Musclemar Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Στις 9/7/2019 στις 2:41 ΜΜ, frozex είπε κολλάει σε αυτό που γράφει "αφήνουμε τους άλλους να μας βλέπουν και να τραβάνε τα βυζιά τους" Τώρα το καλοκαίρι λόγο διάφορων υποχρεώσεων δεν έχω standar μέρες στο γυμναστήριο και είπα να το γυρίσω σε fullbody (από split) κάθε φορά που πάω. Μπορεί να πάω μία φορά μπορεί και πέντε. Καλή ιδέα ή να κοιτάξω για upper-lower; Εγώ θα πρότεινα upper-lower. Με τα full body δεν πιστεύω οτι φτάνουμε ικανοποιητικό όγκο προπόνησης ανα μυική ομάδα για να έχουμε υπερτροφία. Εκτός αν θες απλά να συντηρήσεις αυτό που έχεις καταφέρει ήδη, οπότε εκεί το full body είναι εντάξει - αλλά θέλει 3 φορές την εβδομάδα. 2 1
jimis98 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 33 λεπτά πριν, Musclemar είπε Εγώ θα πρότεινα upper-lower. Με τα full body δεν πιστεύω οτι φτάνουμε ικανοποιητικό όγκο προπόνησης ανα μυική ομάδα για να έχουμε υπερτροφία. Εκτός αν θες απλά να συντηρήσεις αυτό που έχεις καταφέρει ήδη, οπότε εκεί το full body είναι εντάξει - αλλά θέλει 3 φορές την εβδομάδα. και για τους αρχάριους παίζει πολύ και το προτείνουν το full body 2
Fotis13 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, Spect~ είπε Εγώ χωρίς πολλά πολλά, δηλαδή απλα όχι υπερβολές, 86,9... 86,5 ειμαι εγω τωρα αλλα εριξα αρκετα το ποσοστο λιπους ειμαι κοντα στο στοχο για φετος . Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2019 από Fotis13 1
Dakonblackblade Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Επειδή οι περισσότεροι έχουν συνδέσει το γυμναστήριο με τη διατροφή παράλληλα , θ ήθελα να ρωτήσω αυτούς που όντως κάνουν διατροφή για τη μείωση λίπους, αν είχαν ποτέ πρόβλημα στο να ελέγξουν τον εαυτό τους σε αυτό που έκαναν, είτε είναι φαγητό ή δουλειά ή γενικότερα στόχοι. Αυτό που θέλω να πω είναι πώς είναι ένα είδος virtue signalling , το "εφόσον εγώ το έκανα μπορείς και σύ". Αυτοί που όντως μετράνε τι τρώνε, πάντα το έκαναν και θα μπορούσαν να τρέφονται με κάστανο ρύζι, κοτόπουλο και μπρόκολο για όλη τους τη ζωή. Προσωπικά πιστεύω το θέμα διατροφής θα έπρεπε να ξεχωρίζεται από το γυμναστήριο.
Fotis13 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε Επειδή οι περισσότεροι έχουν συνδέσει το γυμναστήριο με τη διατροφή παράλληλα , θ ήθελα να ρωτήσω αυτούς που όντως κάνουν διατροφή για τη μείωση λίπους, αν είχαν ποτέ πρόβλημα στο να ελέγξουν τον εαυτό τους σε αυτό που έκαναν, είτε είναι φαγητό ή δουλειά ή γενικότερα στόχοι. Αυτό που θέλω να πω είναι πώς είναι ένα είδος virtue signalling , το "εφόσον εγώ το έκανα μπορείς και σύ". Αυτοί που όντως μετράνε τι τρώνε, πάντα το έκαναν και θα μπορούσαν να τρέφονται με κάστανο ρύζι, κοτόπουλο και μπρόκολο για όλη τους τη ζωή. Εγω θα μιλησω για μενα . Ουτε ειμαι απο αυτους που μετρανε ουτε ειμαι δυσκοιλιος η' ανορεκτικος με το φαγητο .Αποδειξη οτι καθε χειμωνα τρωω το συμπαν γλυκα σαβουρες πιτσες τα παντα .Η διαφορα ειναι πως παραλληλα κανω πολυ αεροβια με ολες αυτες τις δραστηριοτητες που κανω .Δλδ η ασκηση μου γενικοτερα ειναι πολυ πανω απο τον μεσο ορο.Φυσικα εκεινη την περιοδο παιρνω κιλα και κυριως λιπος. Η λογικη μου που το ραβω τον επομενο μισο χρονο ειναι οτι κοπανιεμαι που κοπανιεμαι ολο τον χρονο sto gym και οχι μονο ,γιατι να μην εχω και ενα αποτελεσμα αναλογο, συμφωνα με την αισθητικο αποτελεσμα που θεωρω εγω οτι πρεπει να εχει καποιος που γυμναζεται με βαρη και να μην ειμαι αλλος ενας "χοντρος" με μπρατσα .Αλλωστε το τελευταιο μου ειναι πολυ ευκολο και μακαρι να μην με " ενοιαζε " το αισθητικο κομματι θα ηταν ολα απειρως πιο ευκολα για την ακριβεια θα μου ηταν τοσο ευκολο που θα καταντουσε βαρετο . Για τους στοχους παλι δεν ειμαι ο μεσος ορος σε τιποτα απο οσα κανω .Αν βαλω κατι στοχο θα το πετυχω οσο και να ειναι το κοστος δεν με ενδιαφερει τιποτα κανω τρελο focus .Eτσι εχω πετυχει οτι εχω κανει μεχρι τωρα και δεν αναφερομαι μονο στο gym που ειναι κλασμα των δραστηριοτητων και σπορ που κανω . Φυσικα και θεωρω αλληλενδετο το κομματι της διατροφης με τα βαρη και με οποιαδηποτε αλλο τομεα αθλησης .Ακομα και το heavylifting που υπονοεις εσυ θελει συγκεκριμενη διατροφη για να μπορεις να αυξησεις τα μυικα κιλα και το βαρος σου και φυσικα αυτα που σηκωνεις . Επαναλαμβανω ,για καποιον που γυμναζεται ,κανει βαρη συστηματικα και σε βαθος χρονου η προπονηση ειναι το ευκολο κομματι .Ειναι μερος της ζωης του, ειναι η ρουτινα του .Το δυσκολο και εκει που αποτυγχανουν να κανουν σωστα οι περισσοτεροι ειναι το κομματι της διατροφης συμφωνα παντα με τους στοχους που εχει θεσει ο καθενας . Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2019 από Fotis13 7 2
JcD Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Fotis13 είπε Επαναλαμβανω ,για καποιον που γυμναζεται ,κανει βαρη συστηματικα και σε βαθος χρονου η προπονηση ειναι το ευκολο κομματι .Ειναι μερος της ζωης του, ειναι η ρουτινα του .Το δυσκολο και εκει που αποτυγχανουν να κανουν σωστα οι περισσοτεροι ειναι το κομματι της διατροφης συμφωνα παντα με τους στοχους που εχει θεσει ο καθενας . Συμφωνώ 100% σε αυτό το κομμάτι και γενικότερα στην ανάρτηση σου! Να συμπληρωσω, είναι σημαντικό το κομμάτι της μπαζοφαγιας στην ανάπτυξη της δύναμης να μην αποτελείται από τελείως μπάζα φαγητά... σοκολάτες γλυκά κλπ. Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2019 από JcD 1
GothicCrusader Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, Dakonblackblade είπε Επειδή οι περισσότεροι έχουν συνδέσει το γυμναστήριο με τη διατροφή παράλληλα , θ ήθελα να ρωτήσω αυτούς που όντως κάνουν διατροφή για τη μείωση λίπους, αν είχαν ποτέ πρόβλημα στο να ελέγξουν τον εαυτό τους σε αυτό που έκαναν, είτε είναι φαγητό ή δουλειά ή γενικότερα στόχοι. Αυτό που θέλω να πω είναι πώς είναι ένα είδος virtue signalling , το "εφόσον εγώ το έκανα μπορείς και σύ". Αυτοί που όντως μετράνε τι τρώνε, πάντα το έκαναν και θα μπορούσαν να τρέφονται με κάστανο ρύζι, κοτόπουλο και μπρόκολο για όλη τους τη ζωή. Προσωπικά πιστεύω το θέμα διατροφής θα έπρεπε να ξεχωρίζεται από το γυμναστήριο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να μην είχε πρόβλημα να ελέγξει τον εαυτό του σε κάποια φάση της ζωής του. Το δύσκολο είναι να εντοπίσει το γιατί έχει το πρόβλημα και να το λύσει. Κάποιοι το βρίσκουν αμέσως και κάποιοι ποτέ. Π.χ. εγώ όταν γυμνάζομαι συστηματικά αυθόρμητα βελτιώνω και τη διατροφή μου. Δεν μου είναι καταπιεστικό να τρώω καλύτερα ... εφόσον γυμνάζομαι. Εδώ έρχεται και το περίεργο: αν δεν γυμνάζομαι συστηματικά μου είναι πολύ δύσκολο να πειθαρχίσω στο θέμα της διατροφής. Δηλαδή: η γυμναστική λειτουργεί ως καταλύτης/κίνητρο για να μπορώ να τρώω υγιεινότερα *χωρίς* να καταπιέζομαι ενώ αν δεν γυμνάζομαι καθόλου τότε καταπιέζομαι για να πειθαρχίσω στο θέμα της διατροφής. Η γυμναστική δηλαδή μου παρέχει την νοητική ενέργεια που χρειάζομαι ώστε να μου βγαίνει αυθόρμητα και όχι καταπιεσμένα η συνέπεια στη διατροφή. Άρα η λύση μου για να τρώω καλύτερα είναι ... να γυμνάζομαι (!) Το ίδιο πράγμα φαντάζομαι ότι ισχύει για όλους μας αλλά με διαφορετικά κίνητρα στο παρασκήνιο. Ο άλλος μπορεί να έχει καταλύτη τις γκομενοδουλειές και όταν παντρευτεί να γίνει 150 κιλά, άλλος να έχει καταλύτη τον ομαδικό αθλητισμό, άλλος την υγεία άλλος την αθλητική ικανότητα άλλος ένα βραβείο κλπ. Δηλαδή είμαι της άποψης ότι όταν λείπει ενέργεια αυτοελέγχου τότε δεν είναι λύση η καταπίεση αλλά η εύρεση μίας άλλης ενέργειας που θα την ισοσταθμίσει. Στο θέμα της παχυσαρκίας πιστεύω ότι ισχύει σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτό. Δεν είναι η αυστηρή διατροφή η λύση στους μακροχρόνια παχύσαρκους αλλά η εύρεση δραστηριοτήρων που θα τους ενεργοποιήσει ώστε να μην είναι πια καταπίεση το να τρέφονται καλύτερα. 2
Musclemar Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 11 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε Επειδή οι περισσότεροι έχουν συνδέσει το γυμναστήριο με τη διατροφή παράλληλα , θ ήθελα να ρωτήσω αυτούς που όντως κάνουν διατροφή για τη μείωση λίπους, αν είχαν ποτέ πρόβλημα στο να ελέγξουν τον εαυτό τους σε αυτό που έκαναν, είτε είναι φαγητό ή δουλειά ή γενικότερα στόχοι. Αυτό που θέλω να πω είναι πώς είναι ένα είδος virtue signalling , το "εφόσον εγώ το έκανα μπορείς και σύ". Αυτοί που όντως μετράνε τι τρώνε, πάντα το έκαναν και θα μπορούσαν να τρέφονται με κάστανο ρύζι, κοτόπουλο και μπρόκολο για όλη τους τη ζωή. Προσωπικά πιστεύω το θέμα διατροφής θα έπρεπε να ξεχωρίζεται από το γυμναστήριο. Το μυστικό της μακροχρόνιας επιτυχίας στην απώλεια λίπους ή στην αύξηση μυικής μάζας, για έναν μέσο αθλούμενο, δεν είναι η μονοφαγία 9-10 τροφών για 6 μήνες, αλλά η ποικιλία! Για πιο λόγο να τρώει κάποιος όλη μέρα το ίδιο ρύζι όταν μπορεί να φάει άλλα 5 είδη, ή μακαρόνια, ή πατατες 5 ειδών, ή φρούτα κλπ. Η βασική αρχή της διατροφής είναι θερμιδικό έλλειμμα/πλεόνασμα. Από κει και πέρα, ανάλογα με την καθημερινότητα του κάθε ανθρώπου και το στόχο, προσαρμόζονται και όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή αριθμός γευμάτων, ποικιλία στις τροφές, μακροθρεπτικά κλπ. Υπάρχει μια μεγάλη παρεξήγηση σχετικά με τη διατροφή bodybuilding/fitness, όπου έχει μπερδευτεί η παραδοσιακή διατροφή bodybuilding με την αγωνιστική διατροφή bodybuilding. Η μια κάνει για το μεγαλύτερο μέρος των αθλουμένων, ενώ η άλλη είναι κυρίως για άτομα που θέλουν είτε να φτάσουν σε ένα επίπεδο σωματικής κατάστασης εξωπραγματικό ή θέλουν να αγωνιστούν. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος για το 99% των παιδιών που πηγαίνουν γυμναστήριο και θέλουν να χάσουν λίπος, βάλουν μυς, αυξήσουν τη δύναμη τους ή τις αποδόσεις σε κάποιο σπορ, να τρώνε τόσο πολύ περιοριστικά. Και για να έρθω στο αρχικό σου ερώτημα, είναι απολύτως λογικό όταν κάνεις τόσο περιορισμένη διατροφή, κάποια στιγμή να ξεσπάσεις και να φας ότι βρεθεί μπροστά σου. Το να ελέγχεις τον εαύτο σου στη διατροφή έτσι ώστε να μπορείς κάποια στιγμη, αν θες, να φτάσεις το σώμα σου σε πολύ χαμηλά επίπεδα λίπους, έρχεται με το χρόνο και την εμπειρία. 2 2
JcD Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, Musclemar είπε Το μυστικό της μακροχρόνιας επιτυχίας στην απώλεια λίπους ή στην αύξηση μυικής μάζας, για έναν μέσο αθλούμενο, δεν είναι η μονοφαγία 9-10 τροφών για 6 μήνες, αλλά η ποικιλία! Δεν συμφωνώ σε αυτό το κομμάτι της ανάρτησης. Πέραν του ότι 9-10 τροφές δεν συνιστούν μονοφαγία, μπορείς να χάσεις λίπος τρώγοντας μόνο μοσχάρι και να βάλεις μυς τρώγοντας μόνο ρύζι. Το μόνο μυστικό της μακροχρόνιας επιτυχίας σε αυτά που αναφέρεις είναι το να παραμείνει ο μέσος αθλούμενος... αθλούμενος.
revolver1990 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Σκέφτομαι αν αξίζει φέτος να ξαναπέσω κάπου στο 8%...έχω αρχίσει ήδη να βλέπω πάλι φλεβίτσες στους άνω κοιλιακούς αλλά ψιλοπεριορίζομαι από πλευράς φαγητού(τα κοινωνικά restrictions δεν με ενδιαφέρουν έτσι και αλλιώς). Είχα έναν τραυματισμό τον Φλεβάρη που με κράτησε εκτός μέχρι τέλη μαίου και ευτυχώς τώρα είμαι πίσω στα κιλά που σήκωνα και στο 80% των physique που είχα. Κάποτε πρέπει να αποφασίσω να αφήσω το six pack και να κάνω ένα σωστό ΑΡΓΟ bulk που δεν θα κρατήσει 6-7 μήνες αλλά 12-15.
Pwpwpw Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, JcD είπε Δεν συμφωνώ σε αυτό το κομμάτι της ανάρτησης. Πέραν του ότι 9-10 τροφές δεν συνιστούν μονοφαγία, μπορείς να χάσεις λίπος τρώγοντας μόνο μοσχάρι και να βάλεις μυς τρώγοντας μόνο ρύζι. Το μόνο μυστικό της μακροχρόνιας επιτυχίας σε αυτά που αναφέρεις είναι το να παραμείνει ο μέσος αθλούμενος... αθλούμενος. Δεν λεει οτι δεν μπορεις να χασεις λιπος η να βαλεις μυς αν τρως μονο ρυζι και μοσχαρι η γενικα αν κανεις μονοφαγια. Λεει οτι ενας μεσος αθλουμενος δν υπαρχει λογος να περιοριζεται αποκλειστικα σε συγκεκριμενες τροφες και να νιωθει στερηση, μια χαρα αποτελεσμα θα δει αν εχει μια ισοροπημενη διατροφη απο πλευρας ποικιλιας, αρκει να την προσασμοζει σωστα αναλογα με τον στοχο του (ελλειμα-πλεονασμα) για να δει το επιθυμητο αποτελεσμα, η στερηση της μονοφαγιας θα του γυρισει μπουμεραγκ καποιοι στιγμη και απλα θα παει και θα φαει τα παντα. Αυτη η αναρτηση του @Musclemar πρπει να γινει sticky κανονονικα, διοτι πολυ πανε γυμναστηριο και νομιζουν οτι διατροφη στο γυμναστηριο ωστε να δω αποτελεσμα σημαινει τρωω καθε μερα ολη μερα ρυζι-κοτα-μπροκολο. Βλεπουν παραδειγμα ψωμι και νομιζουν αν το φανε αυτοματα σπαει η διατροφη και αυτοματως θα χαλασουν-λιπωσουν-γινουν χοντροι. Αν φας σε ενα γευμα δλδ για παραδειγμα 70 γραμμαρια carbs απο μπασματι θα γινεις κομματια, αν φας στο ιδιο γευμα 70γρ carbs απο ψωμι ολικης θα γινεις παχυδερμο. Ξερω ατομα στο γυμναστηριο, που 2-3 μηνες πριν το καλοκαιρι που ξεκινανε γραμμωση, κοβουν μαχαιρι τα φρουτα γιατι απαπαπαπα εχουν σκχρα και παχαινουν, κοβουν γαλοκτομοκια μαχαιρι γιατι..θολουνουν και τρωνε σαλατες μπασματι κοτοπουλο βραστο, ενω ταυτοχρονα ξεκινανε γραμμωση απο 20% λιπος και και στοχος ειναι να πανε στο 15% να ειναι λιγο πιο lean στην παραλια, λες και αν φανε ενα φρουτο η ενα γιουρτι παει η γραμμωση, θα χαλασει, ας ειναι σε ελλειμα, συμπεριφερονται λες και ειναι ηδη σε μια κατασταση σουπερ shreded ηδη και πανε να πετυχουν το peak της σωματικης τους καταστασης γιατι σε 10 μερες εχουν αγωνα😛 Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2019 από Pwpwpw 1
Fotis13 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 10 ώρες πριν, revolver1990 είπε Σκέφτομαι αν αξίζει φέτος να ξαναπέσω κάπου στο 8%...έχω αρχίσει ήδη να βλέπω πάλι φλεβίτσες στους άνω κοιλιακούς αλλά ψιλοπεριορίζομαι από πλευράς φαγητού(τα κοινωνικά restrictions δεν με ενδιαφέρουν έτσι και αλλιώς). Είχα έναν τραυματισμό τον Φλεβάρη που με κράτησε εκτός μέχρι τέλη μαίου και ευτυχώς τώρα είμαι πίσω στα κιλά που σήκωνα και στο 80% των physique που είχα. Κάποτε πρέπει να αποφασίσω να αφήσω το six pack και να κάνω ένα σωστό ΑΡΓΟ bulk που δεν θα κρατήσει 6-7 μήνες αλλά 12-15. Ποια κοινωνικα restrictions? Tον τραυματισμο στο gym τον επαθες ?
evabb Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 23 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε Επειδή οι περισσότεροι έχουν συνδέσει το γυμναστήριο με τη διατροφή παράλληλα , θ ήθελα να ρωτήσω αυτούς που όντως κάνουν διατροφή για τη μείωση λίπους, αν είχαν ποτέ πρόβλημα στο να ελέγξουν τον εαυτό τους σε αυτό που έκαναν, είτε είναι φαγητό ή δουλειά ή γενικότερα στόχοι. Αυτό που θέλω να πω είναι πώς είναι ένα είδος virtue signalling , το "εφόσον εγώ το έκανα μπορείς και σύ". Αυτοί που όντως μετράνε τι τρώνε, πάντα το έκαναν και θα μπορούσαν να τρέφονται με κάστανο ρύζι, κοτόπουλο και μπρόκολο για όλη τους τη ζωή. Προσωπικά πιστεύω το θέμα διατροφής θα έπρεπε να ξεχωρίζεται από το γυμναστήριο. Απανταω στην ερωτηση σου. Το παλευω εδω και 2 χρονια να χασω καποια κιλα. Η πρωτη χρονια δεν πηγε και τοσο καλα. Στην δευτερη χρονια ομως συνειδητοποιησα καποια πραγματα περι διατροφης, εγινε ενα κλικ στο μυαλο μου και πηρα καποιες αποφασεις. Οτι εχω χασει το εχω χασει αρκετα αργα και συνεχιζω σταθερα. Σε αυτον τον τελευταιο χρονο που ημουν πιο συνεπης υπηρξαν περιοδοι που τα εκανα σκατα. Αγχος κυριως και δυσκολες καταστασεις. Ενω ειχα χασει πχ 5 κιλα ετυχα να ξαναβαλω 2-3 και να τα χασω παλι στα καπακια. Το φαγητο για μενα ηταν απολαυση. Εξακολουθει να μου αρεσει αλλα το βλεπω πλεον αλλιως. Επισης απο μικρη με ειχαν κανει να το φοβαμαι. Γενικα μια αρρωστη κατασταση απο την οποια προσπαθω να ξεφυγω και θεωρω οτι εχω κανει προοδο. Σε αλλους τομεις της ζωης δεν μπορω να πω οτι ειχα ιδιαιτερο προβλημα με το να επιτυχω τους στοχους μου, αν κατι με ενδιαφερει αρκετα δεν βλεπω τιποτα αλλο μπροστα μου, αν ειναι κατι που απλα πρεπει να γινει και το βλεπω σαν αγκαρια, εκει με πιανει μια τεμπελια αλλα πιεζομαι να το κανω. Οταν το πηρα αποφαση σοβαρα να χασω κιλα εκανα μια κουβεντα με τον αντρα μου. Στην αρχη δεν καταλαβαινε οτι δεν μπορω να συγκρατηθω ευκολα οταν κυκλοφορει πχ νουτελα μες στο σπιτι, θεωρουσε οτι οπως τα εχω καταφερει σε πολλους αλλους τομεις ετσι θα τα καταφερω και με την διατροφη. Εν τελη πηρε κι αυτος αποφαση να χασει καποια λιγα κιλα που ειχε παραπανω για να μου κανει συμπαρασταση. Πλεον εχει γινει ο coach μου για να μου θυμιζει οτι δεν πρεπει να γουρουνιαζω, εφτασα ομως στο σημειο που καταλαβα οτι αμα εγω η ιδια δεν πω οχι απο μονη μου, οσο και να τρεχει απο πισω μου ο αντρας μου, δουλεια δεν γινεται (επ ουδενι δεν με πιεσε ποτε να κανω διαιτα, εγω η ιδια του ειπα να μην με αφηνει να τρωω). Γενικα θεωρω οτι δεν μπορει καποιος να περασει απο την μακροχρονια κρεπαλη στον αυστηρο αυτοελεγχο και διατροφη απο την μια μερα στην αλλη. Ειναι μια σταδιακη μεταβαση. Οσο για το "εφόσον εγώ το έκανα μπορείς και σύ" το λεω σε πολλους ανθρωπους γιατι ξερω οτι για μενα ηταν αθλος το κομματι του ελεγχου (το οποιο με εκνευριζε απιστευτα να μην εχω ως control freak που ειμαι). Απλα 9 στους 10 που με εχουν ρωτησει τι εχω κανει για να χασω κιλα, ακουνε για λιγο μετα συνειδητοποιουν οτι ειναι δυσκολο και οτι δεν υπηρξε μαγικη λυση ή χαπι και την αλλη μερα εχουν ξεχασει τα παντα. Το καλυτερο δε μαργαριταρι που εχω ακουσει ειναι το «δεν μπορω να μου λεει ενας διατροφολογος τι θα τρωω» και ο παρακατω διαλογος που ειχα με μια φιλη (copy paste απο το messenger) Evabb: Θες το contact της διαιτολόγου μου; Φιλη: Niwthw poly motivated Evabb: Το θέμα είναι να ξέρεις και τι να τρως Φιλη: To thema einai perissotero na to parw apofash Evabb: Σίγουρα Φιλη: Panw katw kserume ti n fame re sy Evabb: Αλλά δεν πρέπει να κάνεις υπερβολές Έτσι νόμιζα κι εγώ, αλλά έχει διαφορά το πάνω κάτω από το ακριβώς Φιλη: Ennoeitai Alla egw dn prokeitai n akoluthisw panw apo 2meres programma Opote better than nothing, as to paw apo monh m Evabb: Και μόνη σου να είσαι πάλι θέλει πρόγραμμα Φιλη: Tha deiksei Και εξαφανιστηκε εκεινη την μερα. 1
revolver1990 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, Fotis13 είπε Ποια κοινωνικα restrictions? Tον τραυματισμο στο gym τον επαθες ? Δεν πίνω και δεν ξενυχτάω συχνά οπότε αυτόματα περιορίζονται οι νυχτερινές εξόδοι... Ναι στο gym από βλακεία μου όταν άρχισα τα single arm pull ups. Πριν 2 βδομάδες. Για ουσιαστικό cut(6%-8% bf) πρέπει να κατέβω άλλα 5 κιλά σίγουρα. Ελπίζω αυτή η χρονιά να περάσει χωρίς τραυματισμούς και να κάνουμε ουσιαστική πρόοδο. Spoiler 9
evabb Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 5 λεπτά πριν, revolver1990 είπε Δεν πίνω και δεν ξενυχτάω συχνά οπότε αυτόματα περιορίζονται οι νυχτερινές εξόδοι... Ναι στο gym από βλακεία μου όταν άρχισα τα single arm pull ups. Πριν 2 βδομάδες. Για ουσιαστικό cut(6%-8% bf) πρέπει να κατέβω άλλα 5 κιλά σίγουρα. Ελπίζω αυτή η χρονιά να περάσει χωρίς τραυματισμούς και να κάνουμε ουσιαστική πρόοδο. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου holy shit μου φαινεσαι μια χαρα οπως εισαι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις