Pwpwpw Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, JcD είπε Αν έχει 100 * 20 θα κάνει καλύτερη δουλειά αποτι αν έχει 200 * 1. Δεν αξίζει να ριψοκίνδυνευει κανείς με πολλά κιλά αν δεν πρόκειται να βγάλει λεφτά από αυτό. Μέχρι τώρα έχω 2 φίλους που βγήκαν γκολ στα 200 και 230 κιλά dead. Ο ένας αγωνίζεται στο powerlift οπότε δεν παίζει θέμα τεχνικής. Βασικα δν ειναι μονο το deadlift, γενικως οταν κανεις προπονηση δυναμης και προσπαθεις σε καθε προπονηση σου να σηκωνεις "1 τονο" πρπει να εχεις υποψιν σου οτι μπορει να παθεις "καλο" τραυματισμο. Οκ τα deadlift ειδικα λογο της φυσης της ασκησης, πολλοι προσπαθουν να σηκωσουν οσο περισσοτερα μπορουν μην δινοντας σημασια στην ορθη εκτελεση της ασκησης και εκει αν κανεις υπερβολες οντως μπορει να παθειε σοβαρη ζημια. Καλο ειναι οταν μπαινουμε στο γυμναστηριο να αφηνουμε τον εγωισμο μας απ εξω και να κανουμε προπονηση με κιλα που μπορουμε να ελεγξουμε εκτελωντας τος ασκησεις με ορθη τεχνικη, και οχι να κοπανιομαστε με κιλα που δεν εχουμε, προσπαθωντας απλα να κουνησουμε ενα Χ φορτιο με οτι να ναι τεχνικη απλα για να νιωσουμε ικανοποιηση οτι το κουνησαμε Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2019 από Pwpwpw 3
xgol Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 9 ώρες πριν, JcD είπε Λάθος το λέει ξανά λέω, περιορισμοί και αλλαγές στην διατροφή και την προπόνηση ανάλογα με τους στοχους που εχει ο καθένας είναι η βάση της εξέλιξης όλων των αθλούμενων. Σαφώς και υπάρχουν περίοδοι που θα φας μόνο πατάτα για υδατάνθρακες κι όχι μακαρόνια. Θέμα ορμονών το τελευταίο.! Ποιων ορμονών?
Dakonblackblade Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, JcD είπε Αν έχει 100 * 20 θα κάνει καλύτερη δουλειά αποτι αν έχει 200 * 1. Δεν αξίζει να ριψοκίνδυνευει κανείς με πολλά κιλά αν δεν πρόκειται να βγάλει λεφτά από αυτό. Μέχρι τώρα έχω 2 φίλους που βγήκαν γκολ στα 200 και 230 κιλά dead. Ο ένας αγωνίζεται στο powerlift οπότε δεν παίζει θέμα τεχνικής. 100x20 δε σηκώνεις 200. Δε θα κάνει καν τη δουλειά. Αν βγήκαν οφ στα 200(κιλά της πλάκας) και στα 230 , και ας μη τα σηκώνω εγώ, τότε κάτι δεν έκαναν σωστά. Και το οφ τι σημαίνει? Πιάστηκε η μέση τους? Καμιά θλάση στο ραχιαίο? Για να καταλάβουμε και το μέγεθος της προκατάληψης , αυτά προέρχονται από αθλητή του Muai Thai. 2 ώρες πριν, Pwpwpw είπε Βασικα δν ειναι μονο το deadlift, γενικως οταν κανεις προπονηση δυναμης και προσπαθεις σε καθε προπονηση σου να σηκωνεις "1 τονο" πρπει να εχεις υποψιν σου οτι μπορει να παθεις "καλο" τραυματισμο. Οκ τα deadlift ειδικα λογο της φυσης της ασκησης, πολλοι προσπαθουν να σηκωσουν οσο περισσοτερα μπορουν μην δινοντας σημασια στην ορθη εκτελεση της ασκησης και εκει αν κανεις υπερβολες οντως μπορει να παθειε σοβαρη ζημια. Καλο ειναι οταν μπαινουμε στο γυμναστηριο να αφηνουμε τον εγωισμο μας απ εξω και να κανουμε προπονηση με κιλα που μπορουμε να ελεγξουμε εκτελωντας τος ασκησεις με ορθη τεχνικη, και οχι να κοπανιομαστε με κιλα που δεν εχουμε, προσπαθωντας απλα να κουνησουμε ενα Χ φορτιο με οτι να ναι τεχνικη απλα για να νιωσουμε ικανοποιηση οτι το κουνησαμε Για να μιλάμε κάποτε με στοιχεία. Το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ , το σκι, το τένις, το τρέξιμο και άλλες δραστηριότητες έχουν πολλαπλάσια ποσοστά σοβαρών τραυματισμών, χιαστούς, ώμους, μέσες κλπ. Αυτά περί υπερβολών , είναι επιχείρημα βερεσέ. Ευχαριστώ πολύ αν πας να κάνεις ταρζανιές θα την πατήσεις. Ισχύει στα πάντα. Δε βλέπω όμως κανένα να αποθαρύννει ανθρώπους από το να κάνουν τα παραπάνω. ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΜΩΣ θα διαβάσω για το κακό Deadlift και το Θανατηφόρο Κάθισμα. Εν τω μεταξύ το πιο θανατηφόρο lift είναι ο Πάγκος. Δε βλέπω κανέναν να ασχολείται . Μάλλον γιατί το κάνουν ΟΛΟΙ στο γυμναστήριο. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2019 από Dakonblackblade
Pwpwpw Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dakonblackblade είπε 100x20 δε σηκώνεις 200. Δε θα κάνει καν τη δουλειά. Αν βγήκαν οφ στα 200(κιλά της πλάκας) και στα 230 , και ας μη τα σηκώνω εγώ, τότε κάτι δεν έκαναν σωστά. Και το οφ τι σημαίνει? Πιάστηκε η μέση τους? Καμιά θλάση στο ραχιαίο? Για να καταλάβουμε και το μέγεθος της προκατάληψης , αυτά προέρχονται από αθλητή του Muai Thai. Για να μιλάμε κάποτε με στοιχεία. Το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ , το σκι, το τένις, το τρέξιμο και άλλες δραστηριότητες έχουν πολλαπλάσια ποσοστά σοβαρών τραυματισμών, χιαστούς, ώμους, μέσες κλπ. Αυτά περί υπερβολών , είναι επιχείρημα βερεσέ. Ευχαριστώ πολύ αν πας να κάνεις ταρζανιές θα την πατήσεις. Ισχύει στα πάντα. Δε βλέπω όμως κανένα να αποθαρύννει ανθρώπους από το να κάνουν τα παραπάνω. ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΜΩΣ θα διαβάσω για το κακό Deadlift και το Θανατηφόρο Κάθισμα. Εν τω μεταξύ το πιο θανατηφόρο lift είναι ο Πάγκος. Δε βλέπω κανέναν να ασχολείται . Μάλλον γιατί το κάνουν ΟΛΟΙ στο γυμναστήριο. Αν διαβασες το σχολιο μου (που μαλλον δν το διαβασες για να απαντας ετσι)δεν γραφω πουθενα οτι ειναι κακο το deadlift, για εγωισμο μιλησα. Δν υπαρχει κακη ασκηση, υπαρχει κακη εκτελεση και πολλοι "γυμναστηριακοι" εχουν το deadlift ως μετρο συγκρισης δυναμης, ε λοιπον οταν ο αλλος παει να κανει 1rep max με κιλα που στην πραγματικοτητα δν τα εχει με σωστη τεχνικη και μου τα σηκωνει με την μεση να κανει μια καμπουρα σαν την γεφυρα ριου αντιριου ναι υπαρχει πιθανοτητα να παθει σοβαρο τραυματισμο, γιατι εκει προσπαθει να μεγαλωσει τον εγωισμο του και οχι τους μυς του. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2019 από Pwpwpw 1
JcD Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dakonblackblade είπε 100x20 δε σηκώνεις 200. Δε θα κάνει καν τη δουλειά. Αν βγήκαν οφ στα 200(κιλά της πλάκας) και στα 230 , και ας μη τα σηκώνω εγώ, τότε κάτι δεν έκαναν σωστά. Και το οφ τι σημαίνει? Πιάστηκε η μέση τους? Καμιά θλάση στο ραχιαίο? Για να καταλάβουμε και το μέγεθος της προκατάληψης , αυτά προέρχονται από αθλητή του Muai Thai. Για να μιλάμε κάποτε με στοιχεία. Το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ , το σκι, το τένις, το τρέξιμο και άλλες δραστηριότητες έχουν πολλαπλάσια ποσοστά σοβαρών τραυματισμών, χιαστούς, ώμους, μέσες κλπ. Αυτά περί υπερβολών , είναι επιχείρημα βερεσέ. Ευχαριστώ πολύ αν πας να κάνεις ταρζανιές θα την πατήσεις. Ισχύει στα πάντα. Δε βλέπω όμως κανένα να αποθαρύννει ανθρώπους από το να κάνουν τα παραπάνω. ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΜΩΣ θα διαβάσω για το κακό Deadlift και το Θανατηφόρο Κάθισμα. Εν τω μεταξύ το πιο θανατηφόρο lift είναι ο Πάγκος. Δε βλέπω κανέναν να ασχολείται . Μάλλον γιατί το κάνουν ΟΛΟΙ στο γυμναστήριο. Ολίσθηση σπονδυλου και οι δυο, ο ένας δεν μπορεί να σηκώσει τίποτα πλέον, η άλλη επανήλθε, περί κοπέλας που αγωνίζεται σε powerlift πρωταθλήματα ο λόγος για τα 200. Προκατάληψη δεν παίζει εδώ, κάνω προπόνηση με παγκόσμιο πρωταθλητή, έχω δει πάνω από 300 deadlift και 420 squat μπροστά μου. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς 'δεν θα κάνει καν τη δουλειά'. Κάνουν dealift οι πυροσβέστες? Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2019 από JcD
Dakonblackblade Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 23 λεπτά πριν, JcD είπε Ολίσθηση σπονδυλου και οι δυο, ο ένας δεν μπορεί να σηκώσει τίποτα πλέον, η άλλη επανήλθε, περί κοπέλας που αγωνίζεται σε powerlift πρωταθλήματα ο λόγος για τα 200. Προκατάληψη δεν παίζει εδώ, κάνω προπόνηση με παγκόσμιο πρωταθλητή, έχω δει πάνω από 300 deadlift και 420 squat μπροστά μου. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς 'δεν θα κάνει καν τη δουλειά'. Κάνουν dealift οι πυροσβέστες? Θα ήθελες να κάνουν? Για τα περιστατικά που αναφέρεις , η μία είναι αθλήτρια. Για να το λήγουμε, μιλάμε για ένα από τα λιγότερο επικίνδυνα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς ΑΚΟΜΑ και σε αθλητικό επίπεδο. Οι τραυματισμοί είναι ελάχιστοι σε ποσοστό. Καλύτερα να κάνετε βαριά Deadlifts παρά να παίζετε μπάλα.
evabb Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 4 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε Αφήνω το παρακάτω βίντεο, είναι από τα πιο σημαντικά που έχω δει τώρα τελευταία. Το αφήνω και για σένα και για τις γυναίκες αλλά και για τους άντρες. Εμένα πλέον αυτή είναι η φιλοσοφία μου και είναι μία πολύ διαφορετική προσέγγιση στο Fitness που σε βγάζει από το καθημερινό στρες της διατροφής και απλά ασχολείσαι με performance στόχους που έχουν και πλάκα. Μη τρολαρεις ρε. Ο πυροσβέστης που θα σε βγάλει από τη φωτιά στην πλάτη του, πόσο deadlift θες να έχει? Το εχω δει το βιντεο. Δεν με αφορα γιατι ουδεποτε ημουν στην κατασταση της κοπελας αλλα θα συμφωνισω οτι ο πρωτος στοχος πρεπει να ειναι η υγεια και μετα το αισθητικο κομματι. Τουλαχιστον για μενα ειναι η υγεια, απο την στιγμη που με πληροφορισε ο γιατρος μου οτι εχω γενετικη προδιαθεση για διαβητη και οτι αν παρω 20 κιλα θα τον αποκτησω 100%. Και ο γιατρος και η διατροφολογος μου ειπαν να μην σταματησω την γυμναστικη επ ουδενη. 4 ώρες πριν, Pwpwpw είπε Βασικα δν ειναι μονο το deadlift, γενικως οταν κανεις προπονηση δυναμης και προσπαθεις σε καθε προπονηση σου να σηκωνεις "1 τονο" πρπει να εχεις υποψιν σου οτι μπορει να παθεις "καλο" τραυματισμο. Οκ τα deadlift ειδικα λογο της φυσης της ασκησης, πολλοι προσπαθουν να σηκωσουν οσο περισσοτερα μπορουν μην δινοντας σημασια στην ορθη εκτελεση της ασκησης και εκει αν κανεις υπερβολες οντως μπορει να παθειε σοβαρη ζημια. Καλο ειναι οταν μπαινουμε στο γυμναστηριο να αφηνουμε τον εγωισμο μας απ εξω και να κανουμε προπονηση με κιλα που μπορουμε να ελεγξουμε εκτελωντας τος ασκησεις με ορθη τεχνικη, και οχι να κοπανιομαστε με κιλα που δεν εχουμε, προσπαθωντας απλα να κουνησουμε ενα Χ φορτιο με οτι να ναι τεχνικη απλα για να νιωσουμε ικανοποιηση οτι το κουνησαμε Το ποσους αντρες βλεπω στο γυμναστηριο να τους εχουν πεταχτει τα ματια και οι φλεβες εξω και να λεω θα ταβλιαστει αν κανει μια επαναληψη ακομη. Πολυ κοκορια και εγωισμος. Προσωπικα ειμαι της φιλοσοφιας οτι πρεπει να ανεβαζεις την δυσκολια σε οποιαδηποτε ασκηση σταδιακα κι ας ποναει το εγω σου να βαζεις λιγα κιλα. Εχω παθει κατι ωραια τραβηγματα στο στηθος που με εκαναν να αναθεωρησω τις δυναμεις μου.
Pwpwpw Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε Οι τραυματισμοί είναι ελάχιστοι σε ποσοστό. Καλύτερα να κάνετε βαριά Deadlifts παρά να παίζετε Ο λογος του να κανει καποιος βαρια deadlift ποιος ειναι? Αν ειναι καποιος επαγγελματιας powerlifter οκ το καταλαβαινω, αλλα ενας απλος ασκουμενος που παει απλα να κανει την προπονηση του, να βελτιωσει την σωματικη του εικονα και την υγεια του, αν παιζει deadlift με μετρια κιλα που τα ελεγχει καλυτερα και μπορει να κρατησει πιο ευκολα σωστο το form του και δουλευει ας πουμε σε ενα rep range 8-10 δν θα αποκομισει τα πλεονεκτηματα της συγκεκριμενης ασκησης? Γιατι να παει να δουλευει στο 90-95% του max του και να παιζει 2πλες και 3πλες ας πουμε? Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2019 από Pwpwpw 7
panagiotis1988 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 11/7/2019 στις 10:20 ΠΜ, Dakonblackblade είπε Επειδή οι περισσότεροι έχουν συνδέσει το γυμναστήριο με τη διατροφή παράλληλα , θ ήθελα να ρωτήσω αυτούς που όντως κάνουν διατροφή για τη μείωση λίπους, αν είχαν ποτέ πρόβλημα στο να ελέγξουν τον εαυτό τους σε αυτό που έκαναν, είτε είναι φαγητό ή δουλειά ή γενικότερα στόχοι. Αυτό που θέλω να πω είναι πώς είναι ένα είδος virtue signalling , το "εφόσον εγώ το έκανα μπορείς και σύ". Αυτοί που όντως μετράνε τι τρώνε, πάντα το έκαναν και θα μπορούσαν να τρέφονται με κάστανο ρύζι, κοτόπουλο και μπρόκολο για όλη τους τη ζωή. Προσωπικά πιστεύω το θέμα διατροφής θα έπρεπε να ξεχωρίζεται από το γυμναστήριο. Καλημέρα, θα σου πω ότι εγώ πάντα είχα πρόβλημα με το να συγκρατουμαι σε φυσιολογικά κιλά. Από μικρός ήμουν χοντρός, ενδεικτικά σκέψου ότι έχω φτάσει 3 φορές στα 100kg και είμαι 1.84. Στην 3η λυκείου σε μια μέρα μέσα έφαγα μια ολόκληρη τούρτα + φαγητό κλπ. Έχω καταφέρει μόνο μια φορά να φτάσω κάτω από 80kg και μόνο μια φορά έχω καταφέρει να συντηρηθω στα ίδια κιλά για πάνω από 2 χρόνια. Δεν γυμναζομουν ποτέ μέχρι τα 20 μου. Έφτασα στα 31 μου να πονάνε ποδια και πλάτες κάθε μέρα... Πρώτη φορά πήγα γυμναστήριο στα 20 και έκατσα μόνο 6 μήνες γιατί γυμναστήριο και ξενυχτια δεν πάνε μαζί. Ξεκίνησα τρέξιμο στα 27 μου, έκανα για κάνα 6μηνο και είχα καταφέρει να τρέχω μέρα παρά μέρα με ελάχιστο τα 5km και μέγιστο τα 13.50...Δεν ξέρω γιατί το σταμάτησα... Τώρα πλέον στα 31.5 μου, ξεκινώντας από τα 88kg αποφάσισα ότι ως εδώ ηταν. Ξεκίνησα εδώ και 2 μήνες διατροφή και γυμναστηριο, έχω χάσει 6kg λίπος και το ποσοστό λίπους μου είναι στο 14,5% αλλά έχω πολλή κοιλιά... Εχω έναν γυμναστή που με βοηθάει πάρα πολύ. Τρωω και θα τρωω αποκλειστικά υγιεινά. Όχι απ' έξω και ούτε γλυκά από επιλογή μου και όχι λόγω διατροφής και πάω 5-6 φορές την εβδομάδα γυμναστήριο 5.30 το πρωί... Η διατροφή ηδεν συνδέεται άμεσα με τη γυμναστική με την έννοια ότι αν κάνεις διατροφή δεν είναι υποχρεωτικά γυμναστική αλλά αν κάνεις γυμναστική σίγουρα προσέχεις περισσότερο τι τρως, γιατί δεν μπορείς διαφορετικά να αποδόσεις... Σίγουρα ο συνδυασμός τους είναι ο ιδανικός... Πρωταρχικός μου στόχος λοιπόν εμένα είναι για πρώτη φορά στη ζωή μου να φτάσω να έχω 8-9% λίπος σε βάθος 6μηνου και να έχω πολύ μεγάλη αντοχη... Μέχρι στιγμής δεν έχω ξεφύγει ποτέ από το πρόγραμμα μου και πάω πολύ καλά... Θεωρώ ότι αν βάλεις στοχο. Προσοχη, στόχο και όχι όνειρο, τότε ότι και να γίνει θα τα καταφέρεις. Τα λέμε σε 6μηνες.... Υ.γ. Σόρρυ για το κατεβατο... Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2019 από panagiotis1988
evabb Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, panagiotis1988 είπε Καλημέρα, θα σου πω ότι εγώ πάντα είχα πρόβλημα με το να συγκρατουμαι σε φυσιολογικά κιλά. Από μικρός ήμουν χοντρός, ενδεικτικά σκέψου ότι έχω φτάσει 3 φορές στα 100kg και είμαι 1.84. Στην 3η λυκείου σε μια μέρα μέσα έφαγα μια ολόκληρη τούρτα + φαγητό κλπ. Έχω καταφέρει μόνο μια φορά να φτάσω κάτω από 80kg και μόνο μια φορά έχω καταφέρει να συντηρηθω στα ίδια κιλά για πάνω από 2 χρόνια. Δεν γυμναζομουν ποτέ μέχρι τα 20 μου. Έφτασα στα 31 μου να πονάνε ποδια και πλάτες κάθε μέρα... Πρώτη φορά πήγα γυμναστήριο στα 20 και έκατσα μόνο 6 μήνες γιατί γυμναστήριο και ξενυχτια δεν πάνε μαζί. Ξεκίνησα τρέξιμο στα 27 μου, έκανα για κάνα 6μηνο και είχα καταφέρει να τρέχω μέρα παρά μέρα με ελάχιστο τα 5km και μέγιστο τα 13.50...Δεν ξέρω γιατί το σταμάτησα... Τώρα πλέον στα 31.5 μου, ξεκινώντας από τα 88kg αποφάσισα ότι ως εδώ ηταν. Ξεκίνησα εδώ και 2 μήνες διατροφή και γυμναστηριο, έχω χάσει 6kg λίπος και το ποσοστό λίπους μου είναι στο 14,5% αλλά έχω πολλή κοιλιά... Εχω έναν γυμναστή που με βοηθάει πάρα πολύ. Τρωω και θα τρωω αποκλειστικά υγιεινά. Όχι απ' έξω και ούτε γλυκά από επιλογή μου και όχι λόγω διατροφής και πάω 5-6 φορές την εβδομάδα γυμναστήριο 5.30 το πρωί... Η διατροφή ηδεν συνδέεται άμεσα με τη γυμναστική με την έννοια ότι αν κάνεις διατροφή δεν είναι υποχρεωτικά γυμναστική αλλά αν κάνεις γυμναστική σίγουρα προσέχεις περισσότερο τι τρως, γιατί δεν μπορείς διαφορετικά να αποδόσεις... Σίγουρα ο συνδυασμός τους είναι ο ιδανικός... Πρωταρχικός μου στόχος λοιπόν εμένα είναι για πρώτη φορά στη ζωή μου να φτάσω να έχω 8-9% λίπος σε βάθος 6μηνου και να έχω πολύ μεγάλη αντοχη... Μέχρι στιγμής δεν έχω ξεφύγει ποτέ από το πρόγραμμα μου και πάω πολύ καλά... Θεωρώ ότι αν βάλεις στοχο. Προσοχη, στόχο και όχι όνειρο, τότε ότι και να γίνει θα τα καταφέρεις. Τα λέμε σε 6μηνες.... Υ.γ. Σόρρυ για το κατεβατο... Είναι να γίνει το κλικ στο μυαλό ότι η σαλάτα με ψητό κοτόπουλο ΕΙΝΑΙ φαΐ κι όχι απλά συνοδευτικό και ότι αν θες να διατηρήσεις το σώμα σου πρέπει να τρως έτσι όλη σου την ζωή . Πάντως 6 κιλά μέσα σε δύο μήνες; ουαου. Εγώ χαίρομαι αν χάσω 1-2 κιλά τον μήνα. Δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος ή πολύ πολύ σωστά.
JcD Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 7 ώρες πριν, Pwpwpw είπε Ο λογος του να κανει καποιος βαρια deadlift ποιος ειναι? Αν ειναι καποιος επαγγελματιας powerlifter οκ το καταλαβαινω, αλλα ενας απλος ασκουμενος που παει απλα να κανει την προπονηση του, να βελτιωσει την σωματικη του εικονα και την υγεια του, αν παιζει deadlift με μετρια κιλα που τα ελεγχει καλυτερα και μπορει να κρατησει πιο ευκολα σωστο το form του και δουλευει ας πουμε σε ενα rep range 8-10 δν θα αποκομισει τα πλεονεκτηματα της συγκεκριμενης ασκησης? Γιατι να παει να δουλευει στο 90-95% του max του και να παιζει 2πλες και 3πλες ας πουμε? Ετσι είναι ρε συ, έχουμε έναν 67 χρόνο στο γυμναστηριο που κάνει κάθε μέρα σχεδόν, δείχνει σαν 50αρης και κάνει όλες τις ασκήσεις απροβληματιστα. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος. Εγώ έχω αυτή τη στιγμή πολύ περισσότερα προβλήματα κινητικότητας και εκτέλεσης ασκήσεων από τον 67αρη από τους τραυματισμούς. Και κάτι τρέχει στα γύφτικα αν τράβηξα κάποτε 230 ή πίεσα 170 στον πάγκο, ποιος το θυμάται και τι νόημα είχε, εγωισμός της στιγμής μόνο! 4 1
Dakonblackblade Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 8 ώρες πριν, Pwpwpw είπε Ο λογος του να κανει καποιος βαρια deadlift ποιος ειναι? Αν ειναι καποιος επαγγελματιας powerlifter οκ το καταλαβαινω, αλλα ενας απλος ασκουμενος που παει απλα να κανει την προπονηση του, να βελτιωσει την σωματικη του εικονα και την υγεια του, αν παιζει deadlift με μετρια κιλα που τα ελεγχει καλυτερα και μπορει να κρατησει πιο ευκολα σωστο το form του και δουλευει ας πουμε σε ενα rep range 8-10 δν θα αποκομισει τα πλεονεκτηματα της συγκεκριμενης ασκησης? Γιατι να παει να δουλευει στο 90-95% του max του και να παιζει 2πλες και 3πλες ας πουμε?η Η τεχνική πάνω από 5-6 επαναλήψεις χαλάει. Το max μεταβάλλεται. Όσο πιο πολύ κάνεις την άσκηση τόσο ψηλότερα πάει και η μεγίστη σου. Στην τελική όλοι θα κάνουν ότι νομίζουν. Δε μπορώ όμως να διαβάζω ΚΑΘΕ φορά για την επικινδυνότητα ασκήσεων που δεν είναι επικίνδυνες. Οι οπισθολαιμιες πιέσεις και οπισθολαιμιες τροχαλίες είναι πιο επικίνδυνες πχ. Η όρθια κωπηλατική το ίδιο. Τα άλματα σε κουτί επίσης. Το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων το ίδιο κλπ.
TEOKOS Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 58 λεπτά πριν, JcD είπε Ετσι είναι ρε συ, έχουμε έναν 67 χρόνο στο γυμναστηριο που κάνει κάθε μέρα σχεδόν, δείχνει σαν 50αρης και κάνει όλες τις ασκήσεις απροβληματιστα. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος. Εγώ έχω αυτή τη στιγμή πολύ περισσότερα προβλήματα κινητικότητας και εκτέλεσης ασκήσεων από τον 67αρη από τους τραυματισμούς. Και κάτι τρέχει στα γύφτικα αν τράβηξα κάποτε 230 ή πίεσα 170 στον πάγκο, ποιος το θυμάται και τι νόημα είχε, εγωισμός της στιγμής μόνο! Σωστός. Αυτά είπε και ο Μάους πιο πάνω. Έτσι δεν γερνάς , απλά μεγαλώνεις όμορφα... 2 1
Pwpwpw Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε Η τεχνική πάνω από 5-6 επαναλήψεις χαλάει. Το max μεταβάλλεται. Όσο πιο πολύ κάνεις την άσκηση τόσο ψηλότερα πάει και η μεγίστη σου. Στην τελική όλοι θα κάνουν ότι νομίζουν. Δε μπορώ όμως να διαβάζω ΚΑΘΕ φορά για την επικινδυνότητα ασκήσεων που δεν είναι επικίνδυνες. Οι οπισθολαιμιες πιέσεις και οπισθολαιμιες τροχαλίες είναι πιο επικίνδυνες πχ. Η όρθια κωπηλατική το ίδιο. Τα άλματα σε κουτί επίσης. Το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων το ίδιο κλπ. Το deadlift το πιασαμε μιας και το φερε η κουβεντα , το εγραψα και πιο πανω δν υπαρχει επικινδυνη ασκηση υπαρχει επικινδυνη εκτελεση αλλα εσυ επιμενεις να λες "βαρεθηκα να διαβαζω για επικινδυνες ασκησεις", ενω κανεις δεν εγραψε "κοψτε μαχαιρι τα deadlift ειναι επικινδυνη ασκηση". Ολες οι ασκησεις ειναι επικινδυνες αν εισαι εγωιστης και βαζεις κιλα που δεν μπορεις να ελεγξεις και προσπαθεις να προπονησεις το "εγω" σου, περαν της επικινδυνοτητας τραυματισμου που υπαρχει οταν καποιος προπονειται ετσι δν λαμβανει και τα οφελη της ασκησης εφοσον εκτελει με λαθος τροπο και απλα κουναει ενα × φορτιο περα δωθε με οτι να ναι τεχνικη. Το οτι η τεχνικη χαλαει μετα υις 5-6 επαναληψεις ειναι δικο σου αυθαιρετο συμπερασμα. Αν θες να κανεις πχ 10reps και βαλεις το σψστο βαρος για αυτα τα reps ωστε η τελευταια να βγαινει μετα βιας δν χαλαει καμια τεχνικη μετα την 5η -6η επεναληψη, αν βαλεις κιλα που με το ζορι βγαζειε 5-6 επαναληψεις και πας να κανεις 10 γιατι εισαι γοριλας και νομιζεις οτι μπορεις να σηκωσεις τα παντα εκει ναι δν υπαρχει καμια τεχνικη. Τελος χαιρω πολυ οτι μεταβαλλεται το 1 rep max οσο δυναμωνεις, για αυτο μιλησα για ποσοστα του 90-95% του 1 rep.max. Τα κιλα προφανως αυξονανται οσο δυναμωνεις ωστε να παιζεις παντα στο 90-95% του μαξ σου εφοσον θες να πας βαρια. Στην ερωτηση που σου εκανα πιο πανω την προσπερασες δν απαντησες. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2019 από Pwpwpw
JcD Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 43 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε Η τεχνική πάνω από 5-6 επαναλήψεις χαλάει. Το max μεταβάλλεται. Όσο πιο πολύ κάνεις την άσκηση τόσο ψηλότερα πάει και η μεγίστη σου. Στην τελική όλοι θα κάνουν ότι νομίζουν. Δε μπορώ όμως να διαβάζω ΚΑΘΕ φορά για την επικινδυνότητα ασκήσεων που δεν είναι επικίνδυνες. Οι οπισθολαιμιες πιέσεις και οπισθολαιμιες τροχαλίες είναι πιο επικίνδυνες πχ. Η όρθια κωπηλατική το ίδιο. Τα άλματα σε κουτί επίσης. Το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων το ίδιο κλπ. Η τεχνική και να σπάσει στα λίγα κιλά δεν κάνει κάνα σοβαρό πρόβλημα, εκτός κι αν είσαι γκαντεμαρος, το πολύ να τραυματισης τίποτα. Αμα σπάσει στο 90% max και το 90% σου είναι τα 200 κιλά στην συγκεκριμένη άσκηση είναι επικίνδυνο! Στον πάγκο βάζεις τις ασφάλειες στο σωστό ύψος, δεν έχεις τα κιλά, τα προσγειωνεις απλα. Τι θα πάθεις στο στήθος δλδ που μπορεί να σε κάνει να μην μπορείς να σηκώσεις τα ψώνια του σούπερ μάρκετ για το υπόλοιπο της ζωής σου. Πως στο καλό είναι ποιο επικίνδυνες οι οπισθολαιμιες τροχαλιες? Τι θα πάθεις με τα άλματα στο κουτί? Θα σπάσουν οι χιαστοι? Αυτό είναι εγχειρισιμο, φτιάχνει, η σπονδυλική στήλη φτιάχνει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις