GothicCrusader Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε Κάποιος που απλά έχει κάποια πονάκια στην μέση επειδή πχ δεν είναι αρκετά γυμνασμένος σίγουρα θα βοηθηθεί από τις ασκήσεις που λες. Όμως πολύς κόσμος έχει υπαρκτό και σοβαρό πρόβλημα με την μέση του όπως εγώ, και σε αυτή την περίπτωση κάποιες ασκήσεις απαγορεύονται δια ροπάλου, όπως οι άρσεις. Για πάντα. Εγώ πχ ακόμα ακόμα και σε καλή περίοδο να είμαι άμα κάνω μερικά σκυψίματα για άρσεις ακόμα και χωρίς καθόλου βάρος κινδυνεύω να πάθω έξαρση και μεγαλύτερη ζημιά. Ενδυνάμωση κάνω για κοιλιά και ράχη με ισομετρικές ασκήσεις και τα πράγματα βελτιώνονται μέχρι έναν βαθμό, αλλά τέτοια σκυψίματα όπως του deadlift, άτομα με πρόβλημα στην μέση δεν τα κάνουν για κανέναν λόγο Τι εννοείς «σοβαρό πρόβλημα με τη μέση»; τι πρόβλημα ακριβώς; Ποιος τις απαγορεύει «δια ροπάλου»; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 9 λεπτά πριν, Πανος999 είπε Να πω ενα παράπονο μου που πολλες φορες με σταματάει απ τν αθληση μου.. Ειναι η 2η φορα που το παρατηρω/τυχαινει.. Οποτε ξεκιναω εντατικα γυμναστηριο, αρρωσταινω συχνα.. Επισης, κ οι 2 φορες ηταν εκτος χειμώνα που μπορει να πει καποιος ε λογικο ειναι τετοια εποχη.. Πεφτει το ανοσοποιητικο λογικά, δν μπορω να κάνω τπτ να το τονωσω? Πρεπει να τα παραταω συνεχεια? Κ συμπληρωματα τυπου vit. C κ Μουρουνελαιο κλπ εχω παρει... Δεν...!! Any help?! Μιλα με @margaritagr ειναι ομοιοπαθης και βετερανος σε αυτα . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JcD Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Αυτή τη στιγμή για να κρατήσω το βάρος μου και να σταματήσει να πέφτει... 1. 3 αυγά και τρία ασπράδια, λευκό τυρί-μυζηθρα. 2. Μακαρόνια ολικής με κίτρινο τυρί. Προπόνηση 3. 300-400 γραμμάρια στήθος σε μορφή μπιφτέκια με μπέικον και κίτρινο τυρί. 4. 300 γραμμάρια γιαούρτι, 2 κουταλιές μέλι και 7 καρύδια. 5. 300 γραμμάρια στήθος σε μορφή μπιφτέκια με μπέικον και κίτρινο τυρί. 6. 3-4 βραστές πατάτες. Διαφορα φρούτα κατά την διάρκεια της μέρας, 2 δόσεις πρωτεΐνης. Η προπόνηση είναι 4 βάρη και 2 καρδιαγγειακες τη βδομάδα. Τις πατάτες και τα μακαρόνια ενίοτε αντικαθιστά το ρύζι με φακές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pwpwpw Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 36 λεπτά πριν, Πανος999 είπε Να πω ενα παράπονο μου που πολλες φορες με σταματάει απ τν αθληση μου.. Ειναι η 2η φορα που το παρατηρω/τυχαινει.. Οποτε ξεκιναω εντατικα γυμναστηριο, αρρωσταινω συχνα.. Επισης, κ οι 2 φορες ηταν εκτος χειμώνα που μπορει να πει καποιος ε λογικο ειναι τετοια εποχη.. Πεφτει το ανοσοποιητικο λογικά, δν μπορω να κάνω τπτ να το τονωσω? Πρεπει να τα παραταω συνεχεια? Κ συμπληρωματα τυπου vit. C κ Μουρουνελαιο κλπ εχω παρει... Δεν...!! Any help?! Μηπως ταυτοχρονα με το γυμναστηριο, ξεκινας καμια εξαντλητικη διαιατα? Τρεφεσαι σωστα? 4 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε Το να χάσεις κιλά είναι όντως πιο εύκολο Μηπως εννοεις οτι το να χασεις λιπος, ειναι πολυ πιο ευκολη και γρηγορη διαδικασια απ το να βαλεις μυικα κιλα? Γιατι το να βαλεις απλα βαρος, ειναι το πιο ευκολο πραγμα στον κοσμο, αραζεις ολη μερα σε ενα καναπε και σαβουριαζεις διχως αυριο😋 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cthulhucarbide Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 39 λεπτά πριν, GothicCrusader είπε Τι εννοείς «σοβαρό πρόβλημα με τη μέση»; τι πρόβλημα ακριβώς; Ποιος τις απαγορεύει «δια ροπάλου»; Θα σου πω για την δικιά μου περίπτωση. Ευθειασμός, αφυδάτωση και στένωση των σπονδύλων, και 3 κήλες. Το κάθε ένα από αυτά βάζει το λιθαράκι του για να έχω μια σπονδυλική πάρα πολύ ευαίσθητη στο οτιδήποτε που είναι έτοιμη να πονέσει και να πάθει ζημιά με το παραμικρό. Με πολλή γυμναστική, πάρα πολύ trial and error που έχει κρατήσει μήνες-χρόνια βρήκα μια συνταγή για να μην πονάω καθημερινά και ανάλογα την κούραση της καθημερινότητας και την γυμναστική αισθάνομαι πιέσεις στην μέση, και δυσφορία μέχρι να ξεκουραστώ πάλι (κοντεύω να γίνω μαμμόθρεφτο με το πόσο εύκολα κουράζομαι, ή μάλλον κουράζεται η μέση) κάτι που όμως είναι βελτίωση σε σχέση με παλιά, αλλά συνεχίζω την προσπάθεια για να δω μέχρι πόσο μακρυά μπορώ να φτάσω και ελπίζω στην πορεία να μην πάθω κάτι χειρότερο. Την απαγόρευση την έχει κάνει έμμεσα ο γιατρός που μου είπε ότι μόνο να συντηρηθώ μπορώ, και να γίνω όπως παλιά να το ξεχάσω, και ο φυσικοθεραπευτής που με παρακολουθεί καιρό 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TEOKOS Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 37 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Θα σου πω για την δικιά μου περίπτωση. Ευθειασμός, αφυδάτωση και στένωση των σπονδύλων, και 3 κήλες. Το κάθε ένα από αυτά βάζει το λιθαράκι του για να έχω μια σπονδυλική πάρα πολύ ευαίσθητη στο οτιδήποτε που είναι έτοιμη να πονέσει και να πάθει ζημιά με το παραμικρό. Με πολλή γυμναστική, πάρα πολύ trial and error που έχει κρατήσει μήνες-χρόνια βρήκα μια συνταγή για να μην πονάω καθημερινά και ανάλογα την κούραση της καθημερινότητας και την γυμναστική αισθάνομαι πιέσεις στην μέση, και δυσφορία μέχρι να ξεκουραστώ πάλι (κοντεύω να γίνω μαμμόθρεφτο με το πόσο εύκολα κουράζομαι, ή μάλλον κουράζεται η μέση) κάτι που όμως είναι βελτίωση σε σχέση με παλιά, αλλά συνεχίζω την προσπάθεια για να δω μέχρι πόσο μακρυά μπορώ να φτάσω και ελπίζω στην πορεία να μην πάθω κάτι χειρότερο. Την απαγόρευση την έχει κάνει έμμεσα ο γιατρός που μου είπε ότι μόνο να συντηρηθώ μπορώ, και να γίνω όπως παλιά να το ξεχάσω, και ο φυσικοθεραπευτής που με παρακολουθεί καιρό Τα ίδια περίπου εδώ και 25 χρόνια και εγώ. Κήλες στην μέση και στον αυχένα. Όποτε σταματάω για οποιοδήποτε λόγο την γυμναστική τα συμπτώματα επανέρχονται. Μάντεψε όμως πως αυτό το κουσούρι έδωσε ποιότητα στη ζωή μου... Είμαι καλύτερος από όλους τους 57χρονους που ξέρω που πολλοί δεν μπορούν ούτε τα παπούτσια των ποδιών τους να δέσουν. Γυρίζω όλη την Ευρώπη με την μηχανή μου, παίζω μπάσκετ με τον ανιψιό μου και έχω ανεβασμένη τεστοστερόνη συνεχίζοντας το γλέντι που σε κρατάει ενδιαφέροντα 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Moderators Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Σχετικά με τους τραυματισμούς Spoiler Fraser broke his back — two clear breaks in his L5 vertebrae — during a heavy lift. He spent four months in a back brace only to learn that his spine hadn’t healed. The doctor recommended spinal fusion. Fraser took a different route, undergoing an experimental treatment that had a 50/50 chance of recovery. A year later, the athlete, who was told he’d probably never lift again, was back in the weight room. Το point μου ειναι οτι μπορουμε παντα να γυμναστούμε αρκεί να το προσαρμόσουμε στα δεδομένα μας ΥΓ: ο συγκεκριμένος ειναι 3 φορες παγκόσμιος στο CrossFit και σε 1 μηνα παει για το 4ο σερι Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2019 από Spect~ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cthulhucarbide Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Η υποχρεωτική συνέχιση της γυμναστικής είναι ένα έμμεσο καλό, αλλά θα προτιμούσα να την έκανα από μόνος μου. Επίσης η γυμναστική της μέσης δεν θα με κάνει τούμπανο, οι ασκήσεις αυτές πιο πολύ την ζορίζουν. Εγώ πάντως δεν έχω μηχανή, αλλά κάθε φορά που πάω σε ένα μέρος που δεν έχει καλές καρέκλες (ή ακόμα χειρότερα σε θέση χωρίς στήριξη στην πλάτη) απλά δεινοπαθώ, και θέλω να φύγω να παώ σπίτι να ξεκουραστώ στην καρεκλάρα μου. Και σε αυτό ευθύνεται ο ευθειασμός που είναι σαν να έχω μονίμως λάθος στάση σώματος, και δεν μπορώ να κάτσω με την πλάτη ίσια εκτός αν καταβάλλω συνεχώς προσπάθεια, πράγμα αδύνατον για πολλή ώρα. Το παραπάνω είναι ένα από τα πράγματα που με έχουν κάνει να νιώθω 60 χρονών χωρίς να είμαι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GothicCrusader Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 8 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Θα σου πω για την δικιά μου περίπτωση. Ευθειασμός, αφυδάτωση και στένωση των σπονδύλων, και 3 κήλες. Το κάθε ένα από αυτά βάζει το λιθαράκι του για να έχω μια σπονδυλική πάρα πολύ ευαίσθητη στο οτιδήποτε που είναι έτοιμη να πονέσει και να πάθει ζημιά με το παραμικρό. Με πολλή γυμναστική, πάρα πολύ trial and error που έχει κρατήσει μήνες-χρόνια βρήκα μια συνταγή για να μην πονάω καθημερινά και ανάλογα την κούραση της καθημερινότητας και την γυμναστική αισθάνομαι πιέσεις στην μέση, και δυσφορία μέχρι να ξεκουραστώ πάλι (κοντεύω να γίνω μαμμόθρεφτο με το πόσο εύκολα κουράζομαι, ή μάλλον κουράζεται η μέση) κάτι που όμως είναι βελτίωση σε σχέση με παλιά, αλλά συνεχίζω την προσπάθεια για να δω μέχρι πόσο μακρυά μπορώ να φτάσω και ελπίζω στην πορεία να μην πάθω κάτι χειρότερο. Την απαγόρευση την έχει κάνει έμμεσα ο γιατρός που μου είπε ότι μόνο να συντηρηθώ μπορώ, και να γίνω όπως παλιά να το ξεχάσω, και ο φυσικοθεραπευτής που με παρακολουθεί καιρό Κ, απλώς το αρχικό post σου μου παραφάνηκε γενικό καθώς έκανες αντιπαράθεση με «απλά πονάκια» v.s. σοβαρές παθήσεις και με δια ροπάλου «απαγορεύσεις». Εγώ είμαι με δύο δισκοκήλες και «αφυδατωμένους» δίσκους (νταξ κλάιν αφυδατωμένοι δίσκοι δεν λένε τίποτα στις περισσότερες περιπτώσεις). Στένωση όχι κάτι το ιδιαίτερο και ευτυχώς όχι ευθειασμό. Ε και εγώ από τους γιατρούς άκουσα τα άπειρα. Μην κάνεις τίποτα κλπ κλπ κλπ. Μη κάνοντας τίποτα και πήρα βάρος και έγινα λαπάς. Ένιωθα τη μέση μου πιο αδύναμη από ποτέ. Καθόμουν λίγο και πιανόμουν. Έμενα μερικές ώρες όρθιος και πιανόμουν. Η μέση μου όσο περνούσε ο χρόνος γινόταν πιο αδύναμη. Ε αμά δεν κάνεις τίποτα πώς θα νιώθεις δυνατή τη μέση; Μου πήρε προοδευτικά σχεδόν 10 μήνες (!) για να κάνω dead lift μόνο το βάρος μου (τώρα είμαι περίπου 1.1x στο 1 RM lift), φυσικά με επιτήρηση σε κάθε dead lift σε όλη τη διαδικασία. Ηταν μαραθώνας. Ε μπορώ να σου πω μετά βεβαιότητας τη «μέση» μου τη νιώθω ΠΟΛΥ πιο δυνατή από όταν ξεκίνησα. Ακόμα και όταν κάθομαι μπορώ να κάτσω ώρες ξεκούραστα. Φυσικά δεν λέω κάντε dead lift, ούτε ισχυρίζομαι ότι σε εσένα συγκεκριμένα ταιριάζει το dead lift ντε και καλά, και φυσικά εννοείται εξακολουθώ να με θεωρώ αρχάριο. Αλλά όμως δεν είμαι στη κατηγορία με «απλά πονάκια» που έγραψες και σίγουρα το dead lift με βοηθάει πολύ. Εν ολίγης, για εμάς που έχουμε πρόβλημα, το dead lift χτίζεται σιγά σιγά, αργά και σταθερά. Τώρα αν δεν γίνεται, ε δεν γίνεται. Το αντικαθιστάμε με κάτι άλλο. Δεν χάθηκε και ο κόσμος. 6 λεπτά πριν, Spect~ είπε Σχετικά με τους τραυματισμούς Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Fraser broke his back — two clear breaks in his L5 vertebrae — during a heavy lift. He spent four months in a back brace only to learn that his spine hadn’t healed. The doctor recommended spinal fusion. Fraser took a different route, undergoing an experimental treatment that had a 50/50 chance of recovery. A year later, the athlete, who was told he’d probably never lift again, was back in the weight room. Το point μου ειναι οτι μπορουμε παντα να γυμναστούμε αρκεί να το προσαρμόσουμε στα δεδομένα μας ΥΓ: ο συγκεκριμένος ειναι 3 φορες παγκόσμιος στο CrossFit και σε 1 μηνα παει για το 4ο σερι Το πρόβλημα με αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι δεν ξέρεις τι budget έχουν από πίσω και κατά πόσο ζουν από αυτό. Υπάρχει και skydiver που του κόπηκαν τα πόδια από ατύχημα στον αέρα. Έβαλε τεχνητά και ξανακάνει sky diving. Είναι καλό παράδειγμα για εμάς; Όχι. Πρέπει να λάβουμε υπόψη και τη χώρα που ζούμε και τη περίθαλψη που μπορούμε να έχουμε. Αλλά στο point σου συμφωνώ απόλυτα. Το δύσκολο είναι ακόμα π.χ. και αν σε πιάσει η μέση και σε ρίξει τάβλα στο κρεβάτι να βρίσκεις τι μπορείς να κάνεις. Το τίποτα έχει το χρόνο του, αλλά μακρόχρονα είναι το χειρότερο από όλα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TEOKOS Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 11 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Η υποχρεωτική συνέχιση της γυμναστικής είναι ένα έμμεσο καλό, αλλά θα προτιμούσα να την έκανα από μόνος μου. Επίσης η γυμναστική της μέσης δεν θα με κάνει τούμπανο, οι ασκήσεις αυτές πιο πολύ την ζορίζουν. Εγώ πάντως δεν έχω μηχανή, αλλά κάθε φορά που πάω σε ένα μέρος που δεν έχει καλές καρέκλες (ή ακόμα χειρότερα σε θέση χωρίς στήριξη στην πλάτη) απλά δεινοπαθώ, και θέλω να φύγω να παώ σπίτι να ξεκουραστώ στην καρεκλάρα μου. Και σε αυτό ευθύνεται ο ευθειασμός που είναι σαν να έχω μονίμως λάθος στάση σώματος, και δεν μπορώ να κάτσω με την πλάτη ίσια εκτός αν καταβάλλω συνεχώς προσπάθεια, πράγμα αδύνατον για πολλή ώρα. Το παραπάνω είναι ένα από τα πράγματα που με έχουν κάνει να νιώθω 60 χρονών χωρίς να είμαι Ένας με προβλήματα μέσης δεν ξεκινάει άρσεις για να του περάσουν . 1)Διορθώνει την στάση του και αποσυμφορεί τους σπονδύλους(μέθοδος Mackenzie ) 2) Αρχίζει μυική ενδυνάμωση ( πισίνα, Pilates) 3) μετά από καιρό αρχίζει πολύ προσεκτικά τις κλασικές πολυαρθρικές η δυνατόν με καθοδήγηση από επαγγελματία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Moderators Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 16 λεπτά πριν, GothicCrusader είπε Κ, απλώς το αρχικό post σου μου παραφάνηκε γενικό καθώς έκανες αντιπαράθεση με «απλά πονάκια» v.s. σοβαρές παθήσεις και με δια ροπάλου «απαγορεύσεις». Εγώ είμαι με δύο δισκοκήλες και «αφυδατωμένους» δίσκους (νταξ κλάιν αφυδατωμένοι δίσκοι δεν λένε τίποτα στις περισσότερες περιπτώσεις). Στένωση όχι κάτι το ιδιαίτερο και ευτυχώς όχι ευθειασμό. Ε και εγώ από τους γιατρούς άκουσα τα άπειρα. Μην κάνεις τίποτα κλπ κλπ κλπ. Μη κάνοντας τίποτα και πήρα βάρος και έγινα λαπάς. Ένιωθα τη μέση μου πιο αδύναμη από ποτέ. Καθόμουν λίγο και πιανόμουν. Έμενα μερικές ώρες όρθιος και πιανόμουν. Η μέση μου όσο περνούσε ο χρόνος γινόταν πιο αδύναμη. Ε αμά δεν κάνεις τίποτα πώς θα νιώθεις δυνατή τη μέση; Μου πήρε προοδευτικά σχεδόν 10 μήνες (!) για να κάνω dead lift μόνο το βάρος μου (τώρα είμαι περίπου 1.1x στο 1 RM lift), φυσικά με επιτήρηση σε κάθε dead lift σε όλη τη διαδικασία. Ηταν μαραθώνας. Ε μπορώ να σου πω μετά βεβαιότητας τη «μέση» μου τη νιώθω ΠΟΛΥ πιο δυνατή από όταν ξεκίνησα. Ακόμα και όταν κάθομαι μπορώ να κάτσω ώρες ξεκούραστα. Φυσικά δεν λέω κάντε dead lift, ούτε ισχυρίζομαι ότι σε εσένα συγκεκριμένα ταιριάζει το dead lift ντε και καλά, και φυσικά εννοείται εξακολουθώ να με θεωρώ αρχάριο. Αλλά όμως δεν είμαι στη κατηγορία με «απλά πονάκια» που έγραψες και σίγουρα το dead lift με βοηθάει πολύ. Εν ολίγης, για εμάς που έχουμε πρόβλημα, το dead lift χτίζεται σιγά σιγά, αργά και σταθερά. Τώρα αν δεν γίνεται, ε δεν γίνεται. Το αντικαθιστάμε με κάτι άλλο. Δεν χάθηκε και ο κόσμος. Το πρόβλημα με αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι δεν ξέρεις τι budget έχουν από πίσω και κατά πόσο ζουν από αυτό. Υπάρχει και skydiver που του κόπηκαν τα πόδια από ατύχημα στον αέρα. Έβαλε τεχνητά και ξανακάνει sky diving. Είναι καλό παράδειγμα για εμάς; Όχι. Πρέπει να λάβουμε υπόψη και τη χώρα που ζούμε και τη περίθαλψη που μπορούμε να έχουμε. Αλλά στο point σου συμφωνώ απόλυτα. Το δύσκολο είναι ακόμα π.χ. και αν σε πιάσει η μέση και σε ρίξει τάβλα στο κρεβάτι να βρίσκεις τι μπορείς να κάνεις. Το τίποτα έχει το χρόνο του, αλλά μακρόχρονα είναι το χειρότερο από όλα. Το μεγαλο budget ηρθε αφου πήγε στους πρώτους αγωνες το οποιο ηταν αφου είχε αναρρώσει αλλα καταλαβαίνω πως το εννοεις. Δεν λέω οτι εγω, εσύ ή μέσος όρος μπορεί να κάνει οτι και αυτός αλλα οτι και εμείς μετα απο κάποιο τραυματισμό μπορούμε να κάνουμε πράγματα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cthulhucarbide Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, GothicCrusader είπε Κ, απλώς το αρχικό post σου μου παραφάνηκε γενικό καθώς έκανες αντιπαράθεση με «απλά πονάκια» v.s. σοβαρές παθήσεις και με δια ροπάλου «απαγορεύσεις». Εγώ είμαι με δύο δισκοκήλες και «αφυδατωμένους» δίσκους (νταξ κλάιν αφυδατωμένοι δίσκοι δεν λένε τίποτα στις περισσότερες περιπτώσεις). Στένωση όχι κάτι το ιδιαίτερο και ευτυχώς όχι ευθειασμό. Ε και εγώ από τους γιατρούς άκουσα τα άπειρα. Μην κάνεις τίποτα κλπ κλπ κλπ. Μη κάνοντας τίποτα και πήρα βάρος και έγινα λαπάς. Ένιωθα τη μέση μου πιο αδύναμη από ποτέ. Καθόμουν λίγο και πιανόμουν. Έμενα μερικές ώρες όρθιος και πιανόμουν. Η μέση μου όσο περνούσε ο χρόνος γινόταν πιο αδύναμη. Ε αμά δεν κάνεις τίποτα πώς θα νιώθεις δυνατή τη μέση; Μου πήρε προοδευτικά σχεδόν 10 μήνες (!) για να κάνω dead lift μόνο το βάρος μου (τώρα είμαι περίπου 1.1x στο 1 RM lift), φυσικά με επιτήρηση σε κάθε dead lift σε όλη τη διαδικασία. Ηταν μαραθώνας. Ε μπορώ να σου πω μετά βεβαιότητας τη «μέση» μου τη νιώθω ΠΟΛΥ πιο δυνατή από όταν ξεκίνησα. Ακόμα και όταν κάθομαι μπορώ να κάτσω ώρες ξεκούραστα. Φυσικά δεν λέω κάντε dead lift, ούτε ισχυρίζομαι ότι σε εσένα συγκεκριμένα ταιριάζει το dead lift ντε και καλά, και φυσικά εννοείται εξακολουθώ να με θεωρώ αρχάριο. Αλλά όμως δεν είμαι στη κατηγορία με «απλά πονάκια» που έγραψες και σίγουρα το dead lift με βοηθάει πολύ. Εν ολίγης, για εμάς που έχουμε πρόβλημα, το dead lift χτίζεται σιγά σιγά, αργά και σταθερά. Τώρα αν δεν γίνεται, ε δεν γίνεται. Το αντικαθιστάμε με κάτι άλλο. Δεν χάθηκε και ο κόσμος. Η αφυδάτωση κάνει τους δίσκους να μην έχουν ικανότητα απόσβεσης των κραδασμών και των πιέσεων, και έτσι η μέση κουράζεται ακόμα και με βάρη που δεν είναι αρκετά για να ενεργοποιήσουν τις κήλες. Ή τουλάχιστον έτσι καταλαβαίνω εγώ από μένα, καθώς πολύ συχνά αισθάνομαι πιέσεις στην μέση που νομίζω δεν είναι από τις κήλες (αυτές με βαράνε αλλιώς). Επίσης στο σκύψιμο ο δίσκος ζουλιέται οπότε άμα είναι και ξεφούσκωτος κλάφτα χαράλαμπε. Με το σκύψιμο έχω πολύ θέμα, δεν το κάνω παρά ελάχιστα γιατί αλλιώς ξυπνάνε όλοι οι πόνοι και σχετικά άμεσα. Εσύ κάνεις deadlift x1.1 το βάρος σου δηλαδή με 80-100 κιλά πάνω στην μπάρα εννοείς? Αν ναι είναι αξιοθαύμαστο και σχετικά ελπιδοφόρο. Αν και δεν νομίζω να το καταφέρω γιατί με το σκύψιμο δεν πάω καθόλου καλά, και δεν βλέπω να αλλάζει αυτό παρόλη την υπόλοιπη βελτίωση. Έχω μια ακαμψία χαμηλά στην μέση και πρέπει να φταίει πολύ ο ευθειασμός σε αυτό 1 ώρα πριν, TEOKOS είπε Ένας με προβλήματα μέσης δεν ξεκινάει άρσεις για να του περάσουν . 1)Διορθώνει την στάση του και αποσυμφορεί τους σπονδύλους(μέθοδος Mackenzie ) 2) Αρχίζει μυική ενδυνάμωση ( πισίνα, Pilates) 3) μετά από καιρό αρχίζει πολύ προσεκτικά τις κλασικές πολυαρθρικές η δυνατόν με καθοδήγηση από επαγγελματία. Μακένζι, στάση σώματος, καλή καρέκλα, διάταση που στρίβει την μέση είναι πράγματα που κάνω φουλ. Ενδυνάμωση με ασκήσεις τύπου πιλάτες κάνω πάλι φουλ εδώ και 6 μήνες (όχι ότι πριν δεν έκανα τίποτα) και αυτό που έχω βρει τον τελευταίο καιρό καλύτερο είναι πολύ δυνατή γυμναστική μέχρι πτώσεων, αλλά μέχρι 2-3 φορές την βδομάδα. Παραπάνω φορές δεν μου έκανε καλό ακόμα και με λιγότερη ένταση. Από λοιπές ασκήσεις κάνω κάποιες που δεν θεωρώ ότι ταλαιπωρούν την μέση, ή έστω όχι πολύ (μονόζυγο ή trx για πλάτη, πουσάψ) και κάνω και πάντα καθίσματα γιατί έχω και πρόβλημα στα γόνατα αλλά το bottleneck εκεί είναι το βάρος που μπορώ να φορτώσω την μέση. Τις προάλλες έκανα με γιλέκο 25 κιλών και η μέση ζορίστηκε. Τον επόμενο καιρό θα δω αν μπορώ να το συνηθίσω ή αν θα πρέπει να το μειώσω πάλι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dakonblackblade Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Pwpwpw είπε Γιατι το να βαλεις απλα βαρος, ειναι το πιο ευκολο πραγμα στον κοσμο, αραζεις ολη μερα σε ενα καναπε και σαβουριαζεις διχως αυριο😋 Όταν γυμνάζεσαι σοβαρά, τα κιλά αρχίζουν και πέφτουν . Είναι πολύ πιο δύσκολο σαν διατροφική αλλαγή να αρχίσεις να τρως περισσότερο σε εκείνο το σημείο από το να φας λιγότερο. Το να κάθεσαι και να σαβουριάζεις δε θα σε πείραζε αν γυμναζόσουν σοβαρά και σαβούριαζες. 5χ3χ160 καθίσματα 3χ5χ115 πάγκος 3χ5χ110 κωπηλατική με μπάρα. Βραδινό, 2 χοιρινές μπριζόλες, 1 χωριάτικη σαλάτα , παγωτό από το 3λιτρο της ΕΒΓΑ. έχει μείνει στον κεσέ. Δε βάζω γραμμάριο πλέον. Για να αδυνατίσω αρκεί να κόψω τα σουβλάκια. Κάντε Deadlift. Tο παρακάτω είναι σωστό. 6 ώρες πριν, Fotis13 είπε Οχι για σενα, ουτε για μενα . Οταν θα χασεις σοβαρα κιλα και θα τα κρατησεις που ειναι ακομα πιο δυσκολο ελα να μας το ξαναπεις . 10, 15 κιλά γυμναζόμενος έχω χάσει αρκετές φορές. Απλά έχω αποφασίσει πως δε θέλω ενώ παίζω δύναμη πάντα , να μετράω θερμίδες. Σε κλασικό bodybuilder ή crossfit ή αερόβιο ήταν εύκολο να μειώσω θερμίδες. Για να τα κρατήσω , όπως γράφω παρακάτω , δεν μπήκα στη διαδικασία, εκεί έχεις δίκιο. Στη δύναμη όμως, για να μη κουράζομαι , πρέπει να τρωω. Ε εκεί, δεν κάθομαι να ασχολούμαι γιατί δεν είναι μόνο θερμίδες το θέμα. Θα πρέπει να τσεκάρω macros , φυτικές ίνες και να παρακολουθώ ζυγαριά, πόντους αλλά και ζωτικότητα. Ε δεν κάθομαι να ασχοληθώ. Για όλα τα υπόλοιπα, είμαι πλέον πεπεισμένος πως για το 95% των περιπτώσεων ασκούμενων, θα ήταν καλυτερα αν προσέθεταν μια σπαλομπριζόλα στη διατροφή τους την ημέρα και στοχεύαν να φτάσουν το Deadlift στο 1.5 του σωματικού τους βάρους τουλχ. Ειδικά οι γυναίκες. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2019 από Dakonblackblade 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GothicCrusader Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Η αφυδάτωση κάνει τους δίσκους να μην έχουν ικανότητα απόσβεσης των κραδασμών και των πιέσεων, και έτσι η μέση κουράζεται ακόμα και με βάρη που δεν είναι αρκετά για να ενεργοποιήσουν τις κήλες. Ή τουλάχιστον έτσι καταλαβαίνω εγώ από μένα, καθώς πολύ συχνά αισθάνομαι πιέσεις στην μέση που νομίζω δεν είναι από τις κήλες (αυτές με βαράνε αλλιώς). Επίσης στο σκύψιμο ο δίσκος ζουλιέται οπότε άμα είναι και ξεφούσκωτος κλάφτα χαράλαμπε. Με το σκύψιμο έχω πολύ θέμα, δεν το κάνω παρά ελάχιστα γιατί αλλιώς ξυπνάνε όλοι οι πόνοι και σχετικά άμεσα. Εσύ κάνεις deadlift x1.1 το βάρος σου δηλαδή με 80-100 κιλά πάνω στην μπάρα εννοείς? Αν ναι είναι αξιοθαύμαστο και σχετικά ελπιδοφόρο. Αν και δεν νομίζω να το καταφέρω γιατί με το σκύψιμο δεν πάω καθόλου καλά, και δεν βλέπω να αλλάζει αυτό παρόλη την υπόλοιπη βελτίωση. Έχω μια ακαμψία χαμηλά στην μέση και πρέπει να φταίει πολύ ο ευθειασμός σε αυτό Μακένζι, στάση σώματος, καλή καρέκλα, διάταση που στρίβει την μέση είναι πράγματα που κάνω φουλ. Ενδυνάμωση με ασκήσεις τύπου πιλάτες κάνω πάλι φουλ εδώ και 6 μήνες (όχι ότι πριν δεν έκανα τίποτα) και αυτό που έχω βρει τον τελευταίο καιρό καλύτερο είναι πολύ δυνατή γυμναστική μέχρι πτώσεων, αλλά μέχρι 2-3 φορές την βδομάδα. Παραπάνω φορές δεν μου έκανε καλό ακόμα και με λιγότερη ένταση. Από λοιπές ασκήσεις κάνω κάποιες που δεν θεωρώ ότι ταλαιπωρούν την μέση, ή έστω όχι πολύ (μονόζυγο ή trx για πλάτη, πουσάψ) και κάνω και πάντα καθίσματα γιατί έχω και πρόβλημα στα γόνατα αλλά το bottleneck εκεί είναι το βάρος που μπορώ να φορτώσω την μέση. Τις προάλλες έκανα με γιλέκο 25 κιλών και η μέση ζορίστηκε. Τον επόμενο καιρό θα δω αν μπορώ να το συνηθίσω ή αν θα πρέπει να το μειώσω πάλι Ναι, έτσι είναι, όσον αφορά την «αφυδάτωση». Βέβαια, «αφυδάτωση» έχει ... ο μισός πληθυσμός της γης. Ο ένας στους τρεις μετά τα 40 έχει κάποιους αφυδατωμένους δίσκους και πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους είναι τελείως ασυμπτωματικοί. Δεν λέει κάτι. Η αφυδάτωση είναι σαν να σου λέω ... μεγάλωσες, κοίτα, κιτρίνισαν τα δόντια σου. Όπως μεγαλώνουμε οι δίσκοι αφυδατώνονται. Αν «η μέση κουράζεται» τότε αυτό συνήθως μπορεί να αντιμετωπιστεί. Βέβαια παραμορφώσεις στη ΣΣ όπως ευθειασμοι, σκολίωσεις και τέτοια θέλουν προσοχή και καθοδήγηση από επαγγελματία. Τώρα, σε αυτό που με ρωτάς, εγώ κάνω 80kg μαζί με τη μπάρα. Το μαξ μου είναι πιο ψηλά αλλά κλάιν δεν με νοιάζει. Πάω κούτσου κούτσου. Σηκώνω μόνο 1 φορά την εβδομάδα. Το θέμα όμως είναι ότι τώρα θέλω να πάρω κάτι από το πάτωμα; χαλαρά dead lift σκύβω και το παίρνω, no problem. Είναι 5 γραμμάρια; no problem dead lift. Είναι 20 κιλά; no problem, dead lift. Μπορεί να είναι ένα πλαστικό ποτήρι αλλά δεν έχει σημασία. Από όλες τις ασκήσεις που κάνω παίζει κυριολεκτικά να είναι η πιο λειτουργική. Αλλά είναι γεγονός πλέον ότι τη μέση μου τη νιώθω πλέον σταθερή. Αυτή τουλάχιστο είναι η δική μου εμπειρία μέχρι στιγμής. Ήρθε και η ώρα του disclaimer βέβαια έτσι; Αλλο εσύ άλλο εγώ άλλο ο οποιοσδήποτε αναγνώστης. Εγώ αυτά τα έγραψα για να πω ότι το dead lift σε εμένα έχει λειτουργήσει θετικά και δεν είμαι μία περίπτωση «απλά πονάκια». Ωστόσο δεν έκανα μόνο το dead lift για να το «φτάσω εκεί» ούτε το dead lift ήταν που με έφτιαξε ούτε έχω φτάσει κάπου συγκεκριμένα. Noobas είμαι που θέλω και εγώ το παραπάνω αλλά του δίνω χρόνο, όσο χρόνο χρειαστεί βλέποντας θετικά αποτελέσματα στην πορεία. Ο ευθειασμός της ΣΣ είναι σύνθετο προβλήμα. Ωστόσο μου κάνει εντύπωση ότι λες ότι με το σκύψιμο δεν τα πας καθόλου καλά λόγω ακαμψίας στη μέση ενώ όταν σκύβεις πρέπει να σκύβεις από το ισχίο και όχι από τη μέση. Αν η μέση είναι δυνατή τότε η κάμψη γίνεται από το ισχίο ανώδυνα. Και σπονδυλοδεσία να είχες κάνει στα τρία τελευταία επίπεδα πρέπει υπό σωστή καθοδήγηση να μπορείς να σκύβεις άνετα. Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2019 από GothicCrusader 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Musclemar Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Πανος999 είπε Να πω ενα παράπονο μου που πολλες φορες με σταματάει απ τν αθληση μου.. Ειναι η 2η φορα που το παρατηρω/τυχαινει.. Οποτε ξεκιναω εντατικα γυμναστηριο, αρρωσταινω συχνα.. Επισης, κ οι 2 φορες ηταν εκτος χειμώνα που μπορει να πει καποιος ε λογικο ειναι τετοια εποχη.. Πεφτει το ανοσοποιητικο λογικά, δν μπορω να κάνω τπτ να το τονωσω? Πρεπει να τα παραταω συνεχεια? Κ συμπληρωματα τυπου vit. C κ Μουρουνελαιο κλπ εχω παρει... Δεν...!! Any help?! Φίλε μου ή το παρακάνεις με τις προπονήσεις σε σημείο που στρεσάρεις το σύστημα σου τόσο πολύ και ρίχνεις τις φύσικες άμυνες του οργανισμού, ή πολύ απλά το γυμναστήριο σου δεν είναι καθαρό και πρέπει να πλένεις τα χέρια σου συνεχώς, να προσέχεις που ξαπλώνεις κλπ. Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2019 από Musclemar 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις