Fotis13 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Εγω δεν παιρνω πολυβιταμινες τωρα αλλα δεν ξερω και αν εχω ελλειψη σε κατι ...
cthulhucarbide Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Εγώ πέρυσι είχα κάνει εξετάσεις και είχα λίγο έλλειψη σε D και σε Β12, πήρα συμπλήρωμα και μετά ξαναέκανα εξετάσεις για να δω πόσο ανέβηκε. Οπότε πλέον που κατάλαβα πως πάνε τα πράγματα, παίρνω κάθε χρόνο κάπου τον χειμώνα από ένα κουτί προληπτικά, διότι οι εξετάσεις κοστίζουν παραπάνω από το συμπλήρωμα
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Spoiler Μερικά γεύματα.Η σταβλισια χοιρινή λάθος επιλογή.Ειδα 650γρ και είπα και γ.μω.Καλυτερα μοσχαρίσια. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
sp3cial Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Καλημέρα! Δεν πάει άλλο, έχω πόνους στα γόνατα και μάλλον φλεγμονή στην παλάμη από την απότομη αλλαγή διατροφής. Πίτσες σουβλάκια καρμπονάρα ότι μπορείτε να φανταστείτε. Πήρα απότομα βάρος εκεί που είχα χάσει είκοσι κιλά. Δε τολμάω να ανέβω στη ζυγαριά γιατί φοβάμαι τη ψυχολογία μου. Έχω το προγραμμα της διατροφής μου σε εκτυπωμένα χαρτιά. Βασικα επειδή δεν ήξερα που να ρωτήσω, θέλω να τα περάσω στο κινητό να τα οργανώσω για να βλέπω τι έχω να φάω κτλ. Μήπως έχετε κάποια (κατά προτίμηση δωρεάν) εφαρμογή; Έστω και από google calendars να γινόταν κάποιος συγχρονισμός (αφού τα περάσω στο κομπιούτερ) καμία ιδέα; Αν ρωτάω σε λάθος νήμα, μπορείτε να με κατατοπισετε να ρωτήσω κάπου αλλου;
Pwpwpw Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 5/5/2019 στις 9:21 ΜΜ, Thaninho είπε Ψιλό πρόβλημα!!!! Στην δουλεια μου κάνω περίπου 12-14 χμ ( βάση με όσα λέει το iPhone) κάθε μερα και έχω αρχίσει να πέφτω σε κιλά. Το βάρος μου ήταν 75 κιλά (183cm) και τώρα είμαι στα 71. Παλεύω πράγματικα να ξανά ανέβω γιατί δεν μου κάνουν και τα παντελόνια πλέον. Το χειρότερο απ όλα είναι ότι τρωω αρκετά. Πχ σήμερα έφαγα τσουρέκι με μερεντα για πρωινό, ένα κρουασανακι μια μπανάνα και ένα χυμό στην δουλεια, κατά τις 3 δυο χοιρινες μπριζόλες με σαλάτα και μετά από την δουλεια ένα τεράστιο κότσι με έναν χυμό και φράουλες στο τέλος. Αργότερα θα φάω και πίτσα. Η ζυγαριά δείχνει ακριβώς τα ίδια με το πρωί που έφυγα απ το σπίτι😞 Bασικα δωσε βαση κυριως στους υδατανρακες που καταναλωνεις, γιατι ενδεικτικα οπως αναφερεις τα γευματα που εφαγες αν εξαιρεσεις τα πρψτα 2 που εχουν υδατανθρακα τα υπολοιπα 2 εχουν μονο πρωτεινη και σαλατα.Εισαι χαμηλα σε carbs για το μεταβολισμο σου για την δραστηριοτητα σου κτλ για αυτο χανεις βαρος.Επενδυσε κυριως σε ποιοτικους υδατανθρακες(πατατα-μακαρονια ολικης-ρυζι-βρωμη-ψωμι ολικης) ωστε να τροφοδοτουν σωστα με ενεργεια το σωμα σου και οχι σε τσουρεκια και σε κρουασανακια που γραφεις και θα δεις οτι το βαρος σου θα σταματησει να πεφτει και αν αυξησεις ποσοτητες υδατανθρακων και αλλο θα αρχισεις να παιρνεις κιλα σιγα σιγα.Καλη η πρωτεινη, αλλα αν το προβλημα σου ειναι οτι χανεις βαρος χωρις να το θελεις μην περιμενεις να παρεις βαρος με χοιρινες μπριζολες κοτσι σαλατα και φραουλες, οι υδατανθρακες θα δωσουν λυση στο προβλημα σου. Στις 15/5/2019 στις 12:04 ΜΜ, Toxo <3 lover είπε Παιδιά, τι γίνεται με τη βιταμίνη D και έχουμε όλοι ξαφνικά έλλειψη; Το ξέρω ότι ανέβασαν το κατώτατο όριο, αλλά είναι πραγματικό το πρόβλημα ή πλασματικό; Έχει κανείς κάποια ιδέα; Εγω στις αιματολογικες του περασμενου σεπτεμβρη ειχα d3 18 και μου ειπε οτι για να ειναι τετοια περιοδο(τελη καλοκαιριου) στα κατωτατα ορια καλο θα ηταν αν θελω να παρω ενα συμπληωρμα d3.Πηρα συμπληρωμα και στις αιματολογικες που εκανα tvra αρχες Μαιου τωρα h d3 πηγε απο 18 στο 32. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2019 από Pwpwpw 2
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, sp3cial είπε Καλημέρα! Δεν πάει άλλο, έχω πόνους στα γόνατα και μάλλον φλεγμονή στην παλάμη από την απότομη αλλαγή διατροφής. Πίτσες σουβλάκια καρμπονάρα ότι μπορείτε να φανταστείτε. Πήρα απότομα βάρος εκεί που είχα χάσει είκοσι κιλά. Δε τολμάω να ανέβω στη ζυγαριά γιατί φοβάμαι τη ψυχολογία μου. Έχω το προγραμμα της διατροφής μου σε εκτυπωμένα χαρτιά. Βασικα επειδή δεν ήξερα που να ρωτήσω, θέλω να τα περάσω στο κινητό να τα οργανώσω για να βλέπω τι έχω να φάω κτλ. Μήπως έχετε κάποια (κατά προτίμηση δωρεάν) εφαρμογή; Έστω και από google calendars να γινόταν κάποιος συγχρονισμός (αφού τα περάσω στο κομπιούτερ) καμία ιδέα; Αν ρωτάω σε λάθος νήμα, μπορείτε να με κατατοπισετε να ρωτήσω κάπου αλλου; Αν δεν βαριέσαι ,περνά τα σε excel 😁 και κάνε ένα share να δούμε το πρόγραμμα αν θες.
sp3cial Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 3 λεπτά πριν, CallMeRp είπε Αν δεν βαριέσαι ,περνά τα σε excel 😁 και κάνε ένα share να δούμε το πρόγραμμα αν θες. Είναι διαιτολόγιο 1200θερμιδες ανα μέρα. Αμε θα το ανεβάσω σε κάποιο Google drive. Αλλά μου είχαν πει ότι διαφέρει από άτομο σε άτομο.
Pwpwpw Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, sp3cial είπε Είναι διαιτολόγιο 1200θερμιδες ανα μέρα. Αμε θα το ανεβάσω σε κάποιο Google drive. Αλλά μου είχαν πει ότι διαφέρει από άτομο σε άτομο. Βασικα δν ξερω αν γυμναζεσαι, αλλα ακομη και να μην γυμναζεσαι ενα διαιτολογιο με 1200 θερμιδες ανα ημερα μου φαινεται παρα πολυ χαμηλο θερμιδικα. 2
Toxo <3 lover Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 My Fitness Pal αν θέλεις εφαρμογή για διατροφή ή Yazio αν θέλεις στα ελληνικά, απλώς το πρώτο έχει πολύ μεγάλη βάση κατ' εμέ. 1200 θερμίδες είναι υπερβολικά λίγες βρε παιδιά, εκτός κι αν είσαι 1.45 και 50 κιλά. 4 1
cthulhucarbide Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Πόνοι στα γόνατα και φλεγμονή στην παλάμη(?) δεν δικαιολογούνται από απότομη αλλαγή στην διατροφή. Μάλλον έχεις κάποιο άλλο πρόβλημα που πρέπει να κοιτάξεις 1
Lelouch Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Καλησπερα, και εγω να πω οτι εχω αποτυχει παταγωδως να γυμναστω φέτος. Αποτυχια. 1
Pwpwpw Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 1/5/2019 στις 5:29 ΜΜ, JcD είπε Να δώσω το upper/lower μου να μου πείτε καμιά γνώμη διότι εγώ είμαι τενεκές και 25 χρόνια τώρα παίζω το πουλί μου, κι όποιος δεν βαριέται το διαβάζει 😁 Δευτέρα Lower - Τρέξιμο * 5χλμ το πρωί στα πόδια μπορώ να κάνω μόνο πρέσα και squat ένεκα σπασμένων χιαστών. Να κανω μια ερωτηση ισως ψιλοασχετη. Για πιο λογο ο χιαστος σε εμποδιζει να κανεις αλλες ασκησεις ποδιων στο γυμναστηριο περαν της πρεσας και των squat? Μου κανει εντυπωση γιατι περυσι τετοιο καιρο επαθα ρηξη εμπροσθιου χιαστου στο δεξι γονατο και παρολα αυτα (δεν εκανα επεμβαση πηγα συντηρητικα) μπορω πλεον να εκτελεσω ολες τις ασκησεις ποδιων στο γυμναστηριο,Ενδεικτικα ανα διαστηματα κανω back squat, front squat, πρεσσα, προβολες, deadlift με τεντομενα ποδια, κλασσικα dealift, leg extension, leg curl κτλ.. Δεν εχω καμια απολυτως ενοχληση και ισα ισα ο φυσικοθεραπευτης μου ειπε οτι επιβαλεται να γυμναζω τα ποδια μου με αντιστασεις για ενδυναμωση των μυων γυρω απ το γονατο ωστε να κρατανε αυτοι την αρθρωση κατα το δυνατον σταθερη, λογο ελλειψης εμπροσθιου χιαστου. Το μονο που κανω ειναι οτι δεν φορτωνω κιλα, δινω τεραστια σημασια στην τεχνικη και στην ορθη εκτελεση εκτελω σε ευρως 10-15 επαναληψεις, δεν παω ποτε πιο βαρια και λιγοτερα reps και σε καμια περιπτωση δεν κυνηγαω κιλα εις βαρος της ορθης και ασφαλης τεχνικης. Εγραψες οτι πας για τρεξιμο και οτι κανεις μποξ.Μου φαινεται απιστευτο να μην κανεις πχ προβολες η Leg curls και να κανεις μποξ που με τις κινησεις που εχει και τις γρηγορες εναλλαγες κατευθυνσης μπορεις να τραυματισεις για πλακα το γονατο σου, σε τετοιο αθλημα με υγιεις αρθωση πας και μπορει να φυγεις ανετα με κομμενο χιαστο στα καλα καθομενα. Απλα μου δημιουργηθηκε απορια. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2019 από Pwpwpw
JcD Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Pwpwpw είπε Να κανω μια ερωτηση ισως ψιλοασχετη. Για πιο λογο ο χιαστος σε εμποδιζει να κανεις αλλες ασκησεις ποδιων στο γυμναστηριο περαν της πρεσας και των squat? Μου κανει εντυπωση γιατι περυσι τετοιο καιρο επαθα ρηξη εμπροσθιου χιαστου στο δεξι γονατο και παρολα αυτα (δεν εκανα επεμβαση πηγα συντηρητικα) μπορω πλεον να εκτελεσω ολες τις ασκησεις ποδιων στο γυμναστηριο,Ενδεικτικα ανα διαστηματα κανω back squat, front squat, πρεσσα, προβολες, deadlift με τεντομενα ποδια, κλασσικα dealift, leg extension, leg curl κτλ.. Δεν εχω καμια απολυτως ενοχληση και ισα ισα ο φυσικοθεραπευτης μου ειπε οτι επιβαλεται να γυμναζω τα ποδια μου με αντιστασεις για ενδυναμωση των μυων γυρω απ το γονατο ωστε να κρατανε αυτοι την αρθρωση κατα το δυνατον σταθερη, λογο ελλειψης εμπροσθιου χιαστου. Το μονο που κανω ειναι οτι δεν φορτωνω κιλα, δινω τεραστια σημασια στην τεχνικη και στην ορθη εκτελεση εκτελω σε ευρως 10-15 επαναληψεις, δεν παω ποτε πιο βαρια και λιγοτερα reps και σε καμια περιπτωση δεν κυνηγαω κιλα εις βαρος της ορθης και ασφαλης τεχνικης. Εγραψες οτι πας για τρεξιμο και οτι κανεις μποξ.Μου φαινεται απιστευτο να μην κανεις πχ προβολες η Leg curls και να κανεις μποξ που με τις κινησεις που εχει και τις γρηγορες εναλλαγες κατευθυνσης μπορεις να τραυματισεις για πλακα το γονατο σου, σε τετοιο αθλημα με υγιεις αρθωση πας και μπορει να φυγεις ανετα με κομμενο χιαστο στα καλα καθομενα. Απλα μου δημιουργηθηκε απορια. Από όλες τις ασκήσεις που περιγράφεις μόνο τις προβολές και τα leg extension αποφεύγω διότι εκεί με ενοχλεί, τις υπόλοιπες τις βάζω εναλλάξ στα προγράμματα μου πέραν των deadlift που τα παράτησα πριν κάνα χρόνο, όχι λόγο χιαστών, αλλά θα τα ξανά βάλω με χαμηλά κιλά. Το πρόβλημα μου όντως πιστεύω ότι δημιουργήθηκε από την χρόνια ενασχόληση μου με το muay thai, τις περιστροφές στις κλωτσιές και ίσως και τα συνεχιζόμενα χτυπήματα πάνω στα παό. Πολύ συναθλητές έβγαλαν παρόμοια προβλήματα! Το μποξ που κάνω πλέον είναι περισσότερο καρδιαγγειακό παρά τεχνικό, αποφεύγω δε το muay thai για ευνόητους λόγους. Δεν αποφεύγω τα βαριά κιλά στο σκουότ και στην πρέσα διότι δεν με ενοχλούν, τουναντίον. Χαίρομε που είσαι καλά και πιθανότατα θα πρέπει να ηρεμήσω κάποια στιγμή κι εγώ και να πάω σε φυσιοθεραπευτή μπας και σταματήσει να με ενοχλεί το θέμα εντελώς! Προς το παρών την ερχόμενη εβδομάδα θα περάσω σε "εκρηκτικό" πρόγραμμα ταχυδύναμης όπου θα ρίξω τα κιλά στο σκουότ ώστε να ανεβάσω ταχύτητα στις επαναλήψεις, εννοώντας ότι θα ανεβαίνω εκρηκτικά με αλματάκια στο τέλιωμα του σκουότ, βλέπω μέγιστα κιλά 120 σε αυτήν την άσκηση, θα γράψω το πρόγραμμα μου αναλυτικά σε λίγες μέρες να μου πείτε και γνώμες πάλι. Α και το τρέξιμο δεν με ενοχλεί στους χιαστούς, απλά δεν φαίνεται να γιατρεύονται ποτέ, έχω μόνιμα πονάκια και αστάθειες! Πρέπει να βγάλω καμιά μαγνητική πάλι να δω σε τι φάση είναι τώρα.! Ξέχασα να σε ρωτήσω, τι γνώμη έχει ο φυσιοθεραπευτης για το βάθος του σκουοτ στην περίπτωση μας? Κάπου διάβασα ότι δεν πρέπει να κατεβαίνουμε κάτω από τις 90 μοίρες, το παράλληλο δλδ. Ισχύει? Επεξ/σία 17 Μαΐου 2019 από JcD
Pwpwpw Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, JcD είπε Από όλες τις ασκήσεις που περιγράφεις μόνο τις προβολές και τα leg extension αποφεύγω διότι εκεί με ενοχλεί, τις υπόλοιπες τις βάζω εναλλάξ στα προγράμματα μου πέραν των deadlift που τα παράτησα πριν κάνα χρόνο, όχι λόγο χιαστών, αλλά θα τα ξανά βάλω με χαμηλά κιλά. Το πρόβλημα μου όντως πιστεύω ότι δημιουργήθηκε από την χρόνια ενασχόληση μου με το muay thai, τις περιστροφές στις κλωτσιές και ίσως και τα συνεχιζόμενα χτυπήματα πάνω στα παό. Πολύ συναθλητές έβγαλαν παρόμοια προβλήματα! Το μποξ που κάνω πλέον είναι περισσότερο καρδιαγγειακό παρά τεχνικό, αποφεύγω δε το muay thai για ευνόητους λόγους. Δεν αποφεύγω τα βαριά κιλά στο σκουότ και στην πρέσα διότι δεν με ενοχλούν, τουναντίον. Χαίρομε που είσαι καλά και πιθανότατα θα πρέπει να ηρεμήσω κάποια στιγμή κι εγώ και να πάω σε φυσιοθεραπευτή μπας και σταματήσει να με ενοχλεί το θέμα εντελώς! Προς το παρών την ερχόμενη εβδομάδα θα περάσω σε "εκρηκτικό" πρόγραμμα ταχυδύναμης όπου θα ρίξω τα κιλά στο σκουότ ώστε να ανεβάσω ταχύτητα στις επαναλήψεις, εννοώντας ότι θα ανεβαίνω εκρηκτικά με αλματάκια στο τέλιωμα του σκουότ, βλέπω μέγιστα κιλά 120 σε αυτήν την άσκηση, θα γράψω το πρόγραμμα μου αναλυτικά σε λίγες μέρες να μου πείτε και γνώμες πάλι. Α και το τρέξιμο δεν με ενοχλεί στους χιαστούς, απλά δεν φαίνεται να γιατρεύονται ποτέ, έχω μόνιμα πονάκια και αστάθειες! Πρέπει να βγάλω καμιά μαγνητική πάλι να δω σε τι φάση είναι τώρα.! Ξέχασα να σε ρωτήσω, τι γνώμη έχει ο φυσιοθεραπευτης για το βάθος του σκουοτ στην περίπτωση μας? Κάπου διάβασα ότι δεν πρέπει να κατεβαίνουμε κάτω από τις 90 μοίρες, το παράλληλο δλδ. Ισχύει? Για τα καθισματα μου ειπε ναι να μην παω τερμα βαθια, στις 90 μοιρες δλδ παραλληλο του εδαφος μου ειπε οτι ειναι κομπλε και οτι η δουλεια-εκγυμναση των ποδιων γινετε μια χαρα εκει.Αυτο για το πρωτο διαστημα μετα τον τραυματισμο που αρχισα δειλα να κανω τα πρωτα καθισματακια με το βαρος του σωματος. Επισης το οτι δν κυνηγαω βαρια κιλα και χαμηλες επαναληψεις δεν εχει να κανει με τν τραυματισμο, απλως δν μου αρεσει ιδαιετερα αυτο το στυλ προπονησης, ουτε με νοιαζει τοσο να ασχοληθω με την αυξηση της μεγιστης δυναμης μου, δν ειμαι powerlifter, οποτε και κανω προπονηση με μετρια κιλα και απολυτα ελεγχομενες σωστες επαναληψεις. Ο φυσικοθεραπευτης χαρακτηριστικα μου ειπε "αν μπορεις βαλε ενα τονο στην πλατη σου και κανε σκουτ, αν το κανεις με ορθη τεχνικη το ποδι σου δν εχει αναγκη". Επισης μου ειπε οτι το να παω για τρεξιμο δν ειναι και η καλυτερη ιδεα, διοτι περα του οτι δεν θα μου προσφερει τιποτα οσο αφορα την αναρρωση απο τον τραυματισμο μου, μπορει απλα να στραβοπατησω καπου, η να ειναι καπου αναμωλο το εδαφος και απ το πουθενα να ψιλοτραυματισω παλι το ευαισθητο γονατο, ειδικα το πρωτο διαστημα που υπηρχε η ασταθεια. Αντιθετως για αεροβια μορφη ασκησης μου προτεινε ποδηλατο, που περαν του οτι δν κουραζει καθολου την αρθρωση προσφερει και πλεονεχτημα της εκγυμνασης των μυων με αντισταση στην ουσια. Εν ολιγης μου ειπε να κανω ποδηλατο οσο και οποτε θελω και προπονηση ποδιων στο γυμναστηριο με αντιστασεις σιγουρα 2 φορες την εβδομαδα και μου απαγορευσε αθληματα που εχουν γρηγορες αλλαγες πορειας και σωματικη επαφη οπως ποδοσφαιρο μπασκετ κτλ. Τετοιου στυλ αθληματα δν εκανα ποτε μου, επισης το τρεξιμο το μισω και μου φαινεται απιστευτα μονοτονο και βαρετο, οποτε δεν αλλαξε κατι στην καθημερινοτητα μου! Ο χιαστος ειναι και ο λογος που τον τελευταιο χρονο κανω upper lower και το εχω λατρεψει, καθως περαν του οτι ειναι αποδοτικο και το βλεπω πανω μου, ειναι κομμενο και ραμμενο για την περιπτωση μου ωστε να δουλευω τα ποδια μου 2 φορες την εβδομαδα και οχι μονο μια φορα οπως στα κλασσικα μπρο σπλιτ. Επεξ/σία 18 Μαΐου 2019 από Pwpwpw 1
JcD Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 8 ώρες πριν, Pwpwpw είπε Για τα καθισματα μου ειπε ναι να μην παω τερμα βαθια, στις 90 μοιρες δλδ παραλληλο του εδαφος μου ειπε οτι ειναι κομπλε και οτι η δουλεια-εκγυμναση των ποδιων γινετε μια χαρα εκει.Αυτο για το πρωτο διαστημα μετα τον τραυματισμο που αρχισα δειλα να κανω τα πρωτα καθισματακια με το βαρος του σωματος. Επισης το οτι δν κυνηγαω βαρια κιλα και χαμηλες επαναληψεις δεν εχει να κανει με τν τραυματισμο, απλως δν μου αρεσει ιδαιετερα αυτο το στυλ προπονησης, ουτε με νοιαζει τοσο να ασχοληθω με την αυξηση της μεγιστης δυναμης μου, δν ειμαι powerlifter, οποτε και κανω προπονηση με μετρια κιλα και απολυτα ελεγχομενες σωστες επαναληψεις. Ο φυσικοθεραπευτης χαρακτηριστικα μου ειπε "αν μπορεις βαλε ενα τονο στην πλατη σου και κανε σκουτ, αν το κανεις με ορθη τεχνικη το ποδι σου δν εχει αναγκη". Επισης μου ειπε οτι το να παω για τρεξιμο δν ειναι και η καλυτερη ιδεα, διοτι περα του οτι δεν θα μου προσφερει τιποτα οσο αφορα την αναρρωση απο τον τραυματισμο μου, μπορει απλα να στραβοπατησω καπου, η να ειναι καπου αναμωλο το εδαφος και απ το πουθενα να ψιλοτραυματισω παλι το ευαισθητο γονατο, ειδικα το πρωτο διαστημα που υπηρχε η ασταθεια. Αντιθετως για αεροβια μορφη ασκησης μου προτεινε ποδηλατο, που περαν του οτι δν κουραζει καθολου την αρθρωση προσφερει και πλεονεχτημα της εκγυμνασης των μυων με αντισταση στην ουσια. Εν ολιγης μου ειπε να κανω ποδηλατο οσο και οποτε θελω και προπονηση ποδιων στο γυμναστηριο με αντιστασεις σιγουρα 2 φορες την εβδομαδα και μου απαγορευσε αθληματα που εχουν γρηγορες αλλαγες πορειας και σωματικη επαφη οπως ποδοσφαιρο μπασκετ κτλ. Τετοιου στυλ αθληματα δν εκανα ποτε μου, επισης το τρεξιμο το μισω και μου φαινεται απιστευτα μονοτονο και βαρετο, οποτε δεν αλλαξε κατι στην καθημερινοτητα μου! Ο χιαστος ειναι και ο λογος που τον τελευταιο χρονο κανω upper lower και το εχω λατρεψει, καθως περαν του οτι ειναι αποδοτικο και το βλεπω πανω μου, ειναι κομμενο και ραμμενο για την περιπτωση μου ωστε να δουλευω τα ποδια μου 2 φορες την εβδομαδα και οχι μονο μια φορα οπως στα κλασσικα μπρο σπλιτ. Ωραίος ευχαριστώ για τις πληροφορίες, θα αρχίσω να τρέχω σε διάδρομο ώστε να μειώσω τις πιθανότητες τραυματισμού!
Προτεινόμενες αναρτήσεις