Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα ενα προβλήματισμο για το ζύγισμα του βάρους μου...ξέρω ότι πρέπει να ζυγιζομαστε μια φορά τη βδομάδα, το πρωί νηστικοί και μετά από τουαλέτα....αν εγω έχω προγραμματίσει μια συγκεκριμένη μέρα τη βδομάδα αλλά δε μου έρχεται να πάω τουαλέτα ενώ είμαι νηστικος..τι κάνω τότε;

Επεξ/σία από arnold94
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Να δώσω το upper/lower μου να μου πείτε καμιά γνώμη διότι εγώ είμαι τενεκές και 25 χρόνια τώρα παίζω το πουλί μου, κι όποιος δεν βαριέται το διαβάζει 😁

Δευτέρα Lower - Τρέξιμο * 5χλμ το πρωί

στα πόδια μπορώ να κάνω μόνο πρέσα και squat ένεκα σπασμένων χιαστών.

Πρέσα 7-10 * 5 set / Χαμήλωμα κιλών 8-10 * 5 set

Culfs 10 set όλα τα κιλά όσες επαναλήψεις βγουν (είναι μηχάνημα της πλάκας)

Τρίτη Upper - Τρέξιμο * 5χλμ το πρωί

Πάγκος 12 * 3 σετ με αργή επαναφορά 2-3 δεύτερα.

Επικλινής με μπάρα 10 * 3 σετ με αργή επαναφορά 2-3 δεύτερα.

Cable Crossovers 12 επαναλήψεις 3 σετ

Lateral Pull downs 12 * 3 set αργή επαναφορά 2-3 δεύτερα.

Pull ups 8 * 3 σετ αργή επαναφορά

Bent over row 10 * 3 set αργή επαναφορά

Side shoulder raises σε μηχάνημα 12 * 3 set αργή επαναφορά 2-3 δεύτερα.

Front shoulder dumbbell 12 * 3 αργή επαναφορά

Dumbbell curls 12 * 3 set

Concentration curls 10 * 2 set

Triceps Extension 12 * 3 set αργή επαναφορά

Triceps Pushdowns 12 * 2 σετ αργή επαναφορά

34 set

Τετάρτη Off

Πέμπτη Lower 2

Squat 10 set των 12, 12, 10, 3, όσες βγουν, 10, 10, 10, 10,10 - δλδ ανέβασμα, βαρύ σετ, κατέβασμα σε κιλά για 10άρια σετ

Leg curls 12 * 5 set

Culfs 10 set όλα τα κιλά όσες επαναλήψεις βγουν (είναι μηχάνημα της πλάκας)

Παρασκευή Upper 2

Lateral Pull downs 12 * 3 set αργή επαναφορά 2-3 δεύτερα.

Dumbbell Pull 10 * 3 set αργή επαναφορά

Close Grip Rows Μηχάνημα 10 * 3 σετ αργή επαναφορά

One arm incline chest dumbbell 12 * 3 set

Μηχάνημα στήθους σαν πάγκος δεν ξέρω πως το λένε 12 * 3 σετ αργή επαναφορά 2-3 δεύτερα

Chest Flyes 12 * 3

Overhead barbell 12 * 3 set

Reverse Flyes 12 * 3 αργή επαναφορά 2-3

Reverse bicep curls 12 * 3 set

Δικέφαλα σε μηχάνημα 12 * 2 σετ

Βυθίσεις στο δίζυγο 3 σετ όσες βγουν

Κάποια άσκηση τρικέφαλων 12 * 2 σετ αργή επαναφορά

34 set

Σάββατο - Τρέξιμο * 5χλμ

Κυριακή - Σάκος, σκιαμαχίες καμιά ώρα περίπου 

Κοιλιακούς βάζω τυχαία μέσα στη βδομάδα και συνήθως 2-3 φορές τη βδομάδα έχω 40λεπτο πυγμαχίας με φίλους. Αν και πήρα την συμβουλή των φίλων εδώ μέσα να ρίξω τα σετ μάλλον θα πρέπει να τα ρίξω κι άλλο.

jcd εγώ πιστεύω πρέπει να αυξήσεις τα σετ κ να μειώσεις τις επαναλήψεις. 

πχ το 12*3=36 επαναλήψεις σύνολο

ενώ το 6*5=30 επαναλήψεις σύνολο

Με το δεύτερο παροτι πιο πολλά σετ κάνεις λιγότερες επαναλήψεις. Δεν καταλαβαίνω την εμμονή σου με τα σετ.

Επίσης squat πόσα κιλά σηκώνεις? Front ή back? 

Το προγραμμα αυτο ειναι εξοντωτικο ειδικα για καποιον που ειναι ~40 χρονων οσο εσυ. Τρεις ασκησεις πλατη,στηθος ωμους και απο 2 δι τρι?Κανεις 380 επαναληψεις!!!!

Και με τι διαλλειμμα?Αν ειναι 1 λεπτο τοτε δεν σηκωνεις οσα θα μπορουσες, αν ειναι 2 λεπτα τοτε τρως 2 ωρες στο γυμναστηριο!!!!

Δοκιμασε κατι του στιλ 2-2-2-1-1 (Στηθος Πλατη Ωμους Δι Τρι) με 4 σετ 8-10 επαναληψεις.

18 λεπτά πριν, bilya είπε

jcd εγώ πιστεύω πρέπει να αυξήσεις τα σετ κ να μειώσεις τις επαναλήψεις. 

πχ το 12*3=36 επαναλήψεις σύνολο

ενώ το 6*5=30 επαναλήψεις σύνολο

Με το δεύτερο παροτι πιο πολλά σετ κάνεις λιγότερες επαναλήψεις. Δεν καταλαβαίνω την εμμονή σου με τα σετ.

Επίσης squat πόσα κιλά σηκώνεις? Front ή back? 

Έκανα δύο χρόνια προγράμματα με χαμηλές επαναλήψεις πολλά κιλά και μεγάλα διαλείμματα, δεν το θέλω πλέον. Το squat μου το βαρύ σετ είναι 160 * 8-9 και οι 10άρες στα 120.

3 λεπτά πριν, 4saken είπε

Το προγραμμα αυτο ειναι εξοντωτικο ειδικα για καποιον που ειναι ~40 χρονων οσο εσυ. Τρεις ασκησεις πλατη,στηθος ωμους και απο 2 δι τρι?Κανεις 380 επαναληψεις!!!!

Και με τι διαλλειμμα?Αν ειναι 1 λεπτο τοτε δεν σηκωνεις οσα θα μπορουσες, αν ειναι 2 λεπτα τοτε τρως 2 ωρες στο γυμναστηριο!!!!

Δοκιμασε κατι του στιλ 2-2-2-1-1 (Στηθος Πλατη Ωμους Δι Τρι) με 4 σετ 8-10 επαναληψεις.

1 λεπτό αυστηρά είναι το διάλειμμα, οι επαναλήψεις κυμαίνονται μεταξύ 10-12. Αυτό που δίνεις βγάζει 28 σετ ε? Ναι θα δοκιμάσω να ρίξω κι άλλο τα σετ, μπορεί να κάνω το δικό σου. Τώρα βγαίνει μία ώρα η προπόνηση, με το δικό σου θα βγαίνει κάνα 50λεπτο λογικά.

Καπου εκει ναι, και γω ενα λεπτο διαλλειμα εκανα για καιρο, τωρα το εχω παει στα 1.5-2.00 για να ανεβασω κιλα.

Νιωθεις οτι δινεις το 100% σε καθε σετ?Εισαι κοντα στο failure στις 2-3 τελευταιες επαναληψεις?

1 λεπτό πριν, 4saken είπε

Καπου εκει ναι, και γω ενα λεπτο διαλλειμα εκανα για καιρο, τωρα το εχω παει στα 1.5-2.00 για να ανεβασω κιλα.

Νιωθεις οτι δινεις το 100% σε καθε σετ?Εισαι κοντα στο failure στις 2-3 τελευταιες επαναληψεις?

Ναι, έχει να κάνει με την αργή επαναφορά, με 80 κιλά πάγκο και 12 επαν με αργή επαναφορά έχω την ίδια αίσθηση μου είχα με 100 κιλά και 12 γρήγορες επαναλήψεις. Αυτό μου αρέσει γιατί δεν πιέζεται το νευρικό σύστημα τόσο όσο με το να φορτώνεις και κιλά και επαναλήψεις. Έτσι μου φαίνεται τουλάχιστον.

• Like 1

• Moderators
1 ώρα πριν, JcD είπε

Έκανα δύο χρόνια προγράμματα με χαμηλές επαναλήψεις πολλά κιλά και μεγάλα διαλείμματα, δεν το θέλω πλέον. Το squat μου το βαρύ σετ είναι 160 * 8-9 και οι 10άρες στα 120.

1 λεπτό αυστηρά είναι το διάλειμμα, οι επαναλήψεις κυμαίνονται μεταξύ 10-12. Αυτό που δίνεις βγάζει 28 σετ ε? Ναι θα δοκιμάσω να ρίξω κι άλλο τα σετ, μπορεί να κάνω το δικό σου. Τώρα βγαίνει μία ώρα η προπόνηση, με το δικό σου θα βγαίνει κάνα 50λεπτο λογικά.

Δεν βάζεις μια φωτογραφια απο τα ποδια σου γιατι να εισαι 40+, να λες οτι εισαι τενεκες και να κανεις 160 κιλα 9 επαναληψεις είναι λίγο περίεργο. Δεν βγαίνουν τα νούμερα. Μιλάω βάση εμπειρίας που μεχρι τώρα παίζω στα 135* 3 επαναλήψεις και δεν έχω και μικρά ποδια

• Like 2

46 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Δεν βάζεις μια φωτογραφια απο τα ποδια σου γιατι να εισαι 40+, να λες οτι εισαι τενεκες και να κανεις 160 κιλα 9 επαναληψεις είναι λίγο περίεργο. Δεν βγαίνουν τα νούμερα. Μιλάω βάση εμπειρίας που μεχρι τώρα παίζω στα 135* 3 επαναλήψεις και δεν έχω και μικρά ποδια

Δεν είναι θέμα μεγέθους φίλε μου, η δύναμη είναι θέμα του νευρικού συστήματος. Μπορώ να σου μετρήσω το πόδι μου σε διάφορα σημεία και να σου δώσω νούμερα αλλά φωτογραφίες ψιλοντρέπομαι να βάλω. Είμαι 40 νταν, 105 κιλά 1.85 ύψος αυτή τη στιγμή κι όπως τα έχω σημείωσή στο ημερολόγιο μου το squat πήγε ως εξής τους τελευταίους μήνες.

31/01 Σωματικό βάρος 111 / squat 150 * 11

07/02 >>>>>>>>>>>>>>>111 / squat 160 * 7

14/02 >>>>>>>>>>>>>>>110 / squat 160 * 6

21/02 >>>>>>>>>>>>>>>110 / squat 160 * 9

28/02 >>>>>>>>>>>>>>>110 / squat 160* 8

07/03 >>>>>>>>>>>>>>>109 / squat 160* 8

απο'κει και πέρα άρχισα να χάνω σωματικό βάρος και το κάθισμα μου όλος περιεργος δεν έχει αλλάξει πολύ. Κάποια μέρα θα βγει 8άρα, κάποια θα βγει 6άρα. Είχα πάντως το feeling ότι αν συνέχιζα να ανεβαίνω σωματικό βάρος θα πέρναγα το 160 * 10 σε κάνα μήνα. Το βάρος μου άρχισε να πέφτει γιατί έβαλα τρέξιμο και πυγμαχία 3 φορές τη βδομάδα από τον μάρτιο και καίγομαι λογικά. Η πρέσα μου αν την κάνω μετά το squat είναι 340 * 7, 7, 6, 6, 6. Από συμπληρώματα παίρνω κρεατίνη, πρωτεΐνη και ΖΜΑ. Α και όταν λέω ότι είμαι τενεκές εννοώ ότι δεν άκουσα ποτέ συμβουλές προπονητών κλπ 😁 Εσάς θα προσπαθήσω να σας ακούσω τώρα μπας και δεν μείνουν τα κόκαλα μου στο γυμναστήριο καμιά μέρα.

Δική μου συμβουλή για το squat σου είναι να ακολουθήσεις για κάνα εξάμηνο το texas method και να ξαναγυρίσεις στο κανονικό σου μετά. Κάνε το το χειμώνα γιατί χωρίς πολύ φαί θα πεθάνεις!

Να κανω κι εγω μια ερωτησουλα εδω μιας και μιλατε για γυμναστικη. (Δεν ξερω αν ειναι εντελως σχετικη αλλα αν καποιος γνωριζει ας μου απαντησει). 

Γενικα ο σωματοτυπος μου ειναι αδυνατος. Την μεγαλη βδομαδα λοιπον πηγα να βοηθησω ενα γνωστο σε μια μετακομιση. Κουβαλουσαμε 2 ατομα καναπεδες, κατι μικρα ψυγειακια, ενα μεγαλο ψυγειο και γυρω στις 100 καρεκλες. Αρκετα πραγματα με λιγα λογια. Οπως ειναι λογικο μιας και δεν γυμναζομαι, πιαστηκα για τις επομενες 3-4 μερες. Το ερωτημα μου λοιπον ειναι το εξης. Το αριστερο μου χερι εχει φουσκωσει αρκετα (δικεφαλο, τρικεφαλο και πηχης) σε σχεση με το δεξι. Το νιωθω δλδ ακομα και οταν φοραω μια μπλουζα και σηκωνω τα μανικια, απο αριστερα ζοριζεται περισσοτερο. Αν παρατηρησει καποιος τα δυο χερια η διαφορα φαινεται.  Δεν εχω καποιο πονο ή οτιδηποτε αλλο και υπεθεσα οτι το "πρηξιμο" θα φυγει μαζι με το πιασιμο, κατι το οποιο δεν εγινε. Αυτο απο τι μπορει να εγινε ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γράφω εδώ για να μην ανοίγω νέο topic, και ελπίζω να μην είμαι off-topic. 

Είμαι σε αναζήτηση smartwatch ή activity tracker. Με ενδιαφέρει κυρίως να μετράω αθλητικές δραστηριότητες (κυρίως τρέξιμο αλλά και γυμναστήριο ή/και κολύμπι). Καλύτερη δουλειά φαντάζομαι θα κάνει ένα activity tracker ή έχουν και τα smartwatches τέτοιου είδους δυνατότητες; 

Τέλος έχετε να προτείνετε κάποιο activity tracker (νομίζω ως 100€ είναι καλά) ή smartwatch (θα μπορούσα να δώσω ίσως λίγα παραπάνω). 

Επεξ/σία από Arwindan

Ψιλό πρόβλημα!!!!

Στην δουλεια μου κάνω περίπου 12-14 χμ ( βάση με όσα λέει το iPhone) κάθε μερα και έχω αρχίσει να πέφτω σε κιλά. Το βάρος μου ήταν 75 κιλά (183cm) και τώρα είμαι στα 71. Παλεύω πράγματικα να ξανά ανέβω γιατί δεν μου κάνουν και τα παντελόνια πλέον. Το χειρότερο απ όλα είναι ότι τρωω  αρκετά. Πχ σήμερα έφαγα τσουρέκι με μερεντα για πρωινό, ένα κρουασανακι μια μπανάνα και ένα χυμό στην δουλεια, κατά τις 3 δυο χοιρινες μπριζόλες με σαλάτα και μετά από την δουλεια ένα τεράστιο κότσι με έναν χυμό και φράουλες στο τέλος. Αργότερα θα φάω και πίτσα. Η ζυγαριά δείχνει ακριβώς τα ίδια με το πρωί που έφυγα απ το σπίτι😞

πρώτη φορά χρησιμοποιώ συμπληρώματα καθώς λόγω υποχρεώσεων το φαγητό και η ξεκούραση ελαχιστοποιήθηκαν το τελευταίο έτος. βρέθηκε στα χέρια μου η συγκεκριμένη πρωτεΐνη. γνωρίζω μερικά πράγματα περί nutrition αλλά χρειάζομαι κάποιες συμβουλές από τους πιο "μυημένους" εδώ. 
Έτσι λοιπόν θα πω πως είμαι στις 4 (στην χειρότερη 3) προπονήσεις CF την εβδομάδα. Είμαι 33 χρονών, 1,74, 80kg, με ποσοστό λίπους γύρω στο 20%. Δεν θέλω να χάσω κιλά, ούτε να πάρω όμως. Κάνω 3 κύρια γεύματα ημερησίως (πρωινό-μεσημεριανό-βραδινό) και σίγουρα 1-2 cheats στην εβδομάδα. Προσέχω γενικά τα γεύματα μου να είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και υδατάνθρακα και όχι τόσο λιπαρά.

Χρειάζομαι αντοχή στην προπόνηση και αν γίνεται μείωση λίπους και αύξηση μυικού ιστού (το δεύτερο Ok ξέρω πως γίνεται αλλά η θέληση προς το παρόν απουσιάζει!) .

πάμε τώρα στην ερώτηση. έχω καταλήξει πως χρειάζομαι σίγουρα πρωτεΐνη και ηλεκτρολύτες. από τα παρακάτω τι θα προτείνατε? δεκτές φυσικά και άλλες προτάσεις.
1)https://www.fitway.gr/product/1176/weider-energy.html
2)https://www.fitway.gr/product/1225/weider-isolate-whey.html
3)https://www.fitway.gr/product/1125/weider-super-nitro-whey.html
4)https://www.fitway.gr/product/2748/whey-protein-premium.html

Καλημερα θελω να κανω μια ερωτηση για συμπληρωματα.Κανω γυμναστηριο κοντα στα 2 χρονια και εχω δοκιμασει διαφορες πρωτεινες ειτε βρωμικες ειτε καθαρες.Το θεμα μου ειναι οτι εχω κανει εγχειρηση στην καρδια (κανω εξετασεις καθε χρονο) και θελω να ρωτησω αν παρω κρεατινη αν θα υπαρχει προβλημα.Ξερω οτι δεν ειστε γιατροι απλα μηπως εχει καποιος παρομοιο περιστατικο.Η γιατρος που πηγαινω οταν ακουσε οτι παω γυμναστηριο μου ειπε να μην σηκωνω πολλα κιλα (ειμαι 65 κιλα ,μπαρα σηκωνα 70-75) και μου ειπε να τα ελαττωσω οποτε τωρα κανω drop sets με λιγοτερα κιλα (κυριως για στηθος).Της ειπα οτι παιρνω πρωτεινη (την gold standard  της ΟΝ ) και μετα απο ψαξιμο που εκανε και αυτην την βρηκε καθαρη και πολυ καλη,πραγμα που ηξερα ηδη .Θα την ρωτησω και για την κρεατινη απλα ηθελα μια γνωμη πρωτα γιατι οι γιατροι (οι περισσοτεροι) ειναι προκατηλειμενοι με τα συμπληρωματα

Οσο αφορα το φαγητο γιατι ξερω οτι θα ρωτησετε και εμενα οταν μου λενε παιδια που τωρα ξεκινανε γυμναστηριο για συμπληρωματα τους λεω να φανε πρωτα,λογω δουλειας το πρωι και σχολης το απογευμα και μετακινησεων με λεωφορεια κλπ δεν κανω τα γευματα που θα ηθελα να κανω κυριως κανω 4-5 γευματα μεσα στην μερα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, basilisgate13 είπε

Καλημερα θελω να κανω μια ερωτηση για συμπληρωματα.Κανω γυμναστηριο κοντα στα 2 χρονια και εχω δοκιμασει διαφορες πρωτεινες ειτε βρωμικες ειτε καθαρες.Το θεμα μου ειναι οτι εχω κανει εγχειρηση στην καρδια (κανω εξετασεις καθε χρονο) και θελω να ρωτησω αν παρω κρεατινη αν θα υπαρχει προβλημα.Ξερω οτι δεν ειστε γιατροι απλα μηπως εχει καποιος παρομοιο περιστατικο.Η γιατρος που πηγαινω οταν ακουσε οτι παω γυμναστηριο μου ειπε να μην σηκωνω πολλα κιλα (ειμαι 65 κιλα ,μπαρα σηκωνα 70-75) και μου ειπε να τα ελαττωσω οποτε τωρα κανω drop sets με λιγοτερα κιλα (κυριως για στηθος).Της ειπα οτι παιρνω πρωτεινη (την gold standard  της ΟΝ ) και μετα απο ψαξιμο που εκανε και αυτην την βρηκε καθαρη και πολυ καλη,πραγμα που ηξερα ηδη .Θα την ρωτησω και για την κρεατινη απλα ηθελα μια γνωμη πρωτα γιατι οι γιατροι (οι περισσοτεροι) ειναι προκατηλειμενοι με τα συμπληρωματα

Οσο αφορα το φαγητο γιατι ξερω οτι θα ρωτησετε και εμενα οταν μου λενε παιδια που τωρα ξεκινανε γυμναστηριο για συμπληρωματα τους λεω να φανε πρωτα,λογω δουλειας το πρωι και σχολης το απογευμα και μετακινησεων με λεωφορεια κλπ δεν κανω τα γευματα που θα ηθελα να κανω κυριως κανω 4-5 γευματα μεσα στην μερα

Να αποφεύγεις τα συμπληρώματα οταν μπορεις να παίρνεις οτι χρειαζεσαι (και οχι οτι νομιζεις πως χρειαζεσαι) απο το φαγητό. Αυτο ισχύει για ολους ανεξαιρέτως. 

Επειδή προφανως εχεις σοβαρο ιστορικό καρδιοπαθειας, θα προτεινα να καταγράψεις ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣΤΑΤΑ την προπονηση σου (διαρκεια, ενταση, ειδος ασκήσεων, max παλμούς, διάρκεια που είσαι στο μαξιμουμ, εύρος κ.α. ) κατα τη διάρκεια ενος μηνα και με αυτα τα δεδομενα να απευθυνθείς στον επιβλέποντα καρδιολογο σου.

Το "άκουσε οτι παιρνω πρωτεΐνη" και το "κανω Χ κιλά μπάρα" μου ακουγονται το λιγότερο μπακαλίστικα. Για να μην πω, κωμικοτραγικά.

Επεξ/σία από xgol

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...