Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, TEOKOS είπε

Ναι ρε συ να έχουμε κανέναν σοβαρό να ρωτάμε εμείς οι χλαπάτσες.

Έφυγε και ο αχαίρευτος ο μάους , ο Φώτης πρέπει να έχει λυσσάξει στην πείνα για να πει καμία καλή συμβουλή και ο Γιάννος κάνει τα περίεργα τα δικά του που δεν είναι κοντά σε αυτά που κάνουμε. 

Τώρα που σε βρήκα. Εκεί που έκανα τις μαλακιούλες για τον ώμο μου άκουγα συζήτηση του boss του γυμν. με κάτι ποδοσφαιριστές μάλλον γιατί φοράγαν τις φανέλες .

Λέγαν ότι για καλή υγεία, σάκχαρα,διαβήτες καρδιές κ.λ.π μια ένδειξη είναι περιφέρεια της μέσης. Αυτή μετρημένη στο ύψος του αφαλού  δεν πρέπει ο λόγος της να ξεπερνά την περιφέρεια των γλουτών το 0,95.

Δεν έπιασα αν η κοιλιά μετριέται σφιγμένη η όχι.

Παω σπίτι γιατί μου κάθησε και μετρήθηκα με λόγο 0,942 και αγχώθηκα.

Έχεις υπόψιν για αυτά ;

αυτά ειναι γενικοί κανόνες αλλα ισχύει. Το θέμα όμως ειναι πως θα πρέπει να την μετρήσεις χαλαρός όπως είσαι καλύτερα το πρωί , να μην έχεις φάει/πιεί κάτι που θα σε φουσκώσει , σε φυσιολογικές συνθήκες δηλαδή. Μην σε ανησυχεί πάντως , αν είσαι κάτω απ τα όρια δεν έχεις θέμα . Μη τρελαθούμε τώρα μια χαρά είσαι , αν ήταν να ανησυχείς εσύ τι θα έπρεπε να κάνουν οι άνθρωποι του καναπέ? διαθήκη? χαχ   

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, TEOKOS είπε

... και ο Γιάννος κάνει τα περίεργα τα δικά του ... 

Δεν έχεις άδικο. Όταν λέω ότι κάνω καλλισθενική προπόνηση πρέπει να εξηγώ τι ακριβώς κάνω. Άμα έλεγα bodybuilding δε θα χρειαζόταν εξηγηση.

Πάντως τα παιδιά εδώ: http://calisthenics.gr/  είναι έμπνευση. Εκπληκτικά κορμιά, αρμονική μυική ανάπτυξη, ευλυγισία, δύναμη. Τους ακολουθω και στο φουμπου, βλέπω τι κάνουν και λέω από μέσα μου ότι κάποια μέρα θα τα κάνω κι εγώ αυτά.

Όσο για τη μέση, μην ασχολείσαι με την αναλογια γοφών αλλά μέτρα τη μονάχη της (μόλις ξυπνήσεις, χωρίς να σφίγγεσαι, στο ύψος του αφαλού που είναι το πιο φουσκωμένο σημείο). Κάτω από 80εκ πας για σιξ πακ. Πάνω από 100εκ αυξάνεις πολύ τις πιθανότητες για προβλήματα υγείας (διαβήτη, καρδιά, κτλ).

Μπαίνοντας στα 40 είχα φτάσει τα 105 εκ (!!!) κι αυτό αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεκινήσω γυμναστική. Πλέον είμαι στα 78-80εκ :). Από φώτο που έχεις ανεβάσει δεν είσαι απ' αυτούς που έχουν θέμα με παραπανίσια κιλά, απορώ γιατί αγχώνεσαι.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, yannis27gr said:

Πάντως τα παιδιά εδώ: http://calisthenics.gr/  είναι έμπνευση. Εκπληκτικά κορμιά, αρμονική μυική ανάπτυξη, ευλυγισία, δύναμη. Τους ακολουθω και στο φουμπου, βλέπω τι κάνουν και λέω από μέσα μου ότι κάποια μέρα θα τα κάνω κι εγώ αυτά.

πολλοι απο αυτους έχουν και χρόνια στη πλάτη με ενόργανη (βότσης παράδειγμα). πολύ δυσκολη η καλισθενική σε αυτό το επίπεδο θέλει πονο και χρονια

Επεξ/σία από γροσερισοπ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, yannis27gr είπε

Δεν έχεις άδικο. Όταν λέω ότι κάνω καλλισθενική προπόνηση πρέπει να εξηγώ τι ακριβώς κάνω. Άμα έλεγα bodybuilding δε θα χρειαζόταν εξηγηση.

Όσο για τη μέση, μην ασχολείσαι με την αναλογια γοφών αλλά μέτρα τη μονάχη της (μόλις ξυπνήσεις, χωρίς να σφίγγεσαι, στο ύψος του αφαλού που είναι το πιο φουσκωμένο σημείο). Κάτω από 80εκ πας για σιξ πακ. Πάνω από 100εκ αυξάνεις πολύ τις πιθανότητες για προβλήματα υγείας (διαβήτη, καρδιά, κτλ).

Μπαίνοντας στα 40 είχα φτάσει τα 105 εκ (!!!) κι αυτό αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεκινήσω γυμναστική. Πλέον είμαι στα 78-80εκ :). Από φώτο που έχεις ανεβάσει δεν είσαι απ' αυτούς που έχουν θέμα με παραπανίσια κιλά, απορώ γιατί αγχώνεσαι.

Δεν πιστεύω να παρεξήγησες ρε συ. Ξέρω ότι αυτό που κάνεις έχει αποτέλεσμα. Απλά επειδή εγώ δεν τα κάνω ,είναι δύσκολα για μένα δεν μπορώ να ταυτιστώ μαζί σου και να κάνω συγκρίσεις. π.χ τα μόνο 110 γρ πρωτείνης, οι 10 έλξεις και κάμψεις με ένα χέρι και οι άλλες με το κεφάλι κάτω ,θα πάω σανατόριο αν τα προσπαθήσω χαχα....

( υ.γ 98 κοιλιά έχω . Ο λόγος προς τους γλωτους είναι 0.942 . Άμα σφίξω όμως είναι σίδερο. Όχι από το γυμναστήριο όμως που πάω τα τελευταία 4 χρόνια αλλά από δεκαετίες ξύλο στην περιοχή στην striking προπόνηση)

Επεξ/σία από TEOKOS
  • Like 1

12 ώρες πριν, TEOKOS είπε

και ο Γιάννος κάνει τα περίεργα τα δικά του που δεν είναι κοντά σε αυτά που κάνουμε. 

ΘΕΟΣ ! 

Πραγματικα πρεπει να εξηγει τι κανει ουτε εγω τα καταλαβαινω ολα αχχαχα.

• Like 1

Έχει κανείς κανένα καλό guide για ασκήσεις χωρίς εξοπλισμό; Τελειώνει η συνδρομή μου στο γυμναστήριο αυτόν τον καιρό οπότε λέω να κάνω μια αλλαγή. Θα πηγαίνω γήπεδο για τρέξιμο, αλλά εκτός από χορτάρι, τερέν, μονόζυγο, μια ρόδα, και σκάλες δεν έχει τίποτα άλλο συνεπώς θα κάνω ασκήσεις σωματικού βάρους κλπ. Καμιά συμβουλή;

Για κάποιο λόγο έχω θαμπώσει πολύ και έχω πετάξει φλέβες....πάνω κάτω στα ίδια κιλά.Η μόνη διαφορά είναι ότι τρώω ~30γρ παραπάνω πρωτείνη.

Κακός φωτισμός αλλά και πάλι...

Spoiler

P80712-123945-01.jpg

• Like 8

26 λεπτά πριν, CallMeRp είπε

Πόσες φορές την εβδομάδα κάνετε αερόβιο - όσοι πάτε για γράμμωση ;

Προσωπικά δεν έκανα...

3-4 φορές την βδομάδα είναι αρκετές όχι ότι αν κάνεις παραπάνω θα καταβολίσεις τους μύες σου. :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, 2 ερωτησούλες: άκουσα πως η κατανάλωση γάλακτος (αγελάδας ή κατσίκας) μειώνει (καθυστερεί) την αύξηση των μυών, ισχύει; Η άλλη, όταν κάνω όργανα (βάρη) στο γυμναστήριο, αν και με τραβάνε οι ασκήσεις, τις νοιώθω δλδ, δεν ιδρώνω, κάνω κάτι λάθος;

Επεξ/σία από frozex

• Moderators

O ιδρώτας είναι μηχανισμός του οργανισμού/σώματος μας για να διατηρεί την θερμοκρασία του σταθερή και όχι δείγμα αποτελεσματικότητας της προπόνησης. 

• Like 3

παιδιά μπορείτε να μου εξηγήσετε την σημαίνουν οι ορολογίες όγκος προπόνησης, συχνότητα, split, μυοινιδιακή υπερτροφία,σαρκοπλασμική, drop set, super set ,2set και πυραμίδα? 

Στις ‎12‎/‎7‎/‎2018 στις 10:00 ΠΜ, Lelouch είπε

Έχει κανείς κανένα καλό guide για ασκήσεις χωρίς εξοπλισμό; Τελειώνει η συνδρομή μου στο γυμναστήριο αυτόν τον καιρό οπότε λέω να κάνω μια αλλαγή. Θα πηγαίνω γήπεδο για τρέξιμο, αλλά εκτός από χορτάρι, τερέν, μονόζυγο, μια ρόδα, και σκάλες δεν έχει τίποτα άλλο συνεπώς θα κάνω ασκήσεις σωματικού βάρους κλπ. Καμιά συμβουλή;

Δες το post του @yannis27gr στο thread Fitness Guides (sticky).

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...