Black Demis Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, gvourv είπε ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ 100 ΦΟΡΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ . 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΛΕΩ... 7ΡΙΑ Κ ΠΑΛΙ 7ΡΙΑ !!!!! ΤΑ 10ΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΛΩΤΣΙΕΣ!!! ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΚΑΤΣΙΚΟΠΙΘΩΝΕΣ Κ ΛΕΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΟΤΙ "ΤΑ 10ΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ"ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΕΜΕ ΟΣΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ 10ΡΙΑ.ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΑ ΚΛΠ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ...Η ΤΥΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕΣΩ ΙΝΣΟΜΝΙΑ.ΤΟ ΠΙΟ ΜΑΠΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΑ VISTA.ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ,ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ.ΕΧΟΥΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ 7ΑΡΙΑ ΕΔΩ Κ 6 ΜΗΝΕΣ. ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΦΑΝΤΑΡΟ ΜΕ ΤΑ 10ΡΙΑ.ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΜΑΖΙΚΑ 14 ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ Κ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΜΑΣ! ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙ Ο ΑΣΧΕΤΟΣ ΤΩΡΑ ΙΝΣΟΜΝΙΑΚΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΓΑΖΙ Κ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΑ 10ΡΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΥΦΑ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ 7ΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ!!!! ΤΕΛΟΣ Υ.Γ. ΟΣΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΤΑ 10ΡΙΑ ΑΣ ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ ΤΟ ΜΝΜ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ.ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ... αν θέλεις κάτι νεότερο χωρις να θυσιάζεις σταθερότητα και λειτουργικότητα να μην γεμίζεις bloatware με το κιλό και να μην κάνει το λειτουργικό οτι θέλει όποτε θέλει αυτό και όχι όποτε θελεις εσυ περνας τα Windows 10 Enterprise LTSB τα οποια ειναι για εταιριες καθαρα (νομιμη ενεργοπηηση δεν παιζει μονο cracked kms) και έχεις ολα τα πλεονεκτήματα των 10 χωρίς τα μειονεκτήματά τους
BlueBlood7 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Όχι δεν θέλουμε crackers. Μπορεί να έχουν βιταμίνες αλλά έχουν και ζάχαρη και φυτικές ουσίες. Κάνουμε διατροφή.
XPHSTOS_ Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δεν θα μιλήσω για άλλους, δεν γνωρίζω. Ξέρω μόνο για μένα την προσωπική εμπειρία η οποία επίσης γνωρίζω ότι ως ανέκδοτη δεν έχει μεγάλη υπόσταση. Εγώ λοιπόν που λέτε, μετά τα XP πήγα στα Vista. Με τα οποία για 3-4 χρόνια δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα, όταν λέω κανένα το εννοώ. Ούτε μπλε οθόνες ούτε τίποτα. Μόνο μια φορά που μου κάηκε η μητρική... Περάσαμε υπέροχα μαζί.. Από τότε λοιπόν, όντας πιο έμπειρος χρήστης αφού τα δουλεύω από τα 95... με τα 7άρια, τα 8άρια και τα 10άρια όχι μόνο δεν είχα κανένα θέμα. Απλά δούλευα butter smooth σε σημείο που θα ζήλευαν και οι unixάδες. Στο σημείο αυτό να προσθέσω ότι φορμάτ clean install έκανα τελευταία φορά για να περάσω τα Windows 8. Δεν είμαι επαγγελματίας τεχνικός να κάνω μηχανογραφήσεις, απλά θεωρώ τον εαυτό μου έμπειρο και ξέρω τι κάνω και πως να το κάνω. Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι έχετε τόσα πολλά προβλήματα? Και αν έχετε, δεν βρίσκετε στο internet αρκετή βοήθεια? 1
Alex-V Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 4 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε Όχι δεν θέλουμε crackers. Μπορεί να έχουν βιταμίνες αλλά έχουν και ζάχαρη και φυτικές ουσίες. Κάνουμε διατροφή. Δοκίμασε τα Παπαδοπούλου, έχω ακούσει καλά λόγια :p ontopic τωρα. Δε χρειαζεται να κατηγορεις τα 10. Μια χαρα ειναι. Ειναι το τι σε βολευει και το τι θες. Εγω ειμαι με 7 και θα παραμεινω με τα 7 μεχρι το 2020 γιατι πολυ απλα με υπερκαλυπτουν σε αυτα που κανω και δεν μου εχουν δημιουργησει ουτε ενα προβλημα εδω και 6 χρονια απο τοτε που εκανα clean install. Ειμαι της αποψης οτι αν δεν προσεχεις να συντηρεις ενα λειτουργικο, λογικο ειναι να σου βγαλει κουσουρια. Οκ, τα 10 οταν βγηκανε ητανε ολο προβληματα, ειδικα μετα απο καθε τεραστιο update. Πλεον ομως εχουν αρχισει και στρωνουν τα πραγματα.
.mastersakis. Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) πάντώς όλοι εδώ συμφωνούμε οτί η microsoft έχει το καλύτερο λειτουργικό...είτε 7άρι είτε 8άρι είτε 10άρι....και τα vista που είχα παλιά δεν είχα κανένα θέμα ...εκτός από το όνομα.......άκου εκεί vista που το σκεύτικαν Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2018 από .mastersakis.
KoreanW Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Μισώ τα 7άρια γιατί δεν έχουν drivers για ένα παλιό laptop. XP και πάλι XP, που είχαν drivers για το παλιό laptop. (Ή μάλλον το παλιό laptop είχε drivers για ΧΡ, αλλά αφού το πάμε οπαδικά...) LOL . ΥΓ: Θα έπρεπε να είναι αυτονόητο - και βλέπω ότι δεν είναι - πως σπασμένα Windows οποιασδήποτε έκδοσης πιθανότατα είναι προβληματικά. Οι απανταχού hacker του πλανήτη κάνουν τρελές μπίζνες όσο η μέση αντίληψη υπολήπτεται την αφεντιά τους περισσότερο από «την κατασκοπεία της M$». Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2018 από KoreanW 1
ovidius80 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 23 ώρες πριν, SeXBOX είπε Καλή φάση... φαντάσου να ήμουν όντως πραγματικά ειρωνικός τι θα έσερνες... δεν κοκορεύτηκα τίποτα όλα μόνος σου να τα φαντάστηκες και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί, στο υπόλοιπα τα οποία έγραψες θα συμφωνήσω 100% αλλά εντάξει όταν βάζεις τα 10αρια σου έχει την δυνατότητα αν δεν σου αρέσανε και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αλλά και πάλι... η πλειοψηφία των χρηστών κόλλησε σε αυτά και όσοι όχι παν LTSB απλά τα πράγματα και φυσικά με κλειδί των 4€ με άπειρες ενεργοποιήσεις. Και σε παρακαλώ μη βγάζεις δράκους από το κεφάλι σου χωρίς να βλέπεις την έκφραση του άλλου όταν σου λέει κάτι και όχι να διαβάζεις ένα "άοσμο" κείμενο δίχως να ξέρεις με τι ύφος στα λέει. Υ.Γ. Ύφος πειράγματος ήταν για να το ξεκαθαρίσουμε. Ίσως και ναχεις δίκιο και να παρεξήγησα το υφος και αν όντως το παρεξήγησα ζητώ συγγνώμη. Σε ότι αφορά το ότι ή πλειοψηφία κόλλησε και το backup and restore. Ξέρειςότι η MS το χει κάνει δύσκολο να γυρίσεις στα 7αρια. Ειδικά σε καινούρια μηχανηματα η υποστήριξη για 7αρια απευθείας και χωρίς πείραγμα από τον ίδιο τον χρήστη δεν υπάρχει. .Επιπλέον σε οτι αφορά τα LTSB ξέρεις ότι η MS δεν θέλει οι απλοί χρήστες να βάλουν LTSB συν οτι η ενεργοποίηση τους νόμιμα μπορει να γίνει μόνο με KMS server και εταιρικές άδειες όπως τα Enterprise. Οπότε είναι ακόμη πιο δύσκολο για ένα οικιακό χρήστη να τα βάλει. Πέραν αυτού το LTSB λύνει μόνο ένα μέρος από τα θέματα που έθεσα. Οπότε δεν είναι παρά ένα χαζαπλαστ σε μια πληγη που χρειάζεται ράμματα για να κλείσει. 16 ώρες πριν, XPHSTOS_ είπε Δεν θα μιλήσω για άλλους, δεν γνωρίζω. Ξέρω μόνο για μένα την προσωπική εμπειρία η οποία επίσης γνωρίζω ότι ως ανέκδοτη δεν έχει μεγάλη υπόσταση. Εγώ λοιπόν που λέτε, μετά τα XP πήγα στα Vista. Με τα οποία για 3-4 χρόνια δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα, όταν λέω κανένα το εννοώ. Ούτε μπλε οθόνες ούτε τίποτα. Μόνο μια φορά που μου κάηκε η μητρική... Περάσαμε υπέροχα μαζί.. Από τότε λοιπόν, όντας πιο έμπειρος χρήστης αφού τα δουλεύω από τα 95... με τα 7άρια, τα 8άρια και τα 10άρια όχι μόνο δεν είχα κανένα θέμα. Απλά δούλευα butter smooth σε σημείο που θα ζήλευαν και οι unixάδες. Στο σημείο αυτό να προσθέσω ότι φορμάτ clean install έκανα τελευταία φορά για να περάσω τα Windows 8. Δεν είμαι επαγγελματίας τεχνικός να κάνω μηχανογραφήσεις, απλά θεωρώ τον εαυτό μου έμπειρο και ξέρω τι κάνω και πως να το κάνω. Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι έχετε τόσα πολλά προβλήματα? Και αν έχετε, δεν βρίσκετε στο internet αρκετή βοήθεια? Βασική ερώτηση. Λες οτι είσαι έμπειρος και το δέχομαι. Το θέμα είναι τι κάνεις με το λειτουργικό σου και γιατί χρησιμοποιείς τον υπολογιστή σου? Διότι αν τον χρησιμοποιείς απλά για browsing και μάλιστα με την χρήση Internet Explorer, office και gaming και αποδέχεσαι το λειτουργικό ακριβώςόπως στο δίνει η MS χωρίς να πειράζεις τίποτα για να κάνεις κάποια πράγματα όπως σε βολεύουν εσένα κι οχι όπως τα έχει επιλέξει η MS, ναι δεν βλέπω τον λόγο να έχεις αντιμετωπίσει προβλήματα. Και η αδερφή μου που έχει τον υπολογιστη της μόνο για να γράφει τις εργασίες της και να μιλάει στο skype με τις φίλες της και τέτοιες δουλειές δεν έχει αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. 10 ώρες πριν, .mastersakis. είπε πάντώς όλοι εδώ συμφωνούμε οτί η microsoft έχει το καλύτερο λειτουργικό...είτε 7άρι είτε 8άρι είτε 10άρι....και τα vista που είχα παλιά δεν είχα κανένα θέμα ...εκτός από το όνομα.......άκου εκεί vista που το σκεύτικαν Προσωπικά θα διαφωνήσω. Για μένα πλέον δεν υπάρχει κάτι καλυτερο από το linux. μου αρέσει να πιστεύω για τον εαυτό μου ότι είμαι power user με την παλιά έννοια του όρου σύμφωνα με την οποία ο power user ήταν αυτός που μπορούσε να πάρει το κάτι παραπάνω από το pc του, είτε από πλευράς HardWare είτε μέσω ρυθμίσεων του Software. Μέχρι τα 7αρια τα λειτουργικά της MS σου διναν την δυνατότητα να γίνεις power user. Τα 8αρια να πω την αλήθεια τα δούλεψα ελάχιστα μόνο και μονο γιατι δεν μου άρεσε το interface τους οπότε δεν μπορώ να εκφερω ιδιαίτερη άποψη στο κατα πόσο είναι παραμετροποιήσιμα. Τα 10αρια όμως δείχνούν ξεκάθαρα ότι η MS δεν θέλει να χει στο κοινό της power users αλλά άβουλους users οι οποίοι θα δέχονται απλά ότι τους σερβίρει και θα προσαρμόζονται μονίμως σε αυτό. 1
Silenzio Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Στις 15/6/2018 στις 2:24 ΠΜ, SeXBOX είπε Μάλιστα... το διαβάσαμε και αυτό, το πιο ελαφρύ OS ever της MS σύμφωνα με τα εποχιακά standars και είναι για πέταμα, όταν έχουν ευπάθεια τα updates βγαίνουν σχεδόν την επόμενη ή μεθεπόμενη ημέρα... τα έδωσε στον μισό πλανήτη δωρεάν, το πιο φτηνό λειτουργικό που υπήρξε πότε... κατεβάζεις το εγκαθιστάς και με 4€ έχεις κλειδί.... το ότι σου αλλάζουν οι ρυθμίσεις κλπ και το defender σου κάνει όσα λες με ξεπερνά, μήπως έχουν 3οι πρόσβαση στο PC σου; μπλε οθόνες πλέων βλέπεις μόνο με τα κιάλια και ΑΝ σου βγάλει σου βγάζει και ποιος ο λόγος και το φτιάχνεις και συνηθος είναι όταν κάνεις OC και δοκιμές... το πιο όμορφο μενού που έχει υπάρξει, παραμετροποιήσημα όσο δεν παίρνει(άσχετα με το τι ισχυρίζεσαι) μάλλον θα σου προτείνω να αφήσεις το άθλημα με