Προς το περιεχόμενο

Φημολογείται ότι στο Samsung Galaxy S10 θα χρησιμοποιηθεί “sound-emitting” οθόνη και θα εγκαταλειφθεί το ακουστικό

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρόσφατα, η Samsung πραγματοποίησε επίδειξη στην έκθεση Society of Information Displays (SID) 2018 του πρωτότυπου μίας συσκευής που διέθετε οθόνη που χρησιμοποιεί δόνηση και οστική αγωγιμότητα (για τη μεταγωγή του ήχου μέσω της επαφής) καθιστώντας την ύπαρξη του ακουστικού περιττή.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε την εκπρόσωπο της Samsung να μιλάει για την τεχνολογία οθόνης “Sound on Display” σε μία συσκευή που μοιάζει με ένα Galaxy S9+(η εκπρόσωπος μάλιστα αστειεύτηκε λέγοντας πως πρόκειται για την οθόνη του Galaxy S10). Νοτιοκορεάτικες ιστοσελίδες πάντως αναφέρουν πως η τεχνολογία δεν θα αργήσει να μετατραπεί από "ιδέα" σε προϊόν, αφου τόσο η Samsung, όσο και η LG είναι έτοιμες να εκμεταλλευτούν εμπορικά τις “sound-emitting οθόνες OLED” χρησιμοποιώντας τη τεχνολογία τόσο στις δικές τους ναυαρχίδες όσο και σε άλλων κατασκευαστών.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση με το πρωτότυπο στο βίντεο έχουμε να κάνουμε με οθόνη 6,2 ιντσών. Το transmission bandwidth λέγεται πως βρίσκεται μεταξύ 100 ~ 8000Hz, και χάρη στην προηγμένη τεχνολογία δόνησης, ο χρήστης θα μπορεί να ακούσει καθαρά αν τοποθετήσει το αυτί του σε μία σχετικά μεγάλη περιοχή στο πάνω μισό τμήμα της οθόνης (εκεί που βρίσκεται το στρογγυλό σύμβολο).

H vivo μόλις ανακοίνωσε δύο συσκευές με μία παρόμοια τεχνολογία, που ονόμασε Screen Casting, τα NEX S και NEX A. Και η LG όμως έχει διαθέσει προϊόν στην αγορά με “sound-emitting” οθόνη: την σειρά OLED TVs Crystal Sound. Τώρα, το επόμενο βήμα για την LG είναι βεβαίως να φέρει τη τεχνολογία και στα κινητά της τηλέφωνα.     

PhoneArena

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό το 3d & το να αναγνωρίζει την αφή κάτω από το νερό φαίνεται πολύ καλό.

Αυτή η τεχνολογία όμως δεν έχει ένα μεγάλο μείον?

Αν εγώ θέλω να κρατάω στα χέρια μου το κινητό και να βλέπω ένα βίντεο χωρίς να έχω το κινητό στο αυτί μου πως θα ακούω τον ήχο χωρίς ηχείο?

27 λεπτά πριν, kexas22 είπε

Δηλαδή ότι έκανε η xiaomi πριν 2 χρόνια 

Αφού το έκανε πριν 2 χρόνια γιατί ακόμα και τα κορυφαία της μοντέλα(Π.χ. redmi note 6) δεν το έχουν?

• Like 3
  • Confused 1

Μπορείς να δεις πόσο ενθουσιασμένη είναι η παρουσιάστρια όταν λέει ότι μπορείς να χρησιμοποιείς το κινητό στη θάλασσα . Όχι ένα αλλά δύο τουλάχιστον καινούρια χαρακτηριστικά ! Πολύ ενδιαφέρον βίντεο!

13 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε

Αν εγώ θέλω να κρατάω στα χέρια μου το κινητό και να βλέπω ένα βίντεο χωρίς να έχω το κινητό στο αυτί μου πως θα ακούω τον ήχο χωρίς ηχείο?

Αφού το έκανε πριν 2 χρόνια γιατί ακόμα και τα κορυφαία της μοντέλα(Π.χ. redmi note 6) δεν το έχουν?

Αναφέρεται στο ακουστικό (για τις κλήσεις), στο μπροστινό τμήμα της συσκευής. Δεν αφορά το ηχείο, το οποίο θα συνεχίσει να υπάρχει κανονικά.

Η Xiaomi πράγματι χρησιμοποίησε την συγκεκριμένη τεχνολογία, η οποία όμως σύμφωνα με τα reviews δεν είχε την ίδια απόδοση με ένα κανονικό ακουστικό.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αφήνετε να δοκιμάσουν άλλοι για σας τις νέες καινοτομίες, εκτός αν έχετε χρήματα για πέταμα (ουκ ολίγες φορές είδαμε περιπτώσεις μη σωστά μελετημένες και με πολλά ελαττώματα) 

πρώτοι αγοράζουν : τα θύματα του τάχα μου, τα θύματα της διαφήμισης, τα ψώνια, η λάτρεις της τεχνολογίας με χρήματα να επενδύσουν σε κάθε νέα καινοτομία, επιχειρηματίες που οποιαδήποτε ελίτ συσκευή ανεβάζει το status τους.

Από την άλλη, ο σωστός γκατζετακιας ή techmaniac δε χρειάζεται να κυνηγάει την αγοραστική πρωτιά, αλλά να διαβάσει όσο το δυνατόν περισσότερα comments της συσκευής από τους ήδη χρήστες πριν προβούν σε μια έξυπνη αγοράς.

Δεν νομίζω να failαρει η Samsung, αλλά είναι τόσο ευαίσθητη καινοτομία για την ώρα (την ώρα ο ανταγωνισμός είναι καθημερινού επιπέδου) που σίγουρα θα βγάλει μικρο-θεματακια. Απλα δεν προλαβαίνουν να τελειοποιησουν καινοτομίες αρχικά λόγω βιασύνης 

Επεξ/σία από gregdais
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kexas22 είπε

Δηλαδή ότι έκανε η xiaomi πριν 2 χρόνια 

Πάλι η Xiaomi. Η Sharp το έκανε πρίν την Xiaomi  με το Aquos Crystal. Και το edge-less display και την κάμερα χαμηλά.

Επεξ/σία από Athoz
  • Like 3
  • Thanks 5

Επισκέπτης

Δηλαδη θα μιλαμε και η οθονη θα ειναι ανοικτη και τα τηγανιζομαστε, η το καταλαβα λαθος ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Δηλαδη θα μιλαμε και η οθονη θα ειναι ανοικτη και τα τηγανιζομαστε, η το καταλαβα λαθος ; 

Θα υπάρχει ένα πιεζοηλεκτρικό ηχείο κολλημένο κάτω από την οθόνη που θα δονείται σε ακουστικές συχνότητες. Ότι έχουν και πολλές συσκευές (ρολόγια χειρός - για ξυπνητήρι) αρκετά χρόνια τώρα. Οι λειτουργίες της οθόνης θα είναι τελείως ανεξάρτητες με τον ήχο. Μόνο σαν υλικό μέσο θα χρησιμοποιείται η οθόνη.

Επεξ/σία από Athoz

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Paragontas-x είπε

Γιατι ήταν πείραματικο το project και ήθελε εξέλιξη. 

37 λεπτά πριν, Athoz είπε

Πάλι η Xiaomi. Η Sharp το έκανε πρίν την Xiaomi  με το Aquos Crystal. Και το edge-less display και την κάμερα χαμηλά.

Σωστότατος αλλά δεν συζητήθηκε όπως τις xiaomi. Γιαυτό την ανέφερα 

Επεξ/σία από kexas22

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...