Προς το περιεχόμενο

Windows 10 από hdd σε ssd?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για αναβάθμιση laptop, o SSD μπαίνει στο κενό tray του DVD  και ο μαμίσιος HDD C παραμένει στη θέση του, ή ανάποδα?

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, kounga είπε

Για αναβάθμιση laptop, o SSD μπαίνει στο κενό tray του DVD  και ο μαμίσιος HDD C παραμένει στη θέση του, ή ανάποδα?

Τον SSD καλό είναι να τον βάλεις στη θέση του HDD.

Δημοσ.
Στις 20/6/2018 στις 2:45 ΠΜ, kormos είπε

Τον SSD καλό είναι να τον βάλεις στη θέση του HDD.

Στις 20/6/2018 στις 2:26 ΠΜ, BlueBlood7 είπε

Ανάποδα. Στο κενό tray του DVD τι εννοείς? Θα βάλεις caddy?

Ωχχ  τώρα συνειδητοποίησα   τι έγραψα.   Το λαπτοπ  έχει μια θέση στο πλάι για dvd κι όχι για  ...δεύτερο σκληρό   (προφανώς κενή,  αφου το  "συρτάρι"  μόνο με ξεβίδωμα της βάσης βγαίνει , και δεν μου το δείχνει καν στο σύστημα) . 

http://www.toshiba-greece.com/discontinued-products/satellite-c50-b-173/tab/accessories/

41X9sTBf5TL._SX522_.jpg

Οπότε, πάμε απο την αρχή :  1)  Πώς θα μπει ο μαμίσιος HDD σε αυτό το tray ?    2) Oλοι οι SSD  2.5  μπαίνουν κανονικά στη θέση του HDD ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι όλοι οι SSD  2.5  μπαίνουν κανονικά στη θέση του HDD και εκεί θα τον βάλεις. Τώρα αν θέλεις να έχεις και τον hdd αποθήκευση θα βγάλεις αυτό το tray. Θα πάρεις ένα caddy hdd όπου σε αυτό θα βάλεις τον hdd και το caddy θα το βάλεις στη θέση του tray. 

Spoiler

Το tray δεν το χρειάζεσαι πλέον και το βάζεις σε μια άκρη να το έχεις. Αλλά από το tray θα βγάλεις το μπροστινό κομμάτι όπως κάνει ο τύπος στο 0:25. Αυτό το κομμάτι το κουμπώνεις στο caddy όπως θα δεις στο βίντεο. Βέβαια το βγάζει από το DVD drive. Εσένα δεν ξέρω τι σόι tray είναι. Όταν το βγάλεις τράβα μια φωτό να δούμε.

Απλή είναι η όλη διαδικασία. 

Λίγο προσοχή στα caddy τα οποία έχουν πάχος είτε 9.5 είτε 12.7. Μέτρησε το tray τι πάχος έχει.

ΥΓ: το βίντεο είναι ενδεικτικό έτσι? 

Τώρα τα δύσκολα είναι πως θα βγάλεις τον δίσκο. Αν δεν κάνω λάθος στο λάπτοπ(της κακιάς ώρας είναι) σου πρέπει να αφαιρέσεις όλο το καπάκι από την κάτω πλευρά του λάπτοπ όπως βλέπεις στο παρακάτω βίντεο. Μόλις βγάλεις τις βίδες θέλει προσοχή πως θα σηκώσεις το καπάκι μην σπάσεις τα σκρατς που έχει γύρω γύρω. Νταξ αν σπάσεις και κανένα δεν τρέχει και τίποτε. 

Spoiler

Ο επεξεργαστής που έχει το λάπτοπ σου είναι τραγικός. Μην περιμένεις πολλά πράγματα από τον ssd. Για πέταμα είναι αλλά αν μπορείς να το πουλήσεις κέρδος θα είναι όσα και να πάρεις.

Επεξ/σία από BlueBlood7
  • Like 1
Δημοσ.

Όντως, θέλει να βγει όλο το καπάκι από κάτω.

Πρώτη φορά βλέπω λάπτοπ που να συγκρατείται η μπαταρία με... βίδες!!! Ακόμα κι εκεί έκαναν οικονομία; Να μη βάλουν τα άγκιστρα με τις ασφάλειες;

Το λαπτοπάκι είναι πάντως ελεεινό. Μου έφεραν ένα με παρόμοια χαρακτηριστικά και 10άρια γιατί λέει "κολλούσε πολύ". Τους πρότεινα να βάλουν xp σαν τη μόνη βιώσιμη λύση και πήδηξαν.
Όπως και να 'χει, το λάπτοπ θέλει επειγόντως μνήμη γιατί με 2gb  δεν πάει πουθενά. Ο celeron έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει και ο ssd είναι καλοδεχούμενος.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 21/6/2018 στις 12:05 ΜΜ, kormos είπε

Το συγκεκριμένο μηχάνημα με upgrade ram και τον ssd (που έχει πλάνο), με Windows 7 είναι μια χαρά...

Δηλ  ούτε καν για 8.1   που είχε "απο τη μάνα" του  όταν το πήρα?  (πάντα με hw upgrade) 

Βασικά είναι " βοηθητικό" το λαπτοπ  όπου to θέλω για να δουλευω  4-5 google sheets ανοιχτά ταυτόχρονα για να καταχωρώ αξίες  (εκεί  μου σπάει τα νευρα) ,   και για απλό browsing & youtube.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, kounga είπε

Δηλ  ούτε καν για 8.1   που είχε "απο τη μάνα" του  όταν το πήρα?  (πάντα με hw upgrade) 

Βασικά είναι " βοηθητικό" το λαπτοπ  όπου to θέλω για να δουλευω  4-5 google sheets ανοιχτά ταυτόχρονα για να καταχωρώ αξίες  (εκεί  μου σπάει τα νευρα) ,   και για απλό browsing & youtube.

Μόνο με Windows 7 θα δώσεις λύση και "ζωντάνια" στο μηχάνημα...

Δημοσ.
7 ώρες πριν, kounga είπε

1 ώρα πριν, kormos είπε

Μόνο με Windows 7 θα δώσεις λύση και "ζωντάνια" στο μηχάνημα...

Εγώ α έλεγα linux π.χ. lubuntu γι αυτά που ζητάει ο kounga. Και τα 7άρια δεν είναι και ότι καλύτερο για τέτοιο σύστημα.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, micos000 είπε

Εγώ α έλεγα linux π.χ. lubuntu γι αυτά που ζητάει ο kounga. Και τα 7άρια δεν είναι και ότι καλύτερο για τέτοιο σύστημα.

Δεν τα ανέφερα (και αναφέρω) γιατί για κάποιο χρήστη που έχει μάθει με Windows θα "πέσει στα βαθιά" αν μεταβεί σε linux

.

*με το συνδυασμό αυτό "έχω αναστήσει" παρόμοιο μηχάνημα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...