Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ωραία  εγώ σφίχτηκα και εσύ κατάφερες και βρήκες 1-2-3-παιχνίδια

τι μνήμες , τι ψύκτρα και τι μητρική έχει και έκανε τεστ που βλέπεις στο youtube ξέρεις?

1) και εγώ αν δέσω πισθάγγονα τον γιουσειν μπολντ ή αν τρέχω με 500αρι δίχρονο RD τον ξεπαιρνάω στα 100μ

2) και για να σταματήσουμε τις αμπελοφιλοσοφίες , είδες τι αγόρασε ο άνθρωπος που άνοιξε το θέμα , γιατί μας δείχνεις εδώ το θεωρητικά ανώτατο επίπεδο ταχύτητα που μπορεί να πιάσει υπο ιδανικές συνθήκες και πανάκριβο εξοπλισμό?

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν κατάφερα τίποτα, απλά υπάρχουν αρκετά. Εσύ είδες καθόλου το βίντεο ή τζάμπα θα μιλήσουμε; 1-2-3 παιχνίδια είδες ή περισσότερα; Αν ψάξεις στο διαδίκτυο σου ξαναλέω θα βρεις περισσότερα. Επίσης κάτω στην περιγραφή του βίντεο έχει όλα όσα ρωτάς εκτός της ψυκτρας. Διάβασε να δεις... Ούτε έδεσε κάποιον επεξεργαστή ούτε τίποτα, το γεγονός ότι ο ένας είναι δεμένος από την intel και ο άλλος λυμένος από την amd όσον αφορά το oc δεν το σκέφτεσαι ε; Αν δεν θες να παραδεχτείς ότι είναι λάθος η γενίκευση που έκανες δικό σου θέμα. Αυτό δεν πάει να πει ότι ο 8100 είναι καλύτερο cpu... Είναι χειρότερο από τον 2400g, βρίσκεται στα επίπεδα του 2200g όπου πάλι ανέφερα πότε και πού είναι πιο γρήγορος και πότε και πού πιο αργός. :-) Δεν φαντάζομαι να εννοείς ότι ο 8100 είναι ο Μπολτ και ο 2400g ο καθένας από εμάς ε; :-) Εξακολουθείς να προκαλείς με εκφράσεις του στυλ "αμπελοφιλοσοφιες" και άλλες. Ούτε πανάκριβο εξοπλισμό θέλει ούτε ιδανικές συνθήκες. Είναι καλύτερος επεξεργαστής και στο έδειξα. Εσύ αμπελοφιλοσοφεις χωρίς να έχεις ψάξει και όταν βλέπεις ότι δεν έχεις δίκιο αντί να το δεχτείς ξεκινάς τα άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1
Δημοσ.

Το ξεχειλώνετε το θέμα, χωρίς νόημα... το απλό και σίγουρο είναι ότι APU+1440p είναι λάθος συνδυασμός, δεν υπάρχει μαγικός τρόπος για να την παλέψει σε αυτή την ανάλυση για PUBG ή οποιοδήποτε άλλο σύγχρονο παιχνίδι.

Για αρχαιολογίες τύπου L2 ή light παιχνίδια τύπου LoL ΟΚ, αλλά μέχρι εκεί. Η υπόλοιπη συζήτηση είναι να 'χαμε να λέγαμε, αφού ο ts άνοιξε το θέμα μετά από παραγγελία και δεν έχει διάθεση να την αλλάξει, οπότε have fun.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άλλο ένα thread που καταντάει σιγά σιγά σε ανούσιο versus. Εδώ λίγο πολύ τα ίδια άτομά πρότειναν τον τότε 8100 (7500) στα 200+ euros αντί για τον 1600. Δεν έχει κανένα νόημα η αντιπαράθεση λοιπόν. Η κάθε αρχιτεκτονική έχει τα καλά και τα κακά της.

intel: λίγο καλύτερο ipc, ρολόγια (οι ξεκλείδωτοι), μνήμες plug and play όλες με κυριλέ subtimings

amd: μεγαλύτερο core count, καλύτερο vfm, performance/watt και temps, ρολόγια της πλάκας ειδικά η πρώτη γενιά, μνήμες plug and pray για σοβαρό oc αν δε πάρεις b-dies

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.
2 hours ago, jgeorgiou said:

Με τις μνήμες , μητρική και χωρίς ειδική ψύκτρα που διάλεξε ο ΤΣ , ο 8100 θα είναι ΠΟΛΥ γρηγορότερος και σε average & σε min FPS.

Για βρες μου 1 παιχνίδι που πάει καλύτερα ο 2400G με τα 8 threads , για άνοιξε τα μάτια και σε εμάς τους άσχετους!

Λες πιπεριες. Ουτε καν κοντα δεν ειναι. Απο που και ως που ειναι γρηγοροτερος, και μαλιστα ΠΟΛΥ ο 8100? Θα τρελαθουμε τελειως μου φαινεται. Δεν μιλαω καν για OCed καταστασεις, εντελως στοκ στα βαρια games ειναι 20-30% πισω ο 8100. Αμα τον κλοκαρις μεγαλωνει η διαφορα. Αμα βαλεις και καλες μνημες ειναι σε εντελως αλλη κατηγορια..για ονομα του θεου, μην πεταμε φωτοβολιδες που ουδεμια σχεση εχουν με την πραγματικοτητα.

• Like 2
Δημοσ.

Παίδες ακούστε λίγο. Εγώ είπα με 700€ να με δώσετε άλλο build και εδώ ο άλλως με λέει να πάρω έναν CPU που από μόνος του έχει 200€ ... Με 700€ οθόνη και πύργος δεν νομίζω να βγαίνει αν κάποιος έχει να μου προτείνει κάτι ας μου το πει εγώ δεν είπα ότι δεν αλλάζω την παραγγελία μου εγώ είπα μέχρι ένα αριθμό χρημάτων και ο καθένας εδώ με έχει κάνει σύστημα με 1000€ χαχα . Ο 8100 είναι ποιο κατω από τον 2400g ο άμεσος καλύτερος CPU από τον 2400g είναι ο 1600x και ο 2600 όμως ξεφεύγουμε σε λεφτά με αυτούς γιατι θέλω κάρτα γραφικών. Άρα η μόνη λύση απ'οτι κατά για να κερδίσω σε γραφικά πρέπει να πάρω έναν ας πούμε ryzen3 1200 μια ποιο φτηνή μητρική ώστε να πάρω κάρτα γραφικών....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, paraliasjunior είπε

Παίδες ακούστε λίγο. Εγώ είπα με 700€ να με δώσετε άλλο build και εδώ ο άλλως με λέει να πάρω έναν CPU που από μόνος του έχει 200€ ... Με 700€ οθόνη και πύργος δεν νομίζω να βγαίνει αν κάποιος έχει να μου προτείνει κάτι ας μου το πει εγώ δεν είπα ότι δεν αλλάζω την παραγγελία μου εγώ είπα μέχρι ένα αριθμό χρημάτων και ο καθένας εδώ με έχει κάνει σύστημα με 1000€ χαχα . Ο 8100 είναι ποιο κατω από τον 2400g ο άμεσος καλύτερος CPU από τον 2400g είναι ο 1600x και ο 2600 όμως ξεφεύγουμε σε λεφτά με αυτούς γιατι θέλω κάρτα γραφικών. Άρα η μόνη λύση απ'οτι κατά για να κερδίσω σε γραφικά πρέπει να πάρω έναν ας πούμε ryzen3 1200 μια ποιο φτηνή μητρική ώστε να πάρω κάρτα γραφικών....

Όπως σου έχουμε πει ΟΛΟΙ εδώ μέσα (άσχετα αν μαλώνουμε πάλι για βλακείες) χρειάζεσαι ΒΑΡΒΑΤΗ κάρτα γραφικών για 1440p/75Hz. Στα 700 δεν υπάρχει περίπτωση να χωρέσει στο budget. Από εκεί και πέρα για μένα έχεις 2 επιλογές σε αυτά τα λεφτά.

1) 2200g/2400g και παίζεις κάποια games σε 720p/1080p low μέχρι να πάρεις κάποια κάρτα γραφικών.

2) 8400 και μένεις με την IGP του μέχρι να μαζέψεις λεφτά για κάρτα γραφικών. Δε θα παίζεις ΤΙΠΟΤΑ όμως μέχρι να πάρεις gpu. Αργότερα βέβαια όταν αγοράσεις gpu θα είναι καλύτερο πάντρεμα από ότι ο 2200g/2400g.

Εγώ προσωπικά αν ήμουν αποφασισμένος να πάρω καλή gpu αργότερα θα πήγαινα full για τον 8400.

Επεξ/σία από ilos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και κάτι ακόμα. Βλέπω τώρα για το ποια κάρτα να πάρω στο μέλλον και βλέπω ας πούμε την Rx 560 και βλέπω και την 1050ti ξέρω ότι η 1050ti είναι καλύτερη όμως με το freesync που έχει το monitor η Rx 560 γίνεται καλύτερη?

Επεξ/σία από paraliasjunior
Δημοσ.

Ποια 560 και 1050ti τρολάρεις?😀 Περίμενε τις νέες nvidia τον Σεπτέμβρη και ετοιμάσου να βάλεις χοντρά το χέρι στην τσέπη (500-600+). Για αυτό σου λέω και να πάρεις τον 8400 με μια b360 και φτηνές 2666 μνήμες και είσαι jet όταν με το καλό σκάσουν μύτη.

Επισκέπτης
Δημοσ.
9 ώρες πριν, paraliasjunior είπε

Για ποιο λογο προτιμας αυτη την οθονη;

Ολα μαζι δε θα τα παρεις; Στην αρχη νομιζα οτι ηδη την εχεις την aoc. Χεστη πηγαινε σε 1080p με μια 1060-580 και τον 8400 χωρις περιμενε και συμβιβασμους.  Σου ειπε ο leros νωριτερα το οτι τα παραγγειλες δε σημαινει οτι πρεπει να τα παραλαβεις κιολας απλα ακυρωσε τα. Πεςτι εχεις ηδη απο κουτι τροφ. δισκους και ποσα χρηματα μπορεις να ξοδεψεις αμεσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Btw επειδή έχω αγοράσει αυτήν την οθόνη δεν είναι για όλες τις δουλειές και περιπτώσεις. Καταρχάς πρέπει να κάθεσαι σε απόσταση 70 εκατοστά+ αλλιώς τρως τρελό color shift στις γωνίες λόγω va panel. Αν δεν έχεις τον απαραίτητο χώρο/απόσταση στο γραφείο δε θα σε βολέψει ΠΟΤΕ.

Δεύτερον πρέπει να την καλιμπράρεις σωστά ακολουθώντας κατα γράμμα αυτόν τον οδηγό.

https://pcmonitors.info/reviews/aoc-q3279vwf/

Απο μαμά έχει άθλιες ρυθμίσεις, κυριολεκτικά είναι άλλη οθόνη με το icc profile και αυτά τα settings.

Τρίτον αν προέρχεσαι από ips panels θα ξενερώσεις κάργα από το ghosting/inverse ghosting/smoking effect σε fonts κλπ. Μου πήρε αρκετό χρόνο ώστε να το συνηθίσω και να μη με ενοχλεί πλέον, αν και αυτήν την οθόνη τη χρησιμοποιώ μόνο για games, movies και iptv που εκεί δε παίζει τόσο ρόλο. Κατά τα άλλα είναι τρελό vfm αλλά χρειάζεσαι και την κατάλληλη κάρτα - εγώ πχ έχω μια 1080.

Αν θέλεις να γλιτώσεις λεφτά κακώς την διάλεξες. Μπορείς να κάνεις την δουλειά σου με αυτήν που είναι ips και 75ρα:

https://www.skroutz.gr/s/10441059/Dell-SE2717H.html

και με καρτούλες όπως 1060-580  που σου λέει και ο radio (προτίμησε 580 αν βρεις σε normal τιμή λόγω freesync).

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.
Στις 15/6/2018 στις 4:07 ΜΜ, paraliasjunior είπε

Εγώ για να καταλάβεις τι χρήσει που κάνω στο pc είναι κάνα lol κάνα L2 κάνα pubg και κανένα csgo αυτά παίζω και ταινίες πιστεύω να κάνω δουλειά απλά όχι στα full γραφικά και θα πρέπει να ρίξω την ανάλυση στα 1080p για να την παλέψει ο apu

Ο άνθρωπος λέει ότι η χρίση είναι για lol, L2, CSGO και PUBG και του λέτε να σκάσει πολλά λεφτά σε κάρτα ??

Όπως είπα και πριν, ο Ryzen 2400G με 3200MHz μνήμες και την iGPU στα 1500-1600MHz άνετα θα παίζει τα lol, L2 και CSGO στα 1440p.  To PUBG στα 1080p  και low settings είναι εφικτό.

Από εκεί και μετά στο μέλλον μπορεί κάποια στιγμή να βάλει και μια κάρτα όταν βγουν οι φτηνές 7nm μέσα στο 2019, αλλά και να αναβαθμίσει σε 7nm Ryzen στο μέλλον.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

2200G στα 90€ και ολοι οι Intel μεχρι αυτην την τιμη μια παλια πατατα.  Για νεα αγορα παντα. Ο 2400G αγγιζει την τιμη celeron+1030 αρα ειναι καθαρα θεμα επιλογης αν στοχευεις παιχνιδια . Σαν cpu για την τιμη τους ειναι πολυ τιμια και προσθετεις οποτε θες μια gpu. Τωρα αν θελετε απο μια apu να παιξετε πανω απο 30 fps στα 90€ παρτε εναν Pentium Gold τεφαρικι😂. Τωρα αν θελεις dual channel ? Και βεβαια θες 2018 εχουμε με dual,quad channel  εννοειτε θα βαλεις και θα τρεχει και η apu και η η cpu ανετα αναλογα την εφαρμογη.Ειναι και πιο φτηνα σε σχεση με μονο και αντε να βρεις την ιδια οταν θελησεις. Συν αν θελεις να αναβαθμηστεις δινεις ενα ολοκληρωμενο apu που σου κοστιζει 90€ και πας σε ryzen2 + οποια gpu επιθυμεις. Αν θελεις απο την αρχη για 1080 4Κ παιχνιδια δεν σου κανει , δεν φτανουν τα 90€ για ολα αυτα σε καμια πλατφορμα. 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

Ο άνθρωπος λέει ότι η χρίση είναι για lol, L2, CSGO και PUBG και του λέτε να σκάσει πολλά λεφτά σε κάρτα ??

Όπως είπα και πριν, ο Ryzen 2400G με 3200MHz μνήμες και την iGPU στα 1500-1600MHz άνετα θα παίζει τα lol, L2 και CSGO στα 1440p.  To PUBG στα 1080p  και low settings είναι εφικτό.

Από εκεί και μετά στο μέλλον μπορεί κάποια στιγμή να βάλει και μια κάρτα όταν βγουν οι φτηνές 7nm μέσα στο 2019, αλλά και να αναβαθμίσει σε 7nm Ryzen στο μέλλον.

Έχεις παίξει ποτέ pubg; Δεν νομίζω να απολαμβάνει κανείς παιχνίδι με 2400g και 1440p μοιτορ. Κανείς όμως. Έπειτα είπε οτι έχει 700 για αναβάθμιση δεν το κατεβάσαμε απο το κεφάλι μας.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/6/2018 στις 5:43 ΜΜ, paraliasjunior είπε

Είχα μια 1060 6gb G1 gaming την οποία την είχα αγοράσει 337€ και την πούλησα 400€ πριν 3 μήνες. 

😟

10 ώρες πριν, paraliasjunior είπε

Και κάτι ακόμα. Βλέπω τώρα για το ποια κάρτα να πάρω στο μέλλον και βλέπω ας πούμε την Rx 560 και βλέπω και την 1050ti ξέρω ότι η 1050ti είναι καλύτερη όμως με το freesync που έχει το monitor η Rx 560 γίνεται καλύτερη?

Τελικά μάλλον μας δουλεύεις, είχες 1060 και κοιτάζεις σε 1050ti & rx 560?μάλιστα...... Είσαι σε λάθος μέρος, πρέπει να μεταφερθείς στο υποβάθμιση υπολογιστή

Επεξ/σία από leros2004

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...