Moderators Spect~ Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Moderators Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, jimis98 είπε παιδιά μπορείτε να μου εξηγήσετε την σημαίνουν οι ορολογίες όγκος προπόνησης, συχνότητα, split, μυοινιδιακή υπερτροφία,σαρκοπλασμική, drop set, super set ,2set και πυραμίδα? μπακάλικα και γρήγορα (επειδή είμαι στις καλές μου αλλιώς θα σε έστελνα στο γοογλε :P) ογκος προπόνησης = το σύνολο των ασκήσεων/σετ/κιλών Split = χωρισμός της προπόνησης σε μυικές ομάδες υπετροφία = αύξηση μυικού ογκου drop set = σε μια άσκηση κανεις με Χ κιλα μέχρι να μην αντέχεις και αμέσως παίρνεις λιγότερα κιλά και συνεχιζεις παλι μεχρι να μην αντέχεις. Το κανεις αυτό μεχρι να μην μπορείς/εχεις αλλα κιλα super set = 2 σετ διαφορετικων μυικών ομάδων χωρίς διάλειμμα. δισετ = 2 σετ ΙΔΙΩΝ μυικών ομάδων χωρίς διάλειμμα. Πυραμίδα = ξεκινας με λιγα κιλα και πολλες επαναλήψεις και σε καθε σετ αυξάνεις τα κιλά ενω μειώνεις τις επαναλήψεις. Αρνητική πυραμίδα είναι το ανάποδο
jimis98 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 μυοινιδιακή και σαρκοπλασμική υπετροφία δεν μου τα εξηγησες ,περιοδικοτητα τι είναι? όγκο η συχνότητα είναι καλό να υπάρχει.
Moderators Spect~ Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Moderators Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 14 λεπτά πριν, jimis98 είπε μυοινιδιακή και σαρκοπλασμική υπετροφία δεν μου τα εξηγησες ,περιοδικοτητα τι είναι? όγκο η συχνότητα είναι καλό να υπάρχει. http://lmgtfy.com/?q=μυοινιδιακή+υπετροφία
margaritagr Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Εχει δοκιμασει κανεις kinesiology tapes? Απο την ορθοστασια στο εργαστηριο μ ενοχλει η μεση μου κι ενω πηγα χτες στο φαρμακειο να παρω θερμικα εμπλαστρα,μου εδωσαν να δοκιμασω tape. Σε πρωτη φαση τα βαλα μονη μου χτες βραδυ, κι ακομα κι ετσι ερασιτεχνικα, σημερα ενιωθα καλυτερα. (Θα παω στον φυσικοθ αργοτερα να μου τα βαλει οπως πρεπει)
jimis98 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Spect~ είπε μπακάλικα και γρήγορα (επειδή είμαι στις καλές μου αλλιώς θα σε έστελνα στο γοογλε :P) ογκος προπόνησης = το σύνολο των ασκήσεων/σετ/κιλών Split = χωρισμός της προπόνησης σε μυικές ομάδες υπετροφία = αύξηση μυικού ογκου drop set = σε μια άσκηση κανεις με Χ κιλα μέχρι να μην αντέχεις και αμέσως παίρνεις λιγότερα κιλά και συνεχιζεις παλι μεχρι να μην αντέχεις. Το κανεις αυτό μεχρι να μην μπορείς/εχεις αλλα κιλα super set = 2 σετ διαφορετικων μυικών ομάδων χωρίς διάλειμμα. δισετ = 2 σετ ΙΔΙΩΝ μυικών ομάδων χωρίς διάλειμμα. Πυραμίδα = ξεκινας με λιγα κιλα και πολλες επαναλήψεις και σε καθε σετ αυξάνεις τα κιλά ενω μειώνεις τις επαναλήψεις. Αρνητική πυραμίδα είναι το ανάποδο μπορείς να μου κάνεις ένα παράδειγμα από τα drop set kai super set? δεν υπερπροπονουνται με αυτές τις ασκήσεις οι μυες? Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2018 από jimis98
Fotis13 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, margaritagr είπε Εχει δοκιμασει κανεις kinesiology tapes? Απο την ορθοστασια στο εργαστηριο μ ενοχλει η μεση μου κι ενω πηγα χτες στο φαρμακειο να παρω θερμικα εμπλαστρα,μου εδωσαν να δοκιμασω tape. Σε πρωτη φαση τα βαλα μονη μου χτες βραδυ, κι ακομα κι ετσι ερασιτεχνικα, σημερα ενιωθα καλυτερα. (Θα παω στον φυσικοθ αργοτερα να μου τα βαλει οπως πρεπει) Δεν θα απαντησω εγω σε αυτο για να μην με λες προκατελειμενο ,αλλα καλω τον @Spect~ να παρει θεση που σε ειχε χαρακτηρισει πολυ ευστοχα καποτε ! Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2018 από Fotis13
bilya Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, jimis98 είπε μπορείς να μου κάνεις ένα παράδειγμα από τα drop set kai super set? δεν υπερπροπονουνται με αυτές τις ασκήσεις οι μυες? απο τα λεγόμενα σου φαίνεται οτι τωρα ξεκίνησες. drop sets/super sets ειναι πιο προχωρημένα. ξεκίνα απο τα βασικά κ καλο google/youtube. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2018 από bilya 1
margaritagr Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, Fotis13 είπε Δεν θα απαντησω εγω σε αυτο για να μην με λες προκατελειμενο ,αλλα καλω τον @Spect~ να παρει θεση που σε ειχε χαρακτηρισει πολυ ευστοχα καποτε ! Ολοι ξέρουμε ποιος φταιει πήγα Τήνο 3 μέρες και να τα αποτελέσματα..... 1
jimis98 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 3 ώρες πριν, bilya είπε απο τα λεγόμενα σου φαίνεται οτι τωρα ξεκίνησες. drop sets/super sets ειναι πιο προχωρημένα. ξεκίνα απο τα βασικά κ καλο google/youtube. βασικά ποια εννοείς?
bilya Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, jimis98 είπε βασικά ποια εννοείς? στην αρχή πρέπει να μάθεις την αλφαβήτα κ μετά να προχωρήσεις. Το να σου πετάξω ενα 5χ5 δεν έχει νόημα. Πρώτα πρέπει να μάθεις γιατί κ πως κάνεις ασκήσεις. Επίσης άσκηση χωρίς διατροφή = τρύπα στο νερό. Τρώω λίγο ή τρώω σαλάτα για βράδυ δεν υπάρχουν. Θα πρέπει να μαθεις γιατί τρως κάθε γευμα κ πότε πρέπει να το τρως κτλπ κτλπ. Στο ξαναέγραψα καλό googling & youtubing. Δοξα το ιντερνετ υπάρχει άπειρο υλικό . (μην περιμένεις οτι θα σου ποσταρω τίποτα άλλο εδώ. Αργία μήτηρ πάσης κακίας)
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 6 λεπτά πριν, bilya είπε στην αρχή πρέπει να μάθεις την αλφαβήτα κ μετά να προχωρήσεις. Το να σου πετάξω ενα 5χ5 δεν έχει νόημα. Πρώτα πρέπει να μάθεις γιατί κ πως κάνεις ασκήσεις. Επίσης άσκηση χωρίς διατροφή = τρύπα στο νερό. Τρώω λίγο ή τρώω σαλάτα για βράδυ δεν υπάρχουν. Θα πρέπει να μαθεις γιατί τρως κάθε γευμα κ πότε πρέπει να το τρως κτλπ κτλπ. Στο ξαναέγραψα καλό googling & youtubing. Δοξα το ιντερνετ υπάρχει άπειρο υλικό . (μην περιμένεις οτι θα σου ποσταρω τίποτα άλλο εδώ. Αργία μήτηρ πάσης κακίας) Και να ποστάρεις στον φίλο δε θα τον βοηθήσει έτσι όπως θα έπρεπε.Πρέπει ο ίδιος να δει τι θέλει απο τον εαυτό του.Να ψαχτεί - ώρες διαβάσματος - προκειμένου να συνειδητοποιήσει τα βασικά.Και ύστερα ακολουθει το πιο δύσκολο κομμάτι.Να τηρήσεις το πρόγραμμα σου και φυσικά δεν αναφέρομαι σε χρόνο μιας βδομάδας ή μήνα.Είναι τρόπος ζωής. Για αρχή φίλε Jimi ,πρέπει να λάβεις υπόψη σου τα εξής : ηλικία/διάθεση/ιστορικό(τραυματισμοί)/στόχο/σωματότυπο/χρόνο/καθημερινές υποχρεώσεις/budget/αθλητικές επιδόσεις - τεχνική/ομάδα αίματος - κ.α. (κάτι που το λέω συνεχώς) προκειμένου να διαμορφώσεις ένα πλάνο(διατροφής και άσκησης) κατάλληλο για σένα.Αν σου πω τι τρώω και πως αθλούμαι ,προφανώς και δε θα σε βοηθήσει.
greekbusters Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Τώρα που είναι καλοκαίρι το έχω ρίξει πολύ στην αερόβια.δηλαδη 4 φορές την βδομάδα για 1 ώρα εκαστη. Κάποια πρωινά ξυπνάω με έντονες κράμπες στα πόδια που δεν με αφήνουν όλη μέρα. Πότε στην ζωή μου δεν είχα κράμπες. Άραγε η τόσο αερόβια (τρέξιμο σε γήπεδο, διάδρομος και ελλειπτικό) φταίνε σε κάτι;
παπι Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, greekbusters είπε Τώρα που είναι καλοκαίρι το έχω ρίξει πολύ στην αερόβια.δηλαδη 4 φορές την βδομάδα για 1 ώρα εκαστη. Κάποια πρωινά ξυπνάω με έντονες κράμπες στα πόδια που δεν με αφήνουν όλη μέρα. Πότε στην ζωή μου δεν είχα κράμπες. Άραγε η τόσο αερόβια (τρέξιμο σε γήπεδο, διάδρομος και ελλειπτικό) φταίνε σε κάτι; Φάε μπανάνες. 1
poulinos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 8 hours ago, greekbusters said: Τώρα που είναι καλοκαίρι το έχω ρίξει πολύ στην αερόβια.δηλαδη 4 φορές την βδομάδα για 1 ώρα εκαστη. Κάποια πρωινά ξυπνάω με έντονες κράμπες στα πόδια που δεν με αφήνουν όλη μέρα. Πότε στην ζωή μου δεν είχα κράμπες. Άραγε η τόσο αερόβια (τρέξιμο σε γήπεδο, διάδρομος και ελλειπτικό) φταίνε σε κάτι; οσο αφυδατωνεσαι πιο εντονες οι κραμπες.η ενυδατωση ειναι ολη την ημερα οχι 5 λεπτα πιο πριν απλα τρεχω να πιω νερο 14 hours ago, margaritagr said: Ολοι ξέρουμε ποιος φταιει πήγα Τήνο 3 μέρες και να τα αποτελέσματα..... ολοι ξερουμε ποιος φταιει.καποια που δεν γυμναζει την μεση της 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Moderators Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 8 ώρες πριν, greekbusters είπε Τώρα που είναι καλοκαίρι το έχω ρίξει πολύ στην αερόβια.δηλαδη 4 φορές την βδομάδα για 1 ώρα εκαστη. Κάποια πρωινά ξυπνάω με έντονες κράμπες στα πόδια που δεν με αφήνουν όλη μέρα. Πότε στην ζωή μου δεν είχα κράμπες. Άραγε η τόσο αερόβια (τρέξιμο σε γήπεδο, διάδρομος και ελλειπτικό) φταίνε σε κάτι; Επίσης ξεκουράσου! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις