Προς το περιεχόμενο

Ηχος soundbar

George Slavakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω σκοπο να αγορασω soundbar αλλα εχω στειλει τα μυνηματα.. σε εταιριες και δεν μου χουν απαντησει στο εξης ερωτημα που θελω να ειμαι και σιγουρος για να μην  αγοραζω ασκοπα..

Μπορεί να αναπαράγει ηχο μεσω blu ray δισκων; απο το εξης sounbar..https://www.skroutz.gr/s/11276041/LG-SJ4.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το έχω το συγκεκριμένο το οποίο έχει εξαιρετικό ήχο για σαλόνι οποιος θέλει το αγοράζει άφοβα.. αλλά δεν εχω blu ray για να σε βοηθήσω.

Γιατι όμως να μην παίζει τον ήχο απο blu ray υπάρχει κάποιος περιορισμός ειδικά για τα blu ray ; μου φαίνεται λίγο περίεργο .

Επεξ/σία από Prof_Chaos

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Για τα 49€ που ζητάει και για χρήση σε υπνοδωμάτιο πιστεύω ότι θα είναι μια χαρά.......μέχρι εκεί όμως! 

Τα 70watt έντασης σε συνδιασμό με το ότι δεν έχει εξωτερικό woofer, την κάνει μη συγκρίσιμη με τις κλασικές ηχομπαρες που βγάζουν συνήθως 300watt και έχουν εξωτερικό woofer και σε καμία περίπτωση δεν θα καλύψει έναν χώρο 30 τετραγωνικών (ένα σαλόνι πχ). 

5 ώρες πριν, xxaris είπε

Για τα 49€ που ζητάει και για χρήση σε υπνοδωμάτιο πιστεύω ότι θα είναι μια χαρά.......μέχρι εκεί όμως! 

Τα 70watt έντασης σε συνδιασμό με το ότι δεν έχει εξωτερικό woofer, την κάνει μη συγκρίσιμη με τις κλασικές ηχομπαρες που βγάζουν συνήθως 300watt και έχουν εξωτερικό woofer και σε καμία περίπτωση δεν θα καλύψει έναν χώρο 30 τετραγωνικών (ένα σαλόνι πχ). 

Ευχαριστώ για την ξεκάθαρη απάντηση. 

On 08/07/2018 at 17:19, xxaris said:

Δε βγαζει κανενα νοημα αυτο που γραφεις φιλε. Δεν υπαρχει ηχειο, ηχομπαρα, ή οτιδηποτε αλλο που βγαζει ηχο και μετριεται σε watt. Tα watt ειναι μοναδα μετρησης ενεργειας που καταναλωνει ο ενισχυτης απο το ρολοι της ΔΕΗ, ενω ο ηχος μετριεται σε db.

2 ώρες πριν, M@dB0x είπε

Δε βγαζει κανενα νοημα αυτο που γραφεις φιλε. Δεν υπαρχει ηχειο, ηχομπαρα, ή οτιδηποτε αλλο που βγαζει ηχο και μετριεται σε watt. Tα watt ειναι μοναδα μετρησης ενεργειας που καταναλωνει ο ενισχυτης απο το ρολοι της ΔΕΗ, ενω ο ηχος μετριεται σε db.

Όχι φίλε, μια χαρά νόημα βγάζει αυτό που γράφω!

Εδώ https://www.e-shop.gr/maxell-mxsb-252-digital-soundbar-tv-speaker-black-p-PER.706356 το eshop αναγράφει συνολική ισχύς εξόδου 70W (4 x 10W + 30W),

εδώ για αυτήν την ηχομπαρα  https://www.lg.com/gr/home-entertainment/lg-SJ5  η εταιρεία lg αναγράφει ως απόδοση ήχου συνολική ισχυς 320w,

εδώ για αυτήν την τηλεόραση https://www.sony.gr/electronics/support/televisions-projectors-lcd-tvs-android-/kd-55xe9005/specifications η εταιρεία sony αναγράφει στις προδιαγραφές της ισχύς εξοδου ήχου 10w+10w

εδω για αυτό το 5.1 home cinema https://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/home-cinema/set-home-cinema/153555-samsung-htj5500 ο Κωτσόβολος αναγράφει ενισχυτής 1000 watt

εδώ για αυτήν την ηχομπαρα https://www.sony.gr/electronics/sound-bar/ht-ct390#product_details_default η εταιρεία sony αναγράφει συνολική ισχύς εξόδου 300w

εδώ για αυτό το φορητό ηχείο https://www.public.gr/product/ihos/hxeia/forita-hxeia/forito-iheio-jbl-mini-go-2-bluetooth-mple/prod9080739pp/ το public αναγράφει 3w ισχύς ηχείου

μπορω αν θέλεις να σου παραθέσω και άλλα-παρα πολλά-λινκ που αναγράφουν τα ίδια, σε κανένα όμως δεν αναγράφεται η ισχύς του ήχου σε db, όλα την αναγράφουν σε watt.

Πώς λοιπόν α) εγώ θα γνωρίζω τα db που μπορεί να "παίξει" ένα ηχείο κλπ στην μέγιστη τιμή έντασης του, για να απαντήσω στον φίλο που έκανε το ερώτημα του; και β) Αφού άπαντες (εταιρείες, καταστήματα, φόρουμ) αναγράφουν ως ισχύ ήχου τα watt και όχι τα ντεσιμπέλ, πως εσύ κάνεις την ένσταση-παρατήρηση σου σε εμένα και όχι σε οοοοοοοοοοοολους τους άλλους; Θέλεις να κάνεις την -σωστη κατά τα άλλα- παρατήρηση σου; Ξεκινα να στέλνεις mail στην lg, στη sony, στη samsung, στο eshop, στον Κωτσόβολο, στο public και γράψε τους ότι ο ήχος μετριέται σε ντεσιμπέλ και όχι σε watt, τα watt είναι μονάδα μέτρησης ενέργειας, οπότε να αναφέρουν πλέον τα ντεσιμπέλ και να μην μας μπερδεύουν...... (βασικά εμένα και παρά πολλούς άλλους δε με/μας μπερδεύουν). 

Γι'αυτό, όπως σου έγραψα και στην αρχή μια χαρά νόημα βγάζει αυτό που γράφω και ο φίλος που έκανε το ερώτημα του (όπως και όλοι όσοι διάβασαν την απάντηση μου) μια χαρά κατάλαβε/αν αυτό που έγραψα. Αν θέλεις απάντησε εσύ στον φίλο παραθέτοντας, αν φυσικά τις βρεις καπου, τις τιμές σε db συγκρίνοντας την ηχομπαρα των 70w του eshop με μια άλλη 300w για να του πεις το προφανες φυσικά, ότι για το δωμάτιο θα είναι οκ, αλλά για το σαλόνι όχι.

1 ώρα πριν, M@dB0x είπε

Συνεχιζεις το οτι ναναι φιλε..... ειπαμε ο ηχος μετριεται σε db. Τωρα περι ορεξεως......

Σε όλα αυτά που σου έγραψα, αυτό έχεις να πεις μόνο;

Οκ έχεις δίκιο, σε ντεσιμπέλ θες; Σε ντεσιμπέλ, δεν σου χαλάω χατίρι!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, xxaris είπε

Σε όλα αυτά που σου έγραψα, αυτό έχεις να πεις μόνο;

Οκ έχεις δίκιο, σε ντεσιμπέλ θες; Σε ντεσιμπέλ, δεν σου χαλάω χατίρι!

Φίλε μου,

Τα ακουστικά Watt αναγράφουν οι συσκευασίες/εττικέτες, δηλ. PMPO. Το να αποδίδει ηχόμπαρα 1000 Watt ακούγεται τρελλό και είναι ανέφικτο.

Αν μιλούσαμε τουλάχιστον για RMS, θα δικαιολογούσα έστω και μερικώς την άποψή σου, αλλά και αυτή της πλειοψηφίας των καταναλωτών.

Ομως αποτελεί γεγονός ότι τα dB αλλά και το φάσμα συχνοτήτων λειτουργίας είναι τα κριτήρια σε θέματα ήχου και όχι τα Watt. Απλά είναι δύσκολο να αναφερθούν σε αυτά οι εταιρείες που κατασκευάζουν ευρείας κατανάλωσης συσκευές, σε αντίθεση με High End κατασκευαστές που τα αναφέρουν ευκρινώς.

Τέλος κάθε ενισχυτική βαθμίδα όντως τα ρεύματα εισόδου και μόνο ενισχύει.

Ανευ κριτικής διαθέσεως και ιδιαιτέρως φιλικά καθώς άπαντες "δρομολογηθήκαμε" επιτυχώς και επαρκώς απο τα τμήματα marketing.

Επεξ/σία από Knight of Mercy

28 λεπτά πριν, Knight of Mercy είπε

Φίλε μου,

Τα ακουστικά Watt αναγράφουν οι συσκευασίες/εττικέτες, δηλ. PMPO. Το να αποδίδει ηχόμπαρα 1000 Watt ακούγεται τρελλό και είναι ανέφικτο.

Αν μιλούσαμε τουλάχιστον για RMS, θα δικαιολογούσα έστω και μερικώς την άποψή σου, αλλά και αυτή της πλειοψηφίας των καταναλωτών.

Ομως αποτελεί γεγονός ότι τα dB αλλά και το φάσμα συχνοτήτων λειτουργίας είναι τα κριτήρια σε θέματα ήχου και όχι τα Watt. Απλά είναι δύσκολο να αναφερθούν σε αυτά οι εταιρείες που κατασκευάζουν ευρείας κατανάλωσης συσκευές, σε αντίθεση με High End κατασκευαστές που τα αναφέρουν ευκρινώς.

Τέλος κάθε ενισχυτική βαθμίδα όντως τα ρεύματα εισόδου και μόνο ενισχύει.

Ανευ κριτικής διαθέσεως και ιδιαιτέρως φιλικά καθώς άπαντες "δρομολογηθήκαμε" επιτυχώς και επαρκώς απο τα τμήματα marketing.

Στο παραπάνω κατεβατο που εγραψα, αν το διάβασες προσεκτικά θα είδες ότι έγραψα: " Θέλεις να κάνεις -την σωστή κατά τ'αλλα- παρατήρηση σου;" Δεν διαφωνώ φίλε, γνωρίζω ότι ο ήχος μετριέται σε db. Όμως όταν οι εταιρείες και τα καταστήματα δεν δίνουν καμια τιμή σε db, ούτε αναφέρουν το φάσμα λειτουργίας, απλά αναφέρουν ως ισχύ έξοδου ήχου τα watt, εγώ, εσύ ή όποιος άλλος προτίθεται να αγοράσει μια ηχομπαρα των 200€ πχ πως θα καταλάβει στο περίπου -να το πω απλά-την ισχύ του ήχου της;

Στην προκειμένη περίπτωση, για τη συγκεκριμένη ηχομπαρα των 49€ που ρώτησε ο vasilissouvlaki, τι θα του απαντούσες διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά της; Δεν αναγράφονται ουτε db, ούτε το φάσμα λειτουργίας της, παρά μόνο το:" Συνολική ισχύς εξόδου RMS: 70W (4x10W+30W)" 

Αν κάποιος φίλος ρωτήσει για κάποιο high end ηχοσύστημα στο οποίο αναγράφονται απο την εταιρεία στα χαρακτηριστικά του τα db και το φάσμα λειτουργίας του, τότε και η απάντηση θα ήταν ανάλογη και βασιζόμενη σε αυτά. 

Ελπίζω τωρα να έγινα κατανοητός.

38 λεπτά πριν, xxaris είπε

Στο παραπάνω κατεβατο που εγραψα, αν το διάβασες προσεκτικά θα είδες ότι έγραψα: " Θέλεις να κάνεις -την σωστή κατά τ'αλλα- παρατήρηση σου;" Δεν διαφωνώ φίλε, γνωρίζω ότι ο ήχος μετριέται σε db. Όμως όταν οι εταιρείες και τα καταστήματα δεν δίνουν καμια τιμή σε db, ούτε αναφέρουν το φάσμα λειτουργίας, απλά αναφέρουν ως ισχύ έξοδου ήχου τα watt, εγώ, εσύ ή όποιος άλλος προτίθεται να αγοράσει μια ηχομπαρα των 200€ πχ πως θα καταλάβει στο περίπου -να το πω απλά-την ισχύ του ήχου της;

Στην προκειμένη περίπτωση, για τη συγκεκριμένη ηχομπαρα των 49€ που ρώτησε ο vasilissouvlaki, τι θα του απαντούσες διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά της; Δεν αναγράφονται ουτε db, ούτε το φάσμα λειτουργίας της, παρά μόνο το:" Συνολική ισχύς εξόδου RMS: 70W (4x10W+30W)" 

Αν κάποιος φίλος ρωτήσει για κάποιο high end ηχοσύστημα στο οποίο αναγράφονται απο την εταιρεία στα χαρακτηριστικά του τα db και το φάσμα λειτουργίας του, τότε και η απάντηση θα ήταν ανάλογη και βασιζόμενη σε αυτά. 

Ελπίζω τωρα να έγινα κατανοητός.

Θα του απαντούσα όπως απαντώ συνήθως: "Ασε τα χαρακτηριστικά κατά μέρους γιατί συνήθως είναι παραπλανητικά και άκουσέ τη να παίζει."

Μόνος απόλυτος κριτής το αυτί του ενδιαφερόμενου. Προσωπικά ότι δεν μπορώ να ακούσω να παίζει (τη δική μου μουσική/εγγραφή) το προσπερνάω με συνοπτικές διαδικασίες.

7 λεπτά πριν, Knight of Mercy είπε

Θα του απαντούσα όπως απαντώ συνήθως: "Ασε τα χαρακτηριστικά κατά μέρους γιατί συνήθως είναι παραπλανητικά και άκουσέ τη να παίζει."

Και πως θα την ακούσει να παίζει αφού αυτή τη στιγμή δεν την πουλάει κανένα άλλο κατάστημα παρά μόνο το eshop? Θα αρκεστεί λοιπόν σε απόψεις-γνωμες, σωστά; Έλα όμως που ο καθένας μας έχει διαφορετικά κριτήρια και άλλος θα γραψει: φοβερή, απίστευτος ήχος κλπ, άλλος μέτρια, μια χαρά για την τιμή και άλλος δεν αξίζει, μακριά κλπ. Αλλά εδώ κανένας δεν έγραψε άποψη (προφανώς δεν την έχει κάποιος), έστω μια άποψη, είτε θετική είτε αρνητική.

Δεν υπάρχει λοιπόν άλλη απάντηση από αυτήν που εδωσα: Για 49€ και για υπνοδωμάτιο θα είναι μια χαρά, για σαλόνι όμως θεωρώ οτι δεν θα τον καλύψει και να στραφεί καλύτερα σε άλλη με εξωτερικό woofer των.......300w (όπως αναγράφονται στα χαρακτηριστικά τους). 

27 λεπτά πριν, Knight of Mercy είπε

Μόνος απόλυτος κριτής το αυτί του ενδιαφερόμενου. Προσωπικά ότι δεν μπορώ να ακούσω να παίζει (τη δική μου μουσική/εγγραφή) το προσπερνάω με συνοπτικές διαδικασίες.

Συμφωνώ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...