Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπήκα να σχολιάσω το θέμα με τον bootloader , μετά το update εξαφανίστηκαν οι επιλογές για το hachintosh και το Linux , οπότε τα έσκισε.

Με λίγο ψάξιμο είδα ότι αρκετοί έχουν θέμα και στο παρελθόν μετά από updates με τον bootloader , γιατί πειράζει κάποια εγγραφή το update κάτι που είναι απαράδεκτο.

Τουλάχιστον εγώ δεν έχω θέμα με BSOD 2 φίλοι μου έχουν όμως

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι ...είναι για σφαλιάρες η πολιτική, πρακτική της ms.

Εχω πρόβλημα με ενα laptop Sony vaio dual core. Aναβαθμίστηκε σε 10άρι...μόνο του και είμαστε από τότε στην μπλεοθόνη που γράφει:

Εργασία με ενημερώσεις 99% (ξεκινά από 80)

Μην απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας. Αυτό θα χρειαστεί λίγη ώρα.

Ο υπολογιστής σας θα επακκινηθεί αρκετές φορές.

======================/===========

Αυτό εδώ και μήνες...Σήμερα είναι σε αυτή τη φάση από τις 8:10το πρωί και είναι 13:05

Το έχω αφήσει και ολόκληρη μέρα....ΤΙΠΟΤΕ

Επανεκκινεί....και ξεκινά χωρίς να μπορώ να πειράξω  κάτι και πάλι το ίδιο...

Ενημερώσεις....θα διαρκέσει αρκετά λεπτά...μην απενεργοποιήσετε ...και πάλι από την αρχή.

Δημοσ.

Μπορείς να το φτιάξεις μάλλον αυτό . Δυστυχώς τώρα δεν μπορώ να γράψω πολλά. Καταρχάς δοκίμασε να μπεις σε safe mode να δεις αν θα σου τελείωσε εκεί το update . Αν δεν στρώσει έτσι μπορείς να το βγάλεις ώστε να το ξανακάνει όλο από την αρχή .

Δημοσ.

Καλησπέρα από έναν ακόμη που μισεί τα κατασκοπευτικά Windows 10!

Μια ερώτηση, αν και δεν ξέρω αν είναι σχετικό το θέμα. Σε νέο σύστημε με επεξεργαστή Intel 8ης γενιάς πως αποκτούν πλήρη συμβατότητα τα 7? Έφτιαξα υβριδικό driver, αλλά παίρνω μερική συμβατότητα... Εμπειρία με dll και inf κανείς;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/6/2018 στις 9:13 ΠΜ, micos000 είπε

Τα δοκίμασες τα ltsb και το λες αυτό; Αν θέλεις μπορείς να τα κατεβάσεις από την ms για 3 μήνες δοκιμαστικά και να τα βάλεις σε έναν spare hdd ή σε virtual για να τα δεις.
Είναι η enterprize έδοση, δεν έχουν app store, ούτε edge, δεν κάνουν ενημέρωση σε νεώτερη έκδοση (μόνο σε ενημερώσεις ασφαλείας), η επόμενη έκδοση είναι για το 2019 (η τωρινή είναι η 1609 δηλαδή Σεπτέμβριος 2016) και όταν βγει θα πρέπει να γίνει χειροκίνητα η ενημέρωση κατεβάζοντας το iso και τρέχοντας το setup του, δεν έχει κανένα app στο μενού, δεν έχει get office, skype app και δεν προσθέτει πράγματα στο start menu όπως κάνουν τα 10άρια. Γενικά είναι μια έκδοση που απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δεν μπορούν/θέλουν να κάνουν συνέχεια ενημερώσεις και δε θέλουν να ενοχλούνται οι υπάλληλοι με χαζομάρες.

Για το boot με το linux εγώ θα προτιμούσα ξεχωριστή εγκατάσταση σε άλλον δίσκο με δικό του boot manager και επιλογή κατά την εκκίνηση από ποιον δίσκο να μπουτάρω.

Επίσης το control panel μπορείς να το ανοίγεις με συντόμευση, απλά κάνε μια που να δείχνει σε control panel και αυτό ήταν.
Μερικές ακόμα εντολές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις (και χρησιμοποιώ κι εγώ) είναι...

Add/Remove Programs.............appwiz.cpl
Computer Management.............compmgmt.msc
Control Panel...................control panel
Device Manager..................devmgmt.msc
Disk Management.................diskmgmt.msc
Folders Properties..............control folders
Group Policy Editor (Pro).......gpedit.msc
Local Security Settings.........secpol.msc
Local Users and Groups..........lusrmgr.msc
Network Connections.............ncpa.cpl
Performance Monitor.............perfmon
Registry Editor.................regedit
Remote Desktop..................mstsc
Resultant Set of Policy (Pro)...rsop.msc
Scheduled Tasks.................control schedtasks
Services........................services.msc
System Configuration Utility....msconfig
System Properties...............sysdm.cpl
Windows Firewall................firewall.cpl

Όπως είπα και με τον SeXBOX, Πολύ καλά τα LTSB και όντως βολεύουν αλλά δυστυχώς για τον προσωπικό μου υπολογιστή τουλάχιστον δεν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω γιατί δεν μπορώ να τα έχω licenced ενώ σε ότι αφορά τα θέματα που λέω ναι μεν λύνει κάποια αλλά όχι όλα όπως την τηλεμετρία και την συλλογή δεδομένων που κάνουν τα windows 10. Καλώς ή Κακώς δεν θέλω ο Υπολογιστής μου να στέλνει πράγματα προς τα έξω για τα οποία δεν του έχω δώσει έγκριση. Αν η Microsoft παρουσιάσει μια έκδοση που θα κοστίζει ακόμη και 500 € η άδεια αλλά θα χω την δυνατότητα επιλογών ανάλογη με αυτή που είχα στα 7αρια, να μπορώ δλδ να επιλέξω ποιες και πότε θα τις εγκαταστήσω ενημερώσεις, να μπορώ να κλείσω τελείως την τηλεμετρία και οποιαδήποτε άλλη λειτουργία στέλνει δεδομένα στην microsoft τότε πραγματικά είναι πολύ πιθανό να αποφασίσω παρά το κόστος να αγοράσω εκείνη την άδεια. Επειδή όμως αυτό δεν το βλέπω να γίνεται θα συνεχίσω να τα αντιπαθώ, και να έχω ως κύριο λειτουργικό το linux.

Επεξ/σία από ovidius80
Δημοσ.

Τα προβλήματα του Ovidius80 τα αντιμετωπίζω κι εγώ. Αλήθεια λέει. Στον σταθερό μου υπολογιστή (cpu Phenom II X4 3GHz, 12GB RAM, NVIDIA 770GTX, Samsung ssd 500GB) έχω τα βασικά προβλήματα, πχ εγκαθιστά ότι θέλει όποτε θέλει, ο windows defender δεν λέει να πάει στο πυρ το εξώτερο και γενικά μου ζαλίζει κάπως τα αζάλιστα. Στο λάπτοπ, ΗΡ 620, με έχει απαυτώσει κυριολεκτικά. Δείτε εδώ μία ανάρτηση που έκανα πριν λίγο για να δείτε για τι αχαλίνωτο σεκς μιλάμε. Αναγκαστικά έχω τα 10ρια στο λάπτοπ γιατί τα προτείνει η εταιρεία του διαδραστικού πίνακα που έχω για να λειτουργεί σωστά το λογισμικό του καθώς στα 7 είχε πολλά προβλήματα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...