Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά ναι, συγκριτικά με τον μέσο ασκούσμενο το σώμα είναι οκ, απλά τον τελευταίο χρόνο ειμαι σε μια φάση στασιμότητας/μικρής βελτίωσης και μου χτυπάει άσχημα.

3.5 χρόνια προπονήσεις όπου από αυτές τα 1.5 θεωρούνται σωστές.

Φέτος θα εστιάσω περισσότερο στο να χτίσω δύναμη γιατί και τα stats μου είναι χαμηλά.

Ενδεικτικά ( Squats 10x110 ,Bench Press 8x80 , Overhead Press 8x58 , 8x +15kg pull ups)

Αστεία stats αν και είμαι πλέον 72kg(πέρυσι στο ίδιο bf ήμουν 69-70), ευελπιστώ του χρόνου τέτοια εποχή να είμαι τουλάχιστον 75 και ελπίζω σε βάθος χρόνου(2 έτη) να φτάσω σε ένα physique παρόμοιο με του Joe Delaney.

Spoiler

yqPoFVi.png

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, revolver1990 είπε

Δεν πίνω και δεν ξενυχτάω συχνά οπότε αυτόματα περιορίζονται οι νυχτερινές εξόδοι...

Ναι στο gym από βλακεία μου όταν άρχισα τα single arm pull ups.

Πριν 2 βδομάδες. Για ουσιαστικό cut(6%-8% bf) πρέπει να κατέβω άλλα 5 κιλά σίγουρα. Ελπίζω αυτή η χρονιά να περάσει χωρίς τραυματισμούς και να κάνουμε ουσιαστική πρόοδο.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

YLRkmsX.jpg

Εφοσον δν εχεις βλεψεις για καποιο αγωνα που εκει πρπε να μεινεις τελειως δερματα και μυς δν βλεπω κανενα λογο, ουτε αισθητικο ουτε τιποτα να κανεις cut επιπλεον απ το σημειο που ηδη εισαι. Μια χαρα lean εισαι και σε πολυ καλο starting point για lean bulk που λες.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Pwpwpw είπε

Δεν λεει οτι δεν μπορεις να χασεις λιπος η να βαλεις μυς αν τρως μονο ρυζι και μοσχαρι η γενικα αν κανεις μονοφαγια. Λεει οτι ενας μεσος αθλουμενος δν υπαρχει λογος να περιοριζεται αποκλειστικα σε συγκεκριμενες τροφες και να νιωθει στερηση, μια χαρα αποτελεσμα θα δει αν εχει μια ισοροπημενη διατροφη απο πλευρας ποικιλιας, αρκει να την προσασμοζει σωστα αναλογα με τον στοχο του (ελλειμα-πλεονασμα) για να δει το επιθυμητο αποτελεσμα, η στερηση της μονοφαγιας θα του γυρισει μπουμεραγκ καποιοι στιγμη και απλα θα παει και θα φαει τα παντα.

Αυτη η αναρτηση του @Musclemar πρπει να γινει sticky κανονονικα, διοτι πολυ πανε γυμναστηριο και νομιζουν οτι διατροφη στο γυμναστηριο ωστε να δω αποτελεσμα σημαινει τρωω καθε μερα ολη μερα ρυζι-κοτα-μπροκολο. Βλεπουν παραδειγμα ψωμι και νομιζουν αν το φανε αυτοματα σπαει η διατροφη και αυτοματως θα χαλασουν-λιπωσουν-γινουν χοντροι. Αν φας σε ενα γευμα δλδ για παραδειγμα 70 γραμμαρια carbs απο μπασματι θα γινεις κομματια, αν φας στο ιδιο γευμα 70γρ carbs απο ψωμι ολικης θα γινεις παχυδερμο.

Ξερω ατομα στο γυμναστηριο, που 2-3 μηνες πριν το καλοκαιρι που ξεκινανε γραμμωση, κοβουν μαχαιρι τα φρουτα γιατι απαπαπαπα εχουν σκχρα και παχαινουν, κοβουν γαλοκτομοκια μαχαιρι γιατι..θολουνουν και τρωνε σαλατες μπασματι κοτοπουλο βραστο, ενω ταυτοχρονα ξεκινανε γραμμωση απο 20% λιπος και και στοχος ειναι να πανε στο 15% να ειναι λιγο πιο lean στην παραλια, λες και αν φανε ενα φρουτο η ενα γιουρτι παει η γραμμωση, θα χαλασει, ας ειναι σε ελλειμα, συμπεριφερονται λες και ειναι ηδη σε μια κατασταση σουπερ shreded ηδη και πανε να πετυχουν το peak της σωματικης τους καταστασης γιατι σε 10 μερες εχουν αγωνα😛

Λάθος το λέει ξανά λέω, περιορισμοί και αλλαγές στην διατροφή και την προπόνηση ανάλογα με τους στοχους που εχει ο καθένας είναι η βάση της εξέλιξης όλων των αθλούμενων. Σαφώς και υπάρχουν περίοδοι που θα φας μόνο πατάτα για υδατάνθρακες κι όχι μακαρόνια. Θέμα ορμονών το τελευταίο.!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, JcD είπε

Λάθος το λέει ξανά λέω, περιορισμοί και αλλαγές στην διατροφή και την προπόνηση ανάλογα με τους στοχους που εχει ο καθένας είναι η βάση της εξέλιξης όλων των αθλούμενων. Σαφώς και υπάρχουν περίοδοι που θα φας μόνο πατάτα για υδατάνθρακες κι όχι μακαρόνια. Θέμα ορμονών το τελευταίο.!

Υπαρχουν περιπτωσεις που πρπει να κανεις περικοπες πολλες σε τροφες, αλλα μιλαμε για περιπτωσεις εξιδικευμενες. Και οχι αν καποιος ειναι 20 και 25% bodyfat και ξεκιναει τωρα απο τετοια stats γραμμψση δν βλεπω το λογο να αποφευγει το μακαρονι οπως ο διαολος το λιβανι.

Συμφωνουμε οτι διαφωνουμε τουλαχιστον🤣

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, revolver1990 είπε

Ναι στο gym από βλακεία μου όταν άρχισα τα single arm pull ups.

Τετοιες  ταρζανιες εκανε και ο @Spect~  και πηρε στα χερια τον ωμο χαχαχα  και εγω παλαιοτερα .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fotis13 είπε

Τετοιες  ταρζανιες εκανε και ο @Spect~  και πηρε στα χερια τον ωμο χαχαχα  και εγω παλαιοτερα .

Άλλες γυμναστικές αυτές. Ο Γιάννης μια χαρά τις κάνει αλλά ήταν διαφορετικό το starting point του.

Τώρα τι είναι καλύτερο ,το να φτάσεις να κάνεις one arm push ups και pull ups η 200+ Dead lifts δεν ξέρω...

Όπως την βρίσκει κανένας.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Fotis13 είπε

Μπα έκανα ποτέ τέτοια.. Άλλες ταρζανιες φταίνε 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, alex_000 είπε

Γεια χαρά σε όλους, 

έτυχε να δω αυτό το βίντεο στο youtube and I couldn't resist sharing.

Όπως πάντα οι καλοί αθλητές δεν κάνουν και καλούς προπονητές.  Χαμουλης θα γίνει

Επεξ/σία από Dakonblackblade
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Fotis13 είπε

Οι μαλακίες πληρώνονται...η ειρωνία είναι ότι την είχα πάθει στο άλλο χέρι από την ίδια άσκηση πέρυσι...και φέτος ήμουν..."εντάξει δεν παίζει να την ξαναπάθω" ......................

2 ώρες πριν, Pwpwpw είπε

Εφοσον δν εχεις βλεψεις για καποιο αγωνα που εκει πρπε να μεινεις τελειως δερματα και μυς δν βλεπω κανενα λογο, ουτε αισθητικο ουτε τιποτα να κανεις cut επιπλεον απ το σημειο που ηδη εισαι. Μια χαρα lean εισαι και σε πολυ καλο starting point για lean bulk που λες.

Όντως,σε αγώνες δεν θα κατέβαινα ποτέ, όσο καλό σώμα και να είχα.Απλά θέλω να δω μέχρι που μπορώ να φτάσω...ειδικά τώρα που είμαι σε μια ηλικία καλή και ο μεταβολισμός μου αντέχει 😉

Δημοσ.
3 ώρες πριν, alex_000 είπε

Γεια χαρά σε όλους, 

έτυχε να δω αυτό το βίντεο στο youtube and I couldn't resist sharing.

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, frozex είπε

Μην βάζετε ποτέ πάνω από 150 κιλά στο deadlift, δεν αξίζει τον κόπο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, evabb είπε

Απανταω στην ερωτηση σου. Το παλευω εδω και 2 χρονια να χασω καποια κιλα. Η πρωτη χρονια δεν πηγε και τοσο καλα. Στην δευτερη χρονια ομως συνειδητοποιησα καποια πραγματα περι διατροφης, εγινε ενα κλικ στο μυαλο μου και πηρα καποιες αποφασεις.  Οτι εχω χασει το εχω χασει αρκετα αργα και συνεχιζω σταθερα. Σε αυτον τον τελευταιο χρονο που ημουν πιο συνεπης υπηρξαν περιοδοι που τα εκανα σκατα. Αγχος κυριως και δυσκολες καταστασεις. Ενω ειχα χασει πχ 5 κιλα ετυχα να ξαναβαλω 2-3 και να τα χασω παλι στα καπακια. Το φαγητο για μενα ηταν απολαυση. Εξακολουθει να μου αρεσει αλλα το βλεπω πλεον αλλιως. Επισης απο μικρη με ειχαν κανει να το φοβαμαι. Γενικα μια αρρωστη κατασταση απο την οποια προσπαθω να ξεφυγω και θεωρω οτι εχω κανει προοδο. Σε αλλους τομεις της ζωης δεν μπορω να πω οτι ειχα ιδιαιτερο προβλημα με το να επιτυχω τους στοχους μου, αν κατι με ενδιαφερει αρκετα δεν βλεπω τιποτα αλλο μπροστα μου, αν ειναι κατι που απλα πρεπει να γινει και το βλεπω σαν αγκαρια, εκει με πιανει μια τεμπελια αλλα πιεζομαι να το κανω. Οταν το πηρα αποφαση σοβαρα να χασω κιλα εκανα μια κουβεντα με τον αντρα μου. Στην αρχη δεν καταλαβαινε οτι δεν μπορω να συγκρατηθω ευκολα οταν κυκλοφορει πχ νουτελα μες στο σπιτι, θεωρουσε οτι οπως τα εχω καταφερει σε πολλους αλλους τομεις ετσι θα τα καταφερω και με την διατροφη. Εν τελη πηρε κι αυτος αποφαση να χασει καποια λιγα κιλα που ειχε παραπανω για να μου κανει συμπαρασταση. Πλεον εχει γινει ο coach μου για να μου θυμιζει οτι δεν πρεπει να γουρουνιαζω, εφτασα ομως στο σημειο που καταλαβα οτι αμα εγω η ιδια δεν πω οχι απο μονη μου, οσο και να τρεχει απο πισω μου ο αντρας μου, δουλεια δεν γινεται (επ ουδενι δεν με πιεσε ποτε να κανω διαιτα, εγω η ιδια του ειπα να μην με αφηνει να τρωω). Γενικα θεωρω οτι δεν μπορει καποιος να περασει απο την μακροχρονια κρεπαλη στον αυστηρο αυτοελεγχο και διατροφη απο την μια μερα στην αλλη. Ειναι μια σταδιακη μεταβαση.

Οσο για το "εφόσον εγώ το έκανα μπορείς και σύ"  το λεω σε πολλους ανθρωπους γιατι ξερω οτι για μενα ηταν αθλος το κομματι του ελεγχου (το οποιο με εκνευριζε απιστευτα να μην εχω ως control freak που ειμαι). Απλα 9 στους 10 που με εχουν ρωτησει τι εχω κανει για να χασω κιλα, ακουνε για λιγο μετα συνειδητοποιουν οτι ειναι δυσκολο και οτι δεν υπηρξε μαγικη λυση ή χαπι και την αλλη μερα εχουν ξεχασει τα παντα. Το καλυτερο δε μαργαριταρι που εχω ακουσει ειναι το «δεν μπορω να μου λεει ενας διατροφολογος τι θα τρωω» και ο παρακατω διαλογος που ειχα με μια φιλη (copy paste απο το messenger)

Evabb: Θες το contact της διαιτολόγου μου;

Φιλη: Niwthw poly motivated

Evabb: Το θέμα είναι να ξέρεις και τι να τρως

Φιλη: To thema einai perissotero na to parw apofash

Evabb: Σίγουρα

Φιλη: Panw katw kserume ti n fame re sy

Evabb: Αλλά δεν πρέπει να κάνεις υπερβολές
Έτσι νόμιζα κι εγώ, αλλά έχει διαφορά το πάνω κάτω από το ακριβώς

Φιλη: Ennoeitai
Alla egw dn prokeitai n akoluthisw panw apo 2meres programma
Opote better than nothing, as to paw apo monh m

Evabb: Και μόνη σου να είσαι πάλι θέλει πρόγραμμα

Φιλη: Tha deiksei

Και εξαφανιστηκε εκεινη την μερα.

Αφήνω το παρακάτω βίντεο, είναι από τα πιο σημαντικά που έχω δει τώρα τελευταία. Το αφήνω και για σένα και για τις γυναίκες αλλά και για τους άντρες. Εμένα πλέον αυτή είναι η φιλοσοφία μου και είναι μία πολύ διαφορετική προσέγγιση στο Fitness που σε βγάζει από το καθημερινό στρες της διατροφής και απλά ασχολείσαι με performance στόχους που έχουν και πλάκα.

29 λεπτά πριν, JcD είπε

Μην βάζετε ποτέ πάνω από 150 κιλά στο deadlift, δεν αξίζει τον κόπο.

Μη τρολαρεις ρε. Ο πυροσβέστης που θα σε βγάλει από τη φωτιά στην πλάτη του, πόσο deadlift θες να έχει?

Επεξ/σία από Dakonblackblade
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Μη τρολαρεις ρε. Ο πυροσβέστης που θα σε βγάλει από τη φωτιά στην πλάτη του, πόσο deadlift θες να έχει?

Αν έχει 100 * 20 θα κάνει καλύτερη δουλειά αποτι αν έχει 200 * 1. Δεν αξίζει να ριψοκίνδυνευει κανείς με πολλά κιλά αν δεν πρόκειται να βγάλει λεφτά από αυτό. Μέχρι τώρα έχω 2 φίλους που βγήκαν γκολ στα 200 και 230 κιλά dead. Ο ένας αγωνίζεται στο powerlift οπότε δεν παίζει θέμα τεχνικής.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...