Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

41 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Βασικα κανεις πολλα σετ, δλδ 30 σετ για πλατη πχ σε μια μερα το θεωρω  too much.

Για να εισαι σε θεση να εκτελεις σε μια μερα πλατης τοσα σετ συνεχομενα σημαινει οτι ειτε δεν πιεζεσαι αρκετα στις πρωτες ασκησεις γιατι εχεις στο μυαλο σου να κρατησεις δυναμεις για να βγουν τα υπολοιπα σετ/ασκησεις διχως να κλαταρεις, ειτε ηδη εχεις φτασει σε μυικη κοπωση απ της πρωτες 3 ασκησεις ας πουμε και τις αλλες τις εκτελεις απλα ετσι και η δυναμη σου εχει πεσει κατακορυφα πλεον.

Εχε στο μυαλο σου οτι το περισσοτερο δεν ειναι παντα και το καλυτερο.

Επισης ναι στο upper/lower καταφερνω ανετα να φερω το μυ σε κοπωση, εχω πιο λιγες ασκησεις να κανω, τις κανω πιο συγκεντρωμενα, πιεζομαι σε ολα τα σετ δεν παει καμια επαναληψη χαμενη.

Συνηθως σε μια upper μερα επειδη μου ζητας παραδειγμα ασκησσεω κανω:

2 με 3 ασκησεις στηθος, οταν κανω 2 ασκησεις κανω απο 4 σετ την καθε μια, οταν κανω 3 ασκησεις κανω 3 σετ.

Για πλατη 2-3 ασκησεις απο 4 σετ.

Ωμους 2 ασκησεις 4 σετ

Τρικεφαλα 2 ασκησεις των 3 σετ

Και δικεφαλα μια ασκηση 4-5 σετ η 2 ακησεις των 3 σετ.

Το σκεπτικο που τα εκανα ητανε να παρω το εβδομαδιαιο volume που εκανα στο bro split και να κανω μισω και μισο στο upper σε 2 προπονησεις, τυπικα με το upper/lower εχω το ιδιο volume που ειχα στο brosplit καθε εβδομαδα(το μισο δλδ ανα μυικη ομαδα σε καθε προπονηση) αλλα εχω διπλασια συχνοτητα.

Στα ποδια πλεον εχω λιγο μεγαλυτερο ογκο προπονησης απο οτι ειχα στο ενα Leg day του split.

Ωραία το σκεπτικό αυτό του σπασίματος στα δύο του ίδιου όγκου προπόνησης μου αρέσει, θα το δοκιμάσω κι εγώ. Το θέμα μου είναι να μην ανεβάσω τον όγκο της προπόνησης πολύ γιατί έχω και 3 φορές τη βδομάδα τρέξιμο και πυγμαχία, για την ηλικία μου βγαίνει πολύς όγκος προπόνησης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, JcD είπε

Ωραία το σκεπτικό αυτό του σπασίματος στα δύο του ίδιου όγκου προπόνησης μου αρέσει, θα το δοκιμάσω κι εγώ. Το θέμα μου είναι να μην ανεβάσω τον όγκο της προπόνησης πολύ γιατί έχω και 3 φορές τη βδομάδα τρέξιμο και πυγμαχία, για την ηλικία μου βγαίνει πολύς όγκος προπόνησης.

Εγώ στη συγκεκριμένη περίπτωση θα έκανα full body x3 ημέρες/εβδομάδα.

Επεξ/σία από xSlade
  • Like 1

Το Upper μου ειναι

U1:

2 ασκήσεις πλάτη 4 σετ 2 ασκήσεις στήθος 3-4 σετ 1 άσκηση 4 σετ διτρι

U2:

2 ασκησεις στήθος 4σετ 2 ασκήσεις στήθος 3 σετ 1 άσκηση 4 σετ ώμους διτρι

Μου φαίνεται υπερβολικό αυτο που διάβασα για 3 ασκήσεις πλάτη στήθος και 2 στις άλλες ομάδες. Διαλλειμα αυστηρά 60-75 sec

6 ώρες πριν, JcD είπε

Αυτό που σκέφτομαι είναι το αν το upper/lower καταφέρνει να "κάψει" αρκετά τους μυς σε κάθε προπόνηση. Για πόσα σετ/ασκήσεις μιλάμε? Για δώσε ένα παράδειγμά. Εγώ δουλεύω μία μεγάλη και μία μικρή μυική ομάδα την φορά με 6 ασκήσεις των 5 σέτ τη μεγάλη και 4 ασκήσεις των 4ων σετ την μικρή, 8-12 επαναλήψεις. Πλάτη 30, δικέφαλα 16 σετ για παράδειγμά. Πόδια 20 σετ μία φορά τη βδομάδα μόνα τους. Όλο το πρόγραμμα βγαίνει 4 μέρες τη βδομάδα. Αν σπάσω αυτό το πρόγραμμα σε upper/lower πιστεύεις θα δουλέψει καλύτερα?

Το πρόγραμμα αυτό είναι λάθος γιατί είτε υπέρπροπονεισαι είτε δεν δίνεις το 100% για να βγει ο μαραθώνιος... 

• Like 1

1 ώρα πριν, 4saken είπε

Το Upper μου ειναι

U1:

U2:

Μου φαίνεται υπερβολικό αυτο που διάβασα για 3 ασκήσεις πλάτη στήθος και 2 στις άλλες ομάδες. Διαλλειμα αυστηρά 60-75 sec

Το πρόγραμμα αυτό είναι λάθος γιατί είτε υπέρπροπονεισαι είτε δεν δίνεις το 100% για να βγει ο μαραθώνιος... 

ανάλογα το Σπλιτ που έχεις.

εγω κανω 6 στήθος (οι 3 ειναι superset) 5 πλάτη 2 x 2 superset +1.

Ολα 4χ10 διαφορετικές μέρες εννοείται.

Βλέπω γράφεται πολύ σετ χωρίς επαναλήψεις οπότε πολλά δεν έχουν νόημα γιατί αλλο να κανεις 5χ5 αλλο 6χ3 κ άλλο 4χ10. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, 4saken είπε

Το Upper μου ειναι

U1:

U2:

Βασικα δεν διαφερει και ιδιαιτερα αυτο που λες, σε σχεση με αυτο που εγραψα πιο πισω οσο αφορα τον ογκο προπονησης.

Εγραψα για στηθος-πλατη 2 με 3 ασκησεις και τα σετ 4 αν ειναι 2 οι ασκησεις και 3 σετ αν ειναι 3 ασκησεις.Αρα τυπικα μιλαμε για περιπου 16 με 18 σετ μαξ την εβδομαδα στο στηθος και αλλα τοσα περιπου στην πλατη.Αυτα για τις μεγαλες μυικες ομαδες.

Εβαλα λιγο μεγαλυτερο ογκο στα χερια σε σχεση με αυτο που λες και κυριως στα τρικεφαλα, εκει που εσυ κανει 1 ασκηση 4 σετ στα τρικεφαλα εγω κανω 2 ασκησεις απο 3 σετ για να τα δουλεψω και σε κινηση πισω απ το κεφαλι και σε καθετες πιεσης στην τροχαλια.

Οσο αφορα τους ωμους εχεις τραγικη χαμηλο volume, στο ενα upper αν τα εγραψες καλα δεν κανεις ουτε μια ασκηση αποκλειστικα για ωμους, και στο δευτερο upper κανεις μια ασκηση με 4 σετ.Μιλαμε για μολις 4 σετ ωμους την εβδομαδα ειναι παρα πολυ λιγο αυτο που λες.

Ουσιαστικα το προγραμμα που ειπα πιο πισω περιλαμβανει απο 16 εως 20 σετ το πολυ εβδομαδιαια στις μεγαλες μυικες ομαδες (πλατη κυριως και στθος κατα δευτερο λογο) και 10 με 12 σετ στις μιρες μυικες ομαδες (δικ-τρικ-ωμοι) την εβδομαδα.

Αν εισαι σε ενα μεσαιο επιπεδο (δηλαδη εχεις κανα 2-3 χρονια που πας συστηματικα γυμναστηριο) και δεν ειναι καποιος αρχαριος και πηγες χθες πρωτη φορα, δεν νομιζω οτι ειναι υπερβολικος ογκος προπονησης αυτος που λεω.

Τα διαλλειματα που κανω ειναι 90sec στις μεγαλες μυικες ομαδες και 60-75sec στις μικρες σε ευρως επαναληψεων 8 με 15reps και ενα τετοιο upper μου τελειωνει περιπου γυρω στα 65 λεπτα χρονομετρημενα.Δεν νομιζω οτι ειναι κατι υπερβολικο οσο αφορα ογκο προπονησης.

Επεξ/σία από Pwpwpw

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, 4saken είπε

Έκανα λάθος, και στις δύο μέρες Upper κάνω μια άσκηση 4 σετ ώμους

Παρολο αυτα δεν βλεπω καποια υπερβολη στο volume που ανεφερα, νορμαλ μου φαινεται, ελαχιστα μεγαλυτερο απο αυτο που κανεις εσυ.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, 4saken είπε

Για τον JcD πήγαινε φίλε μου όχι για σένα! 

Α οκ,  η εγω το καταλαβαινω λαθος η εσυ καποιο λαθος εκανες στην διατυπωση γιατι εγραφες"Μου φαίνεται υπερβολικό αυτο που διάβασα για 3 ασκήσεις πλάτη στήθος και 2 στις άλλες ομάδες" και νομισα οτι το εγραψες σε μενα.

Του JcD ειναι Overkill ναι, 30 σετ πλατη σε μια προπο.Εγω τελειωνω ολοκληρο upper σε 60-70 λεπτα και αυτος θα βαραει καμια ωρα σχεδον μονο πλατη😛

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Thanks 1

Παιδιά είναι πολύ λίγα τα 16-20 σετ τη βδομάδα για τις μεγάλες ομάδες. 16 σετ θέλουν οι μικρές, 30-35 σετ των 8-12 επαναλήψεων οι μεγάλες ανάλογα και την ηλικία βέβαια. Τι αποτελέσματα έχετε με αυτά τα σετ? Εγώ είμαι συνήθως γύρω στα 97 κιλά γραμωμενος, 46-48 πόντους χέρια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, JcD είπε

Παιδιά είναι πολύ λίγα τα 16-20 σετ τη βδομάδα για τις μεγάλες ομάδες. 16 σετ θέλουν οι μικρές, 30-35 σετ των 8-12 επαναλήψεων οι μεγάλες ανάλογα και την ηλικία βέβαια. Τι αποτελέσματα έχετε με αυτά τα σετ? Εγώ είμαι συνήθως γύρω στα 97 κιλά γραμωμενος, 46-48 πόντους χέρια.

Φιλε δεν ξερω ποσο χρονια γυμαζεσαι ουτε σε τι καταστση εισαι.

Τα 97 κιλα απο μονα τους χωρις υψος και bf δν λενε τιποτα.Αν ομως μιλαμε παραδειγμα για ενα ανδρα πχ 1.80 υψους και εισαι οντως γραμμωμενος (δλδ μιλαμε για 10-12% bf) και φλερταρεις με τα 100 κιλα σε τετοιο bf, τοτε πιθανοτατα δεν ειναι φυσικο αυτο το πραμα😛

Απο κει και περα 35 σετ ειναι μεγαλο νουμερο.Νιωθεις πχ οτι θες  30-35 σετ για να καει το στηθος σου ας πουμε?

16 σετ μικρες μυικες ομαδες? Δηλαδη θες απαραιτητα για παραδειγμα 16 ολοκληρα σετ για να καψεις τα δικεφαλα σου ας πουμε? Εγω μεσα σε 5-6 λειτουργικα σετ μπορω να τα κανω πργματικα να παρουν φωτια στην κυριολεξια.

Επεξ/σία από Pwpwpw

3 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Φιλε δεν ξερω ποσο χρονια γυμαζεσαι ουτε σε τι καταστση εισαι.

Τα 97 κιλα απο μονα τους χωρις υψος και bf δν λενε τιποτα, απο κει και περα 35 σετ ειναι μεγαλο νουμερο

Νιωθεις πχ οτι θες  30-35 σετ για να καει το στηθος σου ας πουμε?

16 σετ μικρες μυικες ομαδες? Δηλαδη θες απαραιτητα για παραδειγμα 16 ολοκληρα σετ για να καψεις τα δικεφαλα σου ας πουμε? Εγω μεσα σε 5-6 λειτουργικα σετ μπορω να τα κανω πργματικα να παρουν φωτια στην κυριολεξια.

Κάτι πάνω από 20 χρόνια, 1.84 ύψος. 30-35 σετ σε μια προπόνηση + τα 16 της μικρής ομάδας με 60 δεύτερα διάλειμμα βγαίνει περίπου 1.10 ώρα προπόνηση. Σε μια προπόνηση μπορεί να φαίνονται πολλά άλλα σπασμένη στα δύο θα φαίνονται σε εμένα τουλάχιστον λίγα. Πάντως θα το δοκιμάσω, είμαι μόνιμα ανοικτός σε νέα προγράμματα και προτάσεις, γιαυτό συζητάω μαζί σας εδώ, σε αυτά τα σπορ είμαστε μόνιμα μαθητές.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...