Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η κατανάλωση του πρωινού γεύματος θα πρέπει να είναι σχεδόν μία ώρα αφού ξυπνήσεις, καθώς έχει αποδειχθεί πως τα άτομα τα οποία καταναλώνουν το πρώτο τους γεύμα μόλις ξυπνήσουν έχουν περισσότερη εναπόθεση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Αυτό συμβαίνει καθώς, όταν ξυπνάς, απελευθερώνεται μια ορμόνη, η κορτιζόλη, η οποία αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και, τρώγοντας το πρωινό σου αμέσως μόλις ξυπνήσεις, μπορεί να διπλασιάσει τις τιμές αυτής της ορμόνης.Πηγή :msn

Όντως ισχύει ;

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

11 ώρες πριν, CallMeRp είπε

Και να ποστάρεις στον φίλο δε θα τον βοηθήσει έτσι όπως θα έπρεπε.Πρέπει ο ίδιος να δει τι θέλει απο τον εαυτό του.Να ψαχτεί - ώρες διαβάσματος - προκειμένου να συνειδητοποιήσει τα βασικά.Και ύστερα ακολουθει το πιο δύσκολο κομμάτι.Να τηρήσεις το πρόγραμμα σου και φυσικά δεν αναφέρομαι σε χρόνο μιας βδομάδας ή μήνα.Είναι τρόπος ζωής.

Για αρχή φίλε Jimi ,πρέπει να λάβεις υπόψη σου τα εξής : ηλικία/διάθεση/ιστορικό(τραυματισμοί)/στόχο/σωματότυπο/χρόνο/καθημερινές υποχρεώσεις/budget/αθλητικές επιδόσεις - τεχνική/ομάδα αίματος - κ.α. (κάτι που το λέω συνεχώς) προκειμένου να διαμορφώσεις ένα πλάνο(διατροφής και άσκησης) κατάλληλο για σένα.Αν σου πω τι τρώω και πως αθλούμαι ,προφανώς και δε θα σε βοηθήσει.

budget και ομαδα αιματος τι σχεση εχουν?

υπαρχει καποιος τροπος να υπολογιζω τις θερμιδες και τα μακροστοιχεια που πρεπει να περνω?

Στις 18/6/2018 στις 1:58 ΜΜ, ADHD είπε

Οι ώμοι μου αναλογικά με τον κορμό είναι αδύναμοι και πρεπει να εχει αρχισει να φαινεται η δυσαναλογια οποτε σκέφτομαι να τους φτιάξω λίγο. Από free weights εκτος απο military press που κανω εχετε να προτείνετε τίποτα άλλο.? δεν ακουμπάω μηχανήματα.. Εχω και ενα τραυματισμό στο δεξι χερι (απο bowling :P) που με ταλαιπωρεί σχεδον 2 χρονια,  μια με πιανει μια με αφηνει αλλα με ποναει πολυ αν παω να κανω lateral raises η κατι αναλογο σαν κίνηση οπότε πολλές ασκήσεις μένουν εκτος.

Γενικα δεν βλεπω να εχω και πολλες επιλογές. :P 

Να ακουμπησεις τι παει να πει δεν ακουμπαω μηχανηματα? Θεωρεις οτι ειναι πολυ φλωροι αυτοι που τα χρησιμοποιουν? Οι τροχαλιες ειναι οι  πιο απαραιτητες στο bodybuilding. Μαθε λοιπον 5 πραγματα....

2 ώρες πριν, GoldenAssassin είπε

Να ακουμπησεις τι παει να πει δεν ακουμπαω μηχανηματα? Θεωρεις οτι ειναι πολυ φλωροι αυτοι που τα χρησιμοποιουν? Οι τροχαλιες ειναι οι  πιο απαραιτητες στο bodybuilding. Μαθε λοιπον 5 πραγματα....

Δεν ειπα οτι ειναι φλωροι οσοι τα χρησιμοποιουν, απλα στον λιγο χρόνο που εχω προτιμώ compound ασκήσεις και θεωρώ οτι ειναι καλυτερες για την περιπτωση μου. Αν μπορουσα να παω 5 μέρες οπως παλια εννοείται θα εκανα κάποιες, τωρα δεν βρισκω κανενα νόημα προσωπικά.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, jimis98 είπε

budget και ομαδα αιματος τι σχεση εχουν?

υπαρχει καποιος τροπος να υπολογιζω τις θερμιδες και τα μακροστοιχεια που πρεπει να περνω?

Η διατροφή διαφέρει με τον προϋπολογισμό σου.Αλλα ακόμα και να είσαι σε θέση να δώσεις λίγα χρήματα ,καλές επιλογές εξακολουθούν να υπάρχουν.

π.χ.Μπορεί να μην είσαι θες/να έχεις να δώσεις φράγκα για αβοκάντο/ακτινίδια/μοσχάρι/σωλομό/καρύδια ...

Λύσεις υπάρχουν εξίσου καλές.

Όσο για την ομάδα αίματος ,η καθεμία απ' όσο ξέρω αντιδρά διαφορετικά στις τροφές.Μια αναζήτηση θα σε κατατοπίσει.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

21 λεπτά πριν, CallMeRp είπε

Όσο για την ομάδα αίματος ,η καθεμία απ' όσο ξέρω αντιδρά διαφορετικά στις τροφές.Μια αναζήτηση θα σε κατατοπίσει.

Τόσο που το ψάχνεις θα έπρεπε να ήσουν αθλητής bodybuilding που λέει ο λόγος...καλό είναι να μην χάνουμε την ουσία.

Επίσης, trial& error.... κάτι που δουλεύει σε μένα είναι πολύ πιθανόν να μην δουλεύει για σένα. Υπάρχουν φυσικά guidelines αλλά από ένα σημείο και ύστερα δοκιμάζεις πράγματα για να δεις τι σε βολεύει και τι φέρνει αποτελέσματα.

Τέλος, αν τρως 3 γεύματα αντί για 4, αν είσαι ομάδα αίματος Β αντί για Ο, αν τρως κοτόπουλο αντί για χοιρινό σαν καλύτερη πηγή πρωτείνης και πάει λέγοντας παίζουν απειροελάχιστο ρόλο σαν παράγοντες. Εκτός βέβαια αν είσαι από αυτούς που πάνε αγωνιστικά στα sub 7-8% bf που σχεδόν κανείς δεν φτάνει. Τουλάχιστον από τα άτομα που βλέπω και ξέρω είναι ζήτημα να μιλάμε για έναν στους 150-200.

Επομένως, υπομονή και επιμονή...τα ΚΑΛΑ αποτελέσματα δυστυχώς έρχονται ΑΡΓΑ για τους φυσικούς αθλητές.

• Like 2
  • Thanks 1

19 minutes ago, revolver1990 said:

Επομένως, υπομονή και επιμονή...τα ΚΑΛΑ αποτελέσματα δυστυχώς έρχονται ΑΡΓΑ για τους φυσικούς αθλητές.

αυτό μόνο.

αργά αργά αργά αργά.

δωσε βάση να νιωθσεις το μυ σου να δουλέψει δλδ συγκεντρώσου στον υ και οχι αν το πας τάπα.

τώρα μετά τα τέμπο ειναι άλλη προπόνηση 

10 ώρες πριν, CallMeRp είπε

Η κατανάλωση του πρωινού γεύματος θα πρέπει να είναι σχεδόν μία ώρα αφού ξυπνήσεις, καθώς έχει αποδειχθεί πως τα άτομα τα οποία καταναλώνουν το πρώτο τους γεύμα μόλις ξυπνήσουν έχουν περισσότερη εναπόθεση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Αυτό συμβαίνει καθώς, όταν ξυπνάς, απελευθερώνεται μια ορμόνη, η κορτιζόλη, η οποία αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και, τρώγοντας το πρωινό σου αμέσως μόλις ξυπνήσεις, μπορεί να διπλασιάσει τις τιμές αυτής της ορμόνης.Πηγή :msn

Όντως ισχύει ;

Χμμ ίσως κ να ισχύει σε κάποιο βαθμό, αναλόγως και τον οργανισμό βέβαια και την τάση του να βάζει λίπος. Εγώ θα σου έλεγα με το που ξυπνήσεις, πριν φας πρωινό, πάρε 2 μικρά σετακια push ups ( πχ 2χ30) να ξυπνήσεις λίγο το μεταβολισμο σου

Στις 9/7/2018 στις 1:05 ΜΜ, Fotis13 είπε

Νομιζω πως για τους περισσοτερους οι πιο βαρετες ασκησεις ειναι οι κοιλιακοι δλδ δεν ειναι  οτι αποτελεις εξαιρεση .Και εγω τους βαριεμαι και η αληθεια ειναι πως δεν κανω πολλους ,ουτε ασχολουμαι ιδιαιτερα περα απο τα κλασικα .Απλα το κανω πολλα χρονια δλδ ακομα και τις περιοδους που δεν κανω cutting   ειναι πετρα απο μεσα αλλα φυσικα δεν φαινονται .

Δοκιμάστε να κάνετε παιδιά dragon flags για κοιλιακούς και δεν θα ξαναπείτε ποτέ ότι είναι βαρετή άσκηση. Κυριολεκτικά όπως αισθάνεσαι το κάψιμο/πρήξιμο την επόμενη μέρα μετά από προπόνηση στήθους η πλάτης, αυτό ακριβώς θα αισθάνεσαι στους κοιλιακούς σου

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, revolver1990 είπε

Τόσο που το ψάχνεις θα έπρεπε να ήσουν αθλητής bodybuilding που λέει ο λόγος...καλό είναι να μην χάνουμε την ουσία.

Επίσης, trial& error.... κάτι που δουλεύει σε μένα είναι πολύ πιθανόν να μην δουλεύει για σένα. Υπάρχουν φυσικά guidelines αλλά από ένα σημείο και ύστερα δοκιμάζεις πράγματα για να δεις τι σε βολεύει και τι φέρνει αποτελέσματα.

Τέλος, αν τρως 3 γεύματα αντί για 4, αν είσαι ομάδα αίματος Β αντί για Ο, αν τρως κοτόπουλο αντί για χοιρινό σαν καλύτερη πηγή πρωτείνης και πάει λέγοντας παίζουν απειροελάχιστο ρόλο σαν παράγοντες. Εκτός βέβαια αν είσαι από αυτούς που πάνε αγωνιστικά στα sub 7-8% bf που σχεδόν κανείς δεν φτάνει. Τουλάχιστον από τα άτομα που βλέπω και ξέρω είναι ζήτημα να μιλάμε για έναν στους 150-200.

Δε θα διαφωνήσω με το κεντρικό νόημα.Αλλά αν θες να πας ένα βήμα παραπέρα ,κοιτάς και τις λεπτομέρειες.Πολυ προχωρημένα αλλά αν έχεις χρόνο και κέφια ,why not.Και δεν αναφέρομαι μόνο στην επίτευξη χαμηλού ποσοστού λίπους αλλά σε ένα υγιές σώμα με ότι σημαίνει αυτό.Όπου καλή υγεία δε μεταφράζεται μόνο σε χαμηλά ποσοστά λίπους.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Καλημέρα, μιας και έχει προσφορές είπα να πάρω, ποια συσκευασία από τις παρακάτω και γτ;

https://www.myprotein.gr/sports-nutrition/impact-whey-isolate/10530911.html

https://www.myprotein.gr/sports-nutrition/impact-whey-protein/10530943.html

Η πρώτη έχει μεγαλύτερο ποσοστό πρωτεΐνης. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/7/2018 στις 9:12 ΜΜ, uesugi1989 είπε

Δοκιμάστε να κάνετε παιδιά dragon flags για κοιλιακούς και δεν θα ξαναπείτε ποτέ ότι είναι βαρετή άσκηση. Κυριολεκτικά όπως αισθάνεσαι το κάψιμο/πρήξιμο την επόμενη μέρα μετά από προπόνηση στήθους η πλάτης, αυτό ακριβώς θα αισθάνεσαι στους κοιλιακούς σου

Ειναι παντελως ακαταλληλη ασκηση ,ενεχει μεγαλη πιθανοτητα τραυματισμου  για τους περισσοτερους ,εξαιρουνται αθλητες  ενοργανης κτλπ.Δεν εχουν νοημα τετοιες ασκησεις σε σχεση με το ρισκο ,  για την συντριπτικη πλειοψηφια  και σχεδον για ολους οσους γραφουν εδω μεσα .  

Επισης δεν μπορω να παρω σοβαρα ουτε αυτον που την κανει γιατι ειναι στην κατηγορια "εντομου". 

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 3

1 ώρα πριν, Fotis13 είπε

Ειναι παντελως ακαταλληλη ασκηση ,ενεχει μεγαλη πιθανοτητα τραυματισμου  για τους περισσοτερους ,εξαιρουνται αθλητες  ενοργανης κτλπ.Δεν εχουν νοημα τετοιες ασκησεις σε σχεση με το ρισκο ,  για την συντριπτικη πλειοψηφια  και σχεδον για ολους οσους γραφουν εδω μεσα .  

Επισης δεν μπορω να παρω σοβαρα ουτε αυτον που την κανει γιατι ειναι στην κατηγορια "εντομου". 

Δε θα έλεγα ότι είναι ιδιέταιρα επικίνδυνη άσκηση και σίγουρα όχι περισσότερο από deadlift, aquats η απλά ροκανίσματα με άθλιο posture. Αρκεί φυσικά να τοποθετήσεις το σημείο του σώματος το οποίο εφάπτεται με το πάτωμα όπως πρέπει. Και φυσικά εννοείτε ότι αν είσαι υπέρβαρος η αρχάριος δεν το σκέφτεσαι καν

Όντως είναι έντομο ο ξανθόψυρας αλλά σαν ενδόμορφος που είμαι και εγώ, πρέπει να τον υπερασπιστώ 😀😀

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...