_chris_ Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Θα ήθελα μια εκτίμηση για το κόστος κατασκευής μιας ιστοσελίδας. Με ενδιαφέρει πόσο θα χρέωνε μια εταιρία για την υλοποίηση της σελίδας, με τιμολόγιο κανονικά και όλα νόμιμα. Πόσο πιστεύετε είναι μια κανονική τιμή. Αναλυτικά Σε ένα shared hosting να στηθεί ένα site σε moodle. Θα χρησιμοποιηθεί ένα από τα ελεύθερα themes και δε θα χρειαστεί κάποιο plugin επι πληρωμή. Θα χρησιμοποιηθεί το lets encrypt που είναι free. Αφού στηθεί, αυτό που θα γίνει στο site θα είναι συγκεκριμένα: Επεξεργασία του header, θα προστεθεί ένα logo (υπάρχει έτοιμο –το πολύ πολύ να χρειαστεί καμιά επεξεργασία στο χρώμα) και το κείμενο Επεξεργασία του footer, όπου θα προστεθούν κάποια στοιχεία επικοινωνίας, ένα μικρό κειμενάκι περιγραφής, το logo με Link προφανώς. Και 2-3 icons με Links σε social media. Θα δημιουργηθεί μια page με μια περιγραφή (About) Και τέλος, επεξεργασία της αρχικής σελίδας με προσθήκη των blocks καθώς και δημιουργία ενός slider με τα links. Στην ουσία απλά τοποθέτηση των εικόνων μιας και το slider υπάρχει ενσωματωμένο στο theme. Πόσο θα κόστιζε λοιπόν κάτι τέτοιο; Δε βάζουμε μέσα μετέπειτα υποστήριξη. Το κόστος του hosting δε το υπολογίζουμε στην τιμή και επίσης δε χρειαζόμαστε κάποια προώθηση του site. Απλά το στήσιμο. Φαντάζομαι το περιέγραψα αναλυτικότατα. Θέλω να συγκρίνω τιμές – προσφορές με διάφορες κουλές προτάσεις που ακούγονται. Περιμένω τις απαντήσεις και τη βοήθεια σας.
The King Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, _chris_ είπε Θέλω να συγκρίνω τιμές – προσφορές με διάφορες κουλές προτάσεις που ακούγονται. Παίρνεις κουλές προτάσεις γιατί δίνεις κουλό project description, σόρρυ και με όλη την καλή διάθεση αλλά μπάζει από παντού. Είναι από τις δουλειές που έμπειρη εταιρεία δε θα τις αναλάβει γιατί είναι χάσιμο χρόνου (red flag), λίγο αυτό, λίγο το άλλο, έτοιμο το ένα, απλό το άλλο, δωρεάν τα plugins, λίγο σκερτσόζο χρωματάκι και μετά η φάση πάντα καταλήγει ...... α, να βάλουμε και λίγο αβοκάντο, τώρα με ενημέρωσε ο πελάτης ότι θέλει μια δόση εστραγκόν, θα το φέρω εγω δεν είναι κάτι κλπ. Θα περίμενες ένα εστιατόριο να σου δώσει άλλο τιμοκατάλογο επειδή θα φέρεις έτοιμα καθαρισμένα κρεμμύδια, φιλεταρισμένα σκαλοπίνια, μαχαιροπήρουνα, πετσέτες, χύτρα και θα ήθελες μόνο μισή μερίδα σε ποσότητα; Θέλω να σου πω δεν αλλάζει κάτι επειδή θα τα φέρεις όλα έτοιμα (όπως θεωρείς εσύ) και θα μείνει λίγη δουλίτσα μετά για τους σεφ developers. Πρέπει ως επαγγελματίες αρχικά (και όχι ως εισπράκτορες) να διατηρήσουν το επίπεδο και το πρωτόκολλο που ακολουθούν όταν δουλεύουν και όχι να το ρίξουν για να κάνουν μια Lego σύνθεση με ό,τι τους έφερες εσύ που δεν ξέρεις τη δουλειά Στην τελική αφού είναι όλα έτοιμα και δωρεάν γιατί δεν κάνεις ένα installation και μετά απλά να ψάξεις κάποιον Ινδοπακιστανό freelancer μέσω upwork κλπ να κάνει το fine tuning με 100€ ; Από εκεί και πέρα εφόσον αναφέρεσαι σε εταιρεία (φαντάζομαι όχι one OR binary show που βιάζεται να βγάλει το ενοίκιο του μήνα) η οποία απασχολεί προσωπικό, κάτι λιγότερο από 1200€ - 1400€ (too low και πάλι) κρίνεται μη βιώσιμο για ανάληψη ακόμα κι αν πρόκειται για ένα under construction με προκαταβολές από 60% έως και όλο το ποσό αν πρόκειται για τόσο μικρό ποσό και δεν έχεις κάποια φερεγγυότητα. Εκτός από τις εργατοώρες των επικοινωνιών (ω ναι, είναι εργασία και αυτές), θα πληρώσεις αυτές της έρευνας & υλοποίησης και θα προπληρώσεις αυτά που σίγουρα θα τύχει να θυμηθείς και "δε θα είναι τίποτα σπουδαίο" λίγο πριν την παράδοση. Έτσι δουλέυει το πράγμα και δεν το αναφέρω προσωπικά σε εσένα το τελευταίο. Μιλάω πάντα για νορμαλ κανονικές αξιόπιστες εταιρείες που δεν "τα κάνουν όλα" και όχι τσίρκα που ψάχνονται ακόμα να βγάλουν το ενοίκιο και το ρεύμα μετά από 3-4 χρόνια λειτουργίας. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2018 από The King 3
_chris_ Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) προφανώς παρεξηγήθηκα. δε ψάχνω κάποιον να μου κάνει το site. αυτό που περιγράφω είναι πολύ εύκολο. συγκεκριμένα το site που περιγράφω το έχω φτιάξει μόνος μου. η ερώτηση μου είναι καθαρά από περιέργεια διότι όπως είπα, πριν να το κάνω εγώ ακούγονταν ένα σωρό πράγματα. έτσι λοιπόν έχω την απορία πόσο διάολο μπορούν να χρεώσουν γι αυτή τη δουλειά. ανέφερα για free plugins και θέματα, όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί άμα δε το έλεγα θα ερχόσουν και θα μου έλεγες... Κοίτα chris, μπορεί να ξεκινήσει από Χ€ αλλά αν ζητήσεις και το ένα και το άλλο μπορεί να φτάσει και τα 5000€. δε διευκρινίζεις τι θέλεις. οπότε για να γίνω πιο συγκεκριμένος λέω ότι δεν υπολογίζουμε άλλα κόστη αλλά απλά τη δουλειά. στην ουσία για κάποιον που ξέρει είναι δουλειά που γίνεται μέσα σε μια ώρα. μιας και στα περισσότερα hosting παρέχεται αυτόματα η εγκατάσταση, μετά το μόνο που θες είναι η ρύθμιση του cron και οι ψιλορυθμίσεις. αναφέρθηκα σε εταιρεία διότι δεν έτυχε να ρωτηθεί κάποιος freelancer για την τιμή και δεν έχω βάση. Spoiler η προσφορά που είχαμε πάρει ήταν 500€ +ΦΠΑ Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2018 από _chris_
randomcat Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 49 λεπτά πριν, _chris_ είπε η προσφορά που είχαμε πάρει ήταν 500€ +ΦΠΑ Η τιμή είναι εντάξει. Χωρίς το ΦΠΑ δεν είναι ούτε 400 ευρώ (για λιγότερα προσωπικά δεν θα αναλάμβανα κάτι). 1
The King Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, _chris_ είπε προφανώς παρεξηγήθηκα. Αγαπητέ @chris δε χρειάζεται γιατί δεν έκρινα εσένα αλλά το description σου, εκτός αν εννοείς ότι δεν ερμηνεύτηκε σωστά η ερώτηση σου οπότε σε αυτή την περίπτωση σε διπλο-παρεξήγησα! . 9 ώρες πριν, _chris_ είπε δε ψάχνω κάποιον να μου κάνει το site. Θα ήθελα μια εκτίμηση για το κόστος κατασκευής μιας ιστοσελίδας. OK .... επίσης και ο τίτλος είναι παραπλανητικός γιατί αναφέρει "Κόστος Ιστοσελίδας" και τώρα παρεξηγούμαι εγώ . 9 ώρες πριν, _chris_ είπε ανέφερα για free plugins και θέματα, όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί άμα δε το έλεγα θα ερχόσουν και θα μου έλεγες... Κοίτα chris, μπορεί να ξεκινήσει από Χ€ αλλά αν ζητήσεις και το ένα και το άλλο μπορεί να φτάσει και τα 5000€. δε διευκρινίζεις τι θέλεις. Δε θα στο έλεγα γιατί δε θα άλλαζε κάτι για το ποιο θα είναι τον τρόπο και το επίπεδο κοστολόγησης για ανάληψη έργου από μια εταιρεία (σοβαρή) όπως σου ανέφερα. Αυτό προσπάθουσα να σου εξηγήσω με το παράδειγμα του εστιατορίου. . 9 ώρες πριν, _chris_ είπε αναφέρθηκα σε εταιρεία διότι δεν έτυχε να ρωτηθεί κάποιος freelancer Οπότε κι εγώ αναφέρομαι αποκλειστικά για εταιρεία, δε μπορούσα να αναφερθώ σε κάτι που δεν ανέφερες εσύ. . 9 ώρες πριν, _chris_ είπε στην ουσία για κάποιον που ξέρει είναι δουλειά που γίνεται μέσα σε μια ώρα. Αφού δεν μπορείς να το κάνεις εσύ για τον Α ή Β λόγο, αυτό δεν πρέπει να το κρίνει η εταιρεία που απευθύνεσαι γιατί ξέρει να το κάνει και να σου δώσει προσφορά; Αλλιώς πας με το budget σου και λες εγώ τόσα δίνω γιατί ξέρω πολύ καλά πόσο χρόνο θα χρειαστείτε να το φτιάξετε, είστε μέσα; Τα γραπτά σου δίνουν την εντύπωση ότι ξέρεις όλες τις τεχνικές λεπτομέριες αλλά παράλληλα μου κάνει εντύπωση που κάτι τόσο απλό δεν το προχωράς μόνος αφού έκανες ήδη την ιστοσελίδα ο ίδιος όπως αναφέρεις. . 10 ώρες πριν, _chris_ είπε Περιμένω τις απαντήσεις και τη βοήθεια σας. Η απάντηση μου καλώς η κακώς για τα κόστη και για το αν μια εταιρεία (όχι παρέα) θα αναλάμβανε ή όχι κάτι λιγότερο ήταν αυτή, σου απάντησα βάσει εμπειρείας και μόνο, αν θες κράτα ό,τι σου έγραψα από τη μέση και κάτω χωρίς τον πρόλογο και παραμένει ίδια ακόμα και μετά τις περαιτέρω διευκρινήσεις σου. . Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2018 από The King
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα