nellh Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις σας
dimpa16 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 1 λεπτό πριν, nellh είπε Οπως μου ειπε και ο AristidisZ δεν καταλαβα τι εγινε .. εγω ξανα πηγα στην μεσαια λωριδα δηλ. προς αριστερα πως εγινε εννοω αυτος ηταν απο δεξια μου .. Βρε nellh, κάπου δεν τον είχες δει.Υπήρχε.Δεν εμφανίστηκε από το τίποτα.Αλλαγή λωρίδας, πάντα μετά από σίγουρο έλεγχο του τι υπάρχει και σε τι απόσταση από εμάς. Κάπου εκεί το έχασες. 2
nellh Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Σαφος και φταιω που δεν τον ειδα .. ξαφνιαστηκα δεν ειδα καν απο που ηρθε και ηρθε απο τα δεξια μου. Σιγουρα δεν ηταν απο τα αριστερα μου. 1
dimpa16 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Εγώ, παρ`όλ`αυτά, θα σου δώσω και ένα μπράβο για το ήθος σου.Και το λέω με μεγάλη ειλικρίνεια,γιατί λίγοι είναι αυτοί που στη θέση σου έχουν το θάρρος να παραδεχτούν λάθος. Δεν υπάρχει ΚΑ ΝΕ ΝΑΣ οδηγός που να μην έχει κάνει λάθος. Μέσα από τα λάθη κάποιοι μαθαίνουν και γίνονται καλύτεροι, και κάποιοι δεν παίρνουν μυρωδιά. 6 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Πολλες φορες και των μηχανακηδων τα θελει ο κωλος τους. Στη Μεσογειων τις προαλλες, οπως μπαινουμε απο την Κατεχακη, ηθελα να αλλαξω λωριδα προς τα αριστερα, αυτοκινητο ηταν στα 100μ τουλαχιστον πιο πισω και δεν ερχοταν κανενας. Μηχανακιας που μεχρι τοτε ηταν πισω δεξια, αποφασισει να κανει ταλιμπανια και να με περασει απο τα αριστερα, οσο αλλαζα λωριδα. Τον ειδα πραγματικα τελευταια στιγμη και πατησα φρενο για να μην τον χτυπησω. Να προβλεψω τη μαλακια που τον εδερνε ηταν φυσει αδυνατον. Αυτο που δεν καταλαβαινω με τις μηχανες πολλες φορες ειναι πως κανουν μαγκιες στα αυτοκινητα και τα κλεινουν τελευταια στιγμη ενω σε περιπτωση που το αυτοκινητο τους χτυπησει, ο οδηγος δε θα παθει ουτε γρατζουνια ενω οι ιδιοι θα φιλησουν την καυτη ασφαλτο. Δεν ειναι και σε θεση ισχυος. Δε μιλαω για την αποδοση ευθυνων, μιλαω καθαρα για θεμα τραυματισμου. Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2018 από ProponitisTouKanape 3
nellh Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 2 λεπτά πριν, dimpa16 είπε Εγώ, παρ`όλ`αυτά, θα σου δώσω και ένα μπράβο για το ήθος σου.Και το λέω με μεγάλη ειλικρίνεια,γιατί λίγοι είναι αυτοί που στη θέση σου έχουν το θάρρος να παραδεχτούν λάθος. Δεν υπάρχει ΚΑ ΝΕ ΝΑΣ οδηγός που να μην έχει κάνει λάθος. Μέσα από τα λάθη κάποιοι μαθαίνουν και γίνονται καλύτεροι, και κάποιοι δεν παίρνουν μυρωδιά. Ευχαριστω πολυ.... ευτιχως δεν τον χτυπησα τον ανθρωπο ! Τωρα που το ξανα σκεφτομαι θα μπορουσε να μου ειχε σπασει με το χερι του το τζαμι η τον καθρεφτη μου. 3 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Πολλες φορες και των μηχανακηδων τα θελει ο κωλος τους. Στη Μεσογειων τις προαλλες, οπως μπαινουμε απο την Κατεχακη, ηθελα αλλαξω λωριδα προς τα αριστερα, αυτοκινητο ηταν στα 100μ τουλαχιστον πιο πισω και δεν ερχοταν κανενας. Μηχανακιας που μεχρι τοτε ηταν πισω δεξια, αποφασισει να κανει ταλιμπανια και να με περασει απο τα αριστερα, οσο αλλαζα λωριδα. Τον ειδα πραγματικα τελευταια στιγμη και πατησα φρενο για να μην τον χτυπησω. Να προβλεψω τη μαλακια που τον εδερνε ηταν φυσει αδυνατον. Αυτο που δεν καταλαβαινω με τις μηχανες πολλες φορες ειναι πως κανουν μαγκιες στα αυτοκινητα και τα κλεινουν τελευταια στιγμη ενω σε περιπτωση που το αυτοκινητο τους χτυπησει, ο οδηγος δε θα παθει ουτε γρατζουνια ενω οι ιδιοι θα φιλησουν την καυτη ασφαλτο. Δεν ειναι και σε θεση ισχυος. Δε μιλαω για την αποδοση ευθυνων, μιλαω καθαρα για θεμα τραυματισμου. Αυτο λεω και εγω .. ευτιχως φταιω δεν φταιω δεν τον χτυπησα. 1
dimpa16 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 3 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Πολλες φορες και των μηχανακηδων τα θελει ο κωλος τους. Στη Μεσογειων τις προαλλες, οπως μπαινουμε απο την Κατεχακη, ηθελα αλλαξω λωριδα προς τα αριστερα, αυτοκινητο ηταν στα 100μ τουλαχιστον πιο πισω και δεν ερχοταν κανενας. Μηχανακιας που μεχρι τοτε ηταν πισω δεξια, αποφασισει να κανει ταλιμπανια και να με περασει απο τα αριστερα, οσο αλλαζα λωριδα. Τον ειδα πραγματικα τελευταια στιγμη και πατησα φρενο για να μην τον χτυπησω. Να προβλεψω τη μαλακια που τον εδερνε ηταν φυσει αδυνατον. Αυτο που δεν καταλαβαινω με τις μηχανες πολλες φορες ειναι πως κανουν μαγκιες στα αυτοκινητα και τα κλεινουν τελευταια στιγμη ενω σε περιπτωση που το αυτοκινητο τους χτυπησει, ο οδηγος δε θα παθει ουτε γρατζουνια ενω οι ιδιοι θα φιλησουν την καυτη ασφαλτο. Δεν ειναι και σε θεση ισχυος. Δε μιλαω για την αποδοση ευθυνων, μιλαω καθαρα για θεμα τραυματισμου. Δυστυχώς ναι.Κάποιοι παίζουν το κεφάλι τους,κορώνα-γράμματα. 1
xrhstosiak Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 κοίτα τα ενδεχόμενα είναι 2 1) τον έκλεισες έστω και λίγο αλλά έπεσες σε νταή αλήτη σε κακή μέρα και στιγμή, είδε ότι οδηγά και κοπέλα και είπε να το παίξει τιμωρός 2) έκανες έγκλημα και έκλεισες κάποιον πιο νορμάλ ... αλλά είτε γιατί δεν ήταν 100% συγκεντρωμένος είτε γιατί τον αιφνιδίασες για τα καλά, τα είδε όλα και πάνω στην ταραχή του που ένιωσε ότι μπορεί να σκοτωθεί αντέδρασε έτσι... χωρίς φυσικά να το επικροτώ αλλά μπορώ να το καταλάβω γιατί οδηγώ μοτοσυκλέτα. οτι εγινε εγινε, σκοπος ειναι να γινεις καλυτερη εσυ για την δικη σου ασφαλεια πανω απο ολα και των τριγύρω σου φλας ειχες βγαλει; κινητα , ακουστικα κτλ κτλ υπηρχαν στο γεγονος; για αυτο ειναι τεραστιας σημασιας για καποιον να οδηγα και αυτοκινητο και μηχανη ... αποφευγει λαθη και των 2 κοσμων στις αλλαγες λωριδας παντως υπαρχουν μερικα βασικα 0) φλας / αλλα φλας που δηλωνει προθεση / οχι επειδη εβγαλες φλας σημαινει οτι στριβεις ή οτι μπορεις να στριψεις οποτε θες 1) κοιταγμα καθρεπτων ( ολων ) 2) σταδιακη αλλαγη γραμμη - δινεις χρονο στον απο πισω να καταλαβει την προθεση σου 3) αργα στην αρχη και μετα σβελτα στην νεα λωριδα ... παρα πολλοι κανουν ακριβως το αντιθετο .... ειδικα τα γιδια που βλεπουν μπροστα τους ακινητο οχημα και πανε απο πισω και κολλανε ενω ειναι ακινητο στο οπτικο τους πεδιο πανω απο 50 -100 μετρα κολλανε και ξαφνικα κοβουν και κανουν αλλαγη γραμμης .... με το γωνιασμα μαλιστα που κανουν χανουν τελειως απο το οπτικο τους πεδιο αυτο που εβλεπαν πισω τους με τον καθρεπτη οποτε πολλες φορα απλα βγαινουν τυφλα ... με καταστροφικες συνεπειες συχνα και τελος οταν αλλαζεις γραμμη καθεσαι ακριβως στην μεση και στοιχισμενος με τον μπροστινο οχημα και την γραμμη ... ολοι θελουν να βλεπουν μπροστα τι γινεται ειδικα στα μποτιλιαρισματα αλλα πολλες φορες και 5-10 εκατοστα εκτος γραμμης μονο εμπλοκη δημιουργουν και περιττο κινδυνο. 2
mp123 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 4 ώρες πριν, nellh είπε Ευχαριστω πολυ.... ευτιχως δεν τον χτυπησα τον ανθρωπο ! Τωρα που το ξανα σκεφτομαι θα μπορουσε να μου ειχε σπασει με το χερι του το τζαμι η τον καθρεφτη μου. Εδω παραλιγο να φας τον ανθρωπο και το ξανα σκεφτεσε για καθρεφτες και τζαμια. μας δουλευεις τωρα. καλα κανω εγω και οποτε βλεπω γυναικα .παππου( οχι τον γνωστο να μην παρεξηγηθουμε κιολας ) ,καγκουρα και παλιο αυτοκινητο προσεχω πιο πολυ. 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 3 λεπτά πριν, mp123 είπε καλα κανω εγω και οποτε βλεπω γυναικα .παππου( οχι τον γνωστο να μην παρεξηγηθουμε κιολας ) ,καγκουρα και παλιο αυτοκινητο προσεχω πιο πολυ. τζουβαλιασμα is real... Στατιστικα η πιθανοτητα να κανει μαλακια ο αντρας ηλικιας 18-50 ειναι πολυ μεγαλυτερη απο οποιαδηποτε αλλη...Μιας και υπαρχουν πιο πολλοι αντρες οδηγοι αυτης της ηλικιας...Στο μονο που θα συμφωνησω ειναι στο πολυ παλιο και μη προσεγμενο αυτοκινητο μιας και τον αλλον προφανως δεν τον νοιαζει για αυτο και δεν το φτιαχνει και ψαχνει κανα θυμα να του τα πληρωσει ολα η ασφαλιστικη
manolis940 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 9 ώρες πριν, dimpa16 είπε Βρε nellh, κάπου δεν τον είχες δει.Υπήρχε.Δεν εμφανίστηκε από το τίποτα.Αλλαγή λωρίδας, πάντα μετά από σίγουρο έλεγχο του τι υπάρχει και σε τι απόσταση από εμάς. Κάπου εκεί το έχασες. Καμιά φορά μπορεί να λες ναι με παίρνει γιατί προπορεύομαι πιο γρήγορα απ τα δύο πίσω οχήματα αλλά τελικά κάποιος κάνει την ταρζανιά μπαίνει σφήνα και έρχεται στο πλάι σου. Γενικά πρέπει να προσπαθείς να αντλίσεις παραπάνω πληροφορία όταν βλέπεις τον καθρέπτη βλέπωντας και πίσω απ τα αυτοκίνητα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει βλέπω για 3 δεύτερα τον καθρέπτη μου και χτυπάω το μπροστινό όχημα που πάτησε απότομα φρένο 5 ώρες πριν, xrhstosiak είπε κοίτα τα ενδεχόμενα είναι 2 1) τον έκλεισες έστω και λίγο αλλά έπεσες σε νταή αλήτη σε κακή μέρα και στιγμή, είδε ότι οδηγά και κοπέλα και είπε να το παίξει τιμωρός 2) έκανες έγκλημα και έκλεισες κάποιον πιο νορμάλ ... αλλά είτε γιατί δεν ήταν 100% συγκεντρωμένος είτε γιατί τον αιφνιδίασες για τα καλά, τα είδε όλα και πάνω στην ταραχή του που ένιωσε ότι μπορεί να σκοτωθεί αντέδρασε έτσι... χωρίς φυσικά να το επικροτώ αλλά μπορώ να το καταλάβω γιατί οδηγώ μοτοσυκλέτα. οτι εγινε εγινε, σκοπος ειναι να γινεις καλυτερη εσυ για την δικη σου ασφαλεια πανω απο ολα και των τριγύρω σου φλας ειχες βγαλει; κινητα , ακουστικα κτλ κτλ υπηρχαν στο γεγονος; για αυτο ειναι τεραστιας σημασιας για καποιον να οδηγα και αυτοκινητο και μηχανη ... αποφευγει λαθη και των 2 κοσμων στις αλλαγες λωριδας παντως υπαρχουν μερικα βασικα 0) φλας / αλλα φλας που δηλωνει προθεση / οχι επειδη εβγαλες φλας σημαινει οτι στριβεις ή οτι μπορεις να στριψεις οποτε θες 1) κοιταγμα καθρεπτων ( ολων ) 2) σταδιακη αλλαγη γραμμη - δινεις χρονο στον απο πισω να καταλαβει την προθεση σου 3) αργα στην αρχη και μετα σβελτα στην νεα λωριδα ... παρα πολλοι κανουν ακριβως το αντιθετο .... ειδικα τα γιδια που βλεπουν μπροστα τους ακινητο οχημα και πανε απο πισω και κολλανε ενω ειναι ακινητο στο οπτικο τους πεδιο πανω απο 50 -100 μετρα κολλανε και ξαφνικα κοβουν και κανουν αλλαγη γραμμης .... με το γωνιασμα μαλιστα που κανουν χανουν τελειως απο το οπτικο τους πεδιο αυτο που εβλεπαν πισω τους με τον καθρεπτη οποτε πολλες φορα απλα βγαινουν τυφλα ... με καταστροφικες συνεπειες συχνα και τελος οταν αλλαζεις γραμμη καθεσαι ακριβως στην μεση και στοιχισμενος με τον μπροστινο οχημα και την γραμμη ... ολοι θελουν να βλεπουν μπροστα τι γινεται ειδικα στα μποτιλιαρισματα αλλα πολλες φορες και 5-10 εκατοστα εκτος γραμμης μονο εμπλοκη δημιουργουν και περιττο κινδυνο. Εδώ το παρουσιάζεις σαν να χρειάζεται ένα 20λεπτο να αλλάξεις γραμμή . Εγώ βέβαια καταλαβαίνω τι θες να πεις και συμφωνώ. Θα πρόσθετα σε όλο αυτό το βήμα 1,1) ρίχνω μια ματιά στην νεκρή γωνία. 1
talibanakos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Stamer είπε Τώρα... τον έκλεισες δεν το έκλεισες ή οτι και να έγινε, δεν υφίσταται κάποιος να βανδαλίζει το αυτοκίνητό σου. Δεν περιμενω απο καποιον που δεν οδηγαει μηχανακι καθημερινα για πολλες ωρες να καταλαβει πως ειναι η αισθηση να προσπαθεις να επιβιωσεις καθε μερα. Εγω προσωπικα αλλα και πολλοι συναδελφοι μου πλεον αντιδρουμε λιγο πιο εντονα μετα απο τοσα που εχουμε ζησει. Δε λεω οτι ειναι σωστο να σπασεις τον καθρεφτη καποιου,αλλα οταν εχεις τον καθε ηλιθιο να οδηγαει απερισκεπτα και να μη σε υπολογιζει αρχιζει και αλλαζει λιγο η συμπεριφορα. Και ναι,οταν σου σπασουν τον καθρεφτη αρχιζεις και σκεφτεσαι οτι κανεις κατι λαθος,δεν ειναι τρελος ο αλλος να ερθει στο πουθενα να στον σπασει,απλα κοντεψες να τον σκοτωσεις και μπορει να μην πηρες καν χαμπαρι. Μιλαμε για την ανθρωπινη ζωη,σταματηστε να παιζετε και ξεκινηστε να προσεχετε παραπανω με το αυτοκινητο σας. Εχετε καθρεφτες και φλας,δεν ειναι διακοσμητικα,χρησιμοποιηστε τα. Ακομα και τωρα η κοπελα που ξεκινησε το θεμα δεν εχει ιδεα τι μπορει να εγινε και παρ'ολα αυτα εχει κανονικα το διπλωμα της και συνεχιζει να οδηγαει κανονικα το αυτοκινητακι της. Να τονισω οτι μιλαμε για σωστους αναβατες,οχι για αυτους που παιζουν τη ζωη τους κορωνα γραμματα για να φτασουν νωρις σπιτι ή για να πανε γρηγορα την παραγγελια,οδηγωντας χωρις αυριο και κανοντας σφηνες και ακραιες προσπερασεις. 10 ώρες πριν, nellh είπε Σαφος και φταιω που δεν τον ειδα .. ξαφνιαστηκα δεν ειδα καν απο που ηρθε και ηρθε απο τα δεξια μου. Σιγουρα δεν ηταν απο τα αριστερα μου. Να μην εισαι σιγουρη για κατι που ακομα δεν εχεις καταλαβει πως εγινε. Να προσθεσω οτι οταν η κινηση γινεται σε στοιχους ( 3 λωριδες ) επιτρεπεται η προσπεραση απο δεξια. Οταν λεμε προσπεραση εννοουμε να κινειται καποιος με 60 στη μεσαια και καποιος που κινειται με σταθερη ταχυτητα στα 70 επιτρεπεται να περασει απο δεξια. Δε μιλαμε για οδηγους σουμαχερ που τα ισοπεδωνουν ολα,μιλαμε αυστηρα για ευθεια πορεια. Για αυτο λοιπον εισαστε υποχρεωμενοι ( που ετσι κ αλλιως εισαστε ) να ελεγχετε καθρεφτη οταν αλλαζετε λωριδα προς τα δεξια,εαν χτυπησετε καποιον δε θα τεθει θεμα συνυπαιτιοτητος,θα ειναι καθαρα δικο σας το φταιξιμο. Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2018 από talibanakos 3
mp123 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 ρε φιλε αφου βλεπεις η κοπελα προσπαθει να παρκαρει. γιατι κορναρεις , βριζεις ,φωναζεις ............απο χθες το απογευμα ?
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 7 ώρες πριν, talibanakos είπε Να τονισω οτι μιλαμε για σωστους αναβατες,οχι για αυτους που παιζουν τη ζωη τους κορωνα γραμματα για να φτασουν νωρις σπιτι ή για να πανε γρηγορα την παραγγελια,οδηγωντας χωρις αυριο και κανοντας σφηνες και ακραιες προσπερασεις. Συμφωνω οτι τα μηχανακια ποαιζουν τις ζωες τους κορονα γραμματα καθημερινα ειδικα στους Ελληνικους δρομους... Οταν ομως λεμε για σωστους αναβατες, εγω θεωρω τετοιους μονο αυτους που καθονται πισω απο τα αυτοκινητα και δεν χωνονται αναμεσα τους. Ουτε αναιβενουν το πεζοδρομιο γιατι εχει κινηση, η κρατανε το κρανος στον αγκωνα η βαζουν 2 παιδια πανω να τα πανε σχολειο και αλλα χιλια μπορω να σκεφτω...Κυριως ομως το πρωτο. Οταν τα μηχανακια θα αρχισουν να κυκλοφορουν στον δρομο σαν τα υπολοιπα ΜΜΜ και οχι στα cheat για να πας γρηγορα στην δουλεια τοτε ισως εχουμε σωστους αναβατες...Μεχρι τοτε θα γινεται αυτο που γινεται και σημερα... Η πλακα ειναι οτι αν βρεις κανα μηχανακι που να πηγαινει οπως περιγραφω,τα αμαξια τον βριζουν γτ τους πιανει θεση xD 1
nellh Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, mp123 είπε Εδω παραλιγο να φας τον ανθρωπο και το ξανα σκεφτεσε για καθρεφτες και τζαμια. μας δουλευεις τωρα. καλα κανω εγω και οποτε βλεπω γυναικα .παππου( οχι τον γνωστο να μην παρεξηγηθουμε κιολας ) ,καγκουρα και παλιο αυτοκινητο προσεχω πιο πολυ. Δεν σκεφτομαι τα υλικα.. Απλα ειχα παθει μεγαλο σοκ.Τρομαξα παρα πολυ . Αφου δεν εκανε κανενα μπαμ στο αμαξι παρα μονο οταν το βαραγε. Ξανα λεω ημουν στο λεωφορειοδρομο δεξια. μετα απο λιγα μετρα εβαλα φλας για να παω αριστερα δηλ στην μεσαια λωριδα που ειχα πιασει και ολας την μεσαια λωριδα. Τοτε ειδα τον ανρωπο να ειναι διπλα μου απο δεξια και να βαραει το αμαξι. Οταν κοιταξα εχθες ξανα το αμαξι ... Εχει μια λεπτη γραμμη στο πισω φτερο δεξια . Δηλ. πως εγινε αυτο ? αφου εστριψα αριστερα. Τελος παντων μη κουραζω αλλο το θεμα. Ευχαριστω για τις γνωμες σας. Σιγουρα δεν οδηγαω σαν να μη εχει συμβει τιποτα οπως λει ο talibanakos . Ειναι πολυ ασχημο οταν βιωνεις ενα τροχαιο η οταν σε τρομαζουν ετσι. 19 ώρες πριν, xrhstosiak είπε κοίτα τα ενδεχόμενα είναι 2 1) τον έκλεισες έστω και λίγο αλλά έπεσες σε νταή αλήτη σε κακή μέρα και στιγμή, είδε ότι οδηγά και κοπέλα και είπε να το παίξει τιμωρός 2) έκανες έγκλημα και έκλεισες κάποιον πιο νορμάλ ... αλλά είτε γιατί δεν ήταν 100% συγκεντρωμένος είτε γιατί τον αιφνιδίασες για τα καλά, τα είδε όλα και πάνω στην ταραχή του που ένιωσε ότι μπορεί να σκοτωθεί αντέδρασε έτσι... χωρίς φυσικά να το επικροτώ αλλά μπορώ να το καταλάβω γιατί οδηγώ μοτοσυκλέτα. οτι εγινε εγινε, σκοπος ειναι να γινεις καλυτερη εσυ για την δικη σου ασφαλεια πανω απο ολα και των τριγύρω σου φλας ειχες βγαλει; κινητα , ακουστικα κτλ κτλ υπηρχαν στο γεγονος; για αυτο ειναι τεραστιας σημασιας για καποιον να οδηγα και αυτοκινητο και μηχανη ... αποφευγει λαθη και των 2 κοσμων στις αλλαγες λωριδας παντως υπαρχουν μερικα βασικα 0) φλας / αλλα φλας που δηλωνει προθεση / οχι επειδη εβγαλες φλας σημαινει οτι στριβεις ή οτι μπορεις να στριψεις οποτε θες 1) κοιταγμα καθρεπτων ( ολων ) 2) σταδιακη αλλαγη γραμμη - δινεις χρονο στον απο πισω να καταλαβει την προθεση σου 3) αργα στην αρχη και μετα σβελτα στην νεα λωριδα ... παρα πολλοι κανουν ακριβως το αντιθετο .... ειδικα τα γιδια που βλεπουν μπροστα τους ακινητο οχημα και πανε απο πισω και κολλανε ενω ειναι ακινητο στο οπτικο τους πεδιο πανω απο 50 -100 μετρα κολλανε και ξαφνικα κοβουν και κανουν αλλαγη γραμμης .... με το γωνιασμα μαλιστα που κανουν χανουν τελειως απο το οπτικο τους πεδιο αυτο που εβλεπαν πισω τους με τον καθρεπτη οποτε πολλες φορα απλα βγαινουν τυφλα ... με καταστροφικες συνεπειες συχνα και τελος οταν αλλαζεις γραμμη καθεσαι ακριβως στην μεση και στοιχισμενος με τον μπροστινο οχημα και την γραμμη ... ολοι θελουν να βλεπουν μπροστα τι γινεται ειδικα στα μποτιλιαρισματα αλλα πολλες φορες και 5-10 εκατοστα εκτος γραμμης μονο εμπλοκη δημιουργουν και περιττο κινδυνο. Οταν οδηγαω δεν ειμαι ποτε στο κινητο ουτε ακουστικα δεν φοραω. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2018 από nellh 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα