basilisgate13 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, xgol είπε Να αποφεύγεις τα συμπληρώματα οταν μπορεις να παίρνεις οτι χρειαζεσαι (και οχι οτι νομιζεις πως χρειαζεσαι) απο το φαγητό. Αυτο ισχύει για ολους ανεξαιρέτως. Επειδή προφανως εχεις σοβαρο ιστορικό καρδιοπαθειας, θα προτεινα να καταγράψεις ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣΤΑΤΑ την προπονηση σου (διαρκεια, ενταση, ειδος ασκήσεων, max παλμούς, διάρκεια που είσαι στο μαξιμουμ, εύρος κ.α. ) κατα τη διάρκεια ενος μηνα και με αυτα τα δεδομενα να απευθυνθείς στον επιβλέποντα καρδιολογο σου. Το "άκουσε οτι παιρνω πρωτεΐνη" και το "κανω Χ κιλά μπάρα" μου ακουγονται το λιγότερο μπακαλίστικα. προφανως η καρδιολογος ξερει τα παντα στο τι κανω ετσι τα εγραψα εδω με λιγα λογια για να μην γραψω εκθεση.Κανω τεστ κοπωσεως καθε 6μηνο.Η εγχειρηση αν και σημαντικη εγινε οταν ημουν βρεφος απο τοτε δεν εχω προβλημα ουτε παιρνω αγωγη,μπορω να ειμαι στο μαξιμουμ για αρκετη ωρα χωρις θεμα,προφανως δεν μπορω να κανω πρωταθλητισμο .Η προπονηση μου ειναι περιπου στην 1-1.30 ωρα με τρεξιμο-περπατημα ,βαρη και κοιλιακους .Ασκησεις περισσοτερο ελευθερα βαρη και λιγοτερο μηχανηματα
xgol Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 7 λεπτά πριν, basilisgate13 είπε προφανως η καρδιολογος ξερει τα παντα στο τι κανω ετσι τα εγραψα εδω με λιγα λογια για να μην γραψω εκθεση.Κανω τεστ κοπωσεως καθε 6μηνο.Η εγχειρηση αν και σημαντικη εγινε οταν ημουν βρεφος απο τοτε δεν εχω προβλημα ουτε παιρνω αγωγη,μπορω να ειμαι στο μαξιμουμ για αρκετη ωρα χωρις θεμα,προφανως δεν μπορω να κανω πρωταθλητισμο .Η προπονηση μου ειναι περιπου στην 1-1.30 ωρα με τρεξιμο-περπατημα ,βαρη και κοιλιακους .Ασκησεις περισσοτερο ελευθερα βαρη και λιγοτερο μηχανηματα Οποτε αφου ξερει τα παντα η καρδιολογος σου, τι περιμενεις να μαθεις απο δω?
unforgiven Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Στις 3/5/2019 στις 4:00 ΜΜ, Arwindan είπε Γράφω εδώ για να μην ανοίγω νέο topic, και ελπίζω να μην είμαι off-topic. Είμαι σε αναζήτηση smartwatch ή activity tracker. Με ενδιαφέρει κυρίως να μετράω αθλητικές δραστηριότητες (κυρίως τρέξιμο αλλά και γυμναστήριο ή/και κολύμπι). Καλύτερη δουλειά φαντάζομαι θα κάνει ένα activity tracker ή έχουν και τα smartwatches τέτοιου είδους δυνατότητες; Τέλος έχετε να προτείνετε κάποιο activity tracker (νομίζω ως 100€ είναι καλά) ή smartwatch (θα μπορούσα να δώσω ίσως λίγα παραπάνω). Τα Activity trackers είναι της παρηγοριάς. Τα Smartwatches, είναι smartwatches. Αν θέλεις να κάνεις σοβαρή δουλειά, χωρίς να είσαι με τον φορτιστή στο χέρι, θέλεις κάποιο Sportwatch. Garmin, Suunto κτλ. 1
basilisgate13 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, xgol είπε Οποτε αφου ξερει τα παντα η καρδιολογος σου, τι περιμενεις να μαθεις απο δω? οπως ειπα και πανω για μια γνωμη ρωταω απο καποιον που ισως ειχε παρομοιο περιστατικο η που ξερει καλα απο συμπληρωματα γιατι οι γιατροι ειναι και προκατηλειμενοι με τα συμπληρωματα και δεν ξερεις αν τα λενε γιατι οντως ισχυουν η γιατι απλα δεν θελουν να παρεις
xgol Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 5 λεπτά πριν, basilisgate13 είπε οπως ειπα και πανω για μια γνωμη ρωταω απο καποιον που ισως ειχε παρομοιο περιστατικο η που ξερει καλα απο συμπληρωματα γιατι οι γιατροι ειναι και προκατηλειμενοι με τα συμπληρωματα και δεν ξερεις αν τα λενε γιατι οντως ισχυουν η γιατι απλα δεν θελουν να παρεις 1. Παρομοιο περιστατικο απο μια παθηση που δεν ειπες? Συγγενή καρδιοπαθεα? Τετραλογία fallot? Ή θεωρεις οτι ολα ειναι τα ιδια? 2. Ενδεχομενως να ισχυουν σε καποιους οργανισμούς.
Atropos28 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, basilisgate13 είπε Καλημερα θελω να κανω μια ερωτηση για συμπληρωματα.Κανω γυμναστηριο κοντα στα 2 χρονια και εχω δοκιμασει διαφορες πρωτεινες ειτε βρωμικες ειτε καθαρες.Το θεμα μου ειναι οτι εχω κανει εγχειρηση στην καρδια (κανω εξετασεις καθε χρονο) και θελω να ρωτησω αν παρω κρεατινη αν θα υπαρχει προβλημα.Ξερω οτι δεν ειστε γιατροι απλα μηπως εχει καποιος παρομοιο περιστατικο.Η γιατρος που πηγαινω οταν ακουσε οτι παω γυμναστηριο μου ειπε να μην σηκωνω πολλα κιλα (ειμαι 65 κιλα ,μπαρα σηκωνα 70-75) και μου ειπε να τα ελαττωσω οποτε τωρα κανω drop sets με λιγοτερα κιλα (κυριως για στηθος).Της ειπα οτι παιρνω πρωτεινη (την gold standard της ΟΝ ) και μετα απο ψαξιμο που εκανε και αυτην την βρηκε καθαρη και πολυ καλη,πραγμα που ηξερα ηδη .Θα την ρωτησω και για την κρεατινη απλα ηθελα μια γνωμη πρωτα γιατι οι γιατροι (οι περισσοτεροι) ειναι προκατηλειμενοι με τα συμπληρωματα Οσο αφορα το φαγητο γιατι ξερω οτι θα ρωτησετε και εμενα οταν μου λενε παιδια που τωρα ξεκινανε γυμναστηριο για συμπληρωματα τους λεω να φανε πρωτα,λογω δουλειας το πρωι και σχολης το απογευμα και μετακινησεων με λεωφορεια κλπ δεν κανω τα γευματα που θα ηθελα να κανω κυριως κανω 4-5 γευματα μεσα στην μερα Φίλε Βασίλη, Σωστά σου έγραψαν παραπάνω οτι δε χρειάζεσαι πρωτείνη αν κάνεις καλή δίαιτα. Η παραπάνω πρωτείνη που θα δεχτεί το σώμα σου πίνοντας 2 ροφήματα τη μέρα, δε θα σου προσφέρει τίποτα, μόνο κακό στην τσέπη σου. Ειδικά μετά τις συμβουλές τις ιατρού σου που σου είπε να παίζεις με χαμηλά κιλά, δε βλέπω το λόγο να πάρεις οποιοδήποτε συμπλήρωμα. Φυσικά όχι και κρεατίνη η οποία δε βοηθάει κάποιον που κάνει την προπόνηση τη δική σου αλλά ΕΙΔΙΚΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ. Και μία ελάχιστη περίπτωση να υπάρχει να σου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα, δεν αξίζει τον κόπο. Τη γυμναστική την κάνουμε για να βελτιώσουμε την υγεία μας και όχι για το αντίθετο. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 16 ώρες πριν, Thaninho είπε Ψιλό πρόβλημα!!!! Στην δουλεια μου κάνω περίπου 12-14 χμ ( βάση με όσα λέει το iPhone) κάθε μερα και έχω αρχίσει να πέφτω σε κιλά. Το βάρος μου ήταν 75 κιλά (183cm) και τώρα είμαι στα 71. Παλεύω πράγματικα να ξανά ανέβω γιατί δεν μου κάνουν και τα παντελόνια πλέον. Το χειρότερο απ όλα είναι ότι τρωω αρκετά. Πχ σήμερα έφαγα τσουρέκι με μερεντα για πρωινό, ένα κρουασανακι μια μπανάνα και ένα χυμό στην δουλεια, κατά τις 3 δυο χοιρινες μπριζόλες με σαλάτα και μετά από την δουλεια ένα τεράστιο κότσι με έναν χυμό και φράουλες στο τέλος. Αργότερα θα φάω και πίτσα. Η ζυγαριά δείχνει ακριβώς τα ίδια με το πρωί που έφυγα απ το σπίτι😞 Αφού ο λόγος που αδυνατίζεις είναι τα χιλιόμετρα, τότε η λύση είναι απλή. Φάε περισσότερο
basilisgate13 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, Atropos28 είπε Φίλε Βασίλη, Σωστά σου έγραψαν παραπάνω οτι δε χρειάζεσαι πρωτείνη αν κάνεις καλή δίαιτα. Η παραπάνω πρωτείνη που θα δεχτεί το σώμα σου πίνοντας 2 ροφήματα τη μέρα, δε θα σου προσφέρει τίποτα, μόνο κακό στην τσέπη σου. Ειδικά μετά τις συμβουλές τις ιατρού σου που σου είπε να παίζεις με χαμηλά κιλά, δε βλέπω το λόγο να πάρεις οποιοδήποτε συμπλήρωμα. Φυσικά όχι και κρεατίνη η οποία δε βοηθάει κάποιον που κάνει την προπόνηση τη δική σου αλλά ΕΙΔΙΚΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ. Και μία ελάχιστη περίπτωση να υπάρχει να σου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα, δεν αξίζει τον κόπο. Τη γυμναστική την κάνουμε για να βελτιώσουμε την υγεία μας και όχι για το αντίθετο. δυστυχως δεν βγαινω απο το φαι δεν προλαβαινω και παιρνω συμπληρωμα .Παιρνω 1 φορα την μερα μετα την προπονηση .Η γιατρος μου ειπε χαμηλα κιλα στην μπαρα μονο στα υπολοιπα συνεχιζω κανονικα Μόλις τώρα, xgol είπε 1. Παρομοιο περιστατικο απο μια παθηση που δεν ειπες? Συγγενή καρδιοπαθεα? Τετραλογία fallot? Ή θεωρεις οτι ολα ειναι τα ιδια? 2. Ενδεχομενως να ισχυουν σε καποιους οργανισμούς. ισως δεν το εξηγησα καλα ,ρωταω γενικα αν η κρεατινη επιρεαζει καπως την καρδια.Και οχι τοσο συγκεκριμενα αν καποιος εχει προβλημα
JcD Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 4 ώρες πριν, basilisgate13 είπε Καλημερα θελω να κανω μια ερωτηση για συμπληρωματα.Κανω γυμναστηριο κοντα στα 2 χρονια και εχω δοκιμασει διαφορες πρωτεινες ειτε βρωμικες ειτε καθαρες.Το θεμα μου ειναι οτι εχω κανει εγχειρηση στην καρδια (κανω εξετασεις καθε χρονο) και θελω να ρωτησω αν παρω κρεατινη αν θα υπαρχει προβλημα.Ξερω οτι δεν ειστε γιατροι απλα μηπως εχει καποιος παρομοιο περιστατικο.Η γιατρος που πηγαινω οταν ακουσε οτι παω γυμναστηριο μου ειπε να μην σηκωνω πολλα κιλα (ειμαι 65 κιλα ,μπαρα σηκωνα 70-75) και μου ειπε να τα ελαττωσω οποτε τωρα κανω drop sets με λιγοτερα κιλα (κυριως για στηθος).Της ειπα οτι παιρνω πρωτεινη (την gold standard της ΟΝ ) και μετα απο ψαξιμο που εκανε και αυτην την βρηκε καθαρη και πολυ καλη,πραγμα που ηξερα ηδη .Θα την ρωτησω και για την κρεατινη απλα ηθελα μια γνωμη πρωτα γιατι οι γιατροι (οι περισσοτεροι) ειναι προκατηλειμενοι με τα συμπληρωματα Οσο αφορα το φαγητο γιατι ξερω οτι θα ρωτησετε και εμενα οταν μου λενε παιδια που τωρα ξεκινανε γυμναστηριο για συμπληρωματα τους λεω να φανε πρωτα,λογω δουλειας το πρωι και σχολης το απογευμα και μετακινησεων με λεωφορεια κλπ δεν κανω τα γευματα που θα ηθελα να κανω κυριως κανω 4-5 γευματα μεσα στην μερα Περί συμπληρωμάτων και άθλησης ειδικοί είναι οι αθλίατροι, οι λοιποί γιατροί δεν γνωρίζουν και πολλά συνήθως, και για να είναι καλυμμένοι σου λένε είτε σταμάτα την προπόνηση είτε μην παίρνεις συμπληρώματα γιατί είναι κακά! Το θέμα είναι οτι κρεατίνη βάζουμε για να περάσουμε σκαλοπάτια επιδόσεων, αν έχουμε κολλήσει κάπου ή θέλουμε να βελτιωθούμε σε επίπεδο επιδόσεων, όχι εμφάνισης...οπότε στην περίπτωση σου δεν έχει κανένα νόημα. Γενικότερα και όχι μόνο για την περίπτωση σου η κρεατίνη είναι υπό έρευνα ακόμα, οι ενδείξεις είναι ότι είναι ακίνδυνη αλλά παραμένει υπό έρευνα. Όσων αφορά την προπόνηση σου, βρες κάποιον καλό αθλίατρο και πες του το ιστορικό σου, ζήτα τη γνώμη του περί προπονήσεων και συζήτησε το παράλληλα με την γιατρό σου. 1 1
basilisgate13 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, JcD είπε Περί συμπληρωμάτων και άθλησης ειδικοί είναι οι αθλίατροι, οι λοιποί γιατροί δεν γνωρίζουν και πολλά συνήθως, και για να είναι καλυμμένοι σου λένε είτε σταμάτα την προπόνηση είτε μην παίρνεις συμπληρώματα γιατί είναι κακά! Το θέμα είναι οτι κρεατίνη βάζουμε για να περάσουμε σκαλοπάτια επιδόσεων, αν έχουμε κολλήσει κάπου ή θέλουμε να βελτιωθούμε σε επίπεδο επιδόσεων, όχι εμφάνισης...οπότε στην περίπτωση σου δεν έχει κανένα νόημα. Γενικότερα και όχι μόνο για την περίπτωση σου η κρεατίνη είναι υπό έρευνα ακόμα, οι ενδείξεις είναι ότι είναι ακίνδυνη αλλά παραμένει υπό έρευνα. Όσων αφορά την προπόνηση σου, βρες κάποιον καλό αθλίατρο και πες του το ιστορικό σου, ζήτα τη γνώμη του περί προπονήσεων και συζήτησε το παράλληλα με την γιατρό σου. Ευχαριστώ πολύ με καλυψες σε ότι Ρωτούσα 1
Musclemar Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Στις 5/5/2019 στις 2:21 ΜΜ, Thaninho είπε Ψιλό πρόβλημα!!!! Στην δουλεια μου κάνω περίπου 12-14 χμ ( βάση με όσα λέει το iPhone) κάθε μερα και έχω αρχίσει να πέφτω σε κιλά. Το βάρος μου ήταν 75 κιλά (183cm) και τώρα είμαι στα 71. Παλεύω πράγματικα να ξανά ανέβω γιατί δεν μου κάνουν και τα παντελόνια πλέον. Το χειρότερο απ όλα είναι ότι τρωω αρκετά. Πχ σήμερα έφαγα τσουρέκι με μερεντα για πρωινό, ένα κρουασανακι μια μπανάνα και ένα χυμό στην δουλεια, κατά τις 3 δυο χοιρινες μπριζόλες με σαλάτα και μετά από την δουλεια ένα τεράστιο κότσι με έναν χυμό και φράουλες στο τέλος. Αργότερα θα φάω και πίτσα. Η ζυγαριά δείχνει ακριβώς τα ίδια με το πρωί που έφυγα απ το σπίτι😞 Θα ήταν πολύ προτιμότερο να δίνεις στο σώμα σου ποιοτικές θερμίδες και όχι ότι να'ναι. Θα έχεις και περισσότερη ενέργεια μέσα στη μέρα, και θα μπορείς να ελένξεις το βάρος σου πιο βέλτιστα. Η αύξηση βάρους θέλει χρόνο και σταθερή διατροφή θερμιδικά. Μην περιμένεις να βάλεις κιλά από τη μια μέρα στην άλλη. Επισης πρόσεξε πολύ την υγεία σου εαν τρώς μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και κορεσμένων ζωικών λιπαρών.
cthulhucarbide Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Τελικά η τενοντοπάθεια στον ώμο δεν είναι τενοντοπάθεια. Πήγα σε έναν απλό ορθοπεδικό της πόλης ούτε μεγαλογιατρό ούτε αθλίατρο ούτε τίποτα, που ΟΜΩΣ είχε μηχάνημα για υπέρηχο, και με μια απλή επίσκεψη βρήκε μέσα σε 5 λεπτά ότι έχω μερική ρήξη υπερακάνθιου τένοντα. Μαλακία που δεν είχα πάει νωρίτερα γιατί το έχω ίσα με έναν χρόνο... Αυτό παίζει να έγινε από κάποιο βάρος ή κάποια απότομη κίνηση που έκανα χωρίς να το καταλάβω. Επιπλέον από ακτινογραφία φάνηκε ότι η θέση της ομωπλάτης δεν είναι πολύ σωστή, είναι πιο πάνω απότι πρέπει με συνέπεια να ακουμπάει ο τένοντας πάνω σε κάτι κόκκαλα και να ψιλοτραυματίζει συνέχεια και να μην γίνεται καλά. Μου είπε ότι μπορούν να γίνουν 3 πράγματα. 1 χειρουργείο, 2 θεραπεία prp (πλάσματος) που όταν πιάνει έχει άμεσα αποτελέσματα, και 3 αποκατάσταση με φυσικοθεραπεία και αναδιάταξη ωμοπλάτης. Δηλαδή περισσότερη ενίσχυση στροφικού πετάλου, και ενδυνάμωση μυών πλάτης (κοντά στα φτερά, δεν θυμάμαι τώρα ποιοι ακριβώς) ώστε να έρθει πιο κάτω και πίσω η ωμοπλάτη. Μου έδειξε τις ασκήσεις ο φυσικοθεραπευτής και τώρα τις κάνω μόνος μου, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι αρκετό. Έχει κανείς εμπειρία με ρήξη υπερακάνθιου να πει κάποια γνώμη? Επεξ/σία 7 Μαΐου 2019 από cthulhucarbide
Glikos Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 17 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Τελικά η τενοντοπάθεια στον ώμο δεν είναι τενοντοπάθεια. Πήγα σε έναν απλό ορθοπεδικό της πόλης ούτε μεγαλογιατρό ούτε αθλίατρο ούτε τίποτα, που ΟΜΩΣ είχε μηχάνημα για υπέρηχο, και με μια απλή επίσκεψη βρήκε μέσα σε 5 λεπτά ότι έχω μερική ρήξη υπερακάνθιου τένοντα. Μαλακία που δεν είχα πάει νωρίτερα γιατί το έχω ίσα με έναν χρόνο... Αυτό παίζει να έγινε από κάποιο βάρος ή κάποια απότομη κίνηση που έκανα χωρίς να το καταλάβω. Επιπλέον από ακτινογραφία φάνηκε ότι η θέση της ομωπλάτης δεν είναι πολύ σωστή, είναι πιο πάνω απότι πρέπει με συνέπεια να ακουμπάει ο τένοντας πάνω σε κάτι κόκκαλα και να ψιλοτραυματίζει συνέχεια και να μην γίνεται καλά. Μου είπε ότι μπορούν να γίνουν 3 πράγματα. 1 χειρουργείο, 2 θεραπεία prp (πλάσματος) που όταν πιάνει έχει άμεσα αποτελέσματα, και 3 αποκατάσταση με φυσικοθεραπεία και αναδιάταξη ωμοπλάτης. Δηλαδή περισσότερη ενίσχυση στροφικού πετάλου, και ενδυνάμωση μυών πλάτης (κοντά στα φτερά, δεν θυμάμαι τώρα ποιοι ακριβώς) ώστε να έρθει πιο κάτω και πίσω η ωμοπλάτη. Μου έδειξε τις ασκήσεις ο φυσικοθεραπευτής και τώρα τις κάνω μόνος μου, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι αρκετό. Έχει κανείς εμπειρία με ρήξη υπερακάνθιου να πει κάποια γνώμη? Ταλαιπωρία. Τώρα βέβαια ανάλογα την περίπτωση. Υπομονή θέλει. Προσωπικά έκανα αρκετές φυσικο/ες. Αποκατάσταση σταδιακά με ασκήσεις που σου έδειξε. Μην βιαστείς να αρχίσεις να σηκώνεις κιλά όπως πριν. 1
Toxo <3 lover Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Παιδιά, τι γίνεται με τη βιταμίνη D και έχουμε όλοι ξαφνικά έλλειψη; Το ξέρω ότι ανέβασαν το κατώτατο όριο, αλλά είναι πραγματικό το πρόβλημα ή πλασματικό; Έχει κανείς κάποια ιδέα;
margaritagr Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Βασικά δεν είναι περίεργο ότι έχουμε έλλειψη αφού αν το σκεφτείς στην καθημερινότητα μας δεν καθόμαστε στον ήλιο. Άντε να περπατήσει κανείς κι αυτό με ρούχα. Εγώ χειμώνα παίρνω συμπλήρωμα, το κόβω πριν τις διακοπές και οι εξετάσεις ήταν οκ τον Σεπτέμβρη αλλά αφού είχα κάνει ηλιοθεραπεία χωρίς αντηλιακό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις