεται τι γραφω οποτε και σταματαω να ασχολουμαι πραγματικα καταντησε κουραστικο. Γραφω τοση ωρα οτι δεν βλεπω το  νοημα ενας απλως ασκουμενος να παει και να παιζει βαρια ντετλιφτ , δηλαδη 2πλες 3πλες  γιατι οταν παιζεις τοσο βαρια υπαρχει πιθανοτητα σοβαρου τραυματισμου και δεν βλεπω το λογο να ρισκαρει κανεις να σακατευτει ποσο μαλλον που δεν βγαζει χρηματα απο αυτο, που δεν ειναι η δουλεια του δλδ, και το συμπερασμα  ειναι οτι ειναι ατοπο να συγκρινεις 3αρες με 15αρες.

Στην τελικη ο καθενας οτι γουασταρει κανει, οποτε καντε βαρια ντεντ λιφτ παιδια, κιλα, πολλα κιλα μην τα τσιγουνευεστε, οσο περισσοτερα τοσο το καλυτερο, καμπουριαστε και λιγο την μεσουλα οταν τα σηκωνετε δεν πειραζει, αρκει...να σηκωθουν!

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Δεν είπα να μην χρησιμοποιείς τίποτα από τα δύο αλλά το ότι επιλέγει κάποιος αμάξι αντί για αεροπλάνο ακόμη και όταν πρόκειται για ταξίδι τύπου Αθήνα Ισπανία απλά και μόνο γιατί το αεροπλάνο αν και πιο ασφαλή στην μεταφορά αν πέσει πεθαίνεις. 

Δεν νομίζω ότι ο ντακον ή εγώ μιλάμε αποκλειστικά για  Power lifter (που δεν είμαι καν τέτοιος) απλά λέμε οτ δεν είναι άσκηση που πρέπει να αποφεύγεις όπως ο διάολος το λιβάνι. Τώρα οποίος θέλει να φορτώσει ή όχι το κάνει για τους δικούς του λογους/στόχους. Το ότι εσύ πχ θεωρείς ότι η γυμναστική αν δεν σου προσφέρει λεφτά δεν πρέπει να γίνεται στα όρια δεν σημαίνει ότι και ο άλλος το βλέπει έτσι. Για τον άλλον μπορεί να είναι χόμπι ή να ξεδινει κλπ., δηλαδή μπορεί να μην έχει οικονομικό όφελος αλλά ψυχολογικό 

Σε καταλαβαίνω, κι εγώ το ψυχολογικό κέρδος αποκομιζω, δεν είπα όμως να αποφεύγεται ως ο διάολος κλπ είπα ότι η γνώμη μου είναι ότι δεν αξίζει τον κόπο να δουλέψει κάποιος αυτή την άσκηση σε βαριά κιλά ένεκα επικινδυνοτητας. Καθένας κρίνει τι είναι καλύτερο για αυτόν, απόψεις λέμε εδώ μέσα.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Spect~ είπε

Αν αναφέρεσαι (και) σε εμένα αυτό ενισχύει το επιχείρημά μου αν και οι πιθανότητες ήρθαν πρώτα στη συζήτηση από τις έρευνες διότι οι έρευνες γίνονται με πιθανότητες. Όταν βασιζόμαστε σε έρευνες για να πούμε ότι όλα είναι το "ίδιο" επικίνδυνα τότε το επιχείρημά μας στηρίζεται αποκλειστικά σε αυτές τις πιθανότητες που εκτίμησαν στις έρευνες.

Οι πιθανότητες δεν έχουν τόσο υποκειμενική σημασία ως καθαροί αριθμοί αλλά ως γεγονότα. Και οι έρευνες γίνονται με πιθανότητες.  Ωραία τραυματίστικες, τι δίνεις έδωσες για να θεραπευτείς; τι ποσοστό έχει να έχεις μόνιμο disability, πόσες μέρες βγαίνεις off; τι δεν μπορείς να κάνεις και τι μπορείς να κάνεις όσο είσαι τραυματισμένος αλλά και μετά μετά;

Το αεροπλάνο που λες είναι αντίπαραδειγμα. Γιατί αν πέσει το αεροπλάνο τι έγινε; Το πιθανότερο είναι τίποτα, σκοτώθηκες και γειά σας. Το κόστος για θεραπεία είναι το πιθανότερο απλά μηδέν. Τα λέμε στην επόμενη ζωή (ή όχι). Είναι πολύ συζητήσιμο αν κάποιος φοβάται περισσότερο το θάνατο από την αναπηρία. Εγώ σίγουρα το δεύτερο.

Το υποκειμενικό αυτό κόστος είναι το διαφορετικό που υπάρχει στο μυαλό ενός επαγγελματία που θα πει ότι δεν θα κάνω dead lift καθόλου (και υπάρχουν αρκετοί). Υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες αθλητές που δεν κάνουν dead lift καθόλου από επιλογή, σχεδόν σε όλα τα fitness fora η συζήτηση επαναλαμβάνεται συνεχώς. Μερικοί από αυτούς είναι και πρωταθλητές (αλλα φυσικά όχι στο dead lift ...). Πιστεύει κανένας πραγματικά ότι η επιλογή τους γίνεται λόγω "μόδας" ή "κακής πληροφόρησης";

Να μην ξαναλέμε τα ίδια έτσι; δύο σελίδες έγραφα ότι είμαι υπέρ του dead lift. Αλλά έχω σπάσει το κεφάλι μου με πολύ αστείο τρόπο, κάτι που θα μπορούσε να με πάει στα θυμαράκια. Σε 3-4 μήνες ήμουν περδίκι. Κουσούρια μηδέν. Έχω μείνει από μέση που να μην μπορώ να περπατήσω 2 μέτρα, holy christ, δεν θέλω να το ξαναζήσω ποτέ. 10000 φορές χειρότερο.

Άρα ναι για εμένα το α% Per hour για τραυματισμό στον ώμο δεν είναι το ίδιο με το α% per hour για τραυματισμό στη μέση. No fucking way δηλαδή δεν είναι τα ίδια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...