GBorb Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Εχω εναν DELL server με Ubuntu linux. Εχει πανω 2 συστοιχίες raid. Πως μπορω να δω αν εχει διαγραφει καποιος φακελος απο τους σκληρους? Δεν εχω και πολλες γνωσεις απο linux. Δεν ειναι το παραθυρικο. Το root acount που εχω με βαζει σε ενα φακελο @mail. Θελω να συνδεσω πανω ενα εξωτερικο σκληρο και να αντιγραψω αρχεια.
klimac Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Επειδή, δεν ξέρω τι γνωρίζεις από linux, μερικές βασικές εντολές: cd <path> πχ cd /var/log για να αλλάξεις φάκελο ls -la <path> πχ cd /var/log για να δεις πληροφορίες του φακέλου, πχ log find <path> -name <target> για να βρεις αρχεία Στο ls να βλέπεις @ σημαίνει ότι είναι symlink. Για να αντιγράψες αρχεία: σύνδεσε τον εξωτερικό σκληρό fdisk -l βρες τον σκληρό σου /dev/sdXXX1 mount /dev/sdXXX1 /mnt cp -a <path-of-folder-to-be-copied> /mnt Αν θες να τα κάνεις tarball+zip: tar -xcvf /mnt/blabla.tar.gz <path-of-folder-to-be-copied> umount /mnt Πάντα να έχεις backup Για να κάνεις restore αρχεία: debugfs, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσεις (γενικά είναι πίκρα). Ελπίζω να βοήθησα λίγο Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2018 από klimac misclick
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα