Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, έχω ένα iMac 5K 27" 2017 με quad core i7 στα 4.2GHz, 16GB RAM 512GB SSD και την AMD Radeon Pro 580 8GB και έχω και ένα MacBook Pro 13" late 2016 η έκδοση με τα fn keys (χωρίς Touchbar) με dual core i5 2GHz, 8GB RAM 256GB SSD και Intel Iris Pro 1536MB.

Το πρόβλημά μου είναι το εξής, έχω εγκατεστημένο το Lightroom Classic CC 2018 (τελευταία έκδοση) και στα δυο μηχανήματα, στο iMac όμως κολλάει πάρα πολύ! Για να καταλάβετε, ανοίγω πχ μια εικόνα raw τραβηγμένη με το κινητό μου (όχι κάνα τρελό αρχείο από κάμερα) και στα δυο μηχανήματα. Στο MacBook μπορώ να κάνω ότι αλλαγές θέλω στο develop μια χαρά και όλα κυλάνε ομαλά, στο iMac όμως ότι αλλαγή κάνω θέλει 2-3 δευτερόλεπτα για να την δείξει, και γενικά κολλάει πάρα πολύ ακόμα και ζουμ να θέλω να κάνω στην φωτογραφία το κάνει σπαστά! Να αναφέρω εδώ επίσης ότι το Photoshop CC 2018 δουλεύει άψογα στο iMac και κάνω άνετη επεξεργασία βαριών αρχείων με το Camera RAW.

Αναφέρω το MacBook για να σας δείξω πως σε ένα μηχάνημα μακράν κατώτερο σε specs, το Lightroom κάνει τα ίδια ακριβώς πράγματα πολύ πιο ομαλά από ότι ένα θηρίο μηχάνημα σε specs! Εννοείται και στα δυο μηχανήματα έχω ενεργοποιημένη την επιλογή "Use graphics processor" (να πω εδώ όμως πως στο iMac αν απενεργοποιήσω την επιλογή αυτή, τρέχει λίγο καλύτερα αλλά και πάλι κολλάει!).

Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει? εννοείται δοκίμασα να το απεγκαταστήσω και να το ξανά εγκαταστήσω αλλά τίποτα... Προφανώς δεν εκμεταλλεύεται σωστά τους πόρους του συστήματος, και μάλλον της κάρτας γραφικών κυρίως, αλλά τι μπορώ να κάνω για αυτό?

Επεξ/σία από Simos805
Δημοσ.

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως τρέχουν άλλες διεργασίες από πίσω. Αυτό πόσο καιρό στο κάνει; Όταν δουλεύεις άνοιξες το activity monitor μήπως τρέχουν πολλά από πίσω; Γιατί αν πχ έχεις κάνει πρόσφατα προσθήκες φωτογραφιών στο Photos, από πίσω τρέχουν διεργασίες για αναγνώριση προσώπων και άλλα διάφορα.

Δημοσ.
Στις 16/6/2018 στις 3:57 ΜΜ, yazidis είπε

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως τρέχουν άλλες διεργασίες από πίσω. Αυτό πόσο καιρό στο κάνει; Όταν δουλεύεις άνοιξες το activity monitor μήπως τρέχουν πολλά από πίσω; Γιατί αν πχ έχεις κάνει πρόσφατα προσθήκες φωτογραφιών στο Photos, από πίσω τρέχουν διεργασίες για αναγνώριση προσώπων και άλλα διάφορα.

Μα σου λεω το photoshop δουλεύει άψογα. Όχι δεν τρέχει κάποια διεργασία από πίσω, έτσι κι αλλιώς και να έτρεχε θα είχε θέμα και στο photoshop και γενικότερα θα είχε ανεβάσει θερμοκρασίες κλπ..

Δημοσ.

Ειλικρινά δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Αν θες δοκίμασε στον iMac να εγκαταστήσεις μια προηγούμενη έκδοση lightroom μήπως κάτι φταίει με αυτή.

Δημοσ.
Στις 18/6/2018 στις 12:04 ΜΜ, yazidis είπε

Ειλικρινά δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Αν θες δοκίμασε στον iMac να εγκαταστήσεις μια προηγούμενη έκδοση lightroom μήπως κάτι φταίει με αυτή.

Οκ, πάντως στο MacBook Pro ίδιο ακριβώς αρχείο εγκατάστασης και δουλεύει μια χαρά.

Δημοσ.

εγώ πάντως σε imac του 2010 τρέχω την εκδοση 12.2015 και δεν έχω προβλήματα. Δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις

Δημοσ.

εχεις σκεφτει να τρεξεις μια εκδοση πισω; να δεις πως θα συμπεριφερθει το μηχανημα?

επισης εχεις σκεφτει να δουλεψεις κατι σε Capture one 11?

με εκτιμηση.

Δημοσ.

Τελικά έκανα ενημέρωση το Lightroom σήμερα και διορθώθηκε το πρόβλημα ευτυχώς!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...