τα 10αρια και πιάσε Linux αφού σε χαλάνε... επίσης μας λες ότι τα έβαλες για τα παιχνίδια αλλά τελικά αναγκάστηκες γιατί είναι της δουλειάς... δηλαδή στην δουλειά είστε όλοι με το Steam... καλή φάση θέλω κι εγώ τέτοια δουλειά. Εγώ εχω αλλάξει πάνω από 15 υπολογιστές από εποχή Amstrad, Commodore 64 και τελειωμό δεν έχει επέτρεψε μου να μπορώ να λέω άνετα ότι εχω έναν λόγο παραπάνω... τέλος το να ανοίξεις topic για να μας πεις ότι είναι σαν τα vista και τα millennium δεν καταλαβαίνω γιατί το έκανες, τρολ απλά. λίγο υπερβολικό σε βρίσκω όταν λες ότι τα 10 είναι το πιο ελαφρύ os της ms, σε 3-4 c2d συστήματα που τα έβαλα δε πήγαιναν μία (και μιλάω για e8500 όχι τίποτα 2180) ενώ στα ίδια ακριβώς συστήματα με win7 ultimate καμία σχέση, μέρα με τη νύχτα. Επίσης πρώτη φορά στη ζωή μου σε update γαμήθηκε το σύμπαν και έκανα φορματ για να στρώσει, τώρα με το επόμενο update με αγχώνει για το τι μπορεί να συμβεί. Τα 7αρια και η φιλοσοφία τους πολύ ανώτερη από τα 10αρια βέβαια δε μπορώ να μένω πίσω για διάφορους λόγους (dx12, υποστήριξη κλπ) οπότε παραμένω στα 10.
SeXBOX Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 1 hour ago, ovidius80 said: Ίσως και ναχεις δίκιο και να παρεξήγησα το υφος και αν όντως το παρεξήγησα ζητώ συγγνώμη. Δεν πειράζει, αλίμονο άνθρωποι είμαστε και αυτό το internet πια είναι τόσο απρόσωπο που μπορεί να μπερδευτεί ο καθένας μας άνετα. Και ίσως και εγώ λίγο το παράκανα με το πείραγμα οπότε ένα συγνώμη και από εμένα. 1 hour ago, ovidius80 said: μπορει να γίνει μόνο με KMS server και εταιρικές άδειες όπως τα Enterprise. Ναι το ξέρω, δυστυχώς. Απλά εχω εταιρεία και εχω εταιρικές άδειες και KMS ίσως να καλομαθαίνω και να μην σκέφτομαι πολύ το απλό χρήστη. Δεν το εχω δοκιμάσει αλλά αν βάλεις Pro δεν μπορείς οτιδήποτε bloatware να το απεγκαταστήσεις με ένα πρόγραμμα σαν το CCleaner; 5 minutes ago, Silenzio said: λίγο υπερβολικό σε βρίσκω όταν λες ότι τα 10 είναι το πιο ελαφρύ os της ms, σε 3-4 c2d συστήματα που τα έβαλα δε πήγαιναν μία (και μιλάω για e8500 όχι τίποτα 2180) ενώ στα ίδια ακριβώς συστήματα με win7 ultimate καμία σχέση, μέρα με τη νύχτα. Επίσης πρώτη φορά στη ζωή μου σε update γαμήθηκε το σύμπαν και έκανα φορματ για να στρώσει, τώρα με το επόμενο update με αγχώνει για το τι μπορεί να συμβεί. Τα 7αρια και η φιλοσοφία τους πολύ ανώτερη από τα 10αρια βέβαια δε μπορώ να μένω πίσω για διάφορους λόγους (dx12, υποστήριξη κλπ) οπότε παραμένω στα 10. Κοίτα να σου πω, και εγώ εχω βάλει σε dual core intel αρκετά 10αρια αλλά από μεριά μου δεν είχα τα ίδια θέματα, τι να σου πω... γιατί; δεν εχω απάντηση. Το θέμα με τα 7αρια είναι ότι ναι μεν είναι ελαφριά αλλά έχουν το εξής θέμα, όσο τα μπουκώνεις με δικές σου εγκαταστάσεις προγραμμάτων γίνονται αργότερα, κάτι που στα 10αρια δεν ισχύει. Επίσης με εμένα είχα το άλλο παράδοξο αν μπορείς να το πεις ετσι, ενώ όλοι είχαν θέματα με τα 8.1 εγώ ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένος δεν αντιμετώπισα ποτέ κάτι σοβαρό, όπως και με τα Millennium, μάλιστα θυμάμαι που γνωστοί μου με κορόιδευαν επειδή είχα κολλήσει σε smooth windows Millennium. Τι να πεις...
ovidius80 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 1 λεπτό πριν, SeXBOX είπε Δεν πειράζει, αλίμονο άνθρωποι είμαστε και αυτό το internet πια είναι τόσο απρόσωπο που μπορεί να μπερδευτεί ο καθένας μας άνετα. Και ίσως και εγώ λίγο το παράκανα με το πείραγμα οπότε ένα συγνώμη και από εμένα. Ναι το ξέρω, δυστυχώς. Απλά εχω εταιρεία και εχω εταιρικές άδειες και KMS ίσως να καλομαθαίνω και να μην σκέφτομαι πολύ το απλό χρήστη. Δεν το εχω δοκιμάσει αλλά αν βάλεις Pro δεν μπορείς οτιδήποτε bloatware να το απεγκαταστήσεις με ένα πρόγραμμα σαν το CCleaner; Συμβαίνουν αυτα. No problem. Καλη καρδιά. Το Bloatware σβήνει μόνο με powershell κι αυτό οχι όλα. Τον defender ας πουμε οτι κι αν έκανα ακόμα και από την registry συνεχίζει και μου σβήνει εκτελέσιμα σε σημείο να μην μπορω να κάνω τίποτα με πρόγραμμα που δεν "εγκρίνουν" τα 10αρια. Και για να μην ξεχνιόμαστε πραγματικα μου τίναξε τα μπουριά στο partition του linux.
XPHSTOS_ Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 2 hours ago, ovidius80 said: Βασική ερώτηση. Λες οτι είσαι έμπειρος και το δέχομαι. Το θέμα είναι τι κάνεις με το λειτουργικό σου και γιατί χρησιμοποιείς τον υπολογιστή σου? Διότι αν τον χρησιμοποιείς απλά για browsing και μάλιστα με την χρήση Internet Explorer, office και gaming και αποδέχεσαι το λειτουργικό ακριβώςόπως στο δίνει η MS χωρίς να πειράζεις τίποτα για να κάνεις κάποια πράγματα όπως σε βολεύουν εσένα κι οχι όπως τα έχει επιλέξει η MS, ναι δεν βλέπω τον λόγο να έχεις αντιμετωπίσει προβλήματα. Και η αδερφή μου που έχει τον υπολογιστη της μόνο για να γράφει τις εργασίες της και να μιλάει στο skype με τις φίλες της και τέτοιες δουλειές δεν έχει αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Λογική η απορία σου, δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες. Το pc το χρησιμοποιώ για graphic design, web development, gaming & φυσικά όλες τις απλές χρήσεις browsing, movies etc.
ovidius80 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, XPHSTOS_ είπε Λογική η απορία σου, δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες. Το pc το χρησιμοποιώ για graphic design, web development, gaming & φυσικά όλες τις απλές χρήσεις browsing, movies etc. Αρα να υποθέσω ότι απλά χρησιμοποιείς το software που δίνει η MS συν κάποια proprietary λογισμικά αλλά γενικά δεν επεμβαίνεις ιδιαίτερα στο pc για να πειραξεις ας πούμε ρυθμίσεις ασφαλείας, ή για virtualisation, ή τις ρυθμίσεις δικτύων και τα λοιπά. Δυστυχώς εμένα μου αρέσει να ψαχνω πράγματα, να δοκιμάζω τις διάφορες ρυθμίσεις του λειτουργικού σε συνδυασμό με το λογισμικό που χρησιμοποιώ. Βάσει αυτής της "ενασχόλησης" διαπίστωσα οτι τα δεκάρια είναι τα λιγότερο φιλικά σε τετοιες "επεμβάσεις". Ας πούμε μια από τις πρώτες κινήσεις που κάνω όταν κάνω εγκατασταση τα 10αρια είναι να μπλοκάρω την τηλεμετρία της MS, να κλείνω την πρόσβαση των apps σε επαφες κλπ, να σβήνω απευθείας όλα τα bloatware που δίνει η MS πακέτο και γενικά να "αποστειρώνω" όσο μπορώ το σύστημα από τις χαζομάρες με τις οποίες το φορτώνει η MS πειράζοντας πολλές φορές την registry απλά και μόνο γιατί το σύστημα μου είναι δικό μου και θέλω να χω απόλυτο έλεγχο επάνω του. Απο κει και πέρα ξεκινάνε τα προβλήματα διότι η MS δεν θέλει να παραχωρήσει αυτόν τον έλεγχο γιατί πολύ απλά χάνει χρήματα έτσι από τα δεδομένα μου που δεν της παρεχω και τις διαφημίσεις που δεν βλέπω και τις μπλοκάρω. Οπότε εκεί ξεκινάνε τα προβλήματα και για αυτό εχω φτάσει σε αυτό το σημείο αντιπάθειας απέναντι στα 10ρια. Υποθέτω ότι δεν κάνεις κάτι αντίστοιχο και για αυτό δεν αντιμετωπίζεις αντίστοιχα θέματα Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2018 από ovidius80
micos000 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, ovidius80 είπε Πέραν αυτού το LTSB λύνει μόνο ένα μέρος από τα θέματα που έθεσα. Τα δοκίμασες τα ltsb και το λες αυτό; Αν θέλεις μπορείς να τα κατεβάσεις από την ms για 3 μήνες δοκιμαστικά και να τα βάλεις σε έναν spare hdd ή σε virtual για να τα δεις. Είναι η enterprize έδοση, δεν έχουν app store, ούτε edge, δεν κάνουν ενημέρωση σε νεώτερη έκδοση (μόνο σε ενημερώσεις ασφαλείας), η επόμενη έκδοση είναι για το 2019 (η τωρινή είναι η 1609 δηλαδή Σεπτέμβριος 2016) και όταν βγει θα πρέπει να γίνει χειροκίνητα η ενημέρωση κατεβάζοντας το iso και τρέχοντας το setup του, δεν έχει κανένα app στο μενού, δεν έχει get office, skype app και δεν προσθέτει πράγματα στο start menu όπως κάνουν τα 10άρια. Γενικά είναι μια έκδοση που απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δεν μπορούν/θέλουν να κάνουν συνέχεια ενημερώσεις και δε θέλουν να ενοχλούνται οι υπάλληλοι με χαζομάρες. Για το boot με το linux εγώ θα προτιμούσα ξεχωριστή εγκατάσταση σε άλλον δίσκο με δικό του boot manager και επιλογή κατά την εκκίνηση από ποιον δίσκο να μπουτάρω. Επίσης το control panel μπορείς να το ανοίγεις με συντόμευση, απλά κάνε μια που να δείχνει σε control panel και αυτό ήταν. Μερικές ακόμα εντολές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις (και χρησιμοποιώ κι εγώ) είναι... Add/Remove Programs.............appwiz.cpl Computer Management.............compmgmt.msc Control Panel...................control panel Device Manager..................devmgmt.msc Disk Management.................diskmgmt.msc Folders Properties..............control folders Group Policy Editor (Pro).......gpedit.msc Local Security Settings.........secpol.msc Local Users and Groups..........lusrmgr.msc Network Connections.............ncpa.cpl Performance Monitor.............perfmon Registry Editor.................regedit Remote Desktop..................mstsc Resultant Set of Policy (Pro)...rsop.msc Scheduled Tasks.................control schedtasks Services........................services.msc System Configuration Utility....msconfig System Properties...............sysdm.cpl Windows Firewall................firewall.cpl Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2018 από micos000
kostasblues21 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 εχω παλιο υπολογιστη και αντιμετωπιζω πολλα προβληματα με την εκδοση 1803 και μονο,με την προυγουμενη εκδοση(1709)αν και παλιο πηγαινε σφαιρα,μου ειπα οτι η μητρικη συνδεεται με το κωδικο των win αληθευει;
micos000 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Αληθεύει, αλλά τι σχέση έχει; Αν έχεις την 1709 σε iso μπορείς να την ξαναστήσεις ή να κάνεις επαναφορά από την 1803 στην προηγούμενη έκδοση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